Algarve langtidsferie

Algarve by, Gade og både i havnen
Algarve klipper
Algarve kirke og blomster
Algarve strand og klipper
Algarve kork og vindmølle
Algarve by og havn
Algarve gade og plads med cafeer
Algarve strand og klippe
Algarve by og havn med både

AFSLAPNING OG NYDELSE I DET SYDLIGSTE EUROPA

Vi er glade for endnu endnu en gang at kunne udbyde langtidsrejser til Algarvekysten. Her på den Iberiske halvøs sydligste punkt vælger hundredvis af vore kunder at tilbringe tre uger i de kolde vintermåneder. Vi forstår det godt. For Algarvekysten er med 150 km sydvendt kyst, og en gennemsnitstemperatur på 20 grader, oplagt til en langtidsferie, hvor afslapning, nydelse, fordybelse og kulturelle oplevelser står på programmet.

Vi indlogerer os på et 4-stjernet hotel med halvpension i Albufeira, og har inkluderet tre spændende udflugter i rejsen. Her skal vi stifte nærmere bekendtskab med baglandet, når vi oplever enestående naturscenerier, betagende udsigter, imponerende arkitektur og historiske fiskerbyer.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Faro eller Lissabon. Transport til hotellet (A)
Dag 2: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 3: Udflugt til kork-ruten med besøg på fabrik og museum (M,A)
Dag 4-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Udflugt til Faro og Olhao marked (M,A)
Dag 8-12: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 13: Fridag el. ekstra udflugt til Monchique og Silves (M,A)
Dag 14-16: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 17: Udflugt til Lagos og Sagres(M,A)
Dag 18-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
10.995,-
Dage:22
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Faro, Algarvekysten. Transport til hotellet (A)

Ved ankomsten til Portugal mødes vi af rejselederen, der sørger for, at vi kommer godt frem til vores ferielejligheder i Albufeira.

Dag 2: Fridag til egne aktiviteter (M,A)

Den første dag kan eventuelt bruges til at gå på opdagelse i Albufeiras historiske centrum og besøge Torre do Relógio (klokkens tårn). Torre do Relógio er et gammelt arabisk forsvarstårn med en unik åben jernkrone fra 1800-tallet med klokkespil. Fra toppen har man den mest fantastiske udsigt over byen. Lige ved siden af tårnet ligger det arkæologiske museum, som har en udstilling om Albufeiras historie og udvikling fra historisk til moderne tid. En tur ned ad Rua da Igreja Velha, hvor den gamle, arabiske moske lå, er en tur tilbage i tiden. Fortsæt ned ad Rua da Bateria til fiskernes strand, hvor restauranter lokker med en god frokost af friskfanget fisk, perfekt til grillen. Eftermiddagen kan benyttes til at dase i solen, en tur langs strandpromenaden mod vest eller langs klitterne mod øst.

Dag 3: Halvdagsudflugt på kork-ruten med besøg på fabrik og museum (M,A)

Når man nævner Portugal straks tænker man på Portvin, Madeira-vin og kork. Kork er barken fra Quercus Suber, bedre kendt som kork-eg og har været brugt i Kina, Egypten, Persien siden 3000 f.kr. især i fiskeri redskaber.

Portugal er verdens største producent af kork med et dyrket areal ca. 7.350 km2 , og de står for 50% af verdens kork forbrug. Vi kender kork fra især propper til vinflasker, men i dag har kork-industrien i Portugal fundet andre nicher end de traditionelle korkpropper nemlig i form af  smykker, sko, tøj, industrielle og bygge-isolering. Man kan også finde portugisisk kork i rummet, som isolering af satellitter.  Kork er betragtet som en af de få byggematerialer som har et positivt miljøaftryk. Det tager ca. 20 år inden man kan afbarke, og man må vente 9-12 år mellem hver afbarkning. Korkegen kan leve i over 200 år, og det eneste den har brug for er sol og vand. Kork-egen er en sand ”miljø-stjerne”.

På vores udflugt til Sao Brás de alportel i Algaves smukke bjergrige bagland, får vi mere at vide om den fantastiske kork-eg, når vi besøger det hyggelige Kork museum – Museu da Cortica. Kork industrien i Sao Brás de Alportel går helt tilbage til 1800 tallet, hvor byen var en af verdens største korkproducenter. Udover den historiske/botaniske udstilling kan vi se, hvordan korken forarbejdes til bl.a. propper. Vi får også mulighed til at lære mere og smage på en anden af Algarves ”berømtheder” nemlig arbutus-snapsen ”Aguardente Medronheira" eller bare "Medronho" som kun laves i Algarve, og noget af det allerbedste kommer fra bjergene omkring Sao Brás de Alportel.

Dag 4-6: Fridage til egne oplevelser på Algarve (M,A)

Hvis du vælger at blive i Albufeira de næste to dage, anbefaler vi en tur til det lokale marked Mercado dos Carricos. Gå en tur langs kysten mod Oura (øst) eller mod vest til fiskerhavnen og marinaen langs Passeio Marginal – strandpromenaden.

Har du lejet bil, anbefaler vi en tur til Estoi, hvor du kan se paladset og de romerske ruiner Milreu og herfra fortsætte til bjerglandsbyen Alte. En anden dag kunne turen måske gå til Ria Formosa naturreservatet. Rejselederen er naturligvis behælpelig råd og vejledning.

Klipper
Billede: Gode strande er her masser af i Algarve.

 

Dag 7: Halvdagsudflugt til Faro og Olhao (M,A)

I dag tager vi på en halvdagsudflugt til det østlige Algarve og starter i den lille by Almancil. Her skal vi se et sandt mesterværk, når vi besøger kirken ved navn Sao Lourenco. Ved første øjekast synes kirken ikke videre spektakulær, men med det samme vi træder indenfor, mødes vi af den smukke barokstil og de kunstneriske keramiske malede teglsten.
Vi tager videre til Faro og her begiver vi os ud på en gå-tur på de brostensbelagte gader og får et historisk indblik i den gamle by, der dateres tilbage til det 9. århundrede. 
Efter vores historiske besøg i Faro tager vi til den hyggelige fiskerby Olhao, inden vi tager retur til hotellet.

Dag 8-12: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Der er gode busforbindelser fra Albufeira, så hvorfor ikke bruge dagen i Portimao med de hyggelige gader, havnefronten, gode butikker, restauranter og cafeer. Du kan også udforske de yndige strande omkring Albufeira. Mod vest er det Sao Rafael, Arrifes,Coelha, Castelo, Evaristo og mod øst Inatel, Sao Joao/Alemaes, Aveiros, Oura og Santa Eulalia.

Fra Albufeira er der shuttlebus til Zoomarine - det er ikke blot et ”badeland” – her er også delfinshows, akvarier med hajer og andre spændende fisk, søløver, eksotiske fugle og masser af badeforlystelser, restauranter, cafeer og barer.

Hvis du lejer en bil, anbefaler vi, at du kører mod Falésia-stranden, til Vilamoura og den eksklusive VIP-strand Praia dos Tomates. Ved Vilamoura finder du byen Quarteira, som har et meget livligt marked. Moncarapacho og Sao Brás de Alportel er to hyggelige, traditionelle landsbyer, hvor du kan opleve det landlige Algarve. Vi anbefaler også et besøg i Portimao og Ferragudo.

Ferragudo
Billede: Fiskeridyl i Algarve.

Dag 13: Fridag eller heldagsudflugt til Monchique og Silves (M,A)

I dag kan du vælge at deltage på udflugten til den vulkanske bjergkæde Serra de Monchique, den lille markedsby Monchique beliggende i bjergene af samme navn og Algarves mauriske hovedstad Silves.

Serra de Monchique er bjergkæden, som beskytter Algarve fra nordenvinden. Den er 902 meter på sit højeste punkt og uden tvivl et af de mest betagende naturlandskaber i Portugal. Den charmerende lille landsby Monchique ligger 485 meter over havet og er kendt for sit træhåndværk og arbutus-snapsen ”Aguardente Medronheira”. Du kan se frem til enestående naturscenerier og betagende panoramaudsigter på denne udflugt til Algarves højeste bjergkæde.

Til frokost skal vi nyde en portugisiske specialitet ”frango piri-piri” som er trækulsgrillet hel kylling med piri-piri (chili)sauce.

Fra Monchique skal vi videre til Silves, som engang var maurernes vigtigste by i Algarve. Silves var ikke kun et magt- og handelscenter men også et vigtigt kulturelt centrum. Den imponerende røde sandstensborg har dannet rammen om mange historiske og dramatiske begivenheder, som du kan lære mere om, når du besøger stedet. Silves vil helt sikkert bringe dig tilbage i tiden på en fortryllende måde.

Monchique
Billede: Den vulkanske bjergkæde Serra de Monchique.

Dag 14-16: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Du kan fra Albufeira vælge en jeep-safari, bådture, guidede vandre-/cyklelture, fiskeri og meget mere. Din rejseleder skal nok give dig gode råd om mulighederne.

Du kan også vælge at besøge Sevilla, hvor du får en lille fornemmelse af det vidunderlige Andalusien.

Andalusiens sjæl er flamenco, og Sevilla er en af de smukkeste og mest spændende byer, der findes. Byen byder på store boulevarder og historiske gamle kvarterer med smalle gader, som ligger side om side og giver os et godt billede af Sevillas storhedstid og mangfoldige historie. Et par af byens vigtigste monumenter er katedralen med kirketårnet La Giralda, det mauriske slot Reales Alcazares, det jødiske kvarter, Plaza de España (den spanske plads) og floden Guadalquivir (den store flod). Sevilla ligger 230 km fra Albufeira.

Dag 17: Heldagsudflugt til Lagos og Sagres (M,A)

Dagens første stop er i Lagos, som altid har været en meget vigtig havn, og havde sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejsendes tid, hvor Henrik Søfareren gjorde Lagos til et vigtigt flådecenter. Lagos var også stedet, hvor man åbnede Europas første slavemarked.

Vi tager efterfølgende på et lille gård-besøg, hvor vi skal se på de friske citrusfrugter i den smukke frugtplantage. Vi skal naturligvis også smage på de friskpressede lækkerier. 

Næste stop er Sagres - en meget malerisk lille fiskerby - som har lagt navn til den store fæstning, der oprindelig blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Man mener, at Henrik Søfareren havde sin berømte og sagnomspundne navigationsskole her, men det er aldrig blevet bekræftet. Sagres fæstningen er kendt for sit gigantiske vindkompas: Rosa dos Ventos, som er 43 meter i diameter. Fra Sagres og Sagres-fæstningen fortsætter vi til Cabo São Vicente, hvor Europas fastland ender. På den over 60 meter høje klippe ud til Atlanterhavet, med et af Europas kraftigste fyr, betages vi af naturens kræfter, og vi kan med sikkerhed garantere fantastiske motiver på både øjets og kameraets linse.

Cabo São Vicente
Billede: Cabo de São Vicente

Dag 18-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

Måske lokker lidt shopping i Albufeiras mange gode butikker. Vi kan også anbefale markedet: Mercado Municipal dos Carricos – et oplagt sted at besøge hvis du vil i kontakt med den lokale befolkning og nærstudere de lokale produkter. Her er brugskunst, lædervarer, sko, tøj, kunsthåndværk, keramik og kulinariske delikatesser.

Dag 22: Hjemrejse fra Algarve til København (M)

Den sidste "udflugt" går til lufthavnen og videre med direkte fly til København.


M= Morgenmad, A= Aftensmad

*Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

 

Kort

Rejsen Algarve langtidsferie

Kort over rejsen Algarve langtidsferie

 

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
28/10 - 18/11 København
Se flytider
Algarve langtidsferie - 22 dage - ophold på Alfagar II
Ophold på hotel Alfagar II
10.995,- Bestil »

Information

Ekstraudflugterne gennemføres ved minimum 15 deltagere

Prisen inkluderer:

• Fly København-Faro med Norwegian
• 21 nætter på 4-stjernet hotel, Albufeira
• Halvpension (morgen- samt middagsbuffet)
• Et glas husets vin til aftensmaden
• Udflugter og transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder på udflugter samt ved transport til/fra lufthavnen

Prisen inkluderer ikke:

• Udflugt til SIlves & Monchique med frokost 65 € pr person (tilmeldes hjemmefra og betales på rejsemålet)
• Entréer på udflugter
• Rejseforsikring
• Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Administrationsgebyr kr. 95,- pr. person

Bemærk ved ophold på Aparthotel Alfagar II:
• Tillæg for lejlighed med balkon og skrå havudsigt kr. 1295,- pr. pers.
• Tillæg for lejlighed med balkon til én person kr. 3.995,-
• Tillæg for lejlighed med balkon og skrå havudsigt til én person kr. 6.495,-

Bemærk ved ophold på Apartemento Cerro Mar:
• Tillæg for lejlighed til 1 person kr. 2.995,-

Bemærk ved ophold på Hotel Vila Galé Cerro Alagoa:
• Tillæg for dobbeltværelse med balkon og pooludsigt kr. 1295,- per person
• Tillæg for værelse med balkon til egen brug kr. 4295,- per værelse
• Tillæg for værelse med balkon og pooludsigt til eget brug kr. 6795,- per værelse
 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Cerro Mar Atlantico Apartments
****
Dette hotel benyttes på afgange 4/2, 11/2, 18/2, 25,2 & 4/3 2017 4-stjernede ferielejligheder Cerro Mar Atlantico Apartments er 4-stjernede ferielejligheder i den gamle bydel i området ....

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa
****
Dette hotel benyttes på afgangen d. 29/10 2016 Hotel Vila Galé Cerro Alagoa ligger midt i Albufeiras livlige centrum, tæt ved stranden og shopping. Hotellet er renoveret i 2010 og ha ....

Overnatning Dag 1 - 22

Alfagar II
****
Dette lejlighedshotel benyttes på afgangen d. 28/10 2017 Vi er glade for at kunne tilbyde det meget lækre lejlighedshotel Alfagar II til vores kunder. Internettet bugner af lovord om dette ....