Mallorca Special

Ferie på Mallorca - Santa Ponça bugten
Mallorca Special
La Seu Catheral i Palma, Mallorca
Mallorca Special - fantastiske udsigter
Mallorca - nyd den fascinerende natur
Oplev drypstenshuler på Mallorca
Port de Sóller, Mallorca
Mallorca Special - seværdigheder på rejsen
Mallorca - rejsen Mallorca Special

Ferie på Mallorca - balkon og havudsigt

Rejs med og oplev hvad den største af De Baleariske Øer tilbyder, udover sol og strand. Mallorca, hvis til tider dramatiske historie, har været præget af både fønikere, romere og tempelriddere, lokker med fascinerende storby, betagende natur og spændende kultur.
Mallorca er øen med de smukke middelhavskyster og de små bugter, som ligger ugenert mellem klipper og fyrreskove. Udover de tre inkluderede udflugter er der desuden mulighed for at følge med på en ekstra udflugt til den hyggelige fiskerby Andratx og det berømte kunstmuseum ”CCA Andratx”, som det danske par, Patricia og Jacob Asbæk, åbnede i 2001.

Dagen efter ankomsten besøger vi Palma, Mallorcas populære hovedstad. Til fods, og i selskab med rejselederen, går vi rundt i de brostensbelagte snoede stræder og selvfølgelig besøger vi også byens imponerende katedral. Den ene af rejsens to inkluderede heldagsudflugter går langs bjergkæden Tramuntana, hvor vi nyder naturen og gør holdt i Valldemossa. Vi besøger byens kloster, La Cartuja, fra 1300-tallet, hvorefter vi fortsætter til Port de Sóller, beliggende smukt i en dal, omgivet af citrusplantager.

Den anden heldagsudflugt går til en af Mallorcas mest populære attraktioner - Dragegrotterne – med Europas største underjordiske sø. Denne dag har også inkluderet en lokal mallorquinsk frokost, der både er smagfuld og varieret.

Hele ugen bor vi på 3-stjernet lejlighedshotel med balkon, havudsigt og halvpension.

Rejsen er især for dig der sætter pris på lige dele kulturelt indhold og tid på egen hånd.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Mallorca og transport til hotellet i Santa Ponça
Dag 2: Udflugt til Palma med bus og til fods (M,A)
Dag 3: Udflugt til den nordvestlige del af Mallorca, Valldemossa og Port de Sóller (M,A)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 5: Udflugt til den østlige del af Mallorca med Porto Cristo inkl. tur i drypstenshule og lokal frokost (M,F,A)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt til Andratx og det berømte kunstmuseum (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
5.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Palma på Mallorca

Ankomst til Palma de Mallorca, modtagelse af den dansktalende rejseleder i lufthavnen og transport til hotellet i Santa Ponça, der skal være vort hjem den kommende uge.

Dag 2: Halvdagstur til Palma med bus og til fods (M, A)

I dag går turen til Mallorcas hovedstad, Palma. Undervejs gør vi et fotostop ved fæstningen Bellver, som er den eneste runde fæstning i hele Spanien. Gennem tiderne har den haft flere funktioner og er bl.a. blevet brugt som fængsel. Fra fæstningen kan vi nyde en fantastisk udsigt over Palma by og havn på vores ene side, og bjergene på den anden side. Der er mange kendisser, som har hus på Mallorca og tilbringer ferien på den skønne middelhavsø. Selv den spanske konge, Juan Carlos I, er vild med Mallorca og tilbringer hver sommer med familien i sit sommerresidens. Når kongen modtager officielt besøg, mens han opholder sig på Mallorca, foregår det ikke i ”privaten” på sommerresidensen, men i Almudaina-paladset, som oprindeligt var de mauriske kongers residens.

Katedralen i Palma
Billede: Palma med den imponerende katedral.

Vi skal på en lille gåtur i Palma centrum, hvorefter der er tid på egen hånd. Palma er en meget smuk storby med promenader og fortovscaféer. I byens historiske centrum, med smalle gader og små pladser, findes der over 100 rigmandspaladser. De fleste dateres helt tilbage til 1500-tallet, hvor Spanien havde sit ”Gyldne Århundrede” med opdagelsen af den nye verden. Palmas største kulturelle seværdighed er den flotte katedral, La Seu, som blev bygget mellem 1229 og 1346. To af Spaniens største kunstnere har sat sit præg på La Seu, nemlig arkitekten Antoni Gaudí, som stod for en ombygning i starten af 1900-tallet, og for ganske nylig har skulptøren Miquel Barceló dekoreret et kapel på en ganske speciel og omdiskuteret måde. Når byrundturen er overstået, er der tid på egen hånd i den charmerende storby. Her kan du for eksempel gå en tur i den gamle bydel, besøge nogle af de eksklusive butikker i byens mere prominente gader eller blot få en forfriskning på en café. Denne udflugt er halvdags.

Dag 3: Heldagsudflugt til den nordvestlige del af Mallorca med Valldemossa, Sóller og Port de Sóller (M, A)

I dag går turen til Mallorcas nordvestlige del, hvor vi skal opleve den lidt barske, men smukke klippekyst, mens vi holder et par fotostops undervejs. Vi følger den vestlige halvdel af Mallorcas Tramuntana-bjergkæde, som strækker sig over cirka 70 kilometer fra den nordvestlige del af øen til den nordøstlige del. Vi gør et stop i Valldemossa - en by, som er opstået omkring klosteret, La Cartuja, fra 1300-tallet. Her boede den polske pianist Frédéric Chopin i vinteren 1838-1839 sammen med sin franske veninde, Aurora Dupin, som var forfatter og arbejdede under pseudonymet George Sand. Klosteret, som vi nu skal besøge (entré inkl.), ligger på byens højeste punkt og kan ses på lang afstand. De munkeceller, som Chopin og hans veninde boede i, kan også beses. Efter rundvisningen på klosteret går vi en tur i den hyggelige by gennem de smalle og blomsterprydede gader, inden vi kører videre til dagens næste udflugtsmål.

Port de Soller
Billede: Det charmerende Port de Sollér med alle lystbådene.

Lidt længere nordpå finder vi Sóller og Port de Sóller, som ligger i en smuk dal med masser af citrusplantager. Den store eksport af appelsiner og citroner har bragt velstand til området. Sóller er specielt kendt, og besøgt, grundet det gamle tog fra 1912. Toget kører mellem Sóller og Palma og er indbegrebet af jernbanehygge fra de gode gamle dage. Banegården i Sóller blev grundlagt i en tid, hvor Mallorca stod i jugendstilens tegn og blev indrettet i et gammelt palæ fra det 17. århundrede. Sådan blandes klassiske bygningsdele fra den mallorcinske arkitektur med modernismens linjer, og banegården kan smykke sig med betegnelsen: ”verdens ældste banegård”. Port de Sóller ligger smukt i den lille bugt med sin cirkelformede havn, og der er også et hyggeligt torv, hvor fortovscafeerne ligger side om side og indbyder til en lille pause. Her finder vi også byens rådhus og sognekirken, som en af Gaudís elever har sat sit præg på. Efter en orienterende gåtur med rejselederen kan du besøge disse seværdigheder på egen hånd. På hjemturen krydser vi bjergkæden Tramuntana, inden vi igen er tilbage på vores hotel i Santa Ponça. Denne udflugt er heldags.

Dag 4: Dagen fri til oplevelser på egen hånd (M, A)

Dagen er sat af til oplevelser på egen hånd. Der er mange muligheder for oplevelser i nærområdet, og rejseleden og hotelpersonalet kommer gerne med gode råd til, hvad du kan bruge dagen på. Du kan for eksempel nyde fridagen på hotellet og i lokalområdet eller tage en ekstra tur ind til Palma. Lej evt. en cykel eller bil for en dag og udforsk øen på egen hånd.

Dag 5: Udflugt til den østlige del af Mallorca, Porto Cristo med drypstenshuler og lokal frokost (M, F, A)

Vi kører østpå.  Dagens hovedattraktion finder vi i Porto Cristo, hvor vi skal besøge en af drypstenshulerne Cuevas del Drach, på dansk dragegrotterne, som er de mest kendte drypstenshuler på Mallorca. Grotterne er blandt Mallorcas største attraktioner, og på vores rundtur skal vi bl.a. opleve Europas største underjordiske sø.

Drypstenshule - Cuevas del Drach
Billede: Drypstenshulen ved Porto Cristo.

På dagens udflugt vil der også være lidt tid på egen hånd til at opleve Porto Cristo, som er en moderne - men uspoleret - spansk fiskerlandsby. En rolig by, som indbyder til en spadseretur langs stranden og et romantisk måltid med udsigt over det betagende hav. Byens navn menes at betyde ”The Port of Christ”. Dette navn menes at stamme fra 1260, på tidspunktet for den kristne invasion af Mallorca. Her blev en fiskerbåd fundet skyllet op på stranden, indeholdende et krucifiks. Legenden siger, at en okse på vej gennem byen bar på et symbol for Gud, standsede her og nægtede at gå længere. Beboerne tog dette som et klart tegn på, at Kristus ønskede at være her, så deraf navnet Porto Cristo.

Vi skal også nyde en lokal frokost. Det mallorcinske køkken er både smagfuldt og varieret, og vi indtager en egnstypisk frokost, inden vi kører mod hotellet. På køreturen tilbage til hotellet passerer vi det mere flade landskab på Mallorca, hvor de gamle traditionelle vindmøller og stendiger omkring markerne præger landskabet.

Dag 6: Dagen fri til oplevelser på egen hånd (M, A)

Udover kulturelle oplevelser må en ferie også gerne indeholde god tid til afslapning, så nyd ferien med en god bog på altanen eller slap af ved hotellets pool. Hvis du tørster efter flere oplevelser, kan du leje en bil og udforske den sydlige del af øen, for eksempel mod øst, ved Santanyi, hvor klippebuen Pontás står i havet mellem to badebugter. Også Naturparken Cala Mondragó og byer som Cala d'Or og Porto Petro er et besøg værd på disse kanter. Vi kan også anbefale en tur via Inca til Lluc og besøge klosteret af samme navn. Hvis du har mod på flere bjerge, så kan du tage en snørklet afstikker med hårnålesving til Cala Sa Calobra og Torrent de Pareis, hvor det ferske vandløb udmunder i havet og skaber et af de mest imponerende landskaber, som Mallorca har at byde på. Rejselederen hjælper også gerne med forslag til oplevelser på egen hånd.

Dag 7: Fridag eller udflugt til Andratx og det berømte kunstmuseum/kulturcenter (M, A)

Ekstraudflugten går i år ca. 20 km nordpå til Andratx og havnebyen Puerto Andratx. Andratx er bygget lidt inde i landet beskyttet fra kysten, hvor piratangreb engang var hyppige. Man ser stadig levn fra fortiden i byens snævre brostensbelagte gader, hvor kirken Santa Maria godt kan ligne en fæstning. Andratx har en vigtig plads i Mallorcas historie, da Barcelonas biskop og Kong Jaime I var bosiddende her i 1300-tallet. Den dag i dag er det stadig et eftertraget og fashionabelt sted at bo med mange store og mondæne villaer langs kysten. I centrum af Andratx finder vi byens rådhus fra det 15-århundrede bygget i arabisk stil. Det er også centralt i byen, at vi finder øens største og mest berømte kulturcenter og kunstmuseum, CCA Andratx. Specielt for danskere er det interessant, da det var galleriejerne Patricia og Jacob Asbæk der åbnede det i 2001. I dag knap 14 år senere er det stadig et imponerende kunstgalleri med hele 4000 m2 udstillingsarealer med skiftende udstillinger af moderne kunst, og om sommeren er der også mulighed for at opleve koncerter og musicals. Museet er en stor oplevelse, både på grund af den stilfulde og minimalistiske indretning, men i høj grad også grundet de naturskønne omgivelser. I udflugtsprisen er der inkluderet entré på museet.

Dag 8: Fridag og hjemrejse fra Mallorca til Danmark (M)

Tiden er inde til at tage afsked med Mallorca, men inden vi kører til lufthavnen for at flyve hjem til Danmark med nye og vidunderlige oplevelser i bagagen, er der tid til at indånde den friske luft i Santa Ponça på egen hånd. (M).


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsen program grundet lokale forhold. Ved ankomst til Mallorca får I et opdateret program. Alle ovennævnte udflugter vil naturligvis indgå.


M = Morgenmad F = Frokost  A = Aftensmad

Kort

Rejsen Mallorca Special

Kort over rejsen Mallorcas vidunderlige perler

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
16/5 - 23/5 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.295,- FORESPØRG »
23/5 - 30/5 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.295,- Bestil »
30/5 - 6/6 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.295,- Bestil »
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.995,- Bestil »
19/9 - 26/9 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.995,- Bestil »
26/9 - 3/10 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
6.495,- Bestil »
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Mallorca Special - 8 dage
5.995,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

• Fly København – Palma t/r inkl. skatter og afgifter
• Transport og udflugter ifølge program inkl. entreer
• 7 nætter på Jardin del Mar i lejlighed med separat soveværelse, køkken. stue samt balkon med pool og havudsigt
• Halvpension (Morgenmad, en frokost og 6 x middagsbuffet) med vand og ¼ flaske husets vin til middagen
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 1195 (lejlighed til eget brug)
• Udflugt til Andratx og kunstmuseum, kr. 395 (bestilles hjemmefra samtidig med rejsen)
• Entréer, som ikke er nævnt i dagsprogrammet
• Afbestillings - og rejseforsikring
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel TRH Jardin del Mar
***
På rejsen til Mallorca bor vi på et 3-stjernet lejlighedshotel, som ligger ud til Middelhavet nær den smukke bugt Santa Ponça, sydvest for Palma. Fra balkonen er der en storslået ....