Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey

Rejsen til England - Downton Abbey

Store seværdigheder i Sydengland - og et helt unik besøg

Downton Abbey

... er navnet på en tv-serie, der har gået sin sejrsgang over hele verden - også i Danmark. På denne rejse tilbyder vi en helt unik, og ikke mindst sjælden oplevelse. Vi har nemlig sikret os adgang til et enestående besøg på Highclere Castle – også kendt som Downton Abbey.

Det sydvestlige England byder på utallige skatte – lige fra seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste, til steder hvor berømte personer har slået deres folder. Så udover besøget på Highclere Castle giver rejsen dig en perlerække af enestående oplevelser i de større byer som universitetsbyen Oxford, og ikke mindst Englands måske smukkeste by Bath. Vi betræder også den litterære sti i Stratford-upon-Avon, hvor Shakespeare blev født og stedt til hvile, mens magien og historiens vingesus rammer os, når vi besøger Englands mest ikoniske monument - Stonehenge. Hertil kommer, at du som besøgende vil svælge i kønne landskaber - akkurat så idylliske - som dem fra de engelske tv-serier.

Vi bor i Bath og Cotswolds

Vi indkvarterer os de første tre nætter i fantastiske Bath, hvor vi bor midt i det historiske centrum og nyder godt af Baths beliggenhed i hjertet af Somerset på skråningerne af Polden Hills, hvor kelterne, romerne og normannerne har levet og opholdt sig.

De sidste tre nætter bor vi i lige så charmerende og frodige omgivelser i det sydlige Cotswolds. Her bor vi godt og centralt i forhold til de oplevelser, der venter os i Oxford, Stratford upon Avon og de karakteriske landsbyer.

Kort dagsprogram 7 dage

Dag 1: Ankomst, London. Kørsel til hotel i Bath og efterfølgende besøg i de romerske bade (A)
Dag 2: Salisbury samt Highclere Castle (Downton Abbey) (M)
Dag 3: Stonehenge samt afternoon tea i Bath (M)
Dag 4: Bibury i Cotswolds, Buscott Park samt Bampton (byen fra Downton Abbey). Kørsel til hotellet i Cotswolds (M,A)
Dag 5: Oxford og Blenheim Palace (M,A)
Dag 6: Shakespeares Stratford upon Avon og det idylliske Cotswolds(M,A)
Dag 7: Windsor Castle. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Pris fra:
11.995,-
Dage:7
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst. Bath med de romerske bade (A)

Efter ankomst til London Gatwick kører vi mod vest, til den smukke by Bath, som danner rammen om rejsens første del.

Bath er en sand perle, og da vi bor her i tre nætter, har vi masser af tid til at opleve byen, der blev grundlagt af romerne. På vores spadseretur gennem byen, bliver vi klogere på historien og kan beundre den smukke arkitektur, der tiltrækker rejsende fra hele verden.

Bath - Rundrejse England
Billede: De romerske bade i Bath.

Mange englændere betegner Bath som værende landets smukkeste, og skønheden er nem at ane. Byens status, som bevaringsværdig på UNESCOs verdensarvsliste, er fuldt berettiget, og vi besøger bl.a. de berømte romerske bade på Roman Bath Museum (entré inkl.). Vel indkvarteret på hotellet spiser vi en velkomstmiddag i restauranten. Samlet kørsel ca. 220 km.

Dag 2: Salisbury og Highclere Castle (Downton Abbey) (M)

Dagen begynder i Salisbury, og vi gør et stop ved byens imponerende katedral, hvor pilgrimme er valfartet til i over 750 år.
I nyere tid er katedralen især blevet kendt via Ken Follets bog; Jordens søjler, og i katedralen befinder et af de originale Magna Carta dokumenter sig. Dokumenterne dateres tilbage til 1215 og spiller en vigtig rolle i Englands lange proces frem mod forfatningsret. Efter besøget i Salisbury begiver vi os videre mod Highclere.

På Highclere Castle - der er hele familien Granthams omdrejningspunkt i tv-serien Downton Abbey - får vi en rundvisning, og kommer helt ind på slottet, hvor mange af seriens scener er optaget i de originale rum. I dagligdagen er det ægteparret greven og grevinden af Carnarvon der bor der - når ikke lige de holder slottet åben for filmoptagelser og turister. De rum som er let genkendelige fra serien er blandt andet Lord Granthams arbejdsværelse, biblioteket, spisestuen, hall’en og to soveværelser.

Highclere Castle
Billede: Highclere Castle.

Besøget på slottet slutter i staldene bag slottet, hvor der er indrettet café og butik.

Alt afhængig af tidspunktet for den tildelte entré til Highclere Castle, kan der blive byttet rundt på rækkefølgen i dagens program. Der bliver afsat tid til frokost på egen hånd i enten Highclere eller Salisbury.

Tilbage i Bath sent på eftermiddagen, hvor resten af dagen/aftenen er til fri disposition. Samlet kørsel ca. 260 km

Dag 3: Stonehenge og afternoon tea i Bath(M)

Vi begiver os mod øst, og det flade Salisbury Plain, for at se Englands måske mest ikoniske og magiske attraktion: Stonehenge.
Stenene menes at være blevet rejst for ca. 4000 år siden, og at nogle af dem - efter sigende - kommer helt fra Wales-området. Arkæologer mener, at Stonehenge har været anvendt ved begravelser, men teorierne er mange, og stenenes funktion har været omdiskuteret i flere århundreder.

Stonehenge
Billede: Stonehenge

Efter besøget i Stonehenge kører vi retur til Bath, hvor vi skal nyde en gang traditionel afternoon tea også kaldet cream tea. Vi har valgt at indtage det i et af englands mest kendte tehuse, Sally Lunn´s, der samtidig er den ældste bygning i Bath. I det stemningsfyldte hus får vi sammen med vores te serveret scones med clotted cream og syltetøj. Derefter har vi resten af eftermiddagen og aftenen på egen hånd til at på opdagelse i skønne Bath. Samlet kørsel ca. 120 km.

Dag 4: bibury, buscot park, Bampton (M, A)

I dag tager vi afsked med Bath, og sætter kursen mod nord til Gloucestershires smukke og frodige omgivelser. Den lille landsby Bibury er vores første stop. Bibury, blev af kunsteren, poeten og designeren William Morris omtalt som Englands smukkeste landsby, og emmer da også af historisk charme. Vi har tid til at indsnuse landsbyens idyl og til at spise frokost, inden turen går videre. 

Arlington Row i Bibury
Billede: Arlington Row i Bibury

Vi fortsætter til herregården Buscot Park, hvor vi skal svælge os i adelig historie og engelsk havekunst. Beboet af Lord Faringdon er dette prægtige landsted fra 1780 så afgjort en mindeværdig oplevelse. I mere end 60 år har det været opført på The National Trust's liste over bevaringsværdige historiske bygninger. Besøget inkluderer en rundvisning i såvel hus som have, og der er tid til at nyde en omgang 'afternoon tea' i husets flotte salon, hvis man ønsker det. Her findes desuden en meget flot kunstsamling med værker af Rembrandt, Rubens, Van Dyck med flere. 

Næste destination er vores hotel i det sydlige Cotswolds. Vi er dog ikke helt færdige med Downton Abbey, for vi slår lige vejen forbi den lille by Bampton, der i serien agerer den fiktive by Downton. Her er der mulighed for kort at indsnuse den romantiske landsbyidyl og genkende huse og områder fra seriens mange landsbyscener (besøg i Bampton kan eventuelt blive rykket til dag 5 eller 6). Vel ankommet til hotellet venter middagen os. Samlet kørsel ca. 100 km.

Dag 5: Oxford og Blenheim Palace (M, A)

Vi bor meget centralt i forhold til dagens seværdigheder, og har derfor minimeret transporten mest muligt til dagens store oplevelser.

Oxford er mest kendt for dens velenommerede universitet, der i flere århundrede har tiltrukket verdens intellektuelle elite. Universitetet er verdens næstældste og kan dateres helt tilbage til Middelalderen. Vi tager på byvandring med lokalguiden og kommer nærmere studenterlivet, når vi ud på eftermiddagen besøger Christchurch College (entré inkl.). Her har mange berømte digtere og forfattere - bl.a. Lewis Caroll, W. H. Auden og John Locke - været tilknyttet.

Byen Woodstock ligger godt 10 kilometer nord for Oxford, og her besøger vi det monumentale herresæde Blenheim Palace (entré inkl.). Herresædet blev opført i starten af 1700-tallet til ære for Marlborough, og ligger i meget idylliske rammer med en imponerende indretning og smukke grønne haver. Sir Winston Churchill blev født netop her i 1874, og i 1987 kom herresædet på UNESCOs verdensarvsliste.

Middagen spiser vi på hotellet. Samlet kørsel ca. 85 km.

Oxford
Billede: Oxford

Dag 6: Shakespeare; Stratford-upon-Avon og Cotswolds idylliske landskaber (M,A)

Dagen dedikeres til den berømte engelske forfatter William Shakespeare, hvor vi kører til den charmerende landsby Stratford-upon-Avon, der er smukt beliggende ved Avon-flodens breder. Vi får en guidet rundvisning i byen - og i hjemmet - hvor William Shakespeare kom til verden i 1564. Vi besøger også kirken, Holy Trinity, hvor den verdenskendte forfatter både er døbt og begravet (entré inkl. begge steder). Vi får tid på egen hånd i byen til frokost.

Turen tilbage til vores hotel tager vi ad en scenisk rute i Cotswolds-området. Her nyder vi det kønne landskab, der ruller forbi os med de mange bløde bakker. Mange vil nok lede tankerne hen på engelske tv-serier, som f.eks. Kriminalkommisær Barnaby, der er optaget netop i dette område. Vi gør et stop i et par af landsbyerne undervejs. Middagen spiser vi på hotellet. Samlet kørsel ca. 145 km.

Dag 7: Windsor Castle og Eton. Hjemrejse (M)

Her på rejsens sidste dag, har vi et par interessante besøg på dagsordnen.

Vi kører til Themsen-dalen til byerne Windsor og Eton, og lægger ud med et besøg i den enorme kongeborg Windsor Castle (entré inkl.) der blev grundlagt af Vilhelm Eroberen i det 11. århundrede. Borgen - eller slottet om man vil - er den ældste og største beboede af sin slags i verden, og er den engelske dronnings foretrukne weekendhjem. Bygningerne har fungeret som fæstning og beboelse i over 900 år, og dækker over et areal på hele fem hektarer.

Windsor
Billede: Statue af Dronning Victoria, Windsor Castle

Eton er forbundet til Windsor via en bro over Themsen, og byen er mest kendt for den berømte og berygtede private kostskole for drenge - Eton College – der er Englands største, med godt 1250 elever, hvor alle bærer de karakteristiske skoleuniformer. Flere engelske medlemmer af den royale familie, herunder prinserne Willian og Harry, og engelske premierministre – bl.a. David Cameron - har tilbragt flere af sine tidlige ungdomsår netop her. 

Vi tilbagelægger den sidste strækning mod Gatwick lufthavn og tager den korte flyvetur hjem til Danmark. Samlet kørsel ca. 200 km


M = Morgenmad  F = Frokost  A = Aftensmad

OBS! Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen og i stand til at gå på trapper.

Kilometerangivelserne er vejledende, alt afhængig af hvilken rute chaufføren vælger at køre. Vejene i det sydlige England er smalle og ikke altid tilpasset større busser, hvorfor vi vil opleve at visse transportstrækninger tager længere tid.

OBS! Dette dagsprogram er baseret på afgange fra København og er vejledende, rækkefølgen på de forskellige seværdigheder kan ændres afhængig af vores besøg på Highclere Castle (Downton Abbey). Rejser med afgang fra Aalborg har et andet dagsprogram som I kan se her

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme yderligere ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Vejret

SE VEJRET I BATH
Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Her kan du se klimadata for hele året i Sydengland:

 


 

Kort

Rejsen Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey

Afrejse fra Aalborg 30/7 & 13/8 - 2017

Information vedrørende rejser med ankomst og afrejse fra Aalborg

De her afgange har et lidt andet dagsprogram grundet en rejselængde på 8 dage samt senere ankomst på dag 1 jvf. med afgangene fra København. Derudover er programmet sammensat efter hvornår vikan få vores entré på Highclere Castle (Downton Abbey). Rejsens korte dagsprogram er som følger:

Kort dagsprogram 8 dage - afrejse 30. juli 2017

Dag 1: Ankomst, London. Kørsel til hotel i Bath. Bemærk at middag er rykket til dag 2 grundet sen ankomst.
Dag 2: Besøg i de romerske bade i Bath samt Salisbury  (M, A)
Dag 3: Stonehenge samt afternoon tea i Bath (M)
Dag 4: Besøg i Highclere Castle (Downton Abbey) samt Buscott Park (intet besøg i Bibury på denne rejse) . Kørsel til hotellet i Cotswolds (M,A)
Dag 5: Oxford og Blenheim Palace (M,A)
Dag 6: Shakespeares Stratford upon Avon og det idylliske Cotswolds(M,A)
Dag 7: Besøg i Bampton og Windsor Castle. Indkvartering nær Gatwick lufthavn.(M, A)
Dag 8: Hjemrejse. (M)

Kort dagsprogram 8 dage - afrejse 13.august 2017

Dag 1: Ankomst, London. Kørsel til hotel i Bath. Bemærk at middag er rykket til dag 2 grundet sen ankomst.
Dag 2: Besøg i de romerske bade samt afternoon tea  (M, A)
Dag 3: Highclere Castle (Downton Abbey) samt besøg i Salisbury (M)
Dag 4: Stonehenge, landsbyen Bampton samt Buscott Park (intet besøg i Bibury på denne rejse). Kørsel til hotellet i Cotswolds (M,A)
Dag 5: Oxford og Blenheim Palace (M,A)
Dag 6: Shakespeares Stratford upon Avon og det idylliske Cotswolds(M,A)
Dag 7: Windsor Castle samt tid på egen hånd i Eton. Indkvartering nær Gatwick lufthavn.(M, A)
Dag 8: Hjemrejse. (M)

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
17/7 - 23/7 København
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey
11.995,- FORESPØRG »
24/7 - 30/7 København
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey
11.995,- Bestil »
7/8 - 13/8 København
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey
11.995,- Bestil »
13/8 - 20/8 Aalborg
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey - afrejse fra Aalborg
OBS! Rejsen er på 8 dage
12.495,- Bestil »
21/8 - 27/8 København
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey
11.995,- Bestil »
28/8 - 3/9 København
Se flytider
Klassiske England - med unikt besøg på Downton Abbey
11.995,- Bestil »

Information

PRISEN INKLUDERER:

• Fly København-London inkl. alle afgifter
• Tre nætter på 3-stjernede Royal Hotel Bath i delt dobbeltværelse
• Tre nætter på 3-stjernede Witney Four Pillars i delt dobbeltværelse
• Morgenmad og fire middage samt 1 x afternoon tea
• Dansktalende rejseleder
• Transport, entréer og udflugter iflg. program

Entréer inkl. (samlet værdi ca. kr. 1.040 pr. person)

Dag 1: De romerske bade i Bath (ikke afrejsende fra Aalborg)
Dag 2: Katedralen i Salisbury samt Highclere Castle
Dag 3: Stonehenge
Dag 4: Buscot Park
Dag 5: Christchuch college og Blenheim Palace
Dag 6: Shakespeares fødested og Trinity church
Dag 7: Windsor Castle

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg kr. 2.395 - 3.395,-
• Forsikringer
• Entréer ud over de nævnte
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Max antal deltagere er 34 personer

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 4

Royal Hotel Bath
***
Godt mellemklasse hotel i hjertet af Bath Royal Hotel er et klassisk hotel bygget i 1846 og nænsomt renoveret gennem tiderne med respekt for bygningen og de historiske omgivelser.  Det inti ....

Overnatning Dag 4 - 7

Oxford Witney Four Pillars
***+
Vest for Oxford ved grænsen til Cotswolds ligger dette nydelige hotel. Det er opført i gammel Cotswold stil og med nyrenoverede og smagfuldt indrettede værelser. Der er ikke så ....