Andalusien til særpris i samarbejde med Samvirke

Andalusien
Palme og havudsigt, Andalusien
Hotel Bahia Tropical, Almunecar, Andalusien
Ronda og den maleriske kløft, Andalusien
Malaga, Andalusien
Den hvide landsby Frigiliana, Andalusien
Par i Andalusien
Statue af tyr, Andalusien
Andalusien kyst

SIKKER SOL OG ALSIDIG ANDALUSISK KULTUR!

Vi gentager for fjerde år i træk succesrejsen og tager på en oplevelsesrig 8 dages rejse inklusive tre udfluger, 4-stjernet hotel, halvpension, samt dansktalende rejseleder.

Lange strande ved Middelhavet og talrige solskinstimer er noget af det Andalusien, Spaniens sydligste region, er kendt for. På denne rejse i oktober og november - hvor solen skinner tre gange så meget som i Danmark - drager vi ud og mærker atmosfæren i Andalusiens karakteristiske hvide landsbyer. Alt imens vi bliver klogere på regionens fascinerende historie, som forskellige folkeslag har præget gennem århundreder. Undervejs forkæler vi sanserne med frisk bjergluft, betagende natur og lokale tapas.

Den gamle fiskerby Almuñécar danner rammen om vores ophold på det 4-stjernede hotel Bahia Tropical, der har en skøn beliggenhed ved vandet i udkanten af byen.

Kort dagsprogram 8 dage:

Dag 1: Ankomst til Malaga, kørsel til hotellet i Almuñécar (A)
Dag 2: Udflugt til grotterne i Nerja og den hvide landsby Frigiliana (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 6: Udflugt til Malaga (M,A)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (A)

OBS: Rækkefølgen på udflugterne er vejledende og kan ændres afhængig af lokale forhold. 

M = Morgenmad A = Aftensmad

Pris fra:
4.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og velkomst (A)

Ved ankomsten til Málaga modtages vi af rejselederen, der sørger for, at vi kommer godt til hotel Bahia Tropical, der ligger lige ud til vandet i udkanten af Almuñécar, ca. 75 kilometer øst for Málaga. Her skal vi bo på rummelige og komfortable værelser med balkon.

Dag 2: Drypstenshule, Nerja og den hvide by Frigiliana (M,A)

I dag tager vi hul på udflugtsprogrammet og tager på tur til et par af sydkystens små gemte skatte. På programmet står drypstenshulerne ved Nerja, den hvide landsby Frigilian og kystbyen Nerja.

Vi lægger ud med at gå på underjordisk opdagelse i Cuevas de Nerja, som drypstenshulerne i Maro hedder på spansk. Hulerne har ligget uforstyrret hen i årtusinder indtil fem drenge, tilfældigt, opdagede dem i 1959, da de fulgte efter en flok flagermus. Hulerne er nu et af de mest besøgte monumenter i Spanien. 

Drypstenshuler ved Nerja
Billede: Drypstenshulerne ved Nerja.

Hvis du ikke er til drypstenshuler med mange trapper under jorden, kan du blive i restauranten og nyde udsigten over Middelhavett med en kop formiddags kaffe eller friskpresset appelsinjuice.

Efter vores besøg i drypstenshulerne kører vi en lille tur ind i landet til den lille hvide bjergby Frigiliana, som er yderst betagende. I Frigiliana skal vi opleve byens brostensbelagte, smalle og stejle gader og de smukt blomsterudsmykkede hvidkalkede huse. Brostenene er en del af byens udsmykning i sig selv, men også de kakkelbeklædte gavle rundt i gaderne fortæller små legender og historier fra byens lokalbefolknings små kampe mod maurerne i en by, som har både kristen, muslimsk samt jødisk historie og traditioner.

Som afslutning på formiddagen kører vi tilbage til kysten, hvor vi aflægger et visit i Nerja. Her vil der vil der være tid på egen hånd til frokost på en af byens mange fortovscafeer, hvor vi kan fornemme den lokale puls eller på en restaurant med udsigt over havet. I hjertet af Nerja ligger den spektakulære Balcón de Europa (Europas balkon), hvor lokale såvel som turister promenerer på den høje klippe og nyder panoramaudsigten over Middelhavet og kystens klipper, som danner rammen om nogle af byens små strande. Som baggrundskulisse til byen ligger de smukke bjerge og danner en naturskøn kontrast til havet - et sceneri, som øjet ikke bliver træt af. Vi kører efter frokost tilbage til vores hotel i Almuñecar hvor det sidste af eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)

I dag har du en hel fridag som med fordel kan bruges til at gå på opdagelse i Almuñécar, som har formået at bevare sin charme i den gamle bydels smalle og stejle gader, hvor kun få køretøjer har adgang. Du kan besøgeden botaniske have, den arabiske borg San Miguel og det historiske centrum. Her er der altid liv på de mange fortovscaféer, og specielt om fredagen er byen godt besøgt, når de lokale sælgere slår sine boder op til den ugentlige markedsdag. Når byvandringen er overstået, er der afsat tid til oplevelser på egen hånd. Når sulten melder sig, kan vi anbefale at smage på de lokale tapas til frokost på en af byens mange spisesteder.

Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)

I dag arrangeres en heldagsudflugt til den imponerende bjergby Ronda (180 km fra Almuñécar). Byen er karakteristisk ved sin beliggenhed, højt på en klippe med en dramatisk og dyb kløft gennem sin midte.  I Ronda finder vi verdens ældste tyrefægterarena (Entré ikke inkluderet, pris ca. 7€) og en statue af Francisco Romero som skabte tyrefægtningen (ca. 1726) i den form man ser i dag. Vi går en tur i selskab med rejselederen og har herefter  mulighed for selv at gå rundt i byens hyggelige gader samt nyde de fantastiske landskaber under Ronda fra byens mange udsigtspunkter.

Ronda
Billede: Maleriske Ronda med den berømte kløft.

Slå, mod en mindre entré, vejen forbi det andalusiske palads Casa Don Bosco, fra slutningen af 1800-tallet, med sin meget fine have. Tæt på den gamle bro finder du de gamle arabiske bade, og rundt omkring i byen ses gamle klosterbygninger, hvoraf de fleste fortsat er i virke. Hemmingway yndede at komme i Ronda, hvor han havde sit refugium og endog egen privat loge i tyrefægterarenaen som også er åben for besøg.

Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Dagen er til egen disposition.

Dag 6: Málaga (M,A)

I dag besøger vi Pablo Picassos fødeby Málaga, "Solkystens hovedstad". Andalusiens næststørste by har siden 60'erne været et populært rejsemål, primært som port til de solrige strande på Costa del Sol og Costa Topical men på det seneste også en spændende metropol rent kulturelt. Indvielsen af Picasso-museet gav for alvor byen et stort opsving i antallet af besøgende. De seneste år er mange af gaderne i den indre by lukket for trafik, og byens centrum udgør én stor gågade med butikker, seværdigheder og fortovscafeer. Vi lægger ud med en Panorama Tour og oplever en større del af byen fra bussen. Vi besøger bl.a. byens højeste punkt, Gibralfaro hvorfra vi har en storslået udsigt over Málaga by og havn. På Gibralfaro finder vi gamle fæstninger opført af tidernes skiftende magthavere (fx fønikerne, romerne og maurerne). Efter byrundturen er der tid til overs til at opleve lidt af Málaga på egen hånd. Du kan fx se statuen af H. C. Andersen på Plaza de Marina. H.C Andersen sejlede hertil fra Gibraltar i 1862 og udtrykker sin kærlighedserklæring til byen således: "..i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga...Lev vel, Malaga!...min kjærlighed.." ("I Spanien" 1863). Naturligvis er der også Picassos barndomshjem og kirken hvor han er døbt. Selve Picassomuseet er indrettet i en smuk, gammelt rigmandbolig centralt i Málagas gamle bydel, tæt på det romerske amfiteater. Man kan også vælge at besøge Carmen Thyssen-museet, hvor den permanente samling består af værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede. Indre by kan også nydes fra hestevogn.

Når sulten og tørsten ved frokosttid trænger sig på, er der mange hyggelige vin- og tapasbarer rundt om i byen. Bliv ikke overrasket, hvis regningen bliver skrevet med kridt på bardisken foran dig. Det vil du fx. kunne opleve på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gamle vagthus) på Almeda Principal nr. 18. - ikke så langt fra H.C. Andersens statue. Vores bus holder oftest for af- og påstigning meget centralt, ved Málagas domkirke og først på eftermiddagen, efter frokost, er vi atter samlet for at køre turen tilbage til Almeriaprovinsen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition i Almuñecar. 

Malaga
Billede: Malaga.

Dag 7: Fridag (M,A)

Rejsens syvende dag er til fri disposition. Du kan bruge dagen på at slappe af på hotellet, tage en dukkert i poolen, slentre rundt i Almuñécars gader eller måske tage på opdagelse i nærområdet på egen hånd. Rejselederen er behjælpelig med forslag, idéer og gode råd.

Dag 8: Afsked og afrejse (M)

Efter en uge pakket med spændende oplevelser, er det tid at vende hjem. Vi tager en meget tidlig afsked med Almuñecar på Den Tropiske Kyst og er hjemme i Danmark igen om formiddagen (obs - flytider kan varierere fra afgang til afgang).

M = Morgenmad A = Aftensmad

OBS: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens dagsprogram således, at der kan blive byttet rundt på de enkelte dage i programmet.

Kort

Rejsen Andalusien til særpris

Kort over Rejsen Andalusien til Særpris

Vejret

Se vejret i Almuñécar

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

byvejr verdensvejr 2514256 Malaga, Spanien

Se vejret lokalt i nedenstående områder (2 og 9 døgnsudsigt):


Almuñécar. Se døgnsudsigt her

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
26/10 - 2/11 København
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke - 8 dage
5.495,- Bestil »
2/11 - 9/11 Aalborg
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke fra Aalborg - 8 dage
5.495,- Bestil »
2/11 - 9/11 København
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke - 8 dage
5.295,- Bestil »
9/11 - 16/11 Aalborg
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke fra Aalborg - 8 dage
5.295,- Bestil »
9/11 - 16/11 København
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke - 8 dage
4.995,- Bestil »
16/11 - 23/11 København
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke - 8 dage
4.495,- Bestil »
23/11 - 30/11 Aalborg
Se flytider
Andalusien til Særpris i samarbejde med Samvirke fra Aalborg - 8 dage
4.495,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 40 personer

Prisen inkluderer:

• Dansk rejseleder
• Fly København/Aalborg – Malaga t/r
• Transport Malaga – hotel t/r
• Syv nætter på Bahia Tropical 4* inkl. halvpension
• Udflugt til Malaga
• Udflugt til Ronda
• Udflugt til Nerja og Frigiliana
• Skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 1295,-
• Forsikringer
• Entréer ud over de nævnte
• Administrationsgebyr kr. 95 pp

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Bahia Tropical, Almunecar
****
Komfortabelt hotel med fredelig beliggenhed Under vores ophold i Andalusien bor vi i kystbyen Almuñécar. Her indlogerer vi os på det komfortable 4-stjernede hotel Bahia Tropical i ....