Skip to main content

Andalusien langtidsferie

Langtidsferie til skønne Andalusien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Pris fra:
10.995,-
Dage:22
Bestil rejse

Langtidsferie i Andalusien - sol, kultur og natur

Midt i den kolde og mørke vintertid i Danmark, tilbyder vi tre ugers ferie i et varmere klima, med længere og lysere dage. Under vores ophold bor vi på firestjernet hotel i Torremolinos, med beliggenhed ned til den lange strandpromenade Bajondillos. Med havet til den ene side og den gamle bydel og smalle, stejle handelsgader i gåafstand til den anden side, danner hotelkomplekset en perfekt ramme om en afslappende og oplevelsesrig langtidsferie i Andalusien.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie i Andalusien:

 • Direkte fly fra København og Aalborg til Málaga
 • Vi bor på firestjernet hotelkompleks i Torremolinos
 • Inkluderede udflugter til Ronda og Antequera
 • Mulighed for tilkøb af flere oplevelser
 • Halvpension med et glas vin til maden
 • Dansktalende rejseleder

Andalusiens seværdigheder

Rejsen inkluderer to udflugter, hvoraf den ene går til Andalusiens berømte bjerglandsby Ronda, og den anden går til den mere ukendte, men storslåede by Antequera. Vil du opleve mere i selskab med vores dansktalende rejseleder, tilbyder vi en række ekstra udflugter, hvor du blandt andet har mulighed for at opleve Marbella med det eksklusive, glamourøse havneområde Puerto Banus, eller du kan vandre på den historiske vandresti Caminito del Rey, som blandt danskere også kendes som Kongestien. Du kan også udforske den kulturelle hovedstad i Málaga og den idylliske landsby Estepona.

Ud over de inkluderede udflugter er der masser af fridage, hvor du har tid til at udforske Andalusien mange seværdigheder på egen hånd. Vores rejseleder være behjælpelig med vejledning til aktiviteter og tilbyde små ekstra udflugter afhængig af interesse og sæson. Bl.a. vil der i december være mulighed for en ekstra udflugt til Málaga for at se det store julelysshow på Calle Larios.

Kort dagsprogram for langtidsferie Andalusien:

Dag 1: Ankomst til Málaga og transport til hotellet i Torremolinos (A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Anteguera (M,F,A)
Dag 5-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Fridag, mulighed for udflugt til Marbella og Puerto Banus (M,A)
Dag 8 - 9: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 10: Fridag, mulighed for udflugt til Málaga med tog, byvandring* (M,F*A)
Dag 11: Fridag, mulighed for vandring på Kongestien* (M,F*A)
Dag 12 - 13: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 14: Udflugt til Ronda (M,F,A)
Dag 15-17: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 18: Fridag, mulgihed for udflugt til Estepona*(M,F*A)
Dag 19-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Torremolinos (A)

I modtages i Málaga lufthavn af rejselederen, som følger med til hotellet i Torremolinos. Rejselederen byder velkommen og under velkomstmødet på hotellet får du tips til, hvad du kan se og opleve under dit ophold de kommende uger. Der er tid til at pakke ud og finde sig til rette i værelset og måske en lille gå tur i nærområdet og på strandpromenaden er fristende.

Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Ferien starter blødt ud med et par fridage til at udforske Torremolinos og lokalområdet. Vi kan varmt anbefale at starte med en slentre en tur langs Middelhavet ad strandpromenaden, og måske vil du endda gå turen helt til Puerto Marina i Benalmádena Costa. På strækningen vil du passere det charmerende område La Carihuela, som er oplagt til et lille hvil.

Torremolinos´ strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela i Andalusien
Billede: Torremolinos' strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela.

Dag 4: Heldagsudflugt til det eventyrlige Antequera (M,F,A)

Antequara er en lidt ukendt perle og en meget smuk by i Sydspanien. Siden 1500-tallet har byen været en vigtig handelsstad med et blomstrende landbrug og håndværkerliv. Byen er centralt placeret i Andalusien, og på grund af byens historiske rolle er de fleste bygninger i dag ikke særlig høje og forhindrer dermed ikke udsigten til de naturlige landskaber.  I Antequera kan du også opleve bjerget El Peñon de los Enamorados (kærlighedens sten) og dets legendariske form, der minder om ansigtet på et menneske.

I Antequera skal du besøge Los Dólmenes, som er et arkæologisk vidunder, der er mere end 6000 år gammelt. Stedet indeholder hele tre imponerende megalitter, som er den samlende betegnelse for dysser og jættestuer. Her oplever vi fremragende eksempler på nogle af de mest anerkendte megalitter i verden,  som for nyligt er blevet erklæret som verdensarv af UNESCO.

På byvandringen når du frem til Plaza de los Enamorados, som huser byens mest kendte monumenter; tyrefægterarenaen og den gamle byport. Rundturen fortsætter op gennem hovedgaden frem til Plaza San Sebastián, som er en anden af byens velkendte pladser. Turen er en eventyrlig vandring igennem tiderne fra sten- og bronzealderens dysser og stendiger, til romerske bade, en maurisk borg, de gotiske kirker, renæssance springvand og barok kirketårne.

Vi slutter besøget i Antequera af med frokost på en lokal restaurant.


Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera i Andalusien
Billede: Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera.

Dagen afrundes med et kort besøg i det nærliggende naturreservat El Torcal. Her mødes vi af et af Europas mest betagende kalkstens-landskaber. Der er to vandrestier, der begge byder på en storslået udsigt over Antequera. Stien fra Torcal Alto besøgscenter, kendt som den grønne sti, byder på panoramaudsigt over områdets mest spektakulære kalkstensformationer. Vi når ikke at prøve kræfter med en lang vandretur i parken, men måske kan det vække appetitten for de vandreglade til et ekstra besøg i området.

 

Dag 5-6: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Lokale gademarkeder er populære udflugtsmål på ferier sydpå, og falder en af fridagene på en torsdag er der mulighed for at gå på opdagelse på markedet i Torremollinos. Et lidt større marked finder sted i Fuengirola om tirsdagen, og om fredagen er der et marked i Benalmádena.

Dag 7: Fridag, mulighed for udflugt til Marbella og Puerto Banus(M,A)

Marbella er en af Andalusiens vigtigste turistdestinationer på Costa del Sol. Her kan du opleve en hyggelig og traditionel Andalusisk gammel bydel med smalle gader, hvidpudsede huse og blomstrende balkoner. I dag skal vi opleve byen på vores vandring igennem byens gamle small gader og historiske centrum. En af byens mest symbolske pladser er Appelsintorvet, og i dets nærhed kan du udforske San Juan de Dios kirke, rådhuset og den lokale bypark.

Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn i Andalusien
Billede: Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn.

Efter tid på egen hånd i Marbella fortsætter vi til Puerto Banus, en verdenskendt lystbådehavn. Her kan du spadsere rundt blandt de mest utrolige lystyachter, eksklusive restauranter og pæne butikker. Her vil også være tid til at shoppe lidt eller drikke en kop kaffe eller en lille forfriskning inden hjemturen til hotellet.

Denne halvdagsudflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med bestilling af rejsen.

Dag 8-9: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Hvis du vil opleve den britiske kronkoloni Gibraltar, så udbydes der lokalt heldagsture lokalt med engelsktalende guider. Vælger du at deltage på en sådan udflugt, anbefales det at tage en tur op til toppen af "The Rock", hvorfra der er en vidunderlig udsigt til Afrika og ind over Spanien. Her lever Europas eneste aber, berberaberne, også kaldet Gibraltar-aber, som er tamme, men også lidt frække. St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op til toppen kan gøres med svævebanen fra den botaniske have eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide. Spis evt. frokost på en klassisk engelsk pub og gå på udkig efter toldfrie indkøb i centrum på ”Main Street”. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe på Gibraltar.

Dag 10: Fridag eller udflugt til Málaga med tog (M,F,A)

Har du tilkøbt udflugten til Málaga, så venter der i dag en historisk og kulturel tur til en af Andalusiens absolut skønneste storbyer. Vi tager toget til Málaga og starter dagen med et besøg på en af byens klassiske caféer. Her få du serveret en spansk morgenspecialitet; churros med chokolade - en oplevelse til den søde tand.

Herefter er det blevet tid til at udforske Málaga og nogle af storbyens attraktioner. Du kommer forbi den romersk-katolske katedral La Manquita også kaldet Den Enarmede, Alcazaba-fæstningen, som blev opført af maurerne i midten af det 11. århundrede og byens imponerende romerske amfiteater. Du går naturligvis heller ikke glip af shopping-gaden Calle Larios og den historiske plads i den gamle bydel – Plaza de la Merced.

Panoramaudsigt over Malaga og de populære Churros også kaldet
Billede: Panoramaudsigt over Malaga og de populære churros,også kaldet "spanskrør".

Udflugten inkluderer også et besøg i huset, hvor byens søn Picasso blev født. Huset er i dag et lille museum med et par af hans værker, og vi guides gennem hans liv og karriere. Som fra et maleri til et andet, guides vi også forbi Málagas nye Soho-kvarter, som er vokset frem i byen de seneste år. Området er fyldt med caféer og gallerier, og her gemmer sig også imponerende gadekunst, små specialforretninger og en vintagegenbrugsbutik. Et sprudlende og kreativt område med en alternativ kultur.

Udflugten fortsætter til en andalusisk vinkælder med mulighed for at smage på den traditionelle søde vin, og vi afslutter dagen med en velsmagende tapas-frokost på en af byens mange restauranter. Herefter er der tid til at udforske Málaga på egen hånd, inden vi igen tager toget tilbage til Torremolinos.

Skulle du være faldet for Málaga, er du ikke den første. Byen var en af H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien", at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". H.C. Andersens begejstring for byen har resulteret i en statue på Plaza de la Marina.

Dag 11: Fridag eller vandretur på Kongestien* (M,F*A)

Se frem til en af rejsens mest imponerende dage, såfremt du følger med på denne historiske vandretur på Kongestien. På spansk hedder stien Caminito del Rey og er beliggende i Nationalparken Ardales, hvor en del af turen foregår på gangstier bygget ind i de imponerende bjerge i bjergpasset Los Gigantes. Dagens vandretur tager ca. 2,5 time og vi går 4,7 km i de mest fantastiske naturomgivelser i den dybe floddal. Cirka halvdelen af turen tilbagelægges på gangstierne langs klippevæge samt ad en bred gangbro, som hænger 100 meter over floden El Chorro, der flyder under os.

El Caminito del Rey i Andalusien – bedre kendt som
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien.

Den smalle sti langs højre side af kløften blev oprindeligt bygget i begyndelsen af det 20. århundrede. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens Sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Gennem årene blev stien stærkt beskadiget og var farlig at benytte sig af, så forbindelsen mellem de forskellige landsbyer forsvandt og lukkede helt i 2000. Kongestien er efter flere års renovering blevet genåbnet for offentligheden, og områder, som før har været nærmest ufremkommelige, er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis og langs vejen kan man se dele af den gamle sti.

Heldagsudflugten inkluderer bus, guide, frokost og indgang til Caminito del Rey.

Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med bestilling af rejsen.

Dag 12-13: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Du får rig mulighed for at nyde Andalusiens behagelige klima, og har du eksempelvis ikke besøgt Granada før, er det virkelig anbefalelsesværdigt. Vores rejseleder eller personalet på hotellet kan være behjælpelig med leje af bil eller med at booke en udflugt hos en lokal udbyder med engelsktalende turledsager.

Granada summer af liv, og der er masser af fortovscafeer på pladser og stræder, hvor lokale såvel som turister tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd i Andalusien
Billede: Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd.

Tager du til Granada, kan du naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker; Alhambra og Generalife. Der er en mindre del af området, som kan besøges og beundres uden entré. Vær opmærksom på at det kan være svært at få entrébilletter, specielt hvis du ønsker at besøge det smukke Nasridpalads, og det kan derfor være en fordel at købe en færdig udflugtspakke på destinationen. 

Når man besøger Alhambra rejser man tilbage i tiden - og de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasrid-kongerne brugt til at finde svale i årets varmeste måneder.

Dag 14: Udflugt til Ronda (M,A)

I dag venter en magisk rejse gennem Spaniens imponerende bjerglandskab til dagens udflugtsmål, som ligger 700 meter over havets overflade, nemlig bjerglandsbyen Ronda. Besøget starter med en tur igennem byparken, hvorfra du får en storslået udsigt over området, der kaldes for Rondas køkkenhave, med den storslåede bjergkæde Grazalema i horisonten.

Vi passere verdens første tyrefægterarena, som blev bygget i 1785. Her hører vi om tyrefægteren Pedre Romero, som er født og opvokset i Ronda og var den første mand til at kæmpe imod tyre til fods.

Vi får også tid til at besøge den betagende bro fra 1700- tallet, som er Rondas varemærke. Broen, som Hemmingway nævner i sit værk ”Hvem ringer klokkerne for”, krydser en 100 meter dyb dalskråning og forbinder Rondas gamle bydel med den nye.

Dag 15-17: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

I disse dage er der ingen udflugter på programmet, men hvis du fulgte med på vores ekstra udflugt til Málaga, er det ikke utænkeligt, at du måske længes efter at besøge byen igen?

Málaga er siden indvielsen af Picasso-museet nærmest blevet ”genfødt”. Med sine i alt 36 museer er Málaga nu Spaniens tredjestørste museumsby. Måske du lyst til at besøge Picasso-museet, og vi kan også varmt anbefale et besøg i Carmen Thyssen-museet, som indeholder værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede, med særlig vægt på andalusiske temaer. Det er muligt at leje høretelefoner med dansk tale, når man besøger den permanente udstilling på Carmen Thyssen museet. 

I centrum er der også rig mulighed for både at shoppe og nyde en øl eller et glas vin på en af de mange gode og traditionelle vin- og tapasbarer i byens gader eller langs den nyere havnefront. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gamle vagthus) på Almeda Principal nr. 18, ikke langt fra H.C. Andersens statue. Det hele kan ikke nås på én dag, så det er godt, at der på denne langtidsferie er et par dage på egen hånd, som giver rig mulighed for at besøge denne fantastiske by mere end én gang.

Dag 18: Fridag, mulighed for udflugt til Estepona* (M,F*,A)

Dagens ekstra udflugt tager dig  til en autentisk andalusisk landsby, som med sine hyggelige smalle gader og hvide huse oser af den traditionelle sydspanske charme. På den guidede tur rundt i byens gader beundrer vi byens rige flora og fauna, når vi går gennem appelsin alléer i Esteponas gader. Du får også lidt litterær berøring med byens historie, når vi kommer forbi de mange digte på flere husfacader i den gamle bydel. Digtene er skrevet af forskellige digtere, hvoraf nogle er skrevet på spansk og nogen på andre sprog som bl.a. arabisk.

Udover at tilbyde grøn vegetation og litterære værker, er Estepona selv et levende kunstværk med sine enorme facademalerier og skulpturer. Facademalerierne blev oprettet i forbindelse med et projekt omkring at omdanne de hvide facader til et kreativt billede, som skulle fange forbipasserendes opmærksomhed. Det største facademaleri blev færdiggjort i 2014 og siges med sine 1.000 kvadratmeter, at være det største kunstværk i hele Spanien, og muligvis i hele Europa. Skulpturer af moderne kunstnere er også at finde i byens gader og pladser, hvilket gør Estepona til et stort og levende udendørs museum.

Dag 19-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Vi kan anbefale en heldagstur til f.eks Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerde største by. Dette er en af de ture, der kan bookes via en lokal turarrangør med engelsktalende guide. Den store plads Plaza de España, det jødiske kvarter Santa Cruz med de charmerende små pladser med velduftende appelsintræer, og verdens største gotiske domkirke, er blot nogle af de seværdigheder, som Sevilla har at byde på.

Besøg Sevilla på egen hånd
Billede: Besøg Sevilla på egen hånd.

Dag 22: Hjemrejse fra Málaga (M)

Tiden er kommet til, at vi skal forlade Solkysten. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Tak for nu og god tur til Danmark!

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Torremolinos her på dmi.dk

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Andalusien langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
2/11 - 23/11Se flytider AalborgAndalusien langtidsferie fra Aalborg - 22 dage
Afrejse fra Aalborg
10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
4/11 - 25/11Se flytider KøbenhavnAndalusien langtidsferie - 22 dage10.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer

 • Direkte fy København/Aalborg - Málaga t/r
 • 21 nætter på 4* Sol Don hotelkompleks i Torremolinos
 • Halvpension (21 x morgenmad og 21 x aftensmad med vand og et glas vin)
 • To frokoster i forbindelse med inkluderede udflugter
 • Heldagsudflugt til Antequera med besøg i Los Dólmenes og naturparken El Torcal
 • Udflugt til bjergbyen Ronda
 • Dansktalende rejseleder på transfer og udflugter.
  Rejselederen vil desuden have træffetid på hotellet på nærmere fastsatte tidspunkter. Disse oplyses ved ankomst.

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Tillæg for dobbeltværelse med pooludsigt, kr. 995 pr. person
 • Tillæg for enkeltværelse med balkon fra kr. 4.995
 • Tillæg for enkeltværelse med balkon og pool udsigt fra kr. 6.985
 • Udflugt til Marbella og Puerto Banus, kr. 345 pr. person 
 • Udflugt til Málaga med tog og frokost, pris på vej
 • Udflugt med vandring på Kongestien (Caminito del Rey) kr. 695 pr. person
 • Udflugt til Estepona med frokost, pris på vej
 • Entréer ud over de nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel