Skip to main content

Rejser til Sicilien

Sicilien med dansktalende rejseleder

Rejser til Sicilien, er et oplagt valg, hvis du vil kombinere spændende kultur med et dejligt middelhavsklima. Sicilien har en utrolig rig historie grundet dens mange herskere igennem tiderne hvoraf mange af disse har efterladt spor, som den dag i dag toner frem alle vegne og fortæller deres historie om en svunden tid. Vi rejser til Sicilien med dansktalende rejseleder og dykker ned i mange af øens skatte og bevæger os mellem fortid og nutid - for at færdes på Sicilien er en uforglemmelig rejse i tiden!

La cucina siciliana - det sicilianske køkken

Også i Siciliens køkken har øens mange af de forskellige herskende kulturer sat deres spor, hvilket bl.a. er at se i den vestlige del af øen, hvor man omkring Palermo og Trapani har gjort arabernes cous cous til en fast bestanddel i mange af de lokale retter, hvor fisk og skaldyr også spiller en dominerende rolle.

Rejser du til Sicilien vil du helt sikkert også støde på de sicilianske kager med sød ricottaost – cannoli og cassata – som er berømte og berygtede over hele verden. Den frodige vulkanjord sikrer velsmagende grøntsager og ikke mindst vin som fx den kraftige Nero d’Avola og saltudvindingen i Trapaniområdet bidrager med velsmagende bordsalt, men også med salt til vore glatte veje herhjemme. Rejser du til Sicilien med Kulturrejser Europa, vil du få en god indsigt i øens historie, kultur og natur.

Siciliens sydlige beliggenhed gør øen til en næsten helårlig feriedestination. Lige fra det spæde forår til det sene efterår kan man så godt som hver dag nyde godt af lune temperaturer og solen som en allestedsnærværende rejsemakker. Det er intet under at blodappelsinhøsten sker allerede i februar, for det milde klima, giver frugttræerne gode betingelser året rundt!

Masser af oplevelser venter

Byer som Noto, Modica og Ragusa i øens sydøstlige hjørne byder på imponerende siciliansk barok, når den er bedst, mens Palermo består af en sammensmeltning af stilarter, herunder byzantinske, arabiske og normanniske indflydelser, samt tydelige levn fra renæssancen og barokken.

Siracusa siges at være den græske civilisations vugge i Italien og her venter der også mange kulturhistoriske oplevelser. Fra det travle handelsstrøg Via Etnea i Catania – Siciliens andenstørste by - er der smukt udsigt op til Vulkanen Etna, der fra tid til anden drysser sin fine, sorte aske ud over byen og sender advarende signaler med sit røde lavalys ved aftentide. Nordøst for Sicilien kan man efter en sejltur nå de Æoliske Øer samt Stromboli – der alle er vulkanøer, hvoraf Stromboli har den mest aktive vulkan af dem alle med mange daglige småudbrud. På vores rejse "Siciliens østlige perler" har du mulighed for at besøge to af de Æoliske øer - nemlig Lipari og Vulcano på en ekstra udflugt.

Sicilien har mange gode strande at svale sig af på – nogle helt paradisiske som bl.a. den i San Vito lo Capo i nordvest eller de gyldne strande i syd. Øen har et væld af kulturskatte at søge skygge under og fordybe sig i og nogle er fortsat uopdagede, hvorfor nyopdagede levn og ruiner fortsat føjes til listen.

Mafiaen som mange forbinder med Sicilien lever stadig i bedste velgående, men er hverken tydelig eller en trussel for øens turister. Man omfavnes derimod af den varme sicilianske gæstfrihed og hjælpsomhed. Det er ikke nogen overraskelse, at en ø med så mange interessante og vidunderlige facetter, i 2009 - af læserne af det renommerede rejsemagasin Condé Nast Traveller - blev kåret til verdens allerbedste ferieø!

Rejser til Sicilien med Kulturrejser Europa

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt