Skip to main content

Kulturrundrejse i Det Vestlige USA

Grand Canyon, USA's vestkyst
Kvinde fotografere monument valley usa
Bryce Canyon, USA
Las Vegas og Hollywood Walk of Fame, USA
Rute mod Grand Canyon, USA's vestkyst
Grand Canyon, USA's vestkyst
Monument valley Usa
Golden Gate Bridge og diner i San Francisco
Yosemite nationalpark, USA's vestkyst
San Francisco huse og amerikansk flag, USA
Status:
Udsolgt

Kulturrundrejse på USA's vestkyst

Drømmer du om at komme tæt på den amerikanske mangfoldighed? Fra Grand Canyon og Yosemite til LA, San Fransisco og Las Vegas? Denne rundrejse rummer det hele. Gennem to tidszoner bliver du trygt guidet gennem nationalparker, ørkenområder, bjergkæder, skove, floder, gamle spanske kolonier langs Stillehavet og mondæne storbyer.

Vi lover, at du bliver imponeret på denne rundrejse på den amerikanske vestkyst - hvor forskellen mellem øde egne og store metropoler er bombastisk.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i USA:

  • Direkte fly
  • Inkluderer daglige udflugter - arrangeret specielt til vores gruppe
  • Besøg ved store og velkendte seværdigheder
  • Besøg ved det mindre kendte Antelope Canyon
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Los Angeles, San Francisco, Solvang, Santa Monica og Las Vegas

Diversiteten mellem byerne er i sig selv en kontrast; smukke historiske San Francisco der byder på en jordnær stemning, den hektiske filmby Los Angeles og selvfølgelig spillebyen Las Vegas, i Nevadas ørken, der slet ikke kan beskrives: Dette kolossale tivoli skal opleves. Undervejs aflægges et besøg i Solvang, der stadig viser sine danske rødder, inden du overnatter i charmerende Santa Monica. Og på vej mod Arizona kører du selvfølgelig på den legendariske Route 66.

Grand Canyon, Horse-shoe-bend, Colorado-plateau, Antelope Canyon

Modsætningen til det menneskeskabte storbyliv er bl.a. mødet med det enorme Colorado-plateau. Et af naturens skabninger – opstået gennem millioner af år. Glæd dig også til Grand Canyon, verdens største kløft, der nemt tager pusten fra én - med sin ufattelige størrelse og utrolige farvespil.
Naturens kræfter bliver ved at overvælde ved Coloradoflodens snørklede sving, "Horse-shoe-bend" og Navajo-indianernes eventyrlige Antelope Canyon - kendt af få - og ganske ubeskrivelig smuk og fortryllende.

Death Valley, Yosemite og Sequoia

Glæd dig også til Death Valleys øde storhed og enorme saltsøer, der indgyder en særlig respekt. Senere venter der dig fantastiske oplevelser ved Bryce Canyons store skove og i Californiens nationalparker: Yosemite og Sequoia. Den menneskeskabte sø, Lake Powell ved Glen Canyon-dæmningen er ligeledes meget imponerende.

Denne spændende rundrejse i det vestlige USA er intet mindre end en oplevelse for livet.

Velkommen på Kulturrejser Europas rundrejse i det vestlige USA.

Kort dagsprogram for rundrejsen i USA:

Dag 1: Ankomst San Francisco
Dag 2: San Francisco (M)
Dag 3: Monterey, Solvang, Santa Barbara(M)
Dag 4: Los Angeles (M)
Dag 5: Route 66 (M)    
Dag 6: Grand Canyon,Horse-shoe-bend, Antelope Canyon, Lake Powell(M)
Dag 7: Bryce Canyon (M)
Dag 8: Las Vegas (M)
Dag 9: Death Valley(M)
Dag 10: Sequioa (M)
Dag 11: Yosemite (M)
Dag 12: San Francisco (M)
Dag 13: Ankomst København

M= Morgenmad     F= Frokost     A= Aftensmad

Ovenstående program er med forbehold for ændringer.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og San Francisco by Night

Vi flyver direkte til USA og staten Californien, hvor du lander i den smukke autentiske og folkelige storby, San Francisco.

Byen, der uden tvivl vil imponere, er kendt for sine charmerende stejle gader, de hyggelige sporvogne og havneområdet Fishermans Wharf, hvor søløver soler sig ved promenaden.
Ved havneområdet får du et glimt af nogle af San Franciscos store varemærker, da du her har udkig til den smukke røde bro Golden Gate og til turistattraktionen Alcatraz, der i sin tid fungerede som fælgsel og blandt andet husede den berygtede gangster, Al Capone.
Af andre varemærker kan også nævnes byområdet Haight-Ashbury, der også er kendt for at være landets måske mest liberale og hippiekulturelle by, der i 60’erne og 70’erne havde et hav af fredsbevægelser. Det frigjorte hippiemiljø ses fortsat i dette kvarter.

Efter ankomst og paskontrol, samt afhentning af bagage, kører vi direkte til vores centralt beliggende hotel, hvor du kan slappe af efter vores flyrejse. Aftensmaden kan med rette indtages på et af de mange restauranter i nærområdet, hvor der findes noget fra enhver smag.

Dag 2: San Francisco(M)

Glæd dig til en dag i byen i eget tempo. Rejselederen giver gode råd til, hvad dagen kan bruges på og måske frister det med en tur i sporvognene, der kører rundt i byens berømte stejle gader. Det kan også være at turen skal gå forbi det stemningsfyldte Fishermans Wharf, eller byområderne Haight-Ashbury, Castro eller til Golden Gate, hvor det (hvis vejret tillader det) er muligt at gå en tur over broen.

Til frokost eller aftensmad  anbefaler vi den legendariske lokale ret "Clam Chowder". Muslingesuppen serveres oftest i et udhulet brød og kan købes ved de fleste madsteder ved havnen omkring Fischermans Wharf.  

Oplev de farverige huse ved Alamo Square Park samt Golden Gate Bridge i San Francisco, USA
Billede: San Francisco med Alamo Square Park og Golden Gate Bridge

Dag 3: Californiens kyster, Solvang og Santa Barbara(M)

Det er tid til at sige på gensyn til San Francisco, da vi er klar til at køre sydover mod Californiens grønne og frodige natur.

Den californiske stat hørte indtil år 1848 under Mexico og før dette, var den en del af de spanske koloniområder. Det historiske islæt ses fortsat i form af statens mange spansktalende indbyggere og den velbevarede kolonistil. De hispaniske by- og områdenavne hensætter os til et andet sted end USA og minder om de små landsbyer, der blev anlagt af det spanske militær 1770'erne, hvor vi i dag måske genkender bynavne som San Jose og Los Angeles.

På dagens tur ser du glimt af det store Stillehav og gør holdt i nogle af de idylliske kystbyer samt kører igennem Inez-dalen - inden ankomsten til den charmerende by Santa Barbara, der er vores overnatningssted. Her grundlagde tre danske immigranter i 1911 den lille danske koloni, Solvang. Andre danske immigranter slog sig efterfølgende ned i byen og i dag har mange af indbyggerne danske rødder. Ganske få taler dog dansk, men de har stadig flere dage om året, hvor danskheden fejres med folkedragter, frikadeller og folkedans. Vi tager naturligvis et kort stop i byen, der kan bryste sig af deres egen Lille Havfrue, Rundetårn og Dybbøl Mølle.

En kort køretur fra Solvang fører os til den smukke og eftertragtede badeby: Santa Barbara. Den hvide by, der med god grund kaldes den amerikanske riviera, lokker med sine palmer, smukke strande, brede boulevarder og hyggelige butikker.

Efter indtjekningen på hotellet har du aftenen på egen hånd. Vi anbefaler en drink og/eller en middag på et af de mange hyggelige spisesteder omkring hovedgaden. Mange af butikkerne har sent åbent og stemningen er dejlig og levende. Byen har også en herlig strandpromenade med en bred mole, hvor det summer af liv omkring de enkelte madboder. Afhængig af ankomsttidspunktet kan solnedgangen nydes her.

Dag 4: Los Angeles og Santa Monica (M)

Formiddag er på egen hånd, hvor der er tid til shopping, strand eller afslapning. Derefter fortsætter vi til Los Angeles, også kaldet Englenes By.

Los Angeles der begyndte som en mindre landsby, ændrede sig radikalt efter jernbanen fra Chicago kom til. Det gjorde, at immigranter strømmede til byen og på kort tid voksede den til den kæmpe by, som den er i dag. Los Angeles er muligvis mest kendt for Hollywood og de berømte filmstjerner. Vi skal derfor have et glimt af stjernerne, når vi kører ved Hollywood Boulevard og "Walk of Fame". Her er nogle af Hollywood-stjernernes navne printet i fortovet til evigt minde om deres store bedrifter.

Santa Monica Pier og Hollywood Boulevard i Californien, USA
Billede: Santa Monica Pier og Hollywood Boulevard

Efter busrundturen, begiver vi os mod vores hotel i Santa Monica. I nærheden af hotellet findes kun få restauranter. Det kan derfor anbefales at tage en kort taxatur til det hyggelige havneområde: Marina del Rey eller til Venice Beach, med det kunstneriske boheme leben, for at spise aftensmad.

Dag 5: Arizonas ørken og Route 66 (M)

Vi lægger Californien og Los Angeles bag os og begynder nu en etape med uforglemmelige naturoplevelser.

I dag skal vi køre på den historiske Route 66, på vej ind i staten Arizona.
Arizona, også kaldet ”The Grand Canyon State”, er kendt for sine ørkenlandskaber, bjerge og plateauer samt den ekstreme sommervarme. Herudover huser staten også den berømte rute, der i 1926 blev etableret for at udvide det amerikanske vejnet - og for at lave en fragtrute fra øst til vest. Oprindeligt snoede vejen sig fra Chicago, tværs gennem landet og sluttede ved Santa Monica i Los Angeles. I dag er der kun mindre strækninger, der er bevaret. Men undervejs passerer vi flere byer, der opstod på route 66 og som i dag har restauranter, fastfoodkæder, museer og hoteller for rejsenede "on the road". Vi gør naturligvis stop flere af stederne for både at proviantere og strække ben. 

Oplev kaktusser langs Route 66 i Arizonas ørken, USA
Billede: Arizonas ørken og Route 66

Dag 6: Grand Canyon og Coloradoflodens Horse-shoe-bend

At skue ud over Grand Canyon i morgengryet er ganske enkelt en fantastisk oplevelse, og det er lige netop det, som vi skal fra morgenstunden!

Vi besøger verden største kløft, som Coloradoflodens strøm, vind og vejr gennem millioner af år har skabt og formet. Grand Canyon er en af USAs ældste nationalparker (fra år 1919) og er ikke uden grund en enorm turistattraktion. Mere en 4,5 millioner mennesker besøger årligt dette naturskabte mesterværk. Der er mange steder, hvorfra man kan opleve den næsten 1.600 meter dybe kløft. Nogle bruger dage på at campere og trekke i området. Andre, som vi, vælger at bruge tid ved et af de mange fantastiske udsigtspunkter der er langs med kanten af den 450 km lange kløft.

Efter frokost fortsætter vi turen gennem røde, næsten øde, klippelandskaber og mod den lille ørkenby Page. Byen opstod i forbindelse med konstruktionen af Glen Canyon dæmningen der blev bygget ved Coloradofloden, og hvor den smukke Lake Powell sø blev opdæmmet. Inden ankomst til Page stopper vi ved fænomenet Horse-shoe-bend. Vi spadserer de 800 meter fra P-pladsen ved hovedvejen og ind i landet (ikke strabadserende). Herefter mødes vi af et enestående syn. I kløften under os, slår Coloradofloden, 320 meter nede, et hesteskoformet sving. Det er svimlende fantastisk og ubeskriveligt. Kløften og dens form samt det orangerøde uendelige klippelandskab omkring os er intet mindre end mageløst.

Kun seks km derfra ligger vores næste opholdssted i Page. Byen er til at overse, men har et anseeligt antal kirker og forholdsvis mange spisesteder at vælge imellem i gåafstand fra hotellet. 

Dag 7: Lake Powell og Glen Canyon dæmningen, Antelope Canyon og Utah

Vi befinder os i Navajo Nation, der er indianernes reservat. Reservatets område og Navajo Nation er Nordamerikas største, og her har indianerne selvstyre ejendomsret over de naturskabte seværdigheder i de store nationalparker. Her har de etableret kasinoer, hoteller og museer m.m. og vi kan i dag kalde os deres heldige gæster. Navajo Nation vil præsenterer os for endnu en dag med bjergtagende naturoplevelser. 
I udkanten af Page findes Antelope Canyon. Her er vi slet ikke i Grand Canyons størrelsesorden, men Antelope Canyon kan noget andet. Den fortryller! Stedet er magisk og kan slet ikke beskrives med ord. Vi kan godt love, at det bliver en uforglemmelig oplevelse, når krystalstøvet på kløftens bund glimter eventyrligt i solens stråler, som er trængt igennem de bølgeformede sprækker foroven. I denne organiske orange sandstensskal bedåres vi af de utallige former, som er skabt af vand - samt de mange smukke nuancer der er skabt af spektakulære lysindfald. 

Efterfølgende venter Lake Powell og Glen Canyon dæmningen på vores besøg. Dæmningen, uden for Page, stod færdig i 1969 og den opdæmmede del af Coloradofloden blev til den kunstige sø, Lake Powell. Søen er, trods den øde beliggenhed, et yndet udflugtsmål og et dejligt sted at nyde en afslappet stund. Landskabet omkring den stille og spejlblanke sø er meget speciel og består af eroderede røde sandstensklipper. Vi nyder roen og den smukkeste goldhed uden for cafeteriet, ved søens bred eller evt. med en lille sejltur (det er muligt at købe bådture på søen der bestilles og betales ved ankomst).

Vi forlader Arizona for at køre op i staten Utah. Urene stilles ved samme lejlighed en time frem. Life elevated står der på bilernes nummerplader i Utah (hævet over livet). Ja, om livet er bedre her, skal ikke kunne siges, men vi kører i hvert fald op i højderne, hvor du kan nyde den klare rene luft og smukke udsigter over Utahs fantastiske røde bjerge og store nåleskove. Vi når vores hotel i det sydvestlige Utah hen imod aften.   

Vidunderlige Antelope Canyon og den spektakulære Glen Canyon-dæmning i USA
Billede: Glen Canyon dæmningen og Antelope Canyon

Dag 8: Bryce Canyon og Las Vegas (M)

I dag er en kontrastfyldt dag på alle måder - og du kan godt glæde dig. Morgenen byder på endnu et af naturens store underværker, Bryce Canyon National Park. du vil typisk opleve, at her fortsat ligger sne, og her vil også være lidt køligere end hidtil på turen. Nationalparken er kendt for sine røde bjerge med en kløft, hvor kalkklipper på forunderlig vis ligger side om side - og troner op som slanke tårne eller søjler Hoodoos. På smukkeste måde er de placeret som i et gigantisk amfiteater og omgivet af uendelige nåleskove. Det siges, at selv de bedste fotografer har svært ved at gengive dette natursmukke syn. For de indfødte amerikanere er The Hoodoos i Bryce Canyon ikke rester af et eroderet plateau, men deres historie er derimod, at dyr og mennesker der havde opført sig slemt, som straf blev forvandlet til disse sten.  

Oplev det pulserende byliv i Las Vegas og den fantastiske ro i Bryce Canyon
Billede: Las Vegas og Bryce Canyon

Vi stiger ned fra Utahs skove, for at krydse en del af Arizonas ørken, og når efterfølgende Las Vegas i Nevadas tørre landskab. Las Vegas, også kaldet syndens hule, er verdens spilleby nummer et. Den dukker op som et blinkende lyshav ude midt i den øde ørken. Den tidligere mormon- og mineby er åben alle døgnets timer og består af kolossale farvestrålende kasinohoteller, der glimter i alle farver. Over 37 millioner turister valfarter årligt til byen i håbet om at få ”drømmen om millionerne” opfyldt. Las Vegas kan beskrives som et stort tivoli og er, uanset forventninger, en helt speciel oplevelse.

På en køretur langs hovedgaden, The Strip, får vi en introduktion til stedet. Her ser vi miniformater af flere landes kendte vartegn, der kæmper om vores opmærksomhed. Frem skyder Eiffeltårnet og Markuspladsen, Sfinksen foran Giza pyramiden og dele af New Yorks Skyline. Alt langs The Strip er kæmpe stort. Hver eneste hotellobby er som byer, hvis områder er på størrelse med Rådhuspladsen i København. De er dækket med spillemaskiner, omgivet af butikker, restauranter og shoppingcentre.

Vi får også mulighed for at udforske byen lidt på egen hånd. Det kan anbefales, at besøge lobbyerne på de mest legendariske hoteller for, at se de overdådige udsmykninger.

Dag 9: Death Valley(M)

Forude venter os en tur ind i ørkendalen i Nevada, bedre kendt som Death Valley (Dødens Dal). Navnet synes passende set i lyset af, at ørkenen er blandt et af Nordamerikas varmeste og tørreste steder. Trods varmen og tørken, der på denne tid af året er til at holde ud, er der en del plantearter at spore. Faktisk står over 800 plantearter i flor i vores rejseperiode (marts til april). Vi stopper ved USAs laveste punkt, Badwater, som ligger 86 meter under havets overflade. Her går vi en tur i salt-ørkenen, som på afstand ligner sne. Området er så kæmpemæssigt, at det er svært at begribe. Man kan ikke undgå at blive imponeret over goldheden og storheden. Man er pludselig selv meget lille - midt i denne natur.

Vi fortsætter vores rejse i det specielle landskab langs de snorlige landeveje, der forsvinder i horisonten og fortsætter i timevis - flankeret af smukke bjergkæder og Sierra Nevadas sneklædte tinder. Sidst på dagen byder vi velkommen tilbage til Californien og til de grønne og frodige landskaber samt vort logi for natten ved Sequoia National Park.

Stå i komplet tørke under havets overflade i Death Valley og Badwater Basin, USA
Billede: Death Valley og Badwater Basin der ligger 86 meter under havets overflade

Dag 10: Sequoia -og Yosemite Nationalparker

Der findes store træer og der findes Sequoia-træer. De gigantiske træer, Big Trees eller Sequoiadendron giganteum, er det første på programmet denne morgen, hvor vi besøger Sequoia Nationalpark. Man begriber det næppe, heller ikke selv om man oplever disse træer med egne øjne. Træerne, med den fløjlsbløde bark, er et par tusinde år gamle og når højder tæt på 100 meter. Og når du nu alligevel gisper af overraskelse og begejstring, så læg mærke til den forfriskende luft og duft i området der siges at være helsebringende.

Vi fortsætter dagen i de store frodige skove og nationalparkers tegn - når vi kommer til den imponerende Yosemite Nationalpark. Rivende floder, vandfald, rigt dyreliv, store skove, klipper og snedækkede bjergtinder lokker sammen med de berømte klippeformationer El Capitan og Half Dome og den velkendte dal, Tunnel View .

Dag 11: Yosemite og San Francisco(M)

Efter en dejlig formiddag i fantastiske Yosemite går turen til Oakland ved San Francisco. Her nyder vi vores sidste aften og der er tid til at fordøje de mange oplevelser, som vi har lagt bag os.

Dag 12: San Francisco og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er vi klar til en busrundtur i San Francisco. Det endelige program for sightseeingturen denne formiddag afhænger af, hvor meget vi oplevede i dagene ved ankomsten til San Francisco. På turen kunne det f.eks. være et fotostop ved den berømte Golden Gate Bridge eller den legendariske stejle og snoede gade, Lombard Street, der imponerer med sine otte hårnålesving. Det kunne også være et glimt af de kendte victorianske træhuse Painted Ladies. Efter busrundturen kører vi mod lufthavnen, med bagage og sjælen fyldt op med fantastiske oplevelser.

Dag 13: Ankomst København
 

Praktisk information

På rejsen er der mellem 20 og 34 deltagere.

OBS: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Pas & Visum
Som dansk statsborger kræves der indrejsetilladelse i form af ESTA ved indrejse til USA, som rejsedeltagere selv skal arrangere inden afrejse.
ESTA kan ansøges frem til 72 timer før afrejse. Vi anbefaler at ansøge før dette, for at være sikker på at ansøgningen går igennem.
Du kan ansøge her: https://esta.cbp.dhs.gov. og det koster 14 USD pr. person.
Når ansøgningen er godkendt modtages et ansøgningsnummer, som er gældende i 2 år. Husk at printe og medbringe ansøgningsnummeret på rejsen.  
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der her er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta & prisniveau
Valutaen er amerikanske dollars. 100 USD svarer ca. til knap 650 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Priserne i USA er oftest lavere end i Danmark, men i nationalparker og storbyer oftest lidt højere.

Tidsforskel & vejret
Temperaturen på denne rejse kan variere alt efter, hvor vi befinder os henne. Forvent omkring 15-30 grader om dagen og 10-20 grader om natten.
Tidsforskellen fra Danmark til USA dækker på denne rejse det vestlige USA, hvilket giver os mellem -8 og -9 (minus) timer i tidsforskel.

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i USA.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til USA.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El
Der kræves adaptor til el-stik i USA, da hoteller som regel bruger 110/120 volts AC, 60Hz som strømkilde.

Drikkepenge
I USA forventes der drikkepenge på restaurationer. Normalt gives der 10 - 15 % af regningens pris i kontanter efter betaling.
På denne tur er det kotume at give drikkepenge til vores chauffør.

Mad på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad. Amerikansk morgenmad er ikke som vi kender den i Danmark. De kalder det "continental", hvilket betyder, at der typisk vil blive serveret en kaffe, lidt brød og et lille udvalg af pålæg. 

Transport og hoteller på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed, når vi kører mellem vores destinationer. Vi gør stop undervejs med vores egen bus og nogle steder stiger vi ombord på shuttlebusser sammen med andre besøgende, for at nå de forskellige atraktioner. Når vi når dagens overnatnings-destination, er vores egen bus ikke længere til rådighed og ønsker man her at have transport til restaurationer eller attraktioner, vil dette være for egen regning.
Vores hoteller er 3* hoteller og ikke alle hoteller er placeret i centrum af byerne eller tæt ved rejsens store attraktioner. Størstedelen af oplevelserne sker på vejen til næste overnatningssted hvor hotellet bruges som afslapning efter dagens oplevelser.

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE
Få opdateret vejrudsigten på DMI her

 

Kort

Kulturrundrejse på USAs vestkyst