Skip to main content

Rejseleder - Michael Boilesen

En international hoteluddannelse i Frankrig lagde kimen til Michaels rejser rundt i verden med arbejde i bl.a. Paris, Strasbourg, London og New York. Efter mange år i udlandet vendte Michael hjem til Danmark, hvor han til at begynde med arbejdede i kongresindustrien og koordinerede hoteller i forbindelse med internationale læge- og medicinalkongresser.

Næste skridt indenfor turisme blev incoming bureauer med speciale i krydstogtskibenes anløb i København, og i 2007 supplerede Michael sine erfaringer med Turistføreruddannelsen på RUC.

"Jeg har kombineret det bedste af to verdener. En god lang sommer i Danmark med internationale turister og et vinterhalvår med danske grupper i sydens sol og varme. Så findes det ikke meget bedre", fortæller han.

Om sommeren guider Michael krydstogtgæster i København og Nordsjælland. Han er autoriseret på 4 sprog, og derfor er to dage aldrig ens. Gæsterne kommer fra USA, England, Canada, Australien, Frankrig, Tyskland og Schweiz, og med en uddannelse inden for historie, arkitektur og kunsthistorie kan der trækkes linjer mellem Danmark og alle disse lande.

Det samme gør sig gældende, når Michael om vinteren rejser med danske grupper. Han forsøger altid at finde et link mellem rejsemålet og den danske historie, hvad end det er i vikingernes fodspor omkring Færøerne og Island, Kongehusenes sammenhæng i Frankrig, England og Grækenland eller HC Andersens rejsebeskrivelser af Rom og Napoli.

Og så er Michael ramt af krydstogtfeberen.
"Det er en fantastisk rejseform. Blot en enkelt flyvning, og man kan gå om bord, pakke ud og have sin base gennem hele rejsen. Skibet bringer os stille og roligt fra havn til havn, og næste morgen ligger der et nyt og spændende udflugtsmål og venter lige uden for døren. På strækket mellem havnebyerne er der tid til at slappe af og nyde skibets mange faciliteter, så man er klar igen til næste dags udflugt", fortæller han.

Michael har rejst i det meste af Europa, Middelhavslandene, Mellemøsten, USA , Caribien og Seychellerne.

Du kan møde Michael på vores: Krydstogter og Flodkrydstogter.