Skip to main content

rejseleder - Ole Fournais

Ole er magister i historie, nordisk sprog og litteratur og har gennem 35 år undervist på Beder Gartnerskole - som i dag hedder Jordbrugets Uddannelsescenter Aarhus - i almene kulturhistoriske fag og ikke mindst i favoritfaget "Havekunstens historie".

Sidstnævnte er også emnet, når Ole holder foredrag på Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup, Aalborg, Odense og Kolding. Siden 1994 har Ole lavet haverejser, primært i Norditalien, Frankrig, Tyskland, Spanien og i England, Skotland, Wales og Irland.

I hver enkelt have har Ole sin egen yndlingsplads - ofte lidt afsides bag en større gruppe af rhododendron, roser eller blomstrende træer. Men han nyder også de mere usædvanlige oplevelser i f.eks. en unik taghave i London, en promenade i Paris, den overvældende blomsterpragt i de enorme engelske haver, osv.

Og det samme gælder på de franske slotte, ved italienske palæer og villaer og i store og små byer, hvor Ole sætter en ære i at finde de interessante, spændende, pittoreske steder. Selv er Ole meget i tvivl om sin yndlingsby, som kunne være både: arkitekturperlen Bath i det vestlige England, silkebyen Como i Norditalien, kongebyen Blois i Loire-dalen i Frankrig - eller en af de talrige charmerende italienske småbyer.

Du kan møde Ole på vores rejser til: England, Irland, Amalfikysten, Madeira og selvfølgelig i spidsen for vores blomstrende haverejser rundt omkring i Europa.

I 2024 kan du møde OIe på disse haverejser: