Skip to main content

Historiske Krakow – læserrejse med Kristeligt Dagblad

5 dage - pris pr. person fra
7.295,-
Bestil rejse

Historiske Krakow

Kom med på vores spændende læserrejse til Krakow i samarbejde med Kristeligt Dagblad og Kulturrejser Europa.

Krakow er en by, hvis historie, man automatisk forføres af. En perlerække af oplevelser venter i og omkring den smukkeste polske by. Vi dykker ned i Krakows righoldige historie, fra dens kongelige fortid over de dramatiske perioder omkring 2. verdenskrig og den efterfølgende kommunistiske periode, når vi tager på vores mange udflugter.

Vi oplever også den helt moderne storby med den afslappede studentikose atmosfære, der også byder på masser af livsglæde- og nydelse. Du oplever det hele fra første parket på et godt centralt beliggende hotel med oplevelser, der begynder, når du går ud ad døren.

Oplev den fascinerende storby, Krakow, i godt rejseselskab, og få nye indsigter og kulturelle oplevelser sammen med vores kyndige dansktalende rejseleder, som formidler, og tager dig rundt i denne historiske skatkiste.

Derfor skal du rejse med på læserrejsen til Krakow:

 • Oplev Krakows kulturelle perler med dansktaende rejseleder
 • Udforsk storeseværdigheder på to udflugter udenfor byen
 • Tid også på egen hånd
 • Centralt 4* hotel

Kort dagsprogram for læserrejsen til Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow og rundtur i den jødiske bydel, Kazimierz (A)
Dag 2: Byrundture i den gamle bydel, og Wawel-slottet (M)
Dag 3: Udflugt til Auschwitz-Birkenau og tilvalgs middag m. Klezmerkoncert (M)
Dag 4: Udflugt til saltminen og Nowa Huta (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, kort vandring og polsk køkken (A)

Efter vores ankomst til Krakow kører vi de knap 15 km til centrum af Krakow. Her skal vi indlogeres på det firestjernede, Hotel Golden Tulip Kazimierz, centralt beliggende i Krakow jødiske bydel. I dag er bydelen et hipt kvarter i byen, og området rummer masser af små forretninger, cafeer og restauranter. Alt sammen lavet i respekt for bydelens oprindelige arktitetur.

Vi ankommer tidligt, og starter besøget med en tur til fods rundt i det jødiske kvarter, hvor vi oplever en markant anderledes arkitektur end i det øvrige gamle Krakow.


Billeder: Stemningsfulde Krakow.

Vi går bag om historien om byens jødiske befolkning, som har haft en vigtig rolle siden slutningen af det 13. århundrede og helt frem til de moderne og dramatiske tider omkring 2. Verdenskrig. Vi guides gennem bydelen, og får historien om den jødiske befolknings lev og levned gennem tiderne.


Billeder: Kom med på opdagelse i den jødiske bydel, Kazimierz, og nuyd byens mange åndehuller. 

Efter vores rundtur bliver der god tid til at købe frokost, og der er masser af muligheder for få smagt det polske køkken.  Der bliver herefter tid til at slappe af efter en tidlig morgen inden vi om aftenen skal på restaurant.

Dag 2: Den gamle by og Wavel slottet (M)

Efter morgenmaden er det tid til for alvor at tage på opdagelse i den smukke by.

Vi besøger det imponerende kompleks af historiske bygninger på fæstningsværket, Wawel, som både inkluderer det gamle kongeslot og Wawel-katedralen (entré til katedralen er inkluderet). Fæstningsværket er en meget central del af Polens tidligere og nuværende historie. Først som kongeslot, hvor landet blev regeret fra i århundreder. Senere - i det 20. århundrede - fungerede slottet som residens for Polens præsident og under Anden Verdenskrig for den - af nazi-Tyskland - indsatte generalguvernør.


Billeder: Wavel-slottet og de pryntede heste med vogn på byens centrale torv.

Byvandringen tager os videre gennem den gamle bydel, hvor vi ser de tidligste bygninger af universitetet, som stammer tilbage fra det 14. århundrede, og er Centraleuropas næstældste efter Prags universitet. Et andet af dagens højdepunkter er den store markedsplads midt i den gamle bydel. En kæmpeplads, der omkranser den gamle markedshal og med St. Mary Basilikaen i det ene hjørne. Besøget i Basilikaen afslutter vores guidede rundtur i det centrale Krakow, og resten af dagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd.

Dag 3: Udflugt til Auschwitz-Birkenau og tilvalgsmiddag m. Klezmerkoncert (M)

Efter at have oplevet nogle af de flotteste og mest charmerende sider af Krakow og Polen, skal vi i dag stifte et indgående kendskab med det absolut mørkeste kapitel i den nyere polske og europæiske historie. Vi besøger Auschwitz–Birkenau - for de fleste det tydeligste symbol på nazi-Tysklands jødeudryddelser. Historikerne er uenige om præcis, hvor mange mennesker der omkom i lejrene. Der gættes på alt imellem en og fire millioner jøder, polakker og i øvrigt mange andre nationaliteter som konsekvens af nazisternes beslutning om at implementere Endlösung i januar 1942.

Under Anden Verdenskrig var Auschwitz et kæmpekompleks med over 40 lejre spredt rundt i regionen. I dag udgør den tilbageværende del af komplekset Auschwitz-Birkenau statsmuseum. Museet blev oprettet i 1947 til minde om ofrene og er senere blevet optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Museet består af de to lejre, Auschwitz I og Auschwitz II–Birkenau. Auschwitz I var oprindeligt et fængsel, som foruden at være en fangelejr også havde gaskamre. Der er ved indgangen til Auschwitz I man bliver mødt af det karakteristiske skilt med ordene: "Arbeit Macht Frei". Auschwitz II–Birkenau var kompleksets store udryddelseslejr. Det kendte billede med jernbanesporet, der ender ved lejrens port, stammer herfra. Vi besøger begge lejre og får et usædvanligt tæt og spændende indblik i lejrene og deres historie.


Billeder: Auschwitz.

Efter besøget tager vi tilbage til Krakow, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. 

Om aftenen har vi et spændende tilkøbs arrangement for dem som ønsker. Her skal vi have en autentisk oplevelse i den jødiske kultur - både hvad mad og musik angår. Vi spiser en tre-retters menu på en traditionel jødisk restaurant, mens vi bliver underholdt af både livlige og melankolske toner af et ægte Klezmer ensemble.

Dag 4: Udflugt til Saltminerne i Wieliczka, og Nowa Huta (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Det er en enestående oplevelse der venter.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende – vi går ca, 2,5 km, og skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinsvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader, så vi anbefaler, at du tager en jakke med. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men egner sig ikke til personer, der lider af klaustrofobi.


Billeder: Saltminerne i Wielczka og besøg i Nowa Huta.

Vi fortsætter udflugten til Nowa Huta. En forstad til Krakow, der blev grundlagt omkring det store stålværk på stedet. Moderne arkitektur, efter seneste sovjet mode er grundstenene til denne bydel der voksede op efter afslutningen på 2. Verdenskrig. En mønsterby for de udvalgte, der arbejdede på værket, og hvor der var tænkt på beboernes rekreation, når man ikke var på værket. Imponerende, og interessant – og har man bare en smule hang til russisklignende betonkonstruktioner, så kan man faktisk også ane skønheden i nogle af elementerne.

Tilbage i Krakow har vi om aftenen vores afslutningsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Vores rejse går mod afslutningen. Vi spiser morgenmad, checker ud fra hotellet og rejser hjem mod Danmark igen.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow her på dmi.dk

 

 

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
3/10 - 7/10Se rejsetider KøbenhavnHistoriske Krakow - Læserrejse med Kristeligt Dagblad7.295,-Få pladser tilbage

Prisen inkluderer:

 • Direkte fly København - Krakow t/r
 • Fire nætter på 4* hotel i Krakow
 • Morgenmad og to middage på gode lokale restauranter
 • Byrundtur i den jødiske bydel, Kazimierz
 • Byrundtur i den gamle bydel, samt Wavel slottet
 • Udflugt til ”mønsterbyen” Nowa Huta
 • Udflugt til saltminerne i Wieliczka
 • Udflugt til Auschwitz-Birkenau statsmuseum
 • Transport og entreer ifølge program
 • Dansktalende rejseleder


Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg: 1.495 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr 95 kr.

Hotel