Vandringer på Madeira

Pta. Sao Lourenço, Madeira
Levada vandring på Madeira
Gastronomi og oplevelser på Madeira
La Belle Terrasse Covered Veranda Qta das Vistas og Madeira vin
vandringer på Madeira
Madeiras frodige kyst
Funchal på blomsterøen Madeira
Vandring i Vereda Lombo Grande og Levada do Castelejo
Vandring langs levadaerne

NATUROPLEVELSER, VANDRETURE OG LOKAL GASTRONOMI

Vandringer krydret med lokale retter fra Madeira-køkkenet er temaet for denne rejse. På med vandrestøvlerne og rejs med til Madeiras flydende have, hvor du vil opleve fabelagtig natur med dybe dale, høje bjerge, rislende bække, klipper, skønne blomster og i det hele taget en fantastisk flora og fauna. Vi skal vandre på stierne; ”veredas” og langs vandingskanalerne; "levadas", som der er mere end 2000 kilometer af på øen. Vandreturene er ca. mellem 8-15 kilometer.

Naturligvis smager vi også den populære lokale gastronomi på vores ture rundt på øen, og det kan vi passende gøre til frokost og på et par lokale restauranter, hvor vi har inkluderet to middage.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Madeira. Middag på restaurant.(A)
Dag 2: Vandring: Canical til Marocos (M,F)
Dag 3: Vandring: Levada do Risco og 25 Fontes (M,F)
Dag 4: Byvandring i Funchal (M)
Dag 5: Fridag (M)
Dag 6: Vandring: Ponta São Lourenco (M,F)
Dag 7: Fridag eller ekstra udflugt Caldeirão Verde med picnic frokost. Middag på restaurant (M,A)
Dag 8: Hjemrejse fra Funchal (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. F.eks, kan det være nødvendigt at bytte rundt på vandredagene eller finde alternative ruter pga vejr og vindforholdene.

Pris fra:
8.695,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira og velkomst (A)

Fra Danmark flyver vi direkte til Madeira, hvor vores dansktalende rejseleder modtager os. Vi kører til Funchal og indkvarterer os på hotellet. Vi samles og spadserer til en af de lokale restauranter,  hvor vi spiser sammen.

Dag 2: Første ”etape” med vandring Canical til Marocos (M,F)

Inden vi kører fra Funchal-området, er der mulighed for at proviantere i et af de lokale supermarkeder til dagens vandring. Bussen bringer os til det østlige Madeira, hvor vi skal vandre på levadaen fra Canical til Marocos med udsigt til byen Machico og bugten på en stor del af ruten. Vi går ”rundt om dalen” i en stor halvcirkel. Ruten er forholds flad uden de helt store op- og nedstigninger. Vi kommer gennem de små landbrugssamfund med haver, huse og opdyrket jord og ser hvilken betydning levada-systemet har for livet på landet -  også i en  moderne tid.  Det er en ”livlig rute” hvor vi ofte møder de lokale, der arbejder i landbruget og kommer helt tæt på dagliglivet. Vi kommer helt tæt på, for os, eksotiske blomster, planter og træer, som bananplanter,  papaya-træer, farvestrålende blomster og forskellige landbrugsafgrøder.  Midt på ruten gør vi holdt ved en lokal kaffe-bar, hvor det er muligt at købe en snack eller noget koldt/varmt at drikke, inden vi fortsætter den sidste havldel af gåturen. Frokosten indtager vi efter vandringen efter en kort bustur.  Ruten er ca. 14 km.

 

Levada vandring
Billede: Vandring langs levadaerne.

 

Dag 3: Vandring Levada de Risco og 25 Fontes (M,F)

Idag kommer vi op i Madeiras højland på bjergplateauet Paul da Serra midt inde på øen, hvor vi skal vandre på den vestlige del. Vores tur starter ved Rabacal og vi kommer til at vandre i en højde på  1000-1200 m.o.h. Vi vandrer på to levadaer, som på en del af ruten løber parallelt i forskellige niveauer.

Vi bevæger i et meget naturskønt område med en vegetation med Madeiras oprindelige urskov laurisilva (Unesco 1999), vandfald  og en nærmest ”uberørt” natur. Den første del af ruten på Levada do Risco er forholdsvis flad. For enden af stien, kommer vi til vandfaldet, som har lagt navn til levadaen; Risco, og belønnes med en flot udsigt ned over dalen under os og med det høje vandfald dryppende ned af klippevæggen. Vi forstyrres kun af de vilde fugle, som ikke er så vilde endda. De er vant til turister og venter næsten, kun på at blive håndfodret med brødkrummer.

På turen til 25 Fontes, kommer vi til at gå samme vej frem og tilbage på en del af ruten, som også er en smule mere kuperet end den første del til Risco. Ved 25 Fontes belønnes vi med endnu mere vand og endnu et imponerende skue. Et større og adskillige små vandfald i en halvcirkel fosser ned oppefra og ender i en lille sø. Der er intet mindre end et fantastisk  syn, når man står i vandkanten og kigger rundt og op!  Efter en lille pause, bevæger vi os tilbage mod bussen. Efter vi har passeret skovfogedens hus, går vi under  ”bjerget” og hovedvejen! Her er det meget passende at medbringe en lygte eller pandelampe til at lyse op, når mørket sænker sig om os, for tunnelen som vi skal igennem er flere hundrede meter lang, men er nem at gå. Bussen venter på os et stykke længere nede af vejen efter et stykke Eucalyptusskov, og herefter er det tid til en velfortjent frokost med god regional mad på en lokal restaurant. Ruten er ca. 12 km.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 4: Byvandring i Funchal (M)

I dag bringer vores vandring os til selve Funchal by. Vi skal bl.a. skal rundt i det historiske centrum óg opleve den pragtfulde arkitektur, de mange hyggelige gader og besøge det lokale marked. Turen starter ved hotellet hvorfra vi sammen går til centrum. Turen slutter i Funchal by.

Marked
Billede: Det lokale marked i Funchal.

Resten af dagen er til eget program. Måske vil du se nærmere på nogle af de seværdigheder, som vi har passeret i løbet af dagen, måske foretrækker du at komme tilbage til hotellet og slappe af.  Du kan også tage kabelbanen op til Monte, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over bugten og byen samt besøge den botaniske have.

Funchal
Billede: Funchal.

Dag 5: Fridag (M)

Fridag til egne oplevelser .

Dag 6: Vandring Ponta São Lourenco

Idag skal vi til Madeiras østligste spids. Her skal vi besøge Madeiras flotte ”månelandskab”. Det meste af Madeira er domineret af frodighed og grøn vegetation med bregner, mos og endemiske skovområder og det er lige præcis ikke tilfældet på Ponta São Lourenço. Her er der nærmest tale om en gold halv-ørken på store dele af halvøen, som også er et naturreservat. Første del af vandringen går til "Casa da Sardinha", halvøens eneste hus og som er omkranset af palmer og hvor du finder en udstillling om områdets historie og natur.

São Lourenço
Billede: São Lourenço.

Vi skal vandre i åbent og kuperet terræn. På ruten vil vi opleve fantastiske klippeformationer, et hav af farver og Atlanterhavet, som vi kan se hele tiden. Er solen fremme titter de små firben måske frem? Her kan man rigtig opdage forskellen mellem den vilde nordkyst, hvor bølgerne med stor kraft slår ind mod kysten og den milde sydkyst, hvor Atlanterhavet som ofte, er mere roligt. For de, der vil, er der også mulighed for at ”bestige” det højeste punkt bag "Casa da Sardinha" inden vi vender om og går retur ad samme rute, som vi kom fra. Undervejs er det også muligt at tage en svømmetur for dem, der vil i bølgen blå.

Vidste du at Ponta do São Lourenço er et af de steder på Madeira, der får allermest sol og ligeledes et af de steder, hvor det blæser rigtigt meget? 

Efter vandringen spiser vi frokost på en af de lokale restauranter. Dagens vandrerute er på ca. 8 km.

Dag 7: Fridag eller ekstra vandring Caldeirão Verde med picnic  (M,A)

Sidste hele dag er fri til eget program eller du kan følge med på vores ekstra vandring, som fører os  til den nordøstlige del af øen i området omkring byen Santana, hvor vi skal vandre på en af de ældste og mest spetakulære levada-ruter. Nogle mener, det er en af øens flotteste, men det er jo en smagssag. Denne rute er kendetegnet ved farven grøn, masser af vand og vandfald, tunneller, en "hekse-kedel" og fantastiske udsigter i den skønne natur. Vandreturen idag er også rejsens længste. Vi går som udgangspunkt samme vej frem og tilbage. De første par km af ruten går vi på brede stier i naturparken fra Pico das Pedras til Queimadras, hvor vi møder et mere veltrimmet landskab med bl.a. små søer og vandfald, kameliatræer, rododendron- og hortensiabuske. På turen ned til vandfaldet Caldeirão Verde, kendt som "den grønne gryde" eller heksekedelen om man vil, bevæger vi os ud på selve vandrestierne, hvor terræn og underlaget bliver lidt mere udfordrende.  Vi vandrer i et næsten uberørt landskab med klipper, bjergskråninger, vandfald og tæt jungleagtig bevoksning, så man næsten hensættes til en anden tid. Gang på gang imponeres vi over den helt fantastiske natur og det store arbejde, der ligger bag opførelsen af de mange levadaer og deres betydning for livet på Madeira selv idag.  Undervejs til vandfaldet passer vi også en flere tunneller, hvorfor pandelampen/lygten skal tændes. Når det passer ind  i dagens program, spiser vi vores picnic frokost i det grønne.

Denne vandring (ca. 18 km) er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles og betales direkte hos rejselederen ( 40)

Levada vandring
Billede: I pagt med naturen.


Billede: Vandfald.

Om aftenen samles vi på hotellet og spadserer til Funchal, hvor vi spiser rejsens sidste middag sammen på en af de lokale restauranter.

Dag 8: Tid på egen hånd og hjemrejse til Danmark (M)

Sammen med rejselederen kører vi til lufthavnen, hvorfra der er hjemrejse til Danmark.


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Rækkefølgen kan blive byttet rundt eller vandreruterne kan erstattes med alternative ruter pga de lokale forhold.

Kort

Rejsen Vandringer på Madeira


Kort over rejsen Gastronomi og vandringer på Madeira

Video

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan det ser ud på Madeira - lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
3/10 - 10/10 København
Se flytider
Vandringer på Madeira - 8 dage
8.695,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

•  Fly København-Funchal t/r inkl. skatter og afgifter
• Syv nætter på 4-stjernede  Hotel Baia Azul 
• Morgenmad
• Tre frokoster med drikkevarer
• To middage med drikkevarer
• Transport ifølge program
• Vandringer/udflugter ifølge program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 1.795
• Enkeltværelsestillæg med havudsigt kr. 2.195
• Dobbeltværelse med havudsigt kr. 500
• Entréer på udflugter
• Ekstra vandring med picnic frokost (bestilles hos rejselederen) €40
• Forsikringer
• Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Rejsens ekstra vandring gennemføres ved min. 6 personer.

Ved afrejsen i oktober 2017 flyves via Lissabon med flyskifte

Praktiske oplysninger vedr. vandringerne:

Alle vandreruter er middel i sværhedsgrad. Der kræves almindelig god fysisk form. Vi vandrer i varierende terræn og under omskiftelige vejrforhold. Noget terræn er kuperet og stejlt, andet er fladere, og har det regnet, kan det være glat. Flere steder vandrer vi på stier uden eller med begrænset rækværk. Vejret i Madeiras højland er, ligesom i alle andre bjergområder, meget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på den enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. På nogle ruter, går vi frem og tilbage ad samme rute, og på andre ruter går vi fra punkt til punkt. Rejselederen vil orientere nærmere om  de praktiske detaljer for de enkelte vandringer. 

Medbring:

• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (inkl. regntøj)
• Rygsæk til dagsturerne
• Drikkevarer og snack til vandreturen
• Solcreme og lommelygte/pandelampe
• Evt. vandrestav

De inkluderede måltider:

Her kommer vi hele vejen rundt. Start dagen med at forsyne dig i hotellets morgenbuffet, hvor du har et udvalg af morgenmadsprodukter fra det varme og kolde køkken. På vandreture kommer du til at smage lokale retter fra Madeira-køkkenet, som er pasende til vores dagsprogram og som er populære blandt de lokale madeiranere. På rejsens ekstra vandring byder vi på picnic. Vi samles et par aftener i løbet af ugen og spiser middag på lokale restauranter.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Baía Azul
Lækkert firestjernet hotel beliggende i Funchals Lido område tæt ved Lido-promenaden (gangsti ved langs vandet) og ca to og en halv km fra Funchals centrum. Værelser har udsigt ti ....