På opdagelse i Grækenland - unik rundrejse på Peloponnes

ET ÆGTE GRÆSK EVENTYR

Denne rundrejse foregår på autentiske naturskønne Peloponnes, den sydlige del af det græske fastland. En rejse som denne, er milevidt fra den typiske grækenlandsrejse f.eks. til de mere kendte og besøgte græske øer. Her er det ikke masseturisme som dominerer. Peloponnes er dækket af frodige foldebjerge og er, for mange, et uopdaget vidunder og en velbevaret hemmelighed. En fantastisk del af Grækenland der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Landsdelen er spækket med fantastisk natur i form af vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian. Det græske køkken viser sig også fra nye sider. Spændende og velsmagende egnsretter gør, at alle sanser kommer i spil. Peloponnes er desuden uendelig rig på spændende historie og monumenter, fra før stenalderen og frem til i dag med præg af mange forskellige folkeslag.

Vores eventyr gennem 7 vidunderlige regioner begynder i havnebyen Nafplio, hvorfra vi går på historisk opdagelse og besøger nærliggende Epidavros og Mykene. Rejsen fortsætter sydover til en fortryllende afsides liggende skjult fæstningsby som er udgangspunkt for bl.a. grottebesøg og en tidligere byzantinsk højborg. Antikke Olympia kommer vi ikke udenom, før opholdet i en rigtig bjergby og et klosterbesøg. Et minitog tager os gennem smukke bjerge og kløfter tilbage mod kysten og rejsens sidste etape. Athen venter forude som en fabelagtig afslutning.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn hvorfor det kræves at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

KORT DAGSPROGRAM:


Dag 1: Ankomst Athen. Kørsel til Nafplio
Dag 2: Udflugt til Epidavros, Nafplio og Palamidi fæstningen (M, F)
Dag 3: Mykene og kørsel til Monemvasia (M,F) 
Dag 4: Natur, landsbyer og grotter(M,F)
Dag 5: Mystras og kørsel mod Olympia (M,F)
Dag 6: Antikke Olympia, kørsel til Kalávryta, Mega Spileo Klostret (M,F)
Dag 7: Togtur gennem Vouraikis-kløften, Korinthkanalen og Athen (M,F)
Dag 8: Byvandring til Akropolis, hjemrejse(M,F)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

 

Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST ATHEN OG KØRSEL TIL NAFPLIO

Efter ankomsten til Athen, sætter vi i bus kurs mod Peloponnes - Grækenlands største halvø. Vores første stop på rundrejsen er den skønne og utroligt hyggelige havneby Nafplio, der i 1828 blev Grækenlands første hovedstad. Med sin overvældende charme og skønhed fortryller Nafplio altid sine gæster. Vi indlogeres på hotel beliggende centralt og dejligt tæt på havnepromenaden. For nogle er det sengetid ovenpå rejsen imens andre afslutter dagen med at nyde en godnat-drink på byens stemningsfyldte torv eller med at slentre en aftentur langs havnepromenaden.


Billede: Havnebyen Nafplio

DAG 2: EPIDAVROS, NAFPLIO OG FÆSTNING(M,F)

Vi kører fra morgenstunden til det berømte amfiteater Epidavros. Det er en af de smukkeste arkæologiske seværdigheder i Grækenland og nok det bedst bevarede amfiteater af alle.  Det imponerer med sin perfekte akustik og er stadig fungerende som scene for diverse koncerter og teateropsætninger. Nafplio, med tilnavnet Grækenland Smukkeste Havneby, danner rammen for resten af dagens program. På en tur gennem byen, efter frokost, hører vi om byens nyere historie og dykker herefter ned i middelalderens historie; ikke ved at gå nedad, men ved at kører op til byens store fæstning Palamidi - den bedst bevarede borgruin af sin slags. I sin venetianske pragt, troner den majestætisk over byen og udsigten til hele Nafplio by, samt havet omkring, er i sandhed spektakulær. Aftenen er til fri disposition. Der er mulighed for en dukkert i det tyrkisblå vand samt tid til at indsnuse og fyldes af byens charmerende atmosfære inden vores videre færd.


Billede: Det berømte amfiteater Epidavros

DAG 3: MYKENE OG KØRSEL TIL MONEMVASIA (M,F)

På vejen fra Nafplio besøger vi en anden berømt arkæologisk seværdighed – nemlig Mykene. I flg. den græske myte var Mykene Agamemnos kongedømme. Stedet er et imponerende område og ”Løveporten” anses for at være det ældste skulpturelle monument i Europa.
Grækenland-Mykene-Løveporten
Billede: Mykene med Løveporten

Rejsen går videre efter frokost gennem Peloponnes’ hjerte, hvor man blot skal læne sig tilbage i sædet, slappe af og nyde naturscenerierne. Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved næste opholdssted, Monemvasia. Én ting er næsten sikkert;  det overraskende sus man føler ved synet af Monemvasias monumentale skønhed. Her synes det at være ved Verdens ende, uden for alfarvej, og omgærdet af en særlig mystik. En enorm klippe i havet, med en næsten skjult middelalderby, ligger for øjnene af os. Vi bor på fastlandet overfor, i landsbyen Nea Monemvasia. Det tager ca. 20 minutter at gå fra fastlandet over en lille tange og frem til byporten på klippen. Der er også en shuttlebus som kører frem og tilbage mellem Monemvasia og Nea Monemvasia*. Den skjulte by bag en eneste byport (deraf navnet "én indgang) har små smagfulde butikker og fine taverner. Monemvasia er et perfekt sted at nyde roen og slappe af, evt. bade lidt i havet, ovenpå dagens rejse og mange dejlige indtryk. Der er også flere taverner i gåafstand til vores hotel. 

*Shuttlebussen koster ca. 1,20 euro pr. vej.


Billede: Den enorme klippe ved Nea Monemvasia


Billede: Den skjulte by, Monemvasia 

DAG 4: NATUR, LANDSBYER OG GROTTER (M,F)

I dag oplever vi den sydligste del af Peloponnes og regionerne Lakonia og Mani. Hver region har sine egne særpræg, ligesom landskabet og naturen også varierer fra region til region. På Mani skal vi opleve det geologiske vidunder Diros Grotterne. De har en unik og rig mangfoldighed af stalaktitter og stalagmitter. Et magisk sted af stilhed og eventyrlig skønhed, skabt gennem næsten 200 millioner år. Frokosten indtager vi i en hyggelig lille havneby, Aeropolis. På byens torv står en statue af Petros Mavromichalis. Mavromichalis-klanen førte an i de første modstandskampe mod det ottomanske herredømme. Manioterne fra den rå Mani-region havde ry for at være barske og frygtløse krigere. Opstanden bredte sig til resten af Peloponnes og det meste af det øvrige Grækenland som endeligt blev befriet efter 400 års besættelse. På udflugten ser vi glimt af manioternes typiske fæstningsagtige tårnhuse. Turen går tilbage gennem vinmarker og olivenlunde, og aftenen i Monemvasia er til fri disposition. 

DAG 5: MYSTRAS OG KØRSEL TIL OLYMPIA(M, F)

Vi skal, iført godt fodtøj, på opdagelse i Mystras. De imponerende ruiner af en forhenværende byzantinsk bystat som figurerer på Unescos Verdensarvsliste. I dag er det en spøgelsesby, undtagen på Pantanassa nonneklostret fra 1430 som endnu er beboet af en håndfuld aldrende nonner.  Mystras husede i sin storhedstid op mod 30.000 indbyggere og er i dag et stort friluftsmuseum, der vidner om middelalderens, engang, meget gloværdige og magtfulde æra. Efter frokost fortsætter eventyret gennem bjergene og ned mod kysten. Forinden får vi mulighed for et lille besøg i et lille og utrolig interessant, olivenoliemuseum der giver et indblik i den unikke historie omkring Grækenlands olivenolieproduktion. Ved aftentide er vi fremme i Olympia, en lille oase, der er vores opholdssted for natten. Aftenen nydes på egen hånd og man kan vælge at spise middag på hotellet eller ude på en af byens taverner.  

DAG 6: ANTIKKE OLYMPIA, KALÁVRITA, MEGA SPILEO(M,F)

Fra morgenstunden besøges Det Antikke Olympia. De første olympiske lege fandt sted her i 776 f.Kr. og blev afholdt hvert fjerde år helt frem til 393 e.Kr. til ære for guden Zeus. Zeus havde til huse på Olympus Bjerget, deraf navnet. Efter år 393 forbød den romerske kejser tilbedelsen af hedenske guder og de olympiske lege blev først genoptaget i 1896 (Athen). Selvom stedet er velbesøgt, hersker her alligevel en dejlig og fredfyldt atmosfære. Vi begiver os gennem Achaia-regionens grønne bjergmassiver med kurs mod Kalávryta. Vi stopper og holder frokost undervejs. Denne alpeagtige skønhed er i dag et yndet skisportssted om vinteren, men rummer også en mere tragisk historie om krigens rædsler. Inden vi tjekker ind på hotellet, besøger vi det famøse Mega Spileo Kloster (Klostret ovenpå Kæmpegrotten). Stedet menes at være det første kloster i Grækenland. Det blev opført på stedet i år 360 af munke som i grotten fandt ikonet af Jomfru Maria, skåret af selveste Evangelisten Lukas. Ikonet er stadig at se på stedet. Klostret har grundet krige og brande været ødelagt mange gange og klostrets munke er, gennem historien, ikke gået ramt forbi. Resten af dagen og aftenen er til fri disposition.  

DAG 7: VOURAIKIS KLØFTEN I MINITOG, KORINTHKANALEN, ATHEN (M, F)

Gå en tur rundt i byen om formiddagen og du får dig et lille indblik i byen præget af en meget dramatiske historie. Før frokost tager vi til byens lille station og på en imponerende togtur ned gennem den pittoreske Vouraikio Kløft. Nede ved stationsbyen Diakoftó ved kysten, spiser vi frokost, omstiger til vores bus og fortsætter mod millionbyen Athen. Undervejs gør vi holdt ved den imponerende og menneskeskabte Korinthkanal som skiller Peloponnes fra det øvre fastland. Allerede tilbage i oldtiden var der tanke på at skabe en gennemgang over den 6 km brede landtange. Kejser Nero satte i år 67 e.Kr. 6.000 jødiske krigsfanger til at påbegynde udgravningen men hans værk blev ikke færdig. Herefter gjorde venetianerne forsøget. Omsider, i 1893, åbnede Grækenland den endelige forbindelse som afkortede sejladsen mellem det Ioniske Hav og Piræus (havnen ved Athen) med 200 sømil. Vort hotel i Athen er placeret centralt ved foden af Akropolis, tæt på indkøb og restauranter. Aftenen i det gamle centrum nydes på egen hånd.


Billede: På togtur gennem den pittoreske Vouraikos Kløft

DAG 8: ATHEN CENTRUM, AKROPOLIS, HJEMREJSE (M,F)

Vi starter dagen med en vandretur op på Akropolis-klippen i selskab med vores rejseleder og en kyndig lokalguide. Deroppe venter bl.a ruinerne af det imponerende Parthenon der troner over byen samt en fantastisk udsigt over Athen. Efter frokost er der tid på egen hånd. Nyd byens gamle centrum i de stemningsfulde gader fx i  Plaka eller Monastiraki. Plaka, Gudernes Kvarter, med sine labyrintiske gader og små charmerende huse, haver og butikker, er det ældste i Athen. Det har kontinuerligt været beboet siden antikken. Kvarteret Monastiraki rummer det hele. Her omkring den nyklassistiske togstation fra 1895(metro), finder du små hyggelige butikker, cafeer, den byzantinske kirke Skt. Pantanassa og Tzistarakimoskeen. Gå en tur på loppetorvet på Avissinia-pladsen hvor du kan finde alt fra sjælden antik til brugte møbler, tøj og smykker. Du kan også shoppe eller drikke en frappé på en af de moderne caféer i shoppinggaden Kolonaki eller nyde en ouzo på en gammel kafe-neio. Måske vil du besøge byens hjerte, Syntagma-pladsen, hvor du kan iagttage festklædte vagter ved den ukendte soldats grav, tæt på den græske parlamentsbygning. Det nye Akropolis Museum er også anbefalelsesværdigt. Vi samles på hotellet sidst på eftermiddagen for at påbegynde hjemrejsen. Vi har igennem den forgangne uge stiftet bekendtskab med et dejligt område af Grækenland, uovertruffen i skønhed. Det har med sikkerhed sat sig som en mindeværdig oplevelse, som vi bærer med os når vi drager mod lufthavnen og flyver tilbage til København

Kort

Rundrejsen på Peloponnes

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
16/9 - 23/9 København
Se flytider
På opdagelse i Grækenland
9.995,- Bestil »
30/9 - 7/10 København
Se flytider
På opdagelse i Grækenland
9.995,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

PRISEN INKLUDERER

• Direkte fly København-Athen t/r
• To nætter på Hotel i Nafplio
• To nætter på Hotel i Nea Monemvasia
• En nat på Hotel i Olympia
• En nat på Hotel i Kalavryta
• En nat på Hotel i Athen
• Morgenmad
• Syv frokoster
• Transporter og udflugter iflg. program
• Entréer jf. program
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelse kr. 1.695
• Forsikringer
• Øvrige entréer
• Administrationsgebyr 95 kr. pr. person 

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Victoria - benyttes på afgang i maj
Hotel Victoria i Nafplio genåbnede i april 2011 efter en gennemgående renovering. Der er fokus på design og højt serviceniveau i afslappende omgivelser. Hotellets er centr ....

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Nafplia - benyttes på afgange i september
**
Perfekt beliggende i centrum af Nafplio med hovedtorvet og havnepromenaden indenfor gåafstand. Nyrenoveret turistklassehotel med morgenmadsrestaurant, bar og tv-stue.  Alle værelse har ....

Overnatning Dag 3 - 5

Hotel Flower of Monemvasia - benyttes på afgange i september
***
Hygge, komfort og gæstfrihed kendertegner dette hotel, som ligger tæt på strand og lige overfor Monemvasia-klippen.  Det er stilhed, skønhed og afslapning der er nø ....

Overnatning Dag 3 - 5

Pramataris Hotel - benyttes på afgang i Maj
**
Pramataris Hotelligger centralt i Nea Monemvasia, lige ved Kakavos-stranden, med en perfekt udsigt over til Monemvasia-klippen. Hotellet er et traditionelt to-etagers hus perfekt til ferie &a ....

Overnatning Dag 5 - 6

Hotel Neda
***
Beliggende centralt i Olympia by og er hyggeligt flankeret af nåleskov. Alt i byen er indenfor gåafstand og Antikke Olympia ligger blot 300 meter borte. Hotellets hyggelige tag-re ....

Overnatning Dag 6 - 7

Hotel Filoxenia
***
Hotel Filoxenia Dette er ægte bjergidyl. Rustikt og lækkert hotel tæt ved byens centrale plads. Vi er i perfekte omgivelser som indbyder til total afslapning med udsigt ....

Overnatning Dag 7 - 8

Hotel Acropolis View
**+
Acropolis View Hotel ligger perfekt, helt centralt, med udsigt til Parthenon på Akropolis.  Værelserne er udstyret med aircondition, samt gratis wifi, tv og minibar.&nbs ....