Skip to main content

Musikfestival i Dublin – Tradfest

4 dage - pris pr. person fra
8.795,-
Bestil rejse

Musikfestival i Dublin – Tradfest

Velkommen på denne festlige og musikfyldte rejse til Dublin, hvor vi skal opleve en by i feststemning og irerne, der fester! Vi besøger Dublin under musikfestivalen Tradfest, som fylder Dublin med live-musik, en fantastisk stemning, og oplever flere kulturelle begivenheder. Undervejs bliver der ligeledes tid til at smage på nationaldrikken Guinness, shoppe og opleve Irlands hyggelige hovedstad.

Med i rejsen er inkluderet tre koncertoplevelser, og vi skal på byvandring rundt i charmerende Dublin . Vi runder blandt andet Temple Bar (Dublins latinerkvarter) og besøger Trinity College og dets bibliotek med Irlands mest berømte bog, The Book of Kells. Rejsen afsluttes med endnu en festlig irsk aften med musik, show og middag på den populære Merry Ploughboys Pub, som altid er en fornøjelse.

Derfor skal du rejse med os til Musikfestivalen i Dublin - Tradfest:

 • Tre koncerter med irsk musik på Tradfest
 • Ophold på det hyggelige 4* Iveagh Garden Hotel centralt i Dublin
 • Irsk aften med musik, show og middag på den kendte Merry Plougboys Pub
 • Byvandring inkl. besøg på Trinity College med The Book of Kells
 • Dansktalende rejseleder

Tradfest – Irsk, når det er allerbedst

Hvert år i slutningen af januar er Dublin vært for festivalen TradFest, en festlig fejring over fem dage af irsk historie, fællesskab og identitet gennem musik, dans og andre kulturelle begivenheder. I 2025 finder festivalen sted i dagene fra 22.-26. januar. Festivalen opstod i begyndelsen af 00’erne i Dublins kulturelle kvarter Temple Bar og har siden bredt sig til hele byen og nærmeste omegn, hvor kendte musikere og ”risings stars” optræder – lige fra gademusikanter til musikere på pubber, mindre spillesteder, i kirker, på rådhuset, på Dublin Castle eller andre historiske bygninger.

Uanset hvor der spilles, kan du være sikker på at det bliver ’craic’ (udtales ’crack’). Et begreb, der bedst kan sammenlignes med hygge, hvor irerne har craic, ligesom vi i Danmark har hygge. Craic handler om at nyde hinandens selskab, dele historier, og have det sjovt. En oplevelse, der omfatter både humor og varme, og som symboliserer irernes evne til at skabe en følelse af fællesskab og glæde.

Og mens vi er i gang med etymologien (læren om ords oprindelse), skal vi forbi ordet, som har lagt navn til festivalen. Ordet "Trad" (forkortelse for "traditionel) bruges til at beskrive traditionel irsk musik, hvor fløjte, violin, harmonika og bodhrán (irsk tromme), bidrager til den unikke og karakteristiske lyd, der kendetegner den irske folkemusik. Traditionel irsk musik er dybt forankret i Irlands kultur og historie.

Du kan se stemningen fra Tradfest her.

Vi udforsker Dublin

I Dublin tager vi på byvandring, hvor vi udforsker det livlige Temple Bar-område, ser de farvestrålende georgianske døre og lærer byen omkring floden Liffey at kende. Du får også tid på egen på egen hånd, hvor du kan gå på opdagelse i byens mange kulturelle tilbud. Dublin byder på spændende museer om kunst, musik, litteratur, vikinger, historie, og naturligvis; whiskey- og ølmuseer, hvor du kan smage de gyldne dråber. Følger du med på rejsens ekstra udflugt, kan du også lave din helt egen gin på Ha’penny Gin School, hvor du ovenikøbet får flasken med hjem. Har du lyst til at shoppe, er der også masser af muligheder for det i Dublin – og ellers kan man jo altid gå på pub.

Iveragh Garden Hotel, centralt i Dublin

Vi indkvarteres på sydsiden af floden Liffey centralt i Dublin på det hyggelige 4* Iveagh Garden Hotel (fra 2018), som er i gåafstand til det meste. Dublins grønne åndehul, parken St. Stephens Green, den kendte gågade Grafton Street og Temple Bar kan alt sammen nås til fods.

Irsk aften på The Merry Plougboys Irish Music Pub

Rejsen afsluttes med endnu en festlig aften på en charmerende pub, hvor vi skal med på en musikalsk rejse gennem Irlands sange og ballader, og opleve en optræden af irske dansere, der viser deres imponerende færdigheder i irsk stepdans. Vi tør godt love, at det bliver svært at sidde stille og arrangementet starter med en tre-retters middag og herefter følger en forrygende aften med autentisk irsk musik, sang og dans. Showet er fyldt med energi og humor, og der er en fantastisk interaktion mellem optrædende og publikum.

Kort dagsprogram for rejsen:

Dag 1: Ankomst til Dublin. Frokost og panoramatur. Tradfest-koncert (F)
Dag 2: Byvandring inkl. Trinity College og the Book of Kells. Middag. Tradfest-koncert (M, A)
Dag 3: Fridag. Ekstra udflugt: Ha’Penny Gin School. Tradfest-koncert. Irsk aften på Merry Ploughboy Pub (M,A)
Dag 4: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet. Alle rejsens elementer vil indgå i programmet. Hvilke koncertbilletter, vi får tildelt til rejsen, afhænger af koncertprogrammet, der offentliggøres i efteråret 2024.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Dublin. Frokost og panoramatur. Tradfest-koncert (F)

Med fly til Dublin, hvorefter vi sætter kursen mod Dublin, hvor vores fælles to-retters frokost indtages i en tidligere kirke, som er omdannet til restaurant.


Billede: Restauranten.

Efter frokosten, kører vi en panorama-sightseeing-tur, så vi lærer byen at kende. Dublin er en forholdsvis lille storby på trods af de 1.5 mio. indbyggere, som bor i Irlands hovedstad i dag. Det var vikingerne, der grundlagde Dublin i 800-tallet, og de bosatte sig her ved udmundingen af Liffey-floden og kaldte bosættelsen for ”Dubn Linn” (’Sorte pøl’). I 1922 blev Dublin hovedstad efter opdelingen af Irland.


Billede: Liffey-floden I Dublin. 

Vi kører gennem byen og runder O’Connell Street med hovedpostkontoret GPO, som spillede en vigtig rolle i kampen for selvstændighed, og det 120 meter høje monument The Spire. Vi krydser Liffey-floden ved O’Connell broen, som er næsten lige så lang, som den er bred. Broen forbinder de to flodbredder og er en af byens travle gader. I kvarteret omkring Merrion Square ser vi de mondæne rækkehuse med de farvestrålende døre og passerer ligeledes Dublin Castle og Dublins to katedraler, Christ Church og St. Patrick, opkaldt efter Irlands skytshelgen.


Billede: Farverige døre og Christ Church katedralen i Dublin.

Efter panoramaturen ankommer vi til hotellet, som ligger syd for floden, dvs. i den pæne del af byen. Vi bor i gåafstand til dublinernes grønne åndehuller, parken Iveagh Garden og St. Stephens Green samt gågaden Grafton Street (15 minutters gang).

Indtjekning på hotellet. Om aftenen mødes vi og sammen spadserer gennem Dublin til den første koncert og retur til hotellet efter koncerten.


Billede: Vores hotel i Dublin. 

Dag 2: Byvandring i Dublin, tid på egen hånd. Middag og Tradfest-koncert (M,A)

Dagen begynder med en byvandring i det helt centrale Dublin. Her skal vi blandt andet besøge Trinity College, som dækker et stort universitetsområde med park og mange smukke bygninger. Udover at være universitet og kollegium huser Trinity College også national-biblioteket med det imponerende 65 meter ”Long Room” samt den enestående ”Book of Kells”, som kan dateres tilbage til 800-tallet. Bogen er et nationalklenodie og er smukt illustreret af irske munke.


Billede: Trinity College i Dublin. 

Vi hilser på et af Dublins ikoner, nemlig statuen af fiskerkonen Molly Malone, som nogen måske husker fra sangene "Cockles and Mussels" eller "In Dublin's Fair City". Vi kommer også forbi området Temple Bar. Tidligere tiders fattigkvarter og i dag Dublins festlige og kulturelle centrum. Her leves livet med masser af restauranter, gallerier, kunsthåndværkere, gademusikanter og stemningsfulde pubber, hvor der ofte underholdes med levende folkemusik.


Billede: Statuen Molly Malone og Temple Bar i Dublin. 

Resten af dagen er fri til egne oplevelser.    

Der er et utal af muligheder alt efter interesse. Som enhver anden storby byder Dublin på et utal af museer og gallerier, der er værd at besøge. Er det vikinger og middelalder, der har interesse, læg da vejen forbi Dublina. Er det moderne kunst, så besøg IMMA, Irish Museum of Modern Art. Noget så usædvanligt som et fængselsmuseum møder du, hvis du lægger vejen forbi Kilmainham Gaol. Et af de nyeste museer, EPIC, The Irish Emigration Museum, fortæller på bedste vis Irlands historie i nyere tid på en innovativ og spændende måde og er virkelig et besøg værd.

Guinness-bryggeriet ”The Guinness Storehouse” er en af byens største attraktioner, og her får du mere at vide om ølbrygningens kunst – og mulighed for at smage en pint, når du indløser entré. Et par af de lokale whiskey-producenter, ”Old Jameson Distillery” og "Teeling’s Whiskey", byder ligeledes på rundvisning og efterfølgende smagning af de gyldne, irske dråber.

Om aftenen mødes vi igen til fælles tre-retters middag og endnu en koncertoplevelse på Tradfest. Vi går til/fra koncerten.


Billede: Guinness og Tradefest-koncert.

Dag 3: Fridag. Ekstra udflugt: Ha’Penny Gin School. Middag og Tradfest- koncert (M, A)

Fridag på egen hånd. Alternativt kan du tilmelde dig vores ekstra udflugt: Ha’penny Gin School Experience (skal forudbestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 tilmeldte).

På det familieejede Pearse Lyons Distillery i Dublins Liberties-område fremstilles whiskey og gin, og du får muligheden for at komme med på en spændende gin-oplevelse. Her bliver du klogere på ginens historie, smag og hvorfor den er så populær, ligesom du selv får lov til at sammensætte din helt personlige gin med forskellige botaniske ingredienser. Din gin bliver derefter fremstillet i en miniature kobberkedel. Du smager naturligvis også stedets berømte signatur Ha’Penny og en Míl Gin-cocktail. Når din egen gin er destilleret og alkoholstyrken godkendt, forsegles flasken og du får din personlige label sat på og flasken er klar til at tage med hjem.

Inkluderet i prisen: 2 timers oplevelse, hvor du får ginens historie og laver din egen flaske gin (70 cl), som du får med hjem. Vælg mellem en flaske til to personer (Shared Experience) eller en flaske til en person (Single Experience).


Billede: Ha’penny Gin School.

Sidst på eftermiddagen mødes vi og går samlet til vores sidste Tradfest-koncert.

Om aftenen skal vi til udkanten af Dublin, hvor vi skal til irsk aften på Merry Ploughboys Irish Music Pub. De fire gutter, Liam, Brian, Enda og Declan fra bandet ”The Merry Ploughboys”, har spillet i samme band siden 1989. I 2006 købte de pubben og startede deres eget show, ”Irish Night”, som er blevet en stor succes og har vundet adskillelige priser. Her får du endnu en festlig aften med dejlig stemning i musikkens tegn; med irsk live folkemusik og show med sang og stepdans, som vi kender fra de store shows som f.eks. Riverdance eller Lord of the Dances. Musikere og dansere er virkelig dygtige og underholdende. Alt sammen tilsat en tre-retters middag serveret ved langborde foran scenen. En festlig afslutning på rejsen.


Billede: Merry Ploughboys Irish Music Pub.


Billede: Irsk stepdans Merry Plougboys Music Pub.

 

Dag 4: Hjemrejse (M)

Efter vi har spist morgenmad og tjekket ud fra hotellet, kører vi til Dublins lufthavn og flyver retur til Danmark.

Vær opmærksom på, at programmet er vejledende og ændringer kan forekomme. Selve koncertprogrammet offentliggøres i efteråret 2024, hvorefter vi melder ud, hvilke koncertbilletter vi får tildelt til rejsen. Alle koncerterne er indenfor ca. 30 minutters gåafstand fra hotellet, og vi anbefaler, at du er godt gående for at deltage på denne rejse, da vi går til/fra hotellet.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt for Dublin på dmi.dk her

 

 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/1 - 26/1Se rejsetider KøbenhavnMusikfestival i Dublin – Tradfest 8.795,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København – Dublin t/r inkl. bagage
 • Transfer lufthavn – hotel t/r
 • Tre nætter i dobbeltværelse på 4* Iveagh Garden Hotel
 • Irsk morgenmad
 • En to-retters frokost med te/kaffe
 • En tre-retters middag med te/kaffe
 • Tre koncerter til Tradfest
 • Panorama-sightseeing-tur i Dublin
 • Byvandring i Dublin inkl. besøg på Trinity College og The Book of Kells (entré inkluderet)
 • Irsk aften på Merry Plougboys Pub inkl. show og tre-retters middag samt transport fra hotellet t/r. 
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

   

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Dobbeltværelse til én person fra kr 1.595. 
 • Ekstra udflugt (skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 10 deltagere):
 • HaPenny Gin school Shared Experience inkl. 1 flaske gin 70 cl pris i alt for 2 personer fra kr.  1.050
 • HaPenny Gin School Single Experience inkl. 1 flaske gin 70 cl pris i alt for 1 person fra kr.  650
 • Entréer eller andre ydelser ud over de nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel