Skip to main content

Andalusien langtidsferie

Langtidsferie til skønne Andalusien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Langtidsferie til skønne Andalusien i Spanien med Kulturrejser Europa
Pris fra:
11.995,-
Dage:22
Bestil rejse

LANGTIDSFERIE I Andalusien - SOL, kultur og natur

Midt i den kolde og mørke vintertid i Danmark, tilbyder vi 3 ugers ferie i et varmere klima, med længere og lysere dage. Vi kan med glæde meddele at vi er tilbage på vores eftertragtede og savnede hotel Sol Don Pedro, som igennem det seneste år har gennemgået en større renovering. Med beliggenhed ved Bajondillo stranden i Torremolinos og strålende faciliteter på hotellet, har vi et godt udgangspunkt for oplevelser i og omkring den populære kystby. Vi har igen rystet posen, og fundet nye udflugtsmål, og har gjort opholdet bekvemt med halvpension. Så det eneste, du skal tænke på, er at suge til dig af varmen, solen og de mange oplevelser.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie i Andalusien:

  • Direkte fly fra København og Aalborg til Málaga
  • Vi bor på Sol Don Pedro i Torremolinos
  • Udflugt til Málaga og besøg i Picassos barndomshjem. 
  • Udflugt til Antequera inkl. besøg i Dolmenes
  • Mulighed for tilkøbsudflugter, bl.a. vandring på Kongestien.
  • Dansktalende rejseleder

Vi gentager successen med en udflugt til Solkystens storby Málaga, hvor vi ud over en byrundtur, skal besøge huset hvor Picasso blev født. Herudover drager vi sammen med vores dansktalende rejseleder på opdagelse i Andalusien, og besøger den charmerende by Antequera, med tilnavnet ”Andalusiens hjerte”. Her oplever vi områdets arkæologiske skat Los Dolmenes og får en panorama udsigt over Naturparken El Torcal.

Ud over de to inkluderede udflugter er det også muligt at tilkøbe vores to ekstraudflugter.

Hvad med en tur til Marbella, som er blandt kystens største turistmagneter. Marbella er ikke kun er glamour og luksus, men også en smuk og gammel by i klassisk Andalusisk stil. Her er smalle gader, hvidkalkede huse og blomsterrige balkoner. Som kontrast hertil besøger vi også  Marbellas verdensberømte lystbådehavne, Puerto Banus.

Er I glade for at bevæge jer og komme ud og bruge benene imens I nyder den friske luft og smukke natur, så tilbyder vi tilkøbsudflugten til  Caminito del Rey  -den nyligt renoverede og genåbnede kongesti
Vi har længe haft æren af at tilbyde denne vandretur på en af vores vandrerejser, og den er så eftertragtet og vel omtalt at vi nu også gerne vil tilbyde den som tilkøb på vores langtidsferie. 

Ud over det planlagte program er der god tid til at opleve Andalusiens mange skatte på egen hånd. Vores rejseleder være behjælpelig med vejledning til aktiviteter på egen hånd og tilbyde små ekstra udflugter afhængig af interesse og perioden. Bl.a. vil der i december måned være mulighed for en ekstra udflugt for at se det store jule lysshow på Calle Larios i det centrale Malaga.

Kort dagsprogram for langtidsferie Andalusien:

Dag 1: Ankomst til Málaga og transport til hotellet i Torremolinos(A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Málaga med besøg i Picassos barndomshjem(M,F,A)
Dag 5-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Fridag el. ekstra udflugt til Marbella og Puerto Banus (M,A)
Dag 8 - 10: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 11: Fridag el. ekstra udflugt med vandring på Kongestien(M,A)
Dag 12 - 13: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 14: Udflugt til Antequera(M,F,A)
Dag 15-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M= Morgenmad F= Frokost A= Aftensmad
 

Vi gør opmærksom på, at dagsprogrammets rækkefølge er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer. 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark til den spanske solkyst i Andalusien (A)

I modtages i Málaga lufthavn af rejselederen, som følger med til hotellet. Rejselederen byder velkommen og kan spørges til råds om gode idéer til aktiviteter på egen hånd de kommende dage. Der er tid til at pakke ud og finde sig til rette i værelset, som skal være basen for de kommende ugers ophold, og måske en lille gå tur i nærområdet og på strandpromenaden er fristende. Om aftenen er der middag på hotellet.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter på Solkysten(M,A)

Vores rejseleder byder velkommen og under et velkomstmøde på hotellet får I tips til hvad I kan se og opleve under jeres ophold de kommende uger. Vi kan varmt anbefale at starte med en slentre en tur langs middelhavet, ad strandpromenaden og måske endda gå helt til Puerto Marina i Benalmádena costa. På strækningen vil I passere det charmerende område La Carihuela, som er oplagt til et lille hvil. Selve Torremolinos by skal naturligvis også udforskes disse første dage.

Torremolinos´ strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela i Andalusien
Billede: Torremolinos´ strandpromenade og grillede fisk på Playa de La Carihuela.

Dag 4: Udflugt til det gastronomiske Málaga(M,F,A)

I dag skal vi ud på en historisk og kulinarisk heldags-udflugt, som tager os igennem en af de skønneste storbyer i Andalusien. Vi starter med en panoramaudsigt over Malaga, fra toppen af bjerget hvor byens fæstningsværk, Alcazaba, troner smukt. Alcazaba blev opført af maurerne i midten af det 11. århundrede. For foden af bjerget og midt i byens centrum, kan man se det imponerende romerske amfiteater, som senere kan ses tydeligt i gadeplan. Vi begynder vores byvandring med et besøg på en klassisk café, hvor vi skal smage de populære Churros, der dyppes i tyk varm cacao. Churros er meget populære i Spanien som sødt til morgenbordet. De omtales ofte som spanskrør på dansk og består af en dybstegt vandbakkelsesdej drysset med sukker. Efter det første kulinariske stop fortsætter vi med byvandring i den gamle bydel. En tur hvor der blandt andet vil være mulighed for at se blomstersælgere, som særligt sælger jasminblomster. Sætter man jasminen i håret, dufter man dejligt af parfume. Vi går naturligvis ikke glip af shopping-gaden Calle Larios, den Historiske plads i den gamle Bydel – Plaza de la Merced, eller den romersk-katolske katedral La Manquita – Den enarmede. Vi besøger huset hvor Picasso blev født, og som i dag user et lille museum i dag med et par af hans værker. Vi spiser frokost på en af byens mange restauranter og smager på den søde Malaga vin – Malaga Virgen, i en af byens traditionelle andalusiske vinkældre.


Panoramaudsigt over Malaga og de populære Churros også kaldet "spanskrør"
Billede: Panoramaudsigt over Malaga og de populære Churros også kaldet "spanskrør".

Der er tid på egen hånd til at shoppe eller besøge lidt mere af byens centurm inden vi senere på dagen tager tilbage til hotellet i Torremolinos. Skulle I være faldet for Málaga, er I ikke de første. Byen var en af H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien", at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". H.C. Andersens begejstring for byen har resulteret i en statue på Plaza de la Marina. I dag er det lidt lettere at komme til Málaga, så få evt. rejselederen til at udpege busholdepladsen ved havnen og togstationen, så er det let at finde tilbage til denne spændende by på egen hånd i løbet af de næste par uger. 

Plaza de la Merced og Picasso museet i Andalusien
Billede: Plaza de la Merced og Picasso museet.

Dag 5-6: Fridage til egne aktiviteter(M,A)

Vores udflugt til Málaga har forhåbentlig givet blod på tanden til endnu et besøg. Ikke langt fra hotellet er der gode busforbindelser til Málaga for knap 2€. Turen kan også tilbagelægges i toget, som ca. hver halve time kører imellem Málaga og Fuengirola for knap 3€. Málaga er siden indvielsen af Picasso-museet, nærmest blevet ”genfødt”. Med sine i alt 36 museer er Málaga nu Spaniens 3. største museumsby. Efter en introduktion til Picasso på vores besøg i hans fødehjem, har I måske fået lyst til at besøge Picasso-museet. Vi kan også varmt anbefale et besøg i Carmen Thyssen-museet, som indeholder værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede, med særlig vægt på andalusiske temaer. Siden maj 2017 har det været muligt at leje høretelefoner med dansk tale, når man besøger den permanente udstilling på Carmen Thyssen museet.  I byen er der også rig mulighed for både at shoppe og nyde en øl eller et glas vin på en af de mange gode og traditionelle vin- og tapasbarer i byens gader eller langs den nyere havnefront. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gamle vagthus) på Almeda Principal nr. 18, ikke langt fra H.C. Andersens statue. Det hele kan ikke nås på én dag, så det er godt, at der fortsat er et par ugers ferie forude og rig mulighed for at besøge denne fantastiske by igen.

Dag 7: Fridag el. udflugt til Marbella og Puerto Banus(M,A)

Marbella er en af Andalusiens vigtigste turistdestinationer på Costa del sol. Her kan du opleve en hyggelig og traditionel Andalusisk gammel bydel med smalle gader, hvidpudsede huse og blomstrende balkoner. I dag skal vi opleve byen på vores vandring igennem byens gamle small gader og historiske centrum. En af byens mest symbolske pladser er Appelsintorvet, og i dets nærhed kan du udforske San Juan de Dios kirke, Rådhuset samt den lokale bypark.

Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn i Andalusien
Billede: Marbellas gamle bydel og byens fine fyrtårn.

Efter tid på egen hånd i Marbella fortsætter vi til Puerto Banus, en verdenskendt lystbådehavn. Her kan du spadsere rundt blandt de mest utrolige lystyachter, eksklusive restauranter og pæne butikker. Glem for alt i verden ikke at tage billeder , så du kan forevige denne oplevelse med dem der hjemme. Her vil også være tid til at shoppe lidt eller drikke en kaffe eller forfriskning inden hjemturen til hotellet.

Denne halvdagsudflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med køb af rejsen.

Dag 8-10: Fridage til egne aktiviteter på Solkysten(M,A)

Andalusien har masser at byde på, også på egen hånd og inden for overskuelig afstand fra hotellet. Eksempelvis er det muligt at tage den lokale bus til Fuengirola, Marbella og Estepona imod vest, eller Torremolinos og Málaga imod øst. Spørg i hotelreceptionen for bustider, eller klik ind på linket her for oversigt over destinationer, vejledende tider og priser. Vi anbefaler at have lige penge, eller som minimum mønter, til betaling i bussen.

Hvis I vil opleve den britiske kronkoloni Gibraltar, så udbydes der heldagsture lokalt med engelsktalende guider. Hvis I vælger at deltage på en sådan udflugt, anbefales det at tage en tur op til toppen af "The Rock", hvorfra der er en vidunderlig udsigt til Afrika og ind over Spanien. Her lever Europas eneste aber, berberaberne, også kaldet Gibraltar-aber, som er tamme, men også lidt frække. St. Michaels drypstenshule og de historiske forsvarstunneller er også værd at besøge. Turen op til toppen er ikke inkluderet i udflugten, men kan gøres med svævebanen fra den botaniske have eller med de lokale taxaer, som har eneret på kørsel på de smalle veje. Taxachaufføren er samtidig officiel guide - på engelsk. Der vil også være tid på egen hånd til frokost og toldfrie indkøb i centrum på ”Main Street”. Især cigaretter og spiritus kan man med fordel købe på Gibraltar.

Dag 11: Fridag til egne aktiviteter eller vandretur på Kongestien(M,A)

Se frem til en af rejsens mest imponerende dage, såfremt I følger med på denne historiske vandretur på Kongestien. På spansk hedder stien Caminito del Rey, og er beliggende i Nationalparken Ardales, hvor en del af turen foregår på gangstier bygget ind de imponerende bjerge i bjergpasset Los Gigantes. Dagens vandretur tager ca. 2,5 time og vi går 4,7 km i de mest fantastiske naturomgivelser i den dybe flod dal. Cirka halvdelen af turen tilbagelægges på gangstierne langs klippevæge samt ad en bred gangbro som hænger 100 m. over floden, El Chorro, der flyder under os.

El Caminito del Rey i Andalusien – bedre kendt som "kongestien"
Billede: El Caminito del Rey - Kongestien

Den smalle sti, som går langs højre side af kløften, blev oprindeligt bygget i begyndelsen af det 20. århundrede. I årene derefter blev ruten brugt flittigt af arbejdere ved de to kraftværker, når der skulle transporteres materialer eller laves inspektioner. Ruten fik dog først navnet Kongens sti i 1921, da Kong Alfonso XIII krydsede den for at indvie dæmningen Conde del Guadalhorce. Gennem årene blev stien stærkt beskadiget, og var farlig at benytte sig af, så forbindelsen mellem de forskellige landsbyer forsvandt og lukkede helt i 2000. Kongestien er efter flere års renovering, blevet genåbnet for offentligheden, og områder som før har været nærmest ufremkommelige er nu igen blevet mulige at opleve på sikker vis. Den 29. marts 2015 genåbnede stien efter fire års ekstensive reparationer og renovationer, og langs vejen kan man se den gamle sti.
Heldagsudflugten inkluderer bus, guide, frokost og indgang til Caminito del Rey.

Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan tilkøbes i forbindelse med køb af rejsen.

Dag 12-13: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

I får gode muligheder for at nyde Andalusiens behagelige klima, og har man eksempelvis ikke besøgt Granada før, er det virkelig anbefalelsesværdigt. Vores rejseleder eller receptionen på hotellet, kan være behjælpelig med leje af bil eller med at booke en udflugt igennem en lokal udbyder med engelsktalende turledsager.

Granada summer af liv, og der er masser af fortovscafeer på pladser og stræder, hvor lokale såvel som turister tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd i Andalusien
Billede: Mulighed for at besøge Granada og Alhambra på egen hånd.

Tager du til Granada, skal I naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker, Alhambra og Generalife, hvis muligheden byder sig. Det kan være svært at få entrébilletter, og det kan derfor være en fordel at købe en udflugtspakke på destinationen. Her rejser man tilbage i tiden og endda rigtig langt tilbage i tiden - for de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCO’s liste over verdenskulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasride-kongerne brugt til at finde svale i årets varmeste måneder.

Dag 14: Heldagsudflugt til det eventyrlige Antequera (M,F,A)

Antequara er en af de smukkeste byer i Sydspanien, og siden 1500 tallet har byen været en vigtig handelsstad med et blomstrende landbrug og håndværker-liv. Byen er centralt placeret i Andalusien og på grund af byens historiske rolle er de fleste bygninger i dag ikke særlig høje, og forhindrer dermed ikke udsigten til de naturlige landskaber. Har I nogensinde set et bjerg med et ansigt af et menneske? I Antequera kan I opleve bjerget El Peñon de los Enamorados (kærlighedens sten), og dets legendariske form.

Vi starter vores besøg i Antequera med at tage tilbage i tiden. Vi skal besøge Los Dólmenes, som er et arkæologisk vidunder der er mere end 6000 år gammelt. Stedet indeholder hele tre imponerende megalitter, som er den samlende betegnelse for dysser og jættestuer. Her oplever vi fremragende eksempler på nogle af de mest anerkendte megalitter i verden,  som for nyligt er erklæret som verdensarv af UNESCO.
På en kort vandring til byen, når vi i selskab med rejselederen frem til Plaza de los Enamorados, som huser byens mest kendte monument; tyrefægterarenaen og den gamle byport. Rundvisningen fortsætter op igennem hovedgaden frem til Plaza San Sebastián, som er en anden af byens velkendte pladser. Turen er en eventyrlig vandring igennem tiderne fra Sten- og Bronzealderens dysser og stendiger, til romerske bade, en maurisk borg, de gotiske kirker, renæssance springvand og barok kirketårne. Vi slutter udflugten af med en frokost på en lokal restaurant.


Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera i Andalusien
Billede: Naturreservatet El Torcal og udsigt over Antequera.
 
Dagen afrundes med et kort besøg i det nærliggende Naturreservat El Torcal. Her mødes vi af et af Europas mest betagende kalkstens-landskaber. Der er to vandrestier, som byder på storslået udsigt over Antequera. Stien fra Torcal Alto besøgscenter, kendt som den grønne sti, byder på panoramaudsigt over områdets mest spektakulære kalkstensformationer. Vi når ikke at prøve kræfter med en lang vandretur i parken, men måske kan det vække appetitten for de vandreglade til et ekstra besøg i området  - iført vandresko. 

Dag 15-17: Dagene fri til egne aktiviteter, besøg f.eks det lokale marked (M,A)

I disse dage er der ingen udflugter på programmet, men falder en af fridagene på en torsdag, anbefaler vi, at du besøger det ugentlige marked (på spansk; mercadillo)i Torremolinos. Alternativt er det også muligt, at besøge det noget større marked i Fuengirola om tirsdagen eller markedet i Benalmádena om fredagen.

Dag 18-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Vi kan anbefale en heldagstur til f.eks Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerde største by. Dette er en af de ture, der kan bookes via en lokal turarrangør med engelsktalende guide. Den store plads Plaza de España, det jødiske kvarter Santa Cruz med de charmerende små pladser med velduftende appelsintræer, og verdens største gotiske domkirke, er blot nogle af de seværdigheder som Sevilla har at byde på.

Besøg Sevilla på egen hånd
Billede: Besøg Sevilla på egen hånd.

Dag 22: Hjemrejse fra Málaga (M)

Tiden er kommet til, at vi skal forlade Solkysten. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Tak for nu og god tur til Danmark!

M= Morgenmad   F= Frokost   A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at dagsprogrammets rækkefælge er vejledende og vi tager forbehold for ændringer der kan forekomme grundet lokale forhold.  

Kort

Rejsen Andalusien langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/2 - 16/3Se flytider AalborgAndalusien langtidsferie fra Aalborg - 22 dage
Afrejse fra Aalborg - ophold på Sol Don Pedro 4*
11.995,-FORESPØRG
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
4/3 - 25/3Se flytider KøbenhavnAndalusien langtidsferie - 22 dage
Ophold på Sol Don Pedro 4*
12.495,-FORESPØRG
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
11/3 - 1/4Se flytider KøbenhavnAndalusien langtidsferie - 22 dage
Ophold på Sol Don Pedro 4*
12.495,-FORESPØRG

På denne rejse er antal deltagere max 40 personer. Ekstraudflugterne udføres ved minimum 15 deltagere

Prisen inkluderer:

• Fly København/Aalborg-Málaga t/r
• Transport ifølge program
• 21 nætter på 4* Hotel Sol Don Pedro i Torremolinos
• Dansktalende rejseleder på transport til/fra lufthavnen samt på udflugter. Rejselederen vil desuden have træffetid på hotellet på nærmere fastsatte tidspunkter. Disse oplyses ved ankomst.
• Halvpension (21 x morgenmad og 21 x aftensmad med vand og et glas vin)
• 2 x frokost i forbindelse med inkluderede udflugter
• Udflugt til Málaga inkl. besøg i Picassos barndomshjem.
• Udflugt til Antequera inkl. besøg i Los Dolmenes

Prisen inkluderer ikke:

• Tillæg for dobbeltværelse med pool udsigt kr. 995,- pr. person
• Tillæg for enkeltværelse med balkon fra kr. 4.995,-
• Tillæg for enkeltværelse med balkon og pool udsigt fra kr. 6.985,-
• Udflugt til Marbella og Puerto Banus kr. 345,- (bestil gerne hjemmefra)
• Udflugt med vandring på Kongestien (Caminito del Rey) kr. 695,-(bestil gerne hjemmefra)
• Entréer ud over de nævnte
• Rejseforsikring
• Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Administrationsgebyr kr. 95,- pr. person

Hotel