Andalusien langtidsferie

Andalusien
Den hvide landsby, Frigliana, Andalusien
Alhambra, Andalusien
den hvide landsby Frigliana, Andalusien
Alhambra, Andalusien
den hvide landsby Frigliana, Andalusien
den hvide landsby Frigliana, Andalusien
Ronda og den maleriske kløft, Andalusien

22 DAGE PÅ DEN SPANSKE SOLKYST - DIREKTE FRA KØBENHAVN & AALBORG!

Få et afbræk fra vinteren og tag på langtidsferie i Andalusien. Vi bor på et godt og komfortabelt 4-stjernet hotel i Torremolinos, som tilbyder de perfekte rammer om afslapning og nydelse. I løbet af de tre uger drager vi sammen med rejselederen på opdagelse i et par af Andalusiens skønne seværdigheder.

REJS TIL ANDALUSIEN I 4 UGER - LÆS MERE HER

Gengangere på langtidsferien i Andalusien roser hotellets høje serviceniveau og strålende faciliteter. Vi har gjort opholdet endnu mere bekvemt med halvpension alle tre uger. Det eneste, du skal tænke på, er at suge til dig af varmen, solen og de mange oplevelser. Vi har inkluderet to udflugter til Ronda samt Nerja og den hvide landsby Frigliana, så der er god tid til at slappe af. Hvis du ønsker at opleve mere så tilbyder vi en ekstraudflugt til Alhambra og Granada, ellers er rejselederen behjælpelig med at arrangere ekstra udflugter på egen hånd til Córdoba, Sevilla, Gibraltar eller hvad der nu måtte friste.

Dagsprogram langtidsferie Andalusien:

Dag 1: Ankomst til Málaga og transport til hotellet (A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)
Dag 5-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Fridag el. ekstra udflugt til lokal bonde (M,A)
Dag 8 - 10: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 11: Fridag el. ekstra udflugt til Granada og Alhambra (M,A)
Dag 12 - 13: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 14: Udflugt til grotterne, Nerja og den hvide landsby Frigliana (M,A)
Dag 15-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M= Morgenmad A= Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København mod den spanske solkyst i Andalusien (A)

Modtagelse i Málaga lufthavn af rejselederen, som følger med til hotellet. Rejselederen kan spørges til råds om gode idéer til aktiviteter på de dage, hvor der ikke er udflugter på programmet. Middag på hotellet.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Det kan anbefales at slentre ad strandpromenaden langs Middelhavet. Fra Sol Don hotellerne er der en god lang tur helt til Benalmádena lystbådehavn. På strækningen vil du passere det charmerende område La Carihuela, som er oplagt til et lille hvil.

Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)

I dag skal vi på en spændende udflugt til bjergbyen Ronda, der er kendt for sin dybe kløft, som deler byen i to, samt for at huse Spaniens ældste tyrefægterarena. Her går vi en tur med rejselederen og får mulighed for selv at gå på opdagelse i byens hyggelige gader og nyde de fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Besøg eksempelvis den fascinerende tyrefægterarena, som med al sin pragt giver et fantastisk indblik i den andalusiske tyrefægterhistorie.

Ronda
Billede: Maleriske Ronda med den berømte kløft.


Slå vejen forbi Casa Don Bosco (Saint John Bosco) og den fine have, som det andalusiske palads fra slutningen af 1800-tallet byder på, mod en mindre entre. Tæt på den gamle bro finder du de gamle arabiske bade, og rundt omkring i byen ligger der bl.a. gamle klosterbygninger, hvoraf de fleste fortsat er i brug. Hemmingway yndede at komme i Ronda, hvor han havde sit refugium og egen private loge i tyrefægterarenaen.

Dag 5-6: Fridage til egne aktiviteter - besøg f.eks Málaga (M,A)

Vi kan anbefale en lille tur til Málaga, som var blandt H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien" at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". H.C. Andersens begejstring for byen har resulteret i en statue på Plaza de la Marina. I dag er det lidt lettere at komme til Málaga. Fra vores hotel i Torremolinos er der kun en kilometer til stationen, hvor toget kører mellem Torremolinos og Málaga hver halve time, til en pris af knap 2€. Málaga er også Picassos fødeby, og siden indvielsen af Picasso-museet, som er indrettet i et smukt, gammelt rigmandspalads, er byen nærmest blevet ”genfødt”. Du kan også besøge Carmen Thyssen-museet, som indeholder værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede, med særlig vægt på andalusiske temaer. I byen er der også rig mulighed for at shoppe eller for at nyde en øl eller et glas vin på en af de mange gode og traditionelle vin- og tapasbarer i byens gader. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gl. vagthus) på Almeda Principal nr. 18, ikke langt fra H.C. Andersens statue.

Dag 7: Fridag el. udflugt til lokal bonde i Andalusien (M,A)

I dag kan du komme ud i de mere landlige naturområder og få et fint indblik i, hvordan livet på landet leves i Andalusien. Udover at være inviteret på besøg hos en lokal bondefamilie, skal vi se deres ægte lokale landbrug, med produktion af citrusfrugter. På besøget får vi mulighed for at se, lugte, føle og smage de forskellige frugter som eksempelvis appelsiner, citroner og grapefrugter. På hjemturen er der mulighed for at nyde en lækker paella på egen hånd inden vi returnerer til hotellet efter en skøn dag på landet. Denne udflugt er heldags og ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan få nærmere information om udflugten hos din rejseleder.

Dag 8-10: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Hvis du vil opleve den britiske kronkoloni så findes der en del lokalerejsebureauer med engelsk-talende guider der arrangerer heldagsudflugter. Hvis du vælger at deltage på en sådan anbefales det at tage en tur op til toppen af "The Rock", hvorfra der er en vidunderlig udsigt til Afrika og ind over Spanien. Her lever også Europas eneste aber, berberaberne, også kaldet Gibraltar-aber, som er tamme men også lidt frække. St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op til toppen er ikke inkluderet i dagens udflugt men kan gøres med svævebanen fra den botaniske have eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide - på engelsk. Der vil også være tid på egen hånd til frokost og toldfrie indkøb i centrum på ”Main Street”. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe på Gibraltar.

Dag 11: Fridag til egne aktiviteter eller udflugt til Granada og Alhambra(M,A)

 Har du ikke besøgt Granada før er det virkelig anbefalelsesværdigt. Her vil du opleve  flere af byens spændende kvarterer, som i høj grad afspejler dens mauriske historie.


Granada summer af liv, og der er masser af fortovscafeer på pladser og stræder, hvor lokale såvel som turister tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Alhambra
Billede: Alhambra.


Du skal naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker, Alhambra og Generalife (entré er inkluderet). Her rejser man tilbage i tiden og langt tilbage i tiden endda - for de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasride-kongerne brugt til at finde kølighed i årets varmeste måneder.

Dag 12-13: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Fortsat nydelse af Andalusiens behagelige klima

Dag 14: Heldagsudflugt til Nerja og Frigliana (M,A)

I dag tager vi på tur til et par af solkystens små gemte skatte. På programmet står drypstenshulerne ved Nerja, den hvide landsby Frigilian og kystbyen Nerja.

Vi lægger ud med en tur under jorden, når vi går på opdagelse i Cuevas de Nerja, som drypstenshulerne i Maro hedder på spansk. Her skal vi besøge de selvsamme huler, som i tusinder af år har ligget næsten uforstyrrede hen under jorden. Det var fem unge drenge, som ved et tilfælde opdagede hulerne i 1959, da de fulgte efter en flok flagermus. Hulerne er nu et af de mest besøgte monumenter i Spanien. 

Drypstenshuler ved Nerja
Billede: Drypstenshulerne ved Nerja.

Hvis du ikke er til drypstenshuler med mange trapper under jorden, kan du blive i restauranten og nyde udsigten over Middelhavet med en kop formiddags kaffe eller friskpresset appelsinjuice.

Efter vores besøg i drypstenshulerne kører vi en lille tur ind i landet til den lille hvide bjergby Frigiliana, som er yderst betagende. I Frigiliana skal vi opleve byens brostensbelagte, smalle og stejle gader og de smukt blomsterudsmykkede hvidkalkede huse. Brostenene er en del af byens udsmykning i sig selv, men også de kakkelbeklædte gavle rundt i gaderne fortæller små legender og historier fra byens lokalbefolknings små kampe mod maurerne i en by, som har både kristen, muslimsk samt jødisk historie og traditioner.

Som afslutning på dagens udflugt kører vi tilbage til kysten, hvor vi aflægger et visit i Nerja. Her vil der vil der være tid på egen hånd til frokost på en af byens mange fortovscafeer, hvor vi kan fornemme den lokale puls eller på en restaurant med udsigt over havet. I hjertet af Nerja ligger den spektakulære Balcón de Europa (Europas balkon), hvor lokale såvel som turister promenerer på den høje klippe og nyder panoramaudsigten over Middelhavet og kystens klipper, som danner rammen om nogle af byens små strande. Som baggrundskulisse til byen ligger de smukke bjerge og danner en naturskøn kontrast til havet - et sceneri, som øjet ikke bliver træt af.

Dag 15-17: Dagene fri til egne aktiviteter, besøg f.eks det lokale marked (M,A)

I disse dage er der ingen udflugter på programmet, men falder en af fridagene på en torsdag, anbefaler vi, at du besøger det ugentlige marked (på spansk mercadillo) i Torremolinos. Alternativt er det også muligt at besøge det noget større marked i Fuengirola om tirsdagen eller markedet i Benalmádena om fredagen.

Dag 18-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Vi kan anbefale en heldagstur til f.eks Cordoba eller Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerde største by. Dette er en af de ture, der kan bookes via lokal turarrangør med engelsktalende guide. Alternativt kan du på egen hånd tage den lokale bus til Spaniens pendant til Monaco – Puerta Banus - hvor store flotte yachts ligger side om side i den flotte havn. Puerta Banus ligger vest for Málaga, mellem Estapona og Marbella.

Dag 22: Hjemrejse fra Málaga til København (M)

Tiden er kommet til, at vi skal forlade solkysten. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Tak for nu og god tur til Danmark!


M= Morgenmad, F= Frokost A= Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen Andalusien langtidsferie

Kort over rejsen Andalusien Langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Sol Don Pedro
****
Nyrenoveret i 2016 4-stjernede Hotel Sol Don Pedro er beliggende tæt på strandpromenaden ved stranden Bajondillo i udkanten af kystbyen Torremolinos. Området er et af de mere fornemme og ....

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Sol Don Marco
****
Ønskes større værelser og garanti for havudsigt sker dette på Hotel Sol Don Marco, som ligger direkte ned til strandpromenaden. Hotellet er nabohotel til Hotel Sol Don Pedro. Det ....