Skip to main content

Nordportugal - rundrejse med Frantz Howitz

gade og huse i Porto Portugal
Porto Portugal
portvin Porto Portugal
Nationalparken Peneda-Gerês Portugal
Citania de Briteiros Portugal
fado Portugal
coimbra se velha kloster Portugal
Bom Jesus de Monte Braga Portugal
granaries soajo Portugal
Status:
Udsolgt

Rundrejse i Nordportugal med Frantz Howitz

Rejs med når Frantz Howitz viser dig rundt i sit historiske Nordportugal, hvor han deler ud af sin viden om Portugals spændende historie, prægtige borge, maleriske landskaber og imponerende bygningsværker.
Du oplever alt fra storbyen Porto til småbyerne i nationalparken i Peneda-Gerês samt hellige Braga og hyggelige Guimarães. Alt imens sanserne forføres af pragtfuld portvin, perlende Vinho Verde og Coimbra-fadoens smukke klang.

Derfor skal du rejse med os til Nordportugal:

  • Oplevelsesrig rundrejse i det nordlige Portugal med alle udflugter inkluderet

  • Nordportugals store historiske seværdigheder deriblandt fem UNESCO-seværdigheder

  • Fuldt dagsprogram og halvpension inkluderet

  • Erfaren rejseleder, Frantz Howitz

Braga og Guimarães

Barok-byen Braga - med de mange kirker, pilgrimskirken - og trappen Bom Jesus de Monte - er udgangspunktet for denne rejse. Herfra skal du også opleve det forhistoriske område ved Citania de Briterios samt Guimarães hyggelige, velbevarede historiske centrum med rødder tilbage til middelalderen.

Porto, portvin og nationalparken Peneda-Gerês

Prægtige Porto byder blandt andet på en byrundtur i det historiske centrum og portvinssmagning. Længere mod nord betager den uberørte natur, og de pittoreske landsbyer med en spektakulær arkitektur, i naturparken Peneda-Gerês.

Tomar, Coimbra og Fado

Det centrale Portugal byder på tempelridderhistorie, klosterkirke og synagogebesøg i maleriske Tomar. I Coimbra oplever du det historiske centrum, et af Europas ældste universiteter og afslutter rejsen med autentisk Coimbra-fado og en dejlig middag.

Rejseleder

Rejsen guides af Frantz Howitz der gennem en årrække har tilrettelagt og været vært for et væld af tv-kulturprogrammer - deriblandt mange rejseprogrammer om Portugal. Et land der har en helt særlig plads i hans hjerte.

Kort dagsprogram for rundrejse i Nordportugal:

Dag 1: Ankomst til Lissabon, via Tomar til Fatima (A)
Dag 2: Vingårdsbesøg og Bom Jesus de Monte (M,A)
Dag 3: Guimarães (M,A)
Dag 4: Braga og Citania de Briteriros (M,F)
Dag 5: Nationalparken Peneda-Gerês (M,F)
Dag 6: Porto med byrundtur og portvinshus (M,A)
Dag 7: Coimbra med fado-aften (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal - Tomar (A)

Efter ankomsten med fly til Lissabon bliver du kørt i bus til Tomar, som er beliggende midt i Portugal.

Tomar er kendt for sin spændende historie, blandt andet som tempelriddernes by. Her er mange fine bygningsværker fra middelalderen. Deriblandt Tempelriddernes kirke- og klosterkompleks; Convento de Cristo, beliggende på en klippetop lidt uden for byen, som du skal besøge (entré inkluderet). Klosteret kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1986. Vi besøger også den lokale synagoge, som er i centrum af maleriske Tomar. 
Herefter kører vi til Fátima, hvor vi indlogerer os og spiser middag på et hotel i centrum i byen.
Tomar, Convento de Cristo
Billede: Tomar,  Convento de Cristo.

Dag 2: Vingårdsbesøg og Bom Jesus de Monte (M,A)

Rejsen fortsætter nordpå til regionen Minho, Portugals nordligste provins. Her indlogeres du i Braga de næste fem dage, hvor byen er base for vores dagsture rundt i Nordportugal.  

Minho-provinsen er kendt for sine smukke historiske byer, betagende landskaber og ikke mindst den grønne vin ”Vinho Verde”. En ung og let perlende vin, som kun må produceres i netop dette område. Vi besøger et af de små vinhuse og får en rundvisning og smager vinen (inkluderet).

På et bjerg, lidt udenfor Braga, går turen til valfartshelligdommen, Bom Jesus de Monte, som er intet mindre end imponerende. Bom Jesus de Monte er Nordportugals vigtigste pilgrimsmål med dens monumentale 1000-trins baroktrappe op til (eller ned fra) kirken. Fra toppen er der en betagende udsigt over byen og det omkringliggende landskab. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på hotellet i Braga, som ligger i centrum. Der er inkluderet en middag på hotellet.

Braga, Portugal
Billede: Braga, udsigt fra Bom Jesus de Monte.

Dag 3: Guimarães(M,A)

I dag skal du opleve Guimarães, som var Portugals tidligste hovedstad og betragtes som Portugals vugge. Du ser middelalderborgen og São Miguel-kappellet (entré inkluderet), hvor Portugals nyere historie begyndte med Portugals første konge, Alfonso Henriques.

Guimarães historiske UNESCO-bevarede centrum er både smukt og hyggeligt og betager med maleriske pladser - omringet af nydelige gamle palæer med traditionelle træ-balkoner. Vi går en bytur og besøger blandt andet domkirken. Guimarães betager de fleste, og der vil være tid på egen hånd, inden der er tidlig middag på byens charmerende Pousada (en særlig historisk bygning). Efter middagen kører vi retur til hotellet.

Guimarães og middelalderborg, Portugal
Billede: Guimarães, middelalderborg og altaner.

Dag 4: Braga og Citania de Briteiros (M,F)

I dag skal du rundt i Braga, der er kendt som ærkebiskoppernes by eller ”Lille Rom”. Du går på byvandring i centrum, som er kendt for at være barokkens hovedstad med imponerende barokke bygningsværker deriblandt triumfbuen, palæer og den store domkirke fra 1200-tallet. Frokosten spiser vi sammen, inden turen går ud af byen til dagens næste udflugtsmål.

Eftermiddagen tilbringer du i Citania de Briteiros (entré inkluderet), der er Nordportugals største arkæologiske område - smukt beliggende med ruiner efter små, runde huse fra bronzealderen. Aftenen er på egen hånd i Braga.

Citania de Briteiros og katedralen i Braga, Portugal
Billede: Citania de Briteiros og katedralen i Braga.

Dag 5: Nationalparken Peneda-Gerês (M,F)

Glæd dig til en dag med mange oplevelser i overdådige smukke landskaber og pittoreske landsbyer. Her leves livet, som det er blevet levet i generationer i Portugals eneste officielle nationalpark, Peneda-Gerês, lige ved grænselandet til Spanien. Smuk og uberørt natur med bjerge, dale og søer betager ved første øjekast. Glæd dig også til områdets helt specielle byggestil med granitstenshuse i to etager og kornmagasiner, som har lighed med kirker - en stor oplevelse!

Nationalparken Peneda-Gerês, Portugal
Billede: Nationalparken, Peneda-Gerês.

Dag 6: Porto med portvinshus (M,A)

I dag skal du besøge pragtfulde Porto, Portugals andenstørste by beliggende ud til Atlanterhavskysten ved Douro-flodens udløb. Du tilbringer en hel dag i Porto, hvor vi blandt andet runder banegården São Bento, hvis kakkel-udsmykning i forhallen er imponerende. Gåturen fører dig også til det historiske flodkvarter Ribeira (UNESCO) med de små huse, stejle gader og store palæer. Området byder desuden på en fantastisk udsigt til et par af de kendte broer og portvinshuse. Her er meget charmerede, og de senere års byfornyelse har virkelig forskønnet området.

Porto er en vigtig handelsby, hvilket du blandt andet oplever i den tidligere børsbygning, Palacio da Bolsa (entré inkluderet). Her får du en rundvisning i det guld-udsmykkede arabiske værelse, som hensætter tankerne til Alhambra i Spanien eller et eventyr fra 1001’s nats eventyr, om man vil.

Portvinshusene, med de lange røde tage, ligger som perler på en snor i Vila Nova de Gaia dvs. langs Douro-flodens sydlige flodbred. Intet besøg i Porto er komplet uden portvin. Du får derfor en rundvisning og smagning i et af vinhusene i ”portvinens hovedstad” - og indføres naturligvis i, hvordan portvinen produceres og lagers. Glæd dig også til at få historien om ”Quintas”-gårdene i Douro - og bliv klogere på, hvorfor så mange portvinshuse har engelske navne.

Der vil være tid på egen hånd i løbet af dagen til selv at gå på opdagelse. Om aftenen spiser vi en tidlig middag i en af restauranterne i Portos historiske kvarter, inden vi kører retur til vores hotel.

Nyd Porto og portvin
Billede: Porto og portvin.

Dag 7: Coimbra og fado-aften (M,A)

Igen i dag skal du opleve en af Portugals tidligere hovedstæder, denne gang Coimbra, som har præget portugisisk politik og kultur samt været en vigtig aktør i handels- og uddannelseslivet. Coimbras universitet er nemlig landets ældste, og turen går til universitetsområdet, hvor du ser det smukke bibliotek (entré inkluderet) og går en tur i den historiske del af byen. Om aftenen runder vi turen af med en autentisk fado-aften, som nu, hvor vi er i Coimbra, er Coimbra-fado, som altid er opført af mænd - modsat den traditionelle fado fra Lissabon, hvor kvinder synger for.

Besøg universitet i Coimbra.
Billede: Universitet i Coimbra og Fado-guitarer.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med mange oplevelser er ved at være ved vejs ende. Fra hotellet i Coimbra kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

Kort

Kort over rejsen til Nordportugal

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon på dmi.dk her

Vejret i Lissabon

Vejret i Porto