Skip to main content

Vandringer på Madeira

Vandringer på Madeira, Levada
Vandreferie på Madeira, Portugal, Fontes
Vandreferie på Madeira, Funchal
Vandringer på Madeira, blomster, levada
Vandringer på Madeira, vandfald, Portugal
Vandringer på Madeira, Funchal, marked
Gader i Funchal
Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Vandreferie på Madeira

Aktiv vandreferie i naturskønne omgivelser, krydret med lokale retter fra Madeira-køkkenet er temaet for denne rejse. En uge fyldt med oplevelser. 

På med vandrestøvlerne og følg med til Atlanterhavets Flydende Have, hvor der venter en fabelagtig natur med dybe dale, høje bjerge, rislende vandløb, flotte klippeformationer, farvestrålende blomster og en unik flora og fauna.

Derfor skal du rejse med os på vandreferie til Madeira:

 • Du får en aktiv ferie med store naturoplevelser
 • Direkte fly fra København til Funchal
 • Godt beliggende hotel
 • Morgenmad og flere måltider inkluderet
 • Vandringer ved bl.a. Ponta São Lourenco og fra Marocos til Canical
 • Vidende dansktalende rejseleder

Udforsk Madeira på fire vandredage

Vi har inkluderet ialt fire vandredage. To vandringer er langs Madeiras karakteristiske afvandingskanalsystemer "levadas", hvoraf den ene foregår i uberørt natur i højlandet og den anden i et mere befolket landbrugsområde med opdyrkede terrasser. Turens tredie vandring er i by-omgivelser, når vi runder hovedbyen Funchal med byparkerne, den gamle bydel med de malede døre og markedet. Sidst, men ikke mindst, vandrer vi i Madeiras "ørken" på øens østligste spids, som er meget anderledes end den øvrige del af øen.  

Vandreturene er af sværhedsgrad let til middel, og vi vandrer ca. 8-14 kilometer pr. dag.

Naturligvis smager vi også på det madeiranske køkken med lokal gastronomi på vores ture rundt på øen. Det kan vi passende gøre til frokost og til vores to inkluderede middage. 

Hotel Windsor er beliggende i Funchal, så du har nem tilgang til bylivet efter dagens vandring.   

Kort dagsprogram for vandringer på Madeira:

Dag 1: Ankomst til Madeira (A)
Dag 2: Vandring: Marocos til Canical (M,F)
Dag 3: Vandring: Levada do Risco og 25 Fontes (M,F)
Dag 4: Byvandring: Funchal (M,F)
Dag 5: Vandring: Ponta São Lourenco (M,F)
Dag 6: Fridag eller ekstra vandring Levada Caldeirão Verde med picnic (M)
Dag 7: Fridag. Middag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Det kan det være nødvendigt at bytte rundt på vandredagene eller finde alternative ruter.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Madeira (A)

Med direkte fly til Madeira, hvor vores dansktalende rejseleder modtager os. Vi indkvarteres i Funchal by, hvor vi skal bo på samme hotel hele ugen. Om aftenen spiser vi middag på hotellet. 

Strandpromenaden på Madeira, Portugal
Billede: Strandpromenaden.

Dag 2: Vandring: Levada Marocos til Canical (M,F)

Bussen bringer os til det østlige Madeira, hvor vi skal vandre på levadaen fra Marocos til Canical.  Vi går ”rundt om dalen” i en stor halvcirkel, og på det meste af ruten har vi udsigt til byen Machico, flankeret af bugten. Ruten er forholdsvis flad, uden de helt store op- og nedstigninger. Levadaen er konstrueret således, at der er et fald på en meter pr. km. De leder vandet fra de højtbeliggende bjerge til det lavereliggende område ved kysten. 

Vandring langs levadaen, Madeira, Portugal
Billede: Vandring langs levadaen.

Vi kommer gennem små landbrugssamfund med terassehaver, huse og opdyrket land og ser, hvilken betydning levada-systemet har for livet på landet. Det er en ”livlig rute”, hvor vi møder de lokale, der bor og arbejder i landbruget, og vi kommer således helt tæt på dagligdagslivet. Vi ser en masse eksotiske og farvestrålende blomster, planter og træer, f.eks bananplanter,  papaya-træer, sukkerør og årstidens landbrugsafgrøder.  Midt på ruten gør vi holdt ved en lokal kaffe-bar, hvor det er muligt at købe en forfriskning, inden vi fortsætter den sidste halvdel af turen. Frokosten indtager vi efter vandringen og en kort bustur. Dagens vandrerute er ca. 14 km.

Dag 3: Vandring: Levada de Risco og 25 Fontes (M,F)

Dagen bringer os op i Madeiras højland, midt inde på øen på bjergplateauet Paul da Serra 1.000-1.200 meter over havet. Vi vandrer på den vestlige del af øen med start fra Rabacal. Ruten går på to levadastier, som på en del af vejen løber parallelt i forskellige niveauer. Området er meget naturskønt med en vegetation domineret af Madeiras oprindelige UNESCO-fredede urskov laurisilva, bregner, mos, utallige vandfald og en nærmest ”uberørt” natur, hvor farven grøn viser sig i alle nuancer.

Bussen sætter os af ved hovedvejen, og vi går ad grusvejen nedad gennem skoven mod afvandingskanalerne (levadaerne). Den første del af ruten på Levada do Risco er forholdsvis flad og vi følger levadaen til vandfaldet, som har lagt navn til stien; Risco. Her belønnes vi med en flot udsigt ned over dalen under os og med det høje vandfald dryppende ned af klippevæggen over os. Vi forstyrres kun af de vilde fugle, som ikke er så vilde endda. De er vant til turister og venter kun på at blive håndfodret med brødkrummer.

Risco vandfaldet, Madeira, Portugal
Billede: Risco vandfaldet.

Vi går lidt tilbage ad samme rute og møder stien til levadaen 25 Fontes. Denne del af ruten er en smule mere kuperet. Ved 25 Fontes belønnes vi med endnu mere vand og endnu et imponerende skue. Et større og adskillige små vandfald fosser ned og ender i en lille sø. Der er intet mindre end et fantastisk syn, når man står i vandkanten og kigger rundt og op. Efter en lille pause går vi tilbage næsten ad samme rute. Læg mærke til, at levadaen på denne strækning er i flere niveauer i forhold til stien, og kig endelig ned i vandet, som er krystalklart. Måske er du heldig at spotte ørreder, der lever i levadaen som et af de få steder på øen. 

Når vi har passeret skovfogedens hus, går vi under ”bjerget og hovedvejen". Her er det meget passende at finde sin lygte eller pandelampe frem. Tunnellen vi skal igennem er flere hundrede meter lang og uoplyst, men nem at gå i. Efter tunnellen føres vi gennem et lille stykke duftende eukalyptus skov, inden vi er fremme ved bussen og en velfortjent frokost på en lokal restaurant. Ruten er ca. 12 km.

Dag 4: Byvandring i Funchal (M,F)

I dag bringer vores vandring os til selve Funchal. Vi skal bl.a. skal rundt i det historiske centrum og opleve den pragtfulde arkitektur, de mange hyggelige gader og besøge det lokale marked. Turen starter fra hotellet, hvorfra vi sammen går via strandpromenaden og Santa Catarina parken til centrum. Turen slutter inde Funchal by, efter vi har nydt vores frokost i byen.

Funchal, Madeira, Portugal
Billede: Funchal.

Resten af dagen er til eget program. Måske vil du se nærmere på nogle af de seværdigheder, som vi har passeret i løbet af dagen eller måske foretrækker du at komme tilbage til hotellet og slappe af. Du kan også tage kabelbanen op til Monte, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt over byen samt besøge den botaniske have. Alternativt kan du prøve en af de lokale by-levadaer eller spadsere langs havet til landsbyen Camara de Lobos.  

Dag 5: Vandring Ponta São Lourenco

Dagens vandring foregår på Madeiras østligste spids i naturreservatet på São Lourenço halvøen. Landskabet er et goldt ørkenlignende ”månelandskab”, som er en stor kontrast til øvrige Madeiras frodige og grønne vegetation.

Første del af vandringen går til Cais da Sardinha, halvøens eneste hus, der er omkranset af palmer, og hvor du finder en udstilling om områdets historie og natur. Vi skal vandre i åbent kuperet terræn . På ruten vil vi opleve fantastiske klippeformationer i et hav af farver, vilde blomster og ikke mindst Atlanterhavet, som vi kan se hele tiden. Når solen er fremme, kan vi være heldige at se små firben der slikker solskin. På São Lourenço erfarer man rigtig forskellen mellem den vilde nordkyst, hvor bølgerne med stor kraft slår ind mod kysten og den milde sydkyst, hvor Atlanterhavet oftest er mere roligt. For de som har lyst, er der mulighed for at ”bestige” det højeste punkt bag "Cais da Sardinha", inden vi vender om og går samme vej retur.
Klik her for at se den virtuelle tur på kort.

Vandring på São Lourenco, Madeira
Billede: Vandring på São Lourenço.

Efter vandringen kører vi til en af de små byer i nærheden og spiser frokost på en lokal restaurant.

Dagens vandrerute er på ca. 8 km.

Dag 6: Fridag eller ekstra vandring Caldeirão Verde med picnic (M)

I dag kan du hvile benene og holde fri eller tilmelde dig turens ekstra vandring i området omkring byen Santana. Vi vandrer på en af de ældste og mest spetakulære levada-ruter. Ruten byder på masser af grønt, masser af vand, vandfald, tunneller, en "hekse-kedel" og fantastiske panoramaudsigter i skøn natur.

Levada, Madeira, Portugal
Billede:
Levada - afvandingskanal.

Denne rute er rejsens længste. Vi går som udgangspunkt samme vej frem og tilbage. Den første del af ruten går ad brede stier i naturparken fra Pico das Pedras til Queimadras. Her møder vi et veltrimmet landskab med små søer, vandfald, kameliatræer, rododendron- og hortensiabuske. På turen ned til vandfaldet Caldeirão Verde, kendt som "den grønne gryde" eller hekse-kedelen, bevæger vi os ud på selve vandrestierne, hvor terræn og underlag bliver mere udfordrende. Vi vandrer i næsten uberørte landskaber med klipper, bjergskråninger, vandfald og tæt jungleagtig bevoksning. Gang på gang må man imponeres over en helt fantastiske natur og det store arbejde, der ligger bag opførelsen af de mange levadaer samt deres betydning for livet på Madeira. Undervejs til vandfaldet passerer vi flere tunneller, hvorfor pandelampe/lygte er nødvendig. Når det passer ind i dagens program, spiser vi vores picnic frokost i det grønne.

Denne vandring er ca. 18-20 km og er ikke inkluderet i rejsens pris. Den ekstra vandring skal bestilles og betales direkte hos rejselederen.
Klik her for at se første halvdel af turen på virtuelt kort  - vi går samme vej tilbage.

Dag 7: Fridag og afskedsmiddag (M,A)

Fridag til egne oplevelser. Om aftenen samles vi på hotellet og spadserer til Funchal, hvor vi spiser rejsens sidste middag sammen på en af de lokale restauranter.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Check ud og transfer til lufthavnen. Hjemrejse.

Kort

Kort over vandrerejsen på Madeira

 

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger vedr. vandringerne
Alle vandreruter er middel i sværhedsgrad. Der kræves ingen vandreerfaring men almindelig god fysisk form. Vi vandrer i varierende terræn. Noget terræn er kuperet og stejlt, andet er fladere, og har det regnet, kan det være glat. Flere steder vandrer vi på stier uden eller med begrænset rækværk. Vejret i Madeiras højland er, ligesom i alle andre bjergområder, meget omskifteligt. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på den enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. På nogle ruter, går vi frem og tilbage ad samme rute, og på andre ruter går vi fra punkt til punkt. Rejselederen vil orientere nærmere om  de praktiske detaljer for de enkelte vandringer. 

Medbring:
• Vandresko eller -støvler
• Praktisk tøj (inkl. regntøj)
• Rygsæk til dagsturerne
• Drikkevarer og snack til vandreturen
• Solcreme og lommelygte/pandelampe
• Evt. vandrestav

De inkluderede måltider:
Her kommer vi hele vejen rundt. Start dagen med at forsyne dig i hotellets morgenbuffet, hvor du har et udvalg af morgenmadsprodukter fra det varme og kolde køkken. På vandreture kommer du til at smage lokale retter fra Madeira-køkkenet, som er pasende til vores dagsprogram og som er populære blandt de lokale madeiranere. På rejsens ekstra vandring byder vi på picnic. Vi samles et par aftener i løbet af ugen og spiser middag på lokale restauranter

Video

Live video fra Madeira

Du kan se, hvordan det ser ud på Madeira - lige nu. Ved at klikke på linket nedenfor ser du live video fra Funchal på Madeira.

Link til live video fra Madeira

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Funchal på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen i Funchal, Portugal

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/9 - 16/9Se flytider KøbenhavnVandringer på Madeira - 8 dage8.995,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Funchal t/r
 • Syv nætter på 3* Hotel Windsor 
 • Morgenmad
 • To middage med drikkevarer
 • Fire frokoster med drikkevarer
 • Transport, vandringer/udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.595
 • Entréer på udflugter
 • Ekstra vandring med picnic frokost €50 (bestilles og betales hos rejseleder)  
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Rejsens ekstra vandring gennemføres ved min. 6 personer.

Hotel