Skip to main content

Nytår på toppen af Lissabon

nytår lissabon portugal
nytår lissabon portugal2
lissabon nytår
nytår lissabon portugal4
nytår lissabon portugal5
nytår lissabon portugal6
lissabon nytår 8
nytår lissabon portugal9
Status:
Datoer på vej

Nytårsrejse til Lissabon 2022

Topbeliggenhed til nytår i det historiske Lissabon

Storbyferie, festlig nytårsmiddag, sightseeing, portvinssmagning og alle udflugter inkluderet. Det er, hvad der venter på denne nytårsrejse til Portugals charmerende hovedstad Lissabon. Vi bor centralt i hjertet af Lissabon på det flotte firestjernede Hotel Mundial og et bedre udgangspunkt fås ikke. Selve nytårsaften fejrer vi i hotellets panoramarestaurant med en indbydende fire-retters middag med tilhørende vine og kaffe - og en formidabel udsigt over hele byen.

Derfor skal du rejse med os på nytårsrejsen til Lissabon:

  • Du får en rejse udover det sædvanlige
  • Du fejrer nytårsaften i Lissabon med en festlig nytårsmiddag og udsigt over hele byen
  • Vi bor på det firestjernede Hotel Mundial midt i det historiske centrum
  • Alle udflugter og to middage er inkluderet i rejsen
  • Vidende dansktalende rejseleder

Inkluderede udflugter til Lissabon og Sintra

Lissabon ses bedst til fods, og den dansktalende rejseleder tager os med på opdagelse i de brostensbelagte gader og gennem byens forskelligartede kvarterer. Du får et fint indblik i, hvorfor Lissabon regnes for en af de smukkeste storbyer i Vesteuropa, og får historien om den moderne storby og historiske højdepunkter.

Turen til eventyrbyen Sintra - den gamle kongeby - foregår med tog, og med sit kongeslot og hyggelige atmosfære er Sintra en af Portugals helt store attraktioner.  Du har også et par fridage til egne oplevelser.

Smag på Lissabon

På denne nytårsrejse har du to inkluderede måltider udover hotellets morgenmadsbuffet, så du kommer på opdagelse i det portugisiske køkken, når det gælder hverdag og fest. Du får et par gode middage med tilhørende vine heraf en festlig nytårsmiddag. Du skal (naturligvis) også smage portvin og prøve en himmelsk kage. 

Velkommen på nytårsrejsen til Lissabon hvor "Godt Nytår” bliver til "Feliz Ano Novo”!

Kort dagsprogram for nytårsrejsen til Lissabon:

Dag 1: Ankomst. Velkomstmiddag (A)
Dag 2: Byvandring med kage, portvin (M)
Dag 3: Eventyrlige Sintra med tog. Nytårsmiddag (M,A )
Dag 4: Fridag. Ekstra udflugt Fado-aften (M)
Dag 5: Fridag eller ekstra udflugt til madmarked og Belém (M)
Dag 6: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå i rejsens program, selvom der evt. byttes rundt på programmet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Til Lissabon. Velkomstmiddag (A)

Ankomst til Lissabon og med bus til Hotel Mundial, hvor vi skal bo under hele opholdet.
Hotel Mundial kan bedst beskrives som beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed! Mere centralt bliver det ikke, når du er på storbyferie i hovedstaden Lissabon.
Udover hotellets fantastiske placering midt i det historiske centrum med udsigt til borgen, et par af de syv høje, floden og nogle af byens store pladser, bor du også på et dejligt firestjernet hotel.

Vores værelser er klar midt på eftermiddagen og hotellet opbevarer vores bagage, mens vi går en tur sammen og kigger nærmere på Lissabon. Om aftenen samles vi til fælles middag på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 2: Byvandring med kage og portvin (M)

I dag skal vi rundt i det livlige og historiske centrum, hvor vi ser nogle af de vigtigste kulturelle og historiske seværdigheder i de gamle bykvarterer. Turen bringer os blandt andet til den store boulevard Avenida de Liberdade, som er Lissabons svar på Champs Elysées, og de livlige pladser Praça do Rossio og Praça do Comércio.

Undervejs hører vi om katastrofen i 1755, hvor byen blev ramt af både et jordskælv og en tsunami og hvordan LIssabon blev genopbygget efter katastrofen. Desuden fortæller rejselederen om Lissabons historie, de mange spændende bygninger, om dagliglivet samt giver sit bud på, hvad programmet på fridagene ellers kan indeholde.

Praça do Rossio, Lissabon, Portugal
Billede: Praça do Rossio.

Dagens byvandring byder også på et par oplevelser med et kulinarisk islæt. Undervejs er der pause på en af de lokale kaffebarer, hvor vi skal smage en helt særlig kage "Patel de Nata", som er blevet ekstra populær de senere år - og med god grund. Det er en velsmagende cremetærte med kanel. Senere skal vi nye Portugals mest kendte vin, når vi smager et udvalg af portvine.  


Billede: Patel de nata og portvin.

Dag 3: Udflugt med tog til eventyrlige Sintra. Nytårsmiddag (M,A)

I dag går turen med tog til Sintra, som er smukt beliggende i bjergene i Lissabons bagland. UNESCO har for længst sat Sintra på sin Verdenskulturarvsliste på grund af de tre fine slotte og byens eventyrlige arkitektur. 

Vi spadserer til stationen, som er en gammel charmerende stationsbygning fra slutningen af 1800-tallet og en attraktion i sig selv. Facaden ligner mere et palads med sine flotte hesteskosportaler og ornamenter end en traditionel stationsbygning.
Byggestilen er en blanding af romantik og manuelinsk stil. Toget bringer os ud af byen, forbi hovedstadens forstæder og op i bjergene til Sintra. Selve togrejsen tager lidt under en time.

Kongepaladset i Sintra, Portugal
Billede: Kongepaladset i Sintra.

Sintra er en kuperet by, der er inddelt i flere niveauer, og vi spadserer op ad bakken fra togstationen til det historiske centrum. Turen går gennem de hyggelige, snoede gader med souvenirbutikker og caféer, og det er også her, at kongepaladset med de to karakteristiske skorstene ligger. Det er muligt på egen hånd at besøge slottet (entré betales direkte). Først på eftermiddagen tager vi retur til Lissabon.

Nytårsaften fejrer vi med en festlig nytårsmiddag i hotellets panoramarestaurant Varanda de Lisboa på 8. sal, som har en formidabel udsigt over byens tage og til São Jorge-borgen, som bevogter byen fra en af de syv høje.

Er vejret til det, kan du fra tagterrassen - en etage oppe over selve restauranten - nyde nytårsstemningen over byen. Ved midnat skåler vi det nye år ind i bobler sammen med en portugisisk tradition.

Hotellets restaurant Varanda de Lisboa
Billede: Hotellets restaurant Varanda de Lisboa med udsigt over byens tage.

Dag 4 - Fridag og mulighed for Fado-aften (M)

Nytårsdag er sædvanligvis en stille dag i de fleste storbyer, og Lissabon er ingen undtagelse. Til gengæld er det sjældent, at man får lov til at opleve en storby i fred og ro, hvilket der er mulighed for i dag. Gå på opdagelse i de små gader og nyd at du har de store pladser næsten for dig selv. Butikker og indkøbscentre er lukkede, og det samme gælder museer og seværdigheder, men du kan finde både restauranter og caféer, der er åbne.

Trænger du til en slentretur langs vandet, kan du tage til den hyggelige kystby Cascais og gå en tur langs strandpromenaden og spise en frokost. Cascais er beliggende på Lissabons riviera og er en blanding af gamle fisketraditioner, mondænt forstadsliv og en yderst charmerende udsigt. 

Det er nemt at komme dertil med kystbanetoget (45 min.). Er du til moderne arkitektur, er det oplagt at besøge bydelen Parque das Nacões, som blev bygget i forbindelse med verdensudstillingen (1998) og har mange spændende moderne bygninger. Metroen kører derud (ca. 15 min.).

Har du ikke prøvet en raslende sporvognstur gennem byen, kan vi anbefale en tur med de gule sporvogne, der om noget er synonyme med Lissabon, og som med nostalgi og effektivitet kæder de forskellige kvarterer sammen. Byens mest kendte rute er nr. 28, som meget praktisk starter fra pladsen lige foran vores hotel, hvorefter ruten går op gennem de stejle og smalle gader op imod borgen.

Sporvogn 28, Lissabon, Portugal
Billede: Sporvogn 28.

Om aftenen har du mulighed for at følge med på en ekstra udflugt til vores fado-aften og opleve ægte portugisisk stemning med sang, musik og middag. Spanierne har flamenco, argentinerne har tango, mens portugiserne naturligvis har fado. En traditionel og folkelig sangform med dybe rødder i Lissabons ældste bydele Mouraria, Bairro Alto, Chiado og Alfama.

Fado findes i mange varianter: traditionel, moderne og med forskellige temaer om længsel, savn, skæbne og glæde. Solisten kaldes for en fadista og sangen ledsages af både traditionel og portugisisk guitar.

Vi har reserveret bord til middag i et af de kendte fado-huse i Alfama i gåafstand fra vores hotel (ca. en km), hvor du kan opleve den portugisiske folkemusik med show og middag. Der er inkludereret en tre-retters middag med vin, vand og kaffe/te. Minimum 15 tilmeldte deltagere.


Billede: Fadoguitarer.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til madmarkedet og Belém (M,A)

I dag er butikker og flere seværdigheder åbne, og programmet er helt dit eget, hvad enten det er indkøb, sightseeing, museer eller en kombination af det hele, som du foretrækker.

Prøv en spadseretur gennem bydelen Alfama, hvor du kommer helt tæt på de lokales hverdagsliv i de små labyrinter af smalle gader, der som oftest er bilfri. Vi kan love, at det er nemt at fare vild.
Det er blandt andet i dette kvarter, at fado opstod med den portugisiske guitar og den melankolske musikstil/sang.
Kig ind i Lissabons katedral Sé, som er byens ældste kirke og opført i flere stilarter. På en og samme tid simpel, men også prangende i sin udsmykning og arkitektur. 

Alternativt kan du følge med rejselederen på en frivillig tur på madmarkedet. Vi spadserer sammen til Lissabons hippe og i de senere år genopdagede madmarked Mercado da Ribeira, som er en god blanding af en traditionel markedsplads og boder med kulinariske delikatesser samt restauranter. Markedet holder til ved Cais do Sodré stationen ved Tejo-floden.

Har du lyst, er det også muligt at følge med til Belém. Transport og øvrige omkostninger er for egen regning. Vi tager bus, tog, taxa eller sporvognen til Belém, hvor nogle af Lissabons kendte attraktioner med tråd til den portugisiske søfartshistorie, befinder sig. 

Belem er en historisk og kulturel perle. Fæstningstårnet Torre de Belém har vogtet over indsejlingen til Lissabon og er et mesterværk, når det gælder manuelinsk byggestil. Tårnet var det sidste, de opdagelsesrejsende så, når de sejlede ud i det ukendte. 

Det 60 meter høje ”Monumentet for de opdagelsesrejsende” rejser sig som et skib ved Tejo-flodens bredder, hvor Portugals stolte sønner, deriblandt de store opdagelsesrejsende Henrik Søfareren og Vasco da Gama, skuer ud i horisonten. Kompasrosen med verdenskortet illustrerer, hvor langt omkring de portugisiske opdagelsesrejsende kom ud i verden, nemlig til Afrika, Indien, Asien og det amerikanske kontinent.


Billede: Hyggelig gade i Lissabon.

Dag 6: Hjemrejse (M)

Transport til lufthavnen og hjemrejse til Danmark efter et oplevelsesrigt ophold i Portugals hovedstad med et farvel til 2022 og goddag til 2023.

Praktiske oplysninger

I dette afsnit finder du facts og praktisk information for rejsen til Portugal:

Indbyggertal:  Omtrent 10,2 mio.

Hovedstad: Lissabon.

Areal: 91.921 km2

Sprog: Portugisisk.

Religion: Flertallet er katolsk (90 %). Øvrige religioner er velkomne.

Tidsforskel: En time efter dansk tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt og du bør altid kunne fremvise et gyldigt billed-id. Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

Vaccine: Ingen krav.

Valuta: Euro. Internationale kreditkort kan benyttes i de fleste butikker, hoteller og restauranter. Det er altid en god idé at medbringe kontanter til mindre køb. Hæveautomater findes overalt. 

Prisniveau: Et af de billigste lande i Vesteuropa og en del billigere end i Danmark. 

Drikkepenge: Ikke påkrævet, men velset, hvis man har været tilfreds med servicen. Det er god skik at runde op eller lægge lidt til ved restaurant besøg samt give chauffør/hotelpersonale en erkendtlighed. 

Elektricitet og stikkontakter:  220 V som i Danmark. To-bens stik.

Telefoni og internet: Landekode +351. Du har nem adgang til wifi på hoteller og i offentlige rum. Dog kan wifi være begrænset på hotelværelser. 

Klima: Klima varierer alt efter region/årstid. Den nordøstlige del er tempereret og den sydlige del subtropisk.

Drikkevand: Vand fra vandhanen kan drikkes. Mange foretrækker flaskevand, da vandhanevand kan have en bismag.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder fx et par spadserture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få det fulde udbytte. Fx kan der være stejle gader, brosten, trappper mm. Man skal kunne håndtere sin egen bagage.    

Kom rundt: Offentlige transportmidler er effektive og billige. Taxa er meget billigt i forhold til danske forhold.

Indkøb: Du kan med fordel købe vine, kork-produkter, tøj, sko, olivenolie og keramik.

Forsikring: Vi opfordrer til at du tegner en rejseforsikring og endvidere medbringer Det Blå EU-sygesikringkort, som kan rekvireres gratis her: www.borger.dk

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lissabon på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Nytår på toppen af Lissabon

Se andre populære rejser her