Skip to main content

Rejser til Rom

KulturRejser til Rom

At rejse til Rom er en rejse i tiden for Rom blev grundlagt på sine syv høje for mere end 2.700 år siden og er i dag fuld af levn fra forskellige tidsaldre. Der bor i dag ca. 3 mio. indbyggere i Rom – et tal der er vokset eksplosivt siden det 19. århundrede, hvor Rom husede kun omkring 100.000 indbyggere. Siden Italiens samling i 1861 har Rom været Italiens hovedstad og siden 1950’erne og 1960’erne er der kommet godt gang i den internationale turisme og byen er i dag den tredje mest besøgte europæiske by næst efter Paris og London.

Nogle af de klassiske seværdigheder, der besøges under rejsen til Rom er Colosseum (der har ca. 4 mio. besøgende årligt!), Forum Romanum, Peterskirken (ca. 4,3 mio. besøgende årligt!) og Vatikanmuseerne, Trevifontænen, Pantheon, Den Spanske Trappe og Castel Sant’Angelo.

Grupperejser til Rom med dansk rejseleder

Kulturrejser Europa tilbyder en grupperejse "Rom - den evige stad" til Rom med dansktalende rejseleder, hvor vi bor midt i det historiske centrum. Læs mere om Rom - den evige stad.

I Rom bør du gøre, som romerne gør!

Nogle mener at man ikke har været i Rom, hvis man ikke har set de to skønne pladser Campo de’ Fiori og Piazza Navona, mens andre igen udforsker de mere ukendte dele af byen og oplever et Rom næsten helt uden turister. Ja – næsten uden turister! Dette er faktisk muligt og kræver lidt øvelse eller nogle gode insider-tips fra lokale eller garvede Rom-connesieurs. En række danske forfattere har udgivet bøger med deres svar på ”det ægte Rom” og disse bøger kan være en brugbar guide til at navigere uden om de største turiststrømme.

For dem med pengepungen i orden er der gode shoppingmuligheder i området omkring Den Spanske Trappe i gaderne Via del Corso, Via Condotti, Via Frattina og Via Borgognona, hvor mærkevarebutikker kæmper om opmærksomheden fra de forbipasserende. Er pengepungen mindre spækket kan man gøre fund på de åbne markeder (typisk åbne fra 7:00 – 13:00 mandag til fredag) rundt omkring i byen.

Går man efter antikke fund og gamle loppesager med historie, kan man med fordel lægge vejen forbi kvarteret Trastevere, hvor loppemarkedet Porta Portese afholdes. Nu man er i kvarteret bør man nyde den specielle - næsten bohemeagtige - stemning der til dato stadig hersker her.

Rom, en millionby med muligheder

Da Rom er en millionby sker her dagligt mange spændende ting, events og tiltag til glæde både for de besøgende og romerne selv. En god guide er romaturismo. Et par af de større begivenheder er bl.a. ”La Notte Bianca” der afholdes på en udvalgt lørdag hvert år. Her er museer, barer og restauranter, butikker m.m. åbne hele natten og byen syder af liv overalt.

En anden tilbagevendende begivenhed er filmfestivalen ”Festa Internationale di Roma”, hvor publikum kårer de bedste og dårligste film i det forgangne år. Er man i Rom omkring juletid, bør man slå vejen forbi det hyggelige julemarked på Piazza Navona. Rejser du til Rom på egen hånd er det en god idé at købe et såkaldt Rome Pass (pris 34 euro /aug. 2013), der giver den besøgende ret til ubegrænset brug af byens transportmidler, fri adgang til to seværdigheder af eget valg samt diverse rabatter. På grupperejser til Rom med Kulturrejser Europa indgår naturligvis alle transporter i programmet.

Rom er stor nok til utallige besøg. Her er meget at give sig i kast med og helt færdig med Rom bliver man nok aldrig.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt