Skip to main content

Royale tragedier, triumfer og slotte

Besøg Gottorp Slot med Kulturrejser
Nyd royale slotte og fantastiske barokhaver med Kulturrejser
Oplev fantastiske slotte og byer med Kulturrejser
Oplev byerne på egen hånd
Besøg byen Celle med Kulturrejser
Nyd Hamborg med Kulturrejser
Se Lyksborg Slot med Kulturrejser
Prøv en rejse fuld af historie og kultur med Kulturrejser
Besøg royale slotte i Danmark og Tyskland med Kulturrejser
Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Rejs i de kongeliges fodspor

Netop som foråret er grønnest, og de kongelige barokhaver står ranke og flotte, kan du glæde dig til en unik royal rundrejse. Her oplever du historiens vingesus, når stjernestøv drysser fra Berleburg Slots tårne, og når en ung dronnings tragiske landsforvisning bliver vagt til live - mens royale fodtrin giver historisk ekko i kongelige gemakker.

En enestående rejse, hvor du får den 1000-årige fortælling om det danske kongehus, der er et af verdens ældste monarkier, med en lang historie der trækker tråde til mange lande og kulturer. Fra vikingetidens kriger-konger til vores kunstneriske dronning har kongehuset altid fascineret og inspireret. 

For første gang i Kulturrejser Europas historie foregår hele rejsen med bus, da vi skal til den nordlige del af Tyskland, som nemt nås i bus. Det giver en enestående mulighed for opsamling fra København til Kolding.

Desuden ledes turen af den royale ekspert-rejseleder Anette De Florie Maman.

Derfor skal du rejse med os på royal rundrejse:

 • Kun denne ene afrejse i maj 2020
 • Besøg på slottene i Glücksburg, Gottorp, Celle og Bad Berleburg
 • Smukke royale haver
 • Storbystemning i Hamborg
 • Mulighed for besøg i den tidligere Vesttyske hovedstad Bonn
 • Erfaren royal ekspert-rejseleder Anette De Florie Maman

Der er kun én afrejse i maj 2020. 

Royal ekspert-rejseleder Anette De Florie Maman

I 1966 sad en ung pige og sirligt klippede billeder ud af Billed-Bladet. Den danske tronfølger, Prinsesse Margrethe, var nyforlovet, og den unge pige satte fotografierne i album - til minde om en stor royal begivenhed. Lige siden har den unge pige, som i dag er en moden kvinde, fulgt i hælene på det danske kongehus, hvor hun fra sidelinjen har deltaget (ofte påført diadem) i utallige royale bryllupper, begravelser og runde fødselsdage.

Anette De Florie Maman  kan den kongelige historie på ryggraden, og hun er i den grad stolt af vores kongehus, som hun ærefuldt præsenterer for udenlandske turister i Danmark hver sommer. Vi har været så heldige, at Anette De Florie Maman har takket ja til at lede denne enestående royale rundrejse, hvor vi tager turen over grænsen til Tyskland - lige i hælene på det danske kongeriges stridigheder, slotte og slægter.

100-året for genforeningen

Særligt for 2020 er, at det er 100-året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark, og på denne rejse mærker du netop kongehusets historiske vingesus i området, især på de to betydningsfulde slotte i Sydslesvig: Glücksburg og Gottorp. Slotte der begge har været en del af det danske kongehus, og hvoraf det ene – Glücksburg – er direkte i Dronning Margrethes slægt.

Prinsesse Benediktes Berleburg

På turen besøger vi naturligvis både charmerende tyske middelalderbyer med bindingsværkshuse og dufter til farverige forårsblomster i smukke kongelige haveanlæg i både Glücksburg og Hannover. Glæd dig også til den pulserende storby Hamborg, hvor forstaden Altona engang var den næststørste by i det danske kongerige. Vi går også direkte i de kongelige danske fodspor i Bad Berleburg, hvor Prinsesse Benedikte og hendes familie i dag residerer på Berleburg Slot. Byen Celle - hvor den danske Dronning Caroline Mathilde endte sine dage i landsforvisning efter sin affære med Struensee - er også på programmet.

Så følg med på denne fantastiske rundrejse ned gennem Tyskland i de kongeliges fodspor, med afstikkere til den levende storby Hamborg og mulighed for at deltage i en ekstra udflugt til den gamle vesttyske hovedstad Bonn.

Kort dagsprogram for den royale rundrejse:

Dag 1: Afrejse København med bus* til Glücksburg Slot. Videre til Celle (køretid ca. 8 timer) (F,A)
Dag 2: Byrundtur i Celle og Celle Slot. Ankomst til Bad Berleburg (køretid 3 timer og 45 min) (M,A)
Dag 3: Bad Berleburg byrundtur og Berleburg Slot. Resten af dagen på egen hånd (M)
Dag 4: Fridag i Bad Berleburg. Ekstra udflugt til Bonn (køretid ca. 4 timer) (M)
Dag 5: Mod Hamborg. Stop i Hannover Herrenhäuser Garten (køretid ca. 4,5 timer) (M,F,A)
Dag 6: Hamborg byrundtur og havnerundfart. Aften og middag på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag i Hamborg (M)
Dag 8: Hjemrejse fra Hamborg. Stop ved Gottorp slot (samlet køretid 6 timer) (M,F)

*Mulighed for opsamling med bus i Slagelse, Odense og Kolding

M = Morgenmad,  F = Frokost,  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Luftfoto af Gottorp Slot er venligst udlånt af Landesmuseen Schleswig-Holstein/Copyright Bodo Nitsch.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse med bus, Glücksburg Slot og Celle (F,A)

Efter opsamling gennem Danmark starter vores royale rundrejse med et besøg på Glücksburg Slot ved Flensborg. Netop Dronning Margrethe er af den glücksburgske slægt, for da kong Frederik VII af den oldenborgske slægt (ham der indførte grundloven) døde barnløs i 1863, besteg prins Christian af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Lyksborg, den danske trone som Kong Christian IX. Prins Christians efterkommere, den glücksburgske slægt, har siden da regeret Danmark.

Glücksburg Slot ved Flensborg
Billede: Glücksburg Slot.
Luftfoto er venligst udlånt af Schloss Glücksburg/Copyright Foto Rake.

Glücksburg Slot, eller Lyksborg Slot som det hedder på dansk, blev opført mellem 1582-1587, og regnes for at være blandt de mest betydningsfulde renæssanceslotte i norden. Ved siden af slotsparken ligger et stort flot rosarium, som i 1990/91 blev til i et samarbejde mellem den passionerede samler af roser, Ingwer J. Jensen og landskabsarkitekten Günther Schulze. Området er på cirka én hektar, og du kan glæde dig til at opleve over 500 forskellige slags roser. Efter vores besøg på Glückburgs Slot spiser vi frokost, inden vi kører med den smukke by Celle, hvor vi skal bo natten over. Aftensmad spiser vi på hotellet.

Dag 2: Celle, byrundtur og besøg på Celle Slot (M,A)

Byen Celle, der prydes af fantastiske bindingsværkshuse og et fortryllende renæssanceslot, omgivet af en smuk park, har en særlig plads i danmarkshistorien. Det var nemlig her, at Dronning Caroline Mathilde tilbragte de sidste tre år af sit liv - efter kærlighedsaffæren med kongens livlæge Struensee. Hun var, ligesom Struensee, påvirket af tidens ideer om reformer inden for alt fra opdragelse til samfundets magtstrukturer. Caroline Mathilde blev kun 23 år, og i sit korte liv fra 1751-1775, opnåede hun at være prinsesse af England, dansk dronning, forvist og frataget sine titler og ikke mindst at blive mor til to børn, der begge overlevede. Netop fordi Caroline Mathilde oprindeligt var engelsk prinsesse, og fordi det engelske kongehus havde magt i dette område, blev Caroline Mathilde, som skulle have været indespærret i Aalborg, forvist til Celle efter engelsk pres.

Besøg byen Celle og se den flotte arkitektur
Billede: Byen Celle med fine bindingsværkshuse og et fortryllende renæssanceslot.

Efter besøget i Celle kører vi til en anden velkendt tysk slotsby – Bad Berleburg – der også har en spændende og nyere tilknytning til det danske kongehus. Vi spiser aftensmad på hotellet i Bad Berleburg.

Dag 3: Bad Berleburg, byrundtur og besøg på slottet (M)

I dag træder vi direkte ind i den moderne danmarkshistorie, når vi besøger slottet i Berleburg i den meget hyggelige by; Bad Berleburg. For danskerne er Bad Berleburg fortællingen om Dronning Margrethes søster, Prinsesse Benedikte, der i 1968 blev gift med den svensk/tyske Prins Richard af Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Benedikte forblev dansk prinsesse efter giftermålet, og hun og Prins Richard (indtil hans død i 2017) har bevaret en tæt relation til Danmark, ligesom deres børn; Prinsesse Alexandra, Prins Gustav og Prinsesse Nathalie, der alle taler dansk. Vi besøger Berleburg Slot og ser gemakkerne og slotsmuseet, hvor jagtredskaber, uniformer, våben, glas, porcelæn og dele af fyrstehusets kunstsamling er udstillet. Slottet har desuden indrettet en café.

Besøg byen Bad Berleburg med Berleburg Slot
Billede: Bad Berleburg med Berleburg Slot.

Læs: 10 ting du ikke vidste om Berleburg Slot her.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Bonn (M)

I dag har du mulighed for at gå på egne eventyr i Bad Berleburg og omegn, der byder på mange spændende museer og især egner sig til små naturskønne vandreture i det idylliske opland.
Vælger du at deltage i udflugten til Vesttysklands gamle hovedstad Bonn, vil du opleve en by der oprindeligt er grundlagt af romerne og dermed er en af Tysklands ældste byer. Efter den tyske genforening i 1990 mistede Bonn sin status som hovedstad, men bevarede parlamentet indtil 1999 - og rummer stadig flere ministerier og statsinstitutioner. Samtidig er Bonn hovedsæde for flere af Tysklands store firmaer, og er et af landets største universitetsbyer. Det er derfor en levende storby med en gammel historie, som du kan glæde dig til at besøge. Bonn er også arnestedet for Die Bonn-Kopenhagener Erklärung fra 1955, som er erklæringen om fred og samarbejde over den dansk-tyske grænse, herunder sikring af det dansk-tyske mindretals rettigheder.

Tag til den karakteristiske universitetsby Bonn med Kulturrejser
Billede: Universitetsbyen Bonn med universitetets gule hovedbygning.

Dag 5: Fra Bad Berleburg til Hamborg, med kongeligt stop i Hannover (M,F,A)

I dag går turen tilbage mod nord, nærmere betegnet Hamborg. Undervejs gør vi stop ved Hannover, hvor der er tid til frokost på egen hånd og ikke mindst et besøg i De Kongelige Herrenhäuser Slotshaver.
De imponerede haver blev anlagt i perioden 1692-1714, og hele komplekset består af mange forskellige stilarter; fra imponerende barokhaver til romantiske engelske haver, drivhuse med tropiske planter og et prægtigt orangeri. Her kan du virkelig glæde dig til en kongelig botanisk oplevelse og havearkitektur i verdensklasse. Hannovers første fyrste, Georg af Braunschweig-Lüneburg (1582–1641), var desuden barnebarn af Christian III af Danmark-Norge, og fyrstehusets nuværende overhoved er Prins Ernst August af Hannover, som er gift med Prinsesse Caroline (ældstedatter af Grace Kelly og fyrst Rainier af Monaco).

Se de kongelige Herrenhäuser slotshaver
Billede: Slottet i Herrenhäuser Garten.

Efter den storslåede oplevelse i botanikkens verden sætter vi kurs mod Hamborg, hvor vi tjekker ind på vores hotel og aftensmaden venter.

Dag 6: Altona og Hamburg – byrundtur og kanalrundfart (M)

Efter morgenmaden på hotellet i Hamborg kører vi til forstaden Altona – som betyder: alt for nær. Altona kom i 1640 under den danske krone, og fik i 1664 købstadsrettigheder. I slutningen af 1700-tallet var Altona en af Danmarks største byer, og der blev fra 1771 præget danske mønter i Altona. På en af byens fornemme gader opførte arkitekten C.F. Hansen (der regnes for at være en af danmarkshistoriens væsentligste arkitekter), 11 elegante patricierhuse i årene omkring år 1800. Trods omfattende ødelæggelser under Anden Verdenskrig har man haft held med at bevare dele af husenes enestående arkitektur. Struensee, som var Dronning Caroline Mathildes elsker, var desuden stadslæge i Altona i 1758, hvor han ti år senere mødte Christian VII og blev udnævnt til kongens livlæge.

Se C.F. Hansens arkitektur i Altona og Hamborgs kanaler
Billede: Rådhuset i Altona og Hamborgs kanaler.

Vi fortsætter mod Hamborgs centrum, som vi ser nærmere på, og slutter dagen med en kanalrundfart, hvor vi oplever havnebyen Hamborg fra vandsiden.

Dag 7: Hamborg på egen hånd (M)

I dag har du mulighed for at se Hamborg på egen hånd. Hamborg har alt hvad der hører sig til en storby; fra brune havneknejper til spændende shopping og den storslåede moderne koncertsal der stod færdig i 2017. Rejselederen er naturligvis klar med gode tips og vejledning.

Tag i en af de mange parker eller forbi Reeperbahn i Hamborg
Billede: Besøg f.eks. en af Hamborgs mange parker eller slå et smut forbi Reeperbahn.

Dag 8: Hamborg til København, med besøg på Gottorp Slot (M,F)

Efter morgenmaden siger vi farvel til Hamborg og kører mod København. Inden vi rammer den danske grænse, når vi det sidste kongelige besøg i denne omgang, nemlig Gottorp Slot, som vi ser på egen hånd. Dette imponerende oprindelige renæssanceslot, med en smuk barokfacade fra starten af 1700-tallet, var de slesvig-holstenske fyrsters residensslot, og var således i århundreder i den danske trones besiddelse. Slottet ligger strategisk ved Jyllands smalleste del, og er derfor også kendt som Danmarks lås og lukke. Fyrster og konger på Gottorp Slot har set konflikter komme og gå – både de dansk-tyske, men også svenskerne og russerne har været forbi. Slottet rummer i dag, ud over imponerende sale og en smuk slotskirke, Slesvig-Holstens historiske samlinger, og er en skatkiste af danmarkshistorie. Dronning Margrethe var senest i september 2019 på et fire dages officielt statsbesøg i Slesvig-Holsten, for bl.a. at markere det gode forhold til det danske mindretal, og besøgte i den forbindelse Gottorp Slot.

Se Gottorp Slot på hjemturen fra Hamborg
Billede: Gottorp Slot.
Begge billeder er venligst udlånt af Landesmuseen Schleswig-Holstein/Copyright Marcus Dewanger.

Efter besøget kører vi mod grænsen, og der vil være mulighed for at stå af undervejs i Kolding, Odense og Slagelse. Vi ankommer til København om aftenen efter en spændende og indholdsrig royal tur.

Kort

Den store royale rundrejse

Kort over Den store royale rundrejse

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
11/5 - 18/5Se flytider KøbenhavnRoyale tragedier, triumfer og slotte
NYHED. Fokusrejse - kun denne ene rejse
8.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Bus t/r København – med stop i Slagelse, Odense og Kolding
 • Syv nætter på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad, tre frokoster og tre middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.995
 • Entreer udover de i dagsprogrammet inkluderede
 • Forsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel