Skip to main content

Rejser til Rom

Rejser til Rom med dansk rejseleder

Tag på en ferie i Rom og rejs tilbage i tiden. Du skal rejse langt for at finde en by med så meget kultur pakket sammen i en hovedstad som Rom.

Rom blev grundlagt på sine syv høje for mere end 2.700 år siden. Den italienske hovedstad er i dag fuld af levn fra forskellige tidsaldre. Der bor i dag ca. 3 mio. indbyggere i Rom – et tal der er vokset eksplosivt siden det 19. århundredem hvor Rom kun husede omkring 100.000 indbyggere. Siden Italiens samling i 1861 har Rom været Italiens hovedstad og siden 1950’erne og 1960’erne er der kommet godt gang i den internationale turisme. Byen er i dag den tredje mest besøgte europæiske by næst efter Paris og London, og får ca. 10.000.000 besøgende hvert år - og det forstår vi godt. Med roms mange seværdigheder kan du dykke ned i roms historiske attraktioner, du kan blive klogere på gladiatorer og romertiden, eller prøve nogle af de gode restauranter og caféer, som er en oplevelse der gør byen et populært rejsemål.

Nogle af de klassiske og største seværdigheder, der besøges under rejsen til Rom, er Colosseum (der har ca. 4 mio. besøgende årligt), Forum Romanum, Peterskirken (ca. 4,3 mio. besøgende årligt) og Vatikanmuseerne, Trevifontænen, Pantheon, Den Spanske Trappe og Castel Sant’Angelo.

Pakkerejser til Rom med dansk rejseleder

Rejs til Rom med Kulturrejser Europa, vi tilbyder en grupperejse, vi kalder "Rom - den evige stad", med fly og hotel til Rom med dansktalende rejseleder. En rejse hvor vi bor midt i det historiske centrum, og virkelig får følelsen af en rigtig storbyferie.

Når du er på ferie i Rom, bør du gøre, som romerne gør!

Nogle mener at man ikke har været i Rom, hvis man ikke har set de to skønne pladser Campo de’ Fiori og Piazza Navona, mens andre igen udforsker de mere ukendte dele af byen og oplever et Rom næsten helt uden turister. Ja – næsten uden turister! Dette er faktisk muligt og kræver lidt øvelse eller nogle gode insider-tips fra lokale eller garvede Rom-connesieurs.

Hvis du er glad for at shoppe, er Rom en fremragende rejsedestination, til alle priser. Byen tilbyder gode shoppingmuligheder med mange butikker. Området omkring Den Spanske Trappe i gaderne Via del Corso, Via Condotti, Via Frattina og Via Borgognona kæmper mærkevarebutikker om opmærksomheden fra de forbipasserende. Er du mere til lokale markeder og søgen efter godt køb, kan du gøre et godt fund på åbne markeder rundt omkring i byen. Du kan besøge de lokale markeder, de er typisk åbne fra 7:00 – 13:00 mandag til fredag.

Går du efter antikke fund og gamle loppesager med historie, kan du med fordel lægge vejen forbi kvarteret Trastevere. Her afholdes det populære loppemarkedet Porta Portese. Når du nu er i kvarteret, bør du opleve og nyde den specielle - næsten bohemeagtige – stemning, der til dato stadig hersker i kvarteret Trastevere. Som en italiensk Moulin Rouge, hvor baguetten er skiftet ud med en sprød pizza.

Kender du disse tre kirker i Rom?

Læs vores blog om tre mindre besøgte kirker i Rom, som bestemt er et besøg værd.

Storbyferie i Rom, en millionby med muligheder

Rom er en millionby, der tilbyder utallige spændende begivenheder, guidede rundture, optrædener og liv i gaderne til glæde både for de besøgende og romerne selv. Rejser du med Kulturrejser Europa på en tur til Rom, får du dansk rejseleder, der er en sand romaturismo. Et par af de større begivenheder du kan opleve i Rom er bl.a. ”La Notte Bianca” der afholdes på en udvalgt lørdag hvert år. Museerne, barerne og restauranterne, butikkerne m.m. er åbne hele natten, hvor byen syder af liv overalt i Roms hyggelige gader kombineret med det fortryllende italienske køkken.

Du kan også besøge staten i hovedstaden – Vatikanstaten. Se Schweizergarden der fungerer som livvagter og ceremonielle vagter ved europæiske hoffe. Du kan også tage på opdagelse i Vatikanmusset, der har en af verdens største samlinger af kunst. Her kan du blandt andet opleve hvad Rom byder på og se det Sixtinske kapel.

En anden tilbagevendende begivenhed er filmfestivalen ”Festa Internationale di Roma”, hvor publikum kårer de bedste og dårligste film i det forgangne år. Er man i Rom omkring juletid, bør man slå vejen forbi det hyggelige julemarked på Piazza Navona. Rejser du til Rom på egen hånd er det en god idé at købe et såkaldt Rome Pass (pris 32 euro /apr. 2021), der giver den besøgende ret til ubegrænset brug af byens transportmidler, fri adgang til udvalgte seværdigheder samt diverse rabatter. På grupperejser til Rom med Kulturrejser Europa indgår naturligvis alle transporter i programmet.

Rom er stor nok til utallige besøg. Her er meget at give sig i kast med og helt færdig med Rom bliver man nok aldrig. Der er altid en grund til at holde endnu en ferie i Rom og opleve de verdensberømte monumenter, eller slentre rundt i roms historiske gader endnu engang.

Rejser til Italien

Italien har meget at byde på, om det er Nord-, Midt-, eller Syditalien, der har din interesse. Vi har operarejser og rejser til Toscana, Piemonte, Rom, Gardasøen, Cinque Terre, Sicilien og Amalfikysten. Se alle vores rejser til Italien her og lad dig inspirere.