Skip to main content

rejseleder - Jane Oksbjerg

Jane er magister i japansk og arkæologi fra Århus Universitet og har en PhD i japansk arkæologi fra University of London. Hun har mange års erfaring som foredragsholder bag sig. For seks år siden begyndte Jane at guide udenlandske grupper på visit i Danmark, og for tre år siden tog hun skridtet og sprang ud i dét, hun havde haft lyst til i mange år; hun uddannede sig til rejseleder.

Siden da har Jane Oksbjerg haft omkring 100 rejsedage om året, og hun har nydt hver eneste tur og betragter det som en gave at få lov til at møde mange forskellige mennesker. Jane omtaler sig selv som "en utrættelig formidler med en udpræget humoristisk sans".

Jane har rejst rigtigt meget rundt i den sydlige halvdel af Japan - både i studieøjemed og for at opleve landets meget forskellige områder fra de store byer til de små samfund. Derudover har hun boet i kortere og længere perioder i Tokyo for at modtage sprogundervisning, og i Nara syd for Kyoto for at arbejde med arkæologien.

Janes store interesse er Japans historie fra alle vinkler, dvs. litterært, arkitektonisk, religiøst og politisk. Når hun viser sine gæster omkring, gør hun sig umage med at belyse kulturen i de forskellige perioder fra 700- til 1000-tallets kejseræraer over middelalderens samurai-samfund og til det moderne Japan i dag.

Også flere rejsedestinationer i Europa står Jane meget nær. Her der det især Italien, Frankrig, og England, som trækker i Jane. Italien og det italienske sprog er en nyere passion, der startede på en ferie i Toscana i 2013. Siden da har undervisning i sproget stået på hendes skema hver vinter, og Jane har haft mange ture som rejseleder til byer og områder i det nordlige Italien.

Starten på hendes frankofile tilbøjeligheder går derimod tilbage til begyndelsen af 1980erne, da hun var au-pair i Paris. "England er jo England", som Jane siger - hun elsker at være der, hvad enten det er i det pulserende London eller det ikke helt så pulserende Norwich, hvor hun har boet under flere af sine ophold derovre.
Skal Jane give et resumé af sin øvrige rejseleder-erfaring nævner hun Holland, Østrig, Tyskland, Polen, Sverige samt det nordlige Belgien.

"Jeg forbereder mig altid grundigt før enhver rejse, så jeg er godt klædt på til at give mine gæster den bedst mulige rejseoplevelse. Landenes historie, fortællinger om historiske og nutidige personer, temaer som vindyrkning samt landenes natur og naturens særegenheder er nogle af de emner, jeg dykker ned i", fortæller Jane.

Du kan møde Jane på vores rejser til: Japan.