Skip to main content
5 dage - pris pr. person fra
6.995,-
Bestil rejse

Lissabon a la carte

På denne rejse til Portugals dejlige hovedstad bor vi midt i det historiske centrum i Lissabon på et lille hyggeligt hotel. Når vi går på opdagelse i de historiske bykvarterer, møder de majsgule knirkende sporvogne i gadebilledet og ser de fantastiske udsigter over byens tage, den majestætiske Tejo-flod og byens imponerende bygningsværker, kan vi for alvor fornemme historiens vingesus. Alle sanser bliver stimuleret på denne rejse til Vesteuropas ældste (og, vil vi mene, smukkeste!) hovedstad, hvor vi får et fint indblik i Lissabons historie, arkitektur og kultur.

Derfor skal du rejse med os til Lissabon:

  • Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – du bor downton i det historiske kvarter
  • Spændende byvandring
  • Oplev de lokale arbejderkvarterer Mouria, Graca og Alfama
  • Oplev Lissabons kakkelmuseum
  • Vidende, dansktalende rejseleder

Lissabons – Portugals charmerende hovedstad

Vores hotel ligger i bydelen Baixa, som er det absolutte historiske centrum af Lissabon. Det er således et rigtig godt udgangspunkt for opholdet, for du kan spadsere rundt til det meste! På beliggenhedsskalaen er vi på en 4 ud af 5, som de ville sige i tv’s boligprogrammer! På vores byvandring kommer vi rundt i andre bydele som Bairro Alto og Rossio, oplever store pladser og den imponerende Av. de Liberdade, der er Lissabons svar på Paris’s Champs Elysées, ligesom vi skal transportere os som de lokale med sporvogn og funicular.

Kakkelmuseum og Lissabons arbejder-kvarterer

Er du ude efter andre eventyr i Lissabon, end dem, de fleste turister ser, kan du følge med på vores ekstra udflugt, hvor vi skal opleve dele af de gamle arbejderkvarterer; Alfama, Mouraria og Graça, der hver især har undergået en enorm forvandling, men stadig har sin helt egen charme. Vi runder også det spændende kakkelmuseum, som fortæller om Portugals lange tradition med de smukke kakler, som pryder bygninger, monumenter og ganske almindelige huse overalt i Portugal.

Hvor skal vi spise i Lissabon?

På vores byvandring i Lissabon nyder vi en god frokost med drikkevarer inkluderet. Og på rejsens første aften oplever vi aftenstemningen i Lissabon, når vi spadserer til vores første middag, hvor vi nyder retter fra det portugisiske køkken med tilhørende vine.

På rejsens sidste aften kan du tilmelde dig en ekstra middag i det spændende område LX Factory, et gammelt fabriksområde, som i dag er fyldt med spændende tiltag med kunstværksteder, gallerier, små butikker og masser af spisesteder. Et hipt og sjovt sted!

Vores rejse er a la carte, hvilket betyder, du kan vælge til eller fra, når det gælder oplevelserne i Lissabon. Det vil sige, at du skal bestille ekstraudflugterne hjemmefra for at sikre plads.

Velkommen på rejsen til Lissabon!

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst. Transport til hotellet og middag (A)
Dag 2: Byvandring i Lissabon med frokost (M,F)
Dag 3: Ekstra udflugt: Kakkelmuseum og Lissabons arbejderkvarterer (M)
Dag 4: Ekstra udflugt: Besøg i LX Factory med middag (M,*A ved tilkøb)
Dag 5: Hjemrejse (M)

Dagsprogram

Dag 1: Til Lissabon. Indkvartering og middag (A)

Velkommen til Portugals charmerende hovedstad. I Lissabon lufthavn bliver du budt velkommen af din dansktalende rejseleder. Transfer til hotellet, det firestjernede My Story Lisboa Tejo, som ligger i det absolutte historiske centrum af Lissabon. Turen fra lufthavnen til hotellet er ca. en halv time. Indkvartering og fælles velkomstmiddag på restaurant i gåafstand fra hotellet. Drikkevarer er inkluderet.


Billede: Panorama over Lissabon.

Dag 2: Udflugt: Byvandring i Lissabon med frokost (M,F) 

I dag skal vi på byvandring i Lissabon. Vi skal rundt i det livlige og historiske centrum, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder. Lissabon er gået fra forfald til flot igennem de seneste årtier. Byen er som forvandlet, hvor nedslidte bygninger og store pladser er byfornyet. Baixa er den nedre bydel med snorlige gader og centrale store pladser, som for eksempel Praça dos Restauradores, Plaça do Rossio og Praça do Comércio. Dagen bringer os blandt andet til den store boulevard Avenida de Liberdade, som er Lissabons svar på Champs Elysées – og som i øvrigt ikke er det eneste i byen, der kan sammenlignes med Paris. Der er nemlig også en triumfbue i Lissabon. 


Billede: Praça do Comércio.

Ligesom Rom er Lissabon bygget på syv høje, som er med til at give byen masser af charme i de gamle, stejle og krogede gader. Funicularerne, dvs.  gade-elevatorer, binder de øvre og nedre bydele sammen og gør det nemmere at veksle mellem de forskellige kvarterer. 

Gadeelevatorerne er spredt ud over det centrale Lissabon og findes i flere former, fra de sporvognslignende Bica, Gloria og Lavra til stålkonstruktionen Santa Justica og det seneste skud på stammen, den moderne i Graça, som er åbnet i 2024. Du får selvfølgelig lejlighed til at prøve en tur i en af de berømte funicularer på dagens udflugt, ligesom vi ser om sporvogn nr. 24 har plads til os.

Vi runder området omkring Camões-pladsen, hvor vi ser statuen af Luis de Camões, der regnes for Portugals nationalpoet, passerer Lissabons ældste boghandel og fortsætter til Bairro Alto, som er en af de øvre bydele med en dejlig stemning. Bairro Alto er kvarteret, hvor journalister og intellektuelle færdes, og hvor man lavede den først avis Diario Noticias. Om dagen er det et forretningskvarter, og om aftenen er det her, Lissabon fester!


Billede: Motiverne i storbyen er mange - her en kakkel-dekoreret facade.
 
På udflugten hører vi om katastrofen i 1755, hvor Lissabon blev ramt af både et jordskælv og en tsunami, og hvordan byen blev genopbygget af Maques Pombal efter katastrofen. Desuden fortæller rejselederen om Lissabons historie, de mange spændende bygninger og om dagliglivet i Portugal. Vi nyder en god frokost med drikkevarer inkluderet undervejs.  

Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt: Kakkelmuseum og Lissabons arbejderkvarterer; Alfama, Mouraria og Graça (M)  

I dag har du dagen fri på egen hånd, eller du kan tilmelde dig rejsens ekstra udflugt, som bringer dig rundt på flere opdagelser med en byvandring til fods og med offentlig transport rundt i Lissabon. 
Vi besøger kakkelmuseet ”Museu Nacional do Azulejo”, der er beliggende i et tidligere kloster. Her ser du bl.a. et imponerende 23 meter langt bykort af blå-hvide kakler over Lissabon (fra 1700-tallet) og lærer mere om de portugisiske kakler. Entré til kakkelmuseet inkluderet.
 
Vi skal også rundt i et par af de gamle arbejderkvarterer, hvor de store turistbusser ikke kører, og hvor mange gader er bilfri. Fælles for dem alle er, at de er beliggende op ad byens høje. Vi oplever bydelene Mouraria og Graça, som byder på ægte autentisk stemning, mangfoldighed og gode udsigter!  Navnet Mouraria stammer fra maurerne, og kvarteret er hjemsted for mange forskellige etniske grupper, historisk som nutidigt. Graça ligger også i den østlige del af Lissabon og er som en ”by i byen”. Kvarteret er kendt for sine flotte bygninger og et par udsigtspunkter, hvorfra man har en formidabel udsigt over byen.


Billede: Følg med på eventyr i Lissabons stemningsfulde kvarterer.
 
Vi går også en tur i bydelen Alfama med de små labyrinter af smalle, brostensbelagte gader. Her kommer vi helt tæt på de lokale og ser, hvordan livet lives på det lokale torv, vasketøjet hænger på tværs af husene og fisken grilles! Tidligere var Alfama primært beboet af fiskere, qua nærheden til Tejo-floden, og fattige arbejdere. I dag er kvarteret hjemsted for et mix af ældre, der har boet i kvarteret hele livet, studerende, kunstnere og folk, der betaler mange penge for den gode beliggenhed (og udsigt) i de gamle huse. Nogle af dem er top-moderniseret.  Det er blandt andet også i Alfama, at fado med sin portugisiske guitar og melankolske musikstil og sang opstod, og her holdes traditionen stadig i hævd på lokale restauranter, barer og i de kendte fado-huse, som f.eks. Clube Do Fado og A Tasca do Chico. Foda-museet ligger også her.  


Billede: Alfama oser af lokal charme.

Dag 4: Fridag. Ekstra udflugt, besøg på LX Factory med middag (M, A* ved tilkøb)

I dag har du fri til eget program. Lissabon og nærmeste omegn har utallige muligheder for spændende oplevelser.

Der er mange muligheder for at få et nærmere indblik i Lissabons mange kulturskatte. Spørg gerne rejselederen til råds og få en håndfuld gode forslag til, hvordan du kan tilbringe dagen. Måske vil du slentre rundt, gå på opdagelse på egen hånd og indsnuse stemningen? Eller måske vil du shoppe eller besøge et eller flere spændende museer?
 
Det kan også være, du lægger vejen forbi Lissabons store madmarked, Mercado da Ribeira, som er en god blanding af en traditionel markedsplads og boder med kulinariske delikatesser. 

Eller hvad med at besøge Bélem, som er en historisk og kulturel perle. Her ligger nogle af Lissabons kendte attraktioner med tråd til den portugisiske søfartshistorie og kirken.  Du kan se Lissabons vartegn, fæstningstårnet Torre de Belém, der vogter over indsejlingen til Lissabon og var det sidste, de opdagelsesrejsende så, da de sejlede ud mod i det ukendte. Få hundrede meter herfra er monumentet for de opdagelsesrejsende, Padrão dos Descobrimentos og Kompasrosen med verdenskortet, der illustrerer på fineste vis, hvor langt omkring de portugisiske opdagelsesrejsende kom ud i verden.  Kirken Santa Maria de Belém og klosteret Mosteiro dos Jerónimos vider om Portugals rige historie og religiøse arv. Bygget i det 16. århundrede og blandt de få bygninger, der ikke blev berørt af katastrofen i 1755. 


Billede: Snyd ikke dig selv for en Pasteis de Nata kage fra Lissabon.

Vil du gerne længere ud af byen, kan vi anbefale en togtur til Cascais eller til Sintra i bjergene. Begge nås nemt med det lokale tog. Cascais er en charmerende og mondæn kystby med et hyggeligt centrum og masser af havluft. Sintra er det kulturelle centrum, hvor du kan besøge nogle af de UNESCO-anerkendte slotte, som f.eks. Pena Palace, Palacio Nacional de Sintra, Quinta da Regaleira eller borgen Castelo do Mouros. 

Du kan også tilmelde dig en ekstra udflugt. Sidst på eftermiddagen besøger vi LX Factory, en tidligere linnedfabrik, hvor de gamle fabriksbygninger er omdannet til værksteder, butikker, caféer, gallerier mv. Vi går en tur i området, inden vi sætter os til bords og nyder rejsens sidste middag sammen i Lissabon på en af restauranterne i LX Factory.


Billede: Besøg den hippe LX Factory.

Udflugten skal forudbestilles inden afrejse for at sikre plads og gennemføres ved min. 10 tilmeldte. Transport til/fra LX Factory samt middag med drikkevarer er inkluderet. 

Dag 5: Hjemrejse (M)

Morgenmad på hotellet og transfer til lufthavnen og hjemrejse. På afgange med sen afrejse har du fri til egne oplevelser. Hotellet opbevarer bagagen indtil afrejse. 


Billede: Farverige Lissabon - tak for denne gang.

-
Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Bemærk! Rejsen indeholder en del spadsereture i de brostenbelagte gader med mange trapper, da Lissabon er kuperet, hvorfor det kræves, at man er godt gående og har en udmærket fysisk formåen for at kunne følge med på byvandringerne. 

Kort

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon på dmi.dk her

 

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/11 - 23/11Se rejsetider KøbenhavnLissabon a la carte6.995,-Bestil
3/12 - 7/12Se rejsetider KøbenhavnLissabon a la carte6.995,-Bestil
25/2 - 1/3Se rejsetider KøbenhavnLissabon a la carte6.995,-Bestil
25/3 - 29/3Se rejsetider KøbenhavnLissabon a la carte6.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

•    Fly København-Lissabon t/r
•    Transfer lufthavn – hotel t/r 
•    4 nætter i delt dobbeltværelse  4* My Story Hotel Tejo
•    Morgenmad
•    En middag på restaurant med drikkevarer
•    En frokost på restaurant med drikkevarer 
•    Byvandring i Lissabon 
•    Transport og udflugter ifølge program
•    Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

•    Dobbeltværelse til enebrug fra kr. 1.795  
•    Ekstra udflugt: Kakkelmuseum inkl. entré og byvandring i Alfama, Mouraria og Graça fra kr. 300 kr pr person 
•    Ekstra udflugt: Besøg i LX Factory inkl. transport og middag med drikkevarer fra kr. 595 pr. person 
•    Andre ydelser der ikke er nævnt  
•    Byskat i Lissabon ca.  2 Euro pr. person pr. nat. Forventes at stige til 4 Euro pr. person pr. nat i løbet af 2024
•    Rejse- og afbestillingsforsikring
•    Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 
Ekstra udflugter skal forudbestilles og betales sammen med rejsen for at sikre plads og gennemføres ved min. 10 tilmeldte. 

Hotel