Skip to main content

rejseleder - Peter Piotr Gasior

Han flyttede til Danmark i 1993 på grund af sit arbejde som professionel violinist i Odense Symfoniorkester. I de sidste 20 år har han arbejdet i DR Underholdningsorkestret som violinist og 2. koncertmester. I forbindelse med hans professionelle beskæftigelse besøgte han de fleste europæiske lande samt Canada, USA, Mexico og Australien.

Ud over sit musikalske virke, har Piotr altid været interesseret i at rejse. Allerede som teenager vandrede han i de polske bjerge, og inden Berlinmurens fald tomlede/blaffede han flere gange fra Polen via Vest Berlin til Frankrig, Holland og Spanien. Det var ikke den nemmeste måde at rejse på for en østeuropæisk dreng, men en fantastisk mulighed for at møde mange forskellige mennesker og opleve nye eventyr. Piotr taler fire sprog, hvilket har hjulpet ham til at skabe kontakt til de lokale befolkninger i de besøgte lande.

For mere end 10 år siden, da Piotr var dirigent og kunstnerisk leder for et orkester i Ishøj, forberedte og gennemførte han en 5 dages bustur til Polen. Musikerne fik mulighed for at opleve Krakóws fantastiske stemning med Piotr som guide. Netop denne gang fik Piotr en uforglemmelig oplevelse, og han blev overbevist om, at opgaven som rejseleder var noget særligt for ham. Med samme orkester arrangerede Piotr lignende ture til venskabsbyer i Sverige og Tyskland i de to kommende år.

Siden han emigrerede til Danmark, er det flere gange lykkedes Piotr at overtale nogle af sine danske venner og bekendte til at vandre med ham i Tatra-bjergene som strækker sig smukt mellem Polen og Slovakiet, en region der har en speciel plads i Piotrs hjerte. Under disse orkester- og vandreture blev Piotr klar over, hvilken tilfredshed og glæde det gav ham at hjælpe andre mennesker, mens de er på ferie.

Lukningen af DR Underholdningsorkestret, som var Piotrs faste arbejdsplads, skabte en mulighed for at prøve noget nyt i sit liv. Derfor har han taget beslutningen om at prøve kræfter med rejsebranchen for alvor. Hans kendskab til det polske sprog og til Polens historie, kultur og kunst kombineret med hans kunstneriske baggrund, er derfor et perfekt match som kulturrejseleder.

Du kan møde Peter på vores rejser til: Polen.