Andalusien langtidsferie

Hotel Alay. langtidsferie i Andalusien, 3 uger i Andalusien
Andalusien langtidsferie, udflugt til Marokko, marked i marokko
Andalusien langtidsferie, langtidsrejse til Andalusien, Cordoba, udflugt til Cordoba
Andalusien langtidsferie, 3 uger i Andalusien, Hotel Alay
langtidsferie til Andalusien, 3 uger i Andalusien, Malaga, Udflugt til Málaga
Andalusien langtidsferie, 3 uger i Andaluisen, stemning, blomster, Andalucia
Andalusien langtidsferie, 3 uger i Andaluisen, stemning, hvide landsbyer, appelsiner
Andalusien langtidsferie, 3 uger i Andaluisen, Malaga, Picasso, kultur, kunst
Andalusien langtidsferie, langtidsrejse til Andalusien, hvide landsbyer, palmer, strande

LANGTIDSFERIE I SPANIEN MED SPÆNDENDE NYE UDFLUGTER

PROGRAM ER UNDER OMSKRIVNING OG AFGANGE TIL EFTERÅRET 2017 LÆGGES TIL SALG NETOP NU.

Få et afbræk midt i den kolde vintertid, og tag med til Spanien og nyd en langtidsferie i Andalusien under varmere himmelstrøg. Vi bor på et nyrenoveret og moderne 4-stjernet hotel i Benalmádena, som tilbyder de perfekte rammer for afslapning og nydelse. I løbet af de tre uger drager vi sammen med rejselederen på opdagelse i et par af Andalusiens skønne seværdigheder, og der er mulighed for en afstikker til Marokko.

Vi har gjort opholdet bekvemt med halvpension alle tre uger, så det eneste, du skal tænke på, er at suge til dig af varmen, solen og de mange oplevelser. Vi har inkluderet to udflugter i denne rejse; Den ene udflugt går til Málaga inkl. frokost og besøg i Picassomuseet. Den anden udflugt går til Cordoba inkl. frokost og besøg i La Mezquita. 

Hvis du ønsker at opleve mere i selskab med vores dansktalende rejseleder, tilbydes to tilkøbsudflugter. Den ene udflugt går til den hvide by Mijas, efterfulgt af et besøg i bjergbyen Pizzara, hvor vi besøger en økologisk appelsinlund og stiller sulten med en hjemmelavet paella. Den anden tilkøbsudflugt er en eksotisk heldagstur til Marokko på den anden side af Middelhavet.

Herudover kan rejselederen være behjælpelig med vejledning til aktiviteter på egen hånd, og formidle udflugter med engelsktalende ledsagerguide.

Rejsen giver mulighed for at opleve Andalusiens kulturelle skatte og samtidig have god tid til at slappe af på egen hånd og nyde det spanske klima.

 

Dagsprogram langtidsferie Andalusien:

Dag 1: Ankomst til Málaga og transport til hotellet (A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Málaga med besøg på Picassomuseet(M,F,A)
Dag 5-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Fridag el. ekstra udflugt til Mijas og appelsinlund (M,A)
Dag 8 - 10: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 11: Fridag el. ekstra udflugt til Marokko(M,A)
Dag 12 - 13: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 14: Udflugt til Cordoba og La Mezquita (M,F,A)
Dag 15-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M= Morgenmad F= Frokost A= Aftensmad
 

Vi gør opmærksom på at dagsprogrammets rækkefælge er vejledende, og tager forbehold for ændringer, der kan forekomme grundet lokale forhold.  

Ud over de indkluderede udflugter og nævnte tilkøbs udflugter med dansktalende rejseleder, kan vores rejseleder være behjælpelige med at booke andre udflugter på stedet, med engelsktalende ledsager guide. Disse ture er ikke en del af Kulturrejser Europas program og produkter, hvorfor vi ikke kan stilles til ansvar for indhold og udførelsen heraf.

Pris fra:
9.495,-
Dage:22
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til den spanske solkyst i Andalusien (A)

Modtagelse i Málaga lufthavn af rejselederen, som følger med til hotellet. Rejselederen byder velkommen og kan spørges til råds, om gode idéer til aktiviteter på egen hånd de kommende dage. Der er tid til at pakke ud og finde sig til rette i værelset som skal være basen for de kommende ugers ophold, og måske en lille gå tur i nærområdet er fristende. Om aftenen er der middag på hotellet. I tilfælde af sen ankomst til hotellet, vil der blive serveret en kold anretning i restauranten eller på værelset.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter på solkysten(M,A)

Det kan anbefales at slentre via lystbådehavnen Puerto Marina og strandpromenaden langs Middelhavet. Fra Benalmadena er der en god lang tur helt til Toremolinos, eller den anden vej langs Benalmádena Costa. På strækningen til Torremolinos vil du passere det charmerende område La Carihuela, som er oplagt til et lille hvil. En tur til fods eller med bus op til Benalmádena Pueblo kan også varmt anbefales, og stift bekendskab med lokalområdet ved Arroyo de la Míel, med sin gågade og pladser som emmer af såvel lokal som international stemning. Måske et af de lokale gademarkeder, kommer til byen, eller en af nabobyerne, netop en af disse dage.

Dag 4: Udflugt til Málaga(M,F,A)

I dag skal vi på en historisk og kulinarisk udflugt til Málaga, som er en af Spaniens store museeumsbyer. Dagen begynder med et besøg på en af byens klassiske caféer, hvor vi skal smage de populære churros som dyppes i tyk varm cacao. Churros er meget populære i Spanien, som sødt til morgenbordet. De omtales ofte som spanskrør på dansk, og består af en dybstegt vandbakkelsesdej, drysset med sukker. Efter det første kulinariske stop, fortsætter vi med byvandring i den gamle bydel, med stop ved et par af Málagas seværdigheder som katedralen "La Manquita" og Alcazabaen, som er et fæstningsværk opført af maurerne i midten af det 11. århundrede. Vi besøger også byens stolthed, det berømte Picasso-museum, efterfulgt af et glas vin i en af byens traditionelle andalusiske vinkældre. Vi nyder en frokost på en af byens mange restauranter, inden der er tid på egen hånd til at shoppe eller besøge lidt mere af byens centrum. Senere på dagen tager vi samlet tilbage til hotellet i Benalmádena. 

Skulle du falde for Málaga, er du ikke den første. Byen var en af H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien", at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". H.C. Andersens begejstring for byen har resulteret i en statue på Plaza de la Marina. I dag er det lidt lettere at komme til Málaga, så få evt. rejselederen til at udpege busholdepladsen ved havnen, og togstationen, så det er let at finde tilbage til denne spændende by på egen hånd i løbet af de næste par uger. 

Dag 5-6: Fridage til egne aktiviteter(M,A)

Vores udflugt til Málaga har forhåbentlig givet blod på tanden til endnu et besøg. Ikke langt fra hotellet i Benalmádena er der gode busforbindelser til Málaga, for ca. knap 2€, og turen kan også tilbagelægges i toget som kører imellem Málaga og Fuengirola, ca. hver halve time, for knap 3€. Málaga er Pablo Picassos fødeby, og siden indvielsen af Picasso-museet, som er indrettet i et smukt, gammelt rigmandspalads, er byen nærmest blevet ”genfødt”. Med sine i alt 36 museer er Málaga nu Spaniens 3. største museeumsby, og udover vores besøg i Picasso-museet, kan vi varmt anbefale et besøg i Carmen Thyssen-museet, som indeholder værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede, med særlig vægt på andalusiske temaer. Siden Maj måned 2017 er det blevet muligt at leje høretelefoner med dansk tale, når du besøger den permanente udstilling på Carmen Thyssen museet.  I byen er der også rig mulighed for at shoppe eller for at nyde en øl eller et glas vin på en af de mange gode og traditionelle vin- og tapasbarer i byens gader eller langs den nyanlagte havnefront. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gl. vagthus) på Almeda Principal nr. 18, ikke langt fra H.C. Andersens statue. Det hele kan ikke nås på én dag, så det er godt, at der fortsat er et par ugers ferie forude, til at besøge denne fantastiske by så ofte som ønsket.

Dag 7: Fridag el. udflugt til Mijas og lokal citrus bonde i bjergene (M,A)

I dag kan du opleve en af Andalusiens billedeskønne hvide byer - Mijas, efterfulgt af et besøg hos den lokale bonde Juanito, som viser rundt bland sine citrustræer og byder på hjemmelavet paella.

Mijas er smukt beliggende i bjergene bag kystbyen Fuengirola, og er en af de mest besøgte landsbyer på Solkysten, hvilket ved selvsyn er helt forståeligt. Her går hverdagen sin stille gang, og et harmonisk spansk tempo forenes i harmoni med talrige og velbesøgte restauranter og små butikker. Der vil være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byens smalle, hvide og blomsterpyntede gader. Nyd et glas vin og en lille tapas, og gå ikke glip af den smukke udsigt over kysten, fra et af de stratetisk beliggende udsigtspunkter i byen.  

Vi fortsætter ind i baglandet til Pizarra, hvor vi besøger en økologisk citrusfarm, og får indblik i livet på landet i Andalusien. Under en plantagevandring blandt citron-, appelsin- og figentræer fortæller bonden Juan om dyrkningen af sine frugter, og giver ofte en lille smagsprøve eller to. Under besøget vil Juanitos kone have tilberedt en Paella, som vi afslutningsvis nyder som frokost inden turen går tilbage til Benalmádena. 

Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med køb af rejsen.  

Dag 8-10: Fridage til egne aktiviteter på Solkysten (M,A)

Solkysten har masser at byde på, også inden for overskuelig afstand på egen hånd. Eksempeltvis er det muligt at tage den lokale bus til Fuengirola, Marbella og Estepona imod vest, eller Torremolinos og Málaga imod øst. Spørg i hotelreceptionen for bustider, eller klik ind på linkether for oversigt over destinationer, vejledende tider og priser. Vi anbefaler at have lige penge, eller som minimum mønter, til betaling i bussen.

Hvis du vil opleve den britiske kronkoloni Gibraltar, så udbydes der også heldagsture lokalt med engelsk-talende guider. Hvis du vælger at deltage på en sådan, anbefales det at tage en tur op til toppen af "The Rock", hvorfra der er en vidunderlig udsigt til Afrika og ind over Spanien. Her lever også Europas eneste aber, berberaberne, også kaldet Gibraltar-aber, som er tamme, men også lidt frække. St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op til toppen er ikke inkluderet i dagens udflugt, men kan gøres med svævebanen fra den botaniske have eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide - på engelsk. Der vil også være tid på egen hånd til frokost og toldfrie indkøb i centrum på ”Main Street”. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe på Gibraltar.

Dag 11: Fridag til egne aktiviteter eller udflugt til Marokko(M,A)

Ikke mange tænker over, hvor tæt Marokko ligger på Sydspanien. Faktum er at en sejltur fra byerne Algeciras eller Tarifa i det sydligste Andalusien, og til Tangier i det nordlige Marroko kun tager en time. I dag har du mulighed for - i selskab med vores dansktalende rejseleder - at forlade Spanien og Europa for en dag og tage med til det nordlige Afrika. 

Efter en bustur langs Andaluseins kyst og en sejltur over Gibraltarstrædet, venter vores lokalguide i Tangier på os med et marrokans tæppe af oplevelser. Vi skal i dag udforske byen som er en spændende blanding af europæisk kultur og islamsk tradition, hvilket skaber en kosmopolitisk atmosfære med indflydelse fra sin kolonitid.  Ved indgangen til byens medina slentrer vi igennem handelskvarteret - souken, og nyder et mekka af forskellige dufte, farver og tekstiler, som møder vores sanser på vores vej til byens Kasbah - Tangiers befæstede bydel. Frister en souvenir eller to, anbefaler vi, ikke at virke for interesseret og husk at prutte om prisen. Frokost indtager vi på en typisk marokkansk restaurant, og der vil være tid på egen hånd inden turen igen går tilbage til Spanien.

Tangier har historisk været under kontrol og belejring af flere nationer, heriblandt Portugal, Storbritannien, Frankrig og Spanien. I 1912 blev Marokko delt mellem Frankrig og Spanien, og Tangier kom under international kontrol. Der tales fortsat henholdsvis fransk og spansk som første fremmedsporg, afhængig af, hvor i Marokko du befinder dig. I 1940-45 blev byen besat af Spanien. Først i 1956 blev Tangier tilsluttet resten af Marokko, i forbindelse med at Marokko fik fuld suverænitet.

 Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med køb af rejsen. Vær opmærksom på om din forsikring har dækning uden for EU/EUS, inden du begiver dig med på denne udflugt.   

Dag 12-13: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

God mulighed for at  nyde Andalusiens behagelige klima, og har du eksempelvis ikke besøgt Granada før, er det virkelig anbefalelsesværdigt. Vores rejseleder eller receptionen på hotellet, kan være dig behjælpelig med leje af bil, eller med at booke en udflugt igennem en lokal udbyder af udflugter med engelsktalende turledsager.

Granada summer af liv, og der er masser af fortovscafeer på pladser og stræder, hvor lokale såvel som turister tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Alhambra
Billede: Alhambra.

Tager du til Granada, skal du naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker, Alhambra og Generalife, hvis muligheden byder sig. Det kan være svært at få entrébilletter, og det kan derfor være en fordel at købe en udflugtspakke på destination. Her rejser man tilbage i tiden og endda rigtig langt tilbage i tiden - for de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCO’s liste over verdenskulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasride-kongerne brugt til at finde svale i årets varmeste måneder.

Dag 14: Heldagsudflugt til Córdoba (M,F,A)

I dag tager vi til Córdoba, som tidligere var Europas største og mest velhavende by. Byen har en spændende fortid, der går mere end 2.000 år tilbage og bærer tydeligt præg af mange forskellige religioner og kulturer. Det skal vi opleve i dag, og naturligvis skal vi besøge den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvor række efter række af rød- og hvidstribede søjler og hvælvinge strækker sig uendeligt og næsten danner et tag over det enorme rum. Moskeen er så stor, at Karl V i 1500-tallet kunne opføre en katedral midt inde i den islamiske helligdom. I dag imponeres og beundres dette enestående bygningsværk af besøgende fra hele verden, og er naturligvis også optaget på UNESCO´s verdensarvsliste. Vi skal også på en byrundtur i det jødiske kvarter og historiske centrum, som er utrolig godt velbevaret. Bl.a. har gaderne stadig den samme krogede struktur, som maurerne i sin tid designede. Efter frokost på en lokal restaurant, vil der være tid på egen hånd i Córdoba inden vi tager den flotte køretur retur til Solkysten.

Dag 15-17: Dagene fri til egne aktiviteter, besøg f.eks det lokale marked (M,A)

I disse dage er der ingen udflugter på programmet, men falder en af fridagene på en torsdag, anbefaler vi, at du besøger det ugentlige marked (på spansk; mercadillo)i Torremolinos. Alternativt er det også muligt, at besøge det noget større marked i Fuengirola om tirsdagen eller markedet i Benalmádena om fredagen.

Dag 18-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Vi kan anbefale en heldagstur til f.eks Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerde største by. Dette er en af de ture, der kan bookes via en lokal turarrangør med engelsktalende guide. Alternativt kan du på egen hånd tage den lokale bus til Spaniens pendant til Monaco – Puerta Banus - hvor store skinnende yachts ligger side om side i den flotte havn. Puerta Banus ligger vest for Málaga, mellem Estapona og Marbella.

Dag 22: Hjemrejse fra Málaga til København (M)

Tiden er kommet til, at vi skal forlade Solkysten. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Tak for nu og god tur til Danmark!


M= Morgenmad, F= Frokost A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på at dagsprogrammets rækkefælge er vejledende, og tager forbehold for ændringer, der kan forekomme grundet lokale forhold.  

Ud over de indkluderede udflugter og nævnte tilkøbs udflugter med dansktalende rejseleder, kan vores rejseleder være behjælpelige med at booke andre udflugter på stedet, med engelsktalende ledsager guide. Disse ture er ikke en del af Kulturrejser Europas program og produkter, hvorfor vi ikke kan stilles til ansvar for indhold og udførelsen heraf.

Kort

Rejsen Andalusien langtidsferie

Kort over rejsen Andalusien Langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
22/1 - 12/2 København
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage
Ophold på Ibersol Alay 4*
9.495,- Bestil »
28/1 - 18/2 Aalborg
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage - afrejse fra Aalborg
Ophold på Ibersol Alay 4*
9.995,- Bestil »
5/2 - 26/2 København
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage
Ophold på Ibersol Alay 4*
10.495,- Bestil »
11/2 - 4/3 Aalborg
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage - afrejse fra Aalborg
Ophold på Ibersol Alay 4*
10.795,- Bestil »
19/2 - 12/3 København
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage
Ophold på Ibersol Alay 4*
10.795,- Bestil »
25/2 - 18/3 Aalborg
Se flytider
Andalusien langtidsferie - 22 dage - afrejse fra Aalborg
Ophold på Ibersol Alay 4*
10.795,- Bestil »

Information

På denne rejse er antal deltagere max 40 personer. Ekstraudflugterne udføres ved minimum 15 deltagere

Prisen inkluderer:

• Fly København/Aalborg-Málaga t/r
• Transport ifølge program
• 21 nætter på 4* hotel i Benalmádena med skrå havudsigt
• Dansktalende rejseleder på transport til/fra lufthavnen samt på udflugter. Rejselederen vil desuden have træffetid på hotellet på nærmere fastsatte tidspunkter. Disse oplyses ved ankomst.
• Halvpension (21 x morgenmad og 21 x aftensmad med vand og et glas vin)
• 2 x frokost i forbindelse med inkluderede udflugter
• Udflugt til Málaga inkl. besøg i Picasso Museet
• Udflugt til Cordoba inkl. besøg i La Mesquita

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
• Tillæg for dobbeltrum med direkte havudsigt kr. 1.695
• Udflugt til Mijas og apelsinlund kr. 550,- (bestilles samtidig med rejsen og betales hjemmefra)
• Udflugt til Marokko kr. 875(bestilles samtidig med rejsen og betales hjemmefra)
• Entréer ud over de nævnte
• Rejseforsikring
• Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Ibersol Alay
****
Hotel Ibersol Alay er et nyrenoveret og moderne 4-stjernet hotel, med beliggenhed i Benalmadena ved lystbådehavnen Puerto Marina. Den gode beliggenhed giver rig mulighed for vandreture langs stran ....