Skip to main content

Algarve Special - idylliske Tavira med et smut til Sevilla

Kysten ved Algarve
Algarves hustage
Algarve klipper og udsigt over havet
Fiskerbåde i Portimao havn i Algarve
Strand og klipper på Algarve
Bro og vand i Algarve
Sevilla bygninger
Algarve, Albufeira
Udflugt til Sevilla
Status:
Datoer på vej

Ferie i Algarve - 8 dage med sol, kultur og landlig idyl

På denne rejse tager vi på opdagelse langs Portugals solrige sydkyst og besøger flere af de historiske byer på kysten. Her nyder vi den afvekslende natur med strand, landlig idyl og frodige bjerge. Vi skal desuden på udflugt til Andalusiens måske smukkeste by Sevilla, mens vi hele ugen bor på vores firestjernede hotel i Tavira med halvpension inkluderet.

Derfor skal du rejse med os på Algarve Special:

  • Idylliske Tavira
  • Sevilla, Andalusiens stolte hovedstad
  • God tid til egne oplevelser på Algarvekysten
  • Lækkert firestjernet hotel med halvpension
  • Dansktalende rejseleder

Algarvekysten er kendt for...

Algarvekysten er kendt for sine meget smukke, gyldne sandstrande flankeret af høje klipper og hyggelige idylliske havnebyer, hvor livet går sin stille gang. Hele ugen bor vi i Tavira, der også har kælenavnet Algarves Venedig, grundet de mange kanaler. Her indlogerer vi os på et af byens bedste hoteller: Vila Galé, der har en glimrende beliggenhed i forhold til byen. Alle værelser har balkon, og hotellet er velfungerende med faciliteter såsom stor uden- og indendørs pool, jacuzzi, bar med underholdning m.v.*  

Udflugter på Algarvekysten og til Spanien 

Rejsen inkluderer to spændende udflugter, der giver et indblik i dagligdagslivet i byerne på Algarvekysten og egnens interessante kork-produktion. Udflugterne byder på enestående naturscenerier, betagende udsigter, imponerende arkitektur og historiske fiskerbyer. Vi topper udflugtsprogrammet med et besøg i Spanien og Andalusiens temperamentsfulde hovedstad, Sevilla.

Ønsker du flere kulturelle oplevelser kan du tage med på vores ekstraudflugter. Du kan stifte nærmere bekendtskab med Algarves bagland, når vi kører gennem Algarves højeste bjergkæde Serra de Monchique til bjergbyen Monchique og maurernes vigtigste by Silves. Du kan også opleve de historisk vigtige havnebyer Sagres og Lagos, som vi besøger på vejen til det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo São Vincente.

Kort dagsprogram for Algarve Special:

Dag 1: Ankomst til Faro og transport til hotel (A)
Dag 2: Halvdagsudflugt til Faro og Olhao (M,A)
Dag 3: Dagen fri eller ekstraudflugt til Silves og Monchique (M,A)
Dag 4: Heldagsudflugt til Sevilla (M,A)
Dag 5: Dagen fri til egne aktiviteter eller ekstraudflugt til Lagos og Sagres (M,A)
Dag 6: Halvdagsudflugt til ”kork-ruten” i Algarves bagland (M,A)
Dag 7: Dagen fri til egne aktiviteter (M,A)
Dag 8: Hjemrejse til København (M)

M= Morgenmad, A= Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Faro og transport til hotel (A)

Modtagelse i Faro lufthavn af den danske rejseleder og transfer til hotellet Hotel Vila Galé Tavira.

Det er værd at bemærke, at vi ankommer til hotellet om formiddagen grundet tidlig flyafgang fra København. Vores værelser er til rådighed fra kl 14.00. Vi kan få opbevaret bagagen på hotellet, hvis man vil udforske området eller byen. Hotellets fællesfaciliteter kan naturligvis også benyttes.

Dag 2: Halvdagsudflugt til Faro og Olhão (M,A)

Vi tager hul på udflugtsprogrammet med at besøge to nærtliggende byer, Faro og Olhão.

Cidade Velha er navnet på Faros gamle bydel. Et murværk helt tilbage fra det 9. århundrede, der stadig omkranser byen og emmer af historie. Det er også i den gamle bydel, at vi finder byens katedral og det gamle kloster, som i dag er omdannet til et arkæologisk museum.


Billede: Faro

Olhão er en by som er velbesøgt om sommeren. Her nyder badeturisterne godt af de lækre ø-strande, som ligger spredt ud fra kysten. De små øer tilkommes med taxabåde. For enden af den lange fine strandpromenade ligger de to markedsbygninger, hvorfra der sælges fisk, der er blevet fanget samme dag. Dagens udflugtsmål indeholder ikke store kendte turistattraktioner, men den giver os et godt indblik i dagligdagslivet langs den solbeskinnede Algarvekyst.

Dag 3: Fridag eller halvdagsudflugt til Monchique og Silves (M,A)

Dagen i dag er til egen disposition i Tavira, men du kan også vælge at følge med på udflugt til Serra de Monchique, den lille bjerglandsby Monchique og Algarves mauriske hovedstad Silves.

Serra de Monchique er bjergkæden, som beskytter Algarve fra nordenvinden. Den er 902 m på sit højeste punkt og uden tvivl et af de mest betagende naturlandskaber i Portugal. Den charmerende lille landsby Monchique ligger 485 m over havet og er kendt som kurby og for sit træhåndværk.  Du kan se frem til enestående naturscenerier og betagende panoramaudsigter på denne udflugt til Algarves højeste bjergkæde.

Fra Monchique skal vi videre til Silves, engang maurernes vigtigste by i Algarve. Silves var ikke kun et magt- og handelscenter, men også et vigtigt kulturelt centrum. Den imponerende røde sandstensborg har været scene for mange historiske og dramatiske begivenheder. Silves vil helt sikkert bringe dig tilbage i tiden på en fortryllende måde.

Dag 4: Udflugt til Sevilla (M,A)

Udover at Tavira er en fantastisk base, så er byen også begunstiget med en fantastisk beliggenhed en kort køretur fra den portugisisk/spanske grænse og 175 km fra Sevilla. Det gør det muligt i dag at tage på en indholdsrig og spændende udflugt, hvor du får en lille fornemmelse af vidunderlige Andalusien.


Billede: Plaza de España i Sevilla.

Sevilla er en smuk og spændende by og er kendt som flamenco-dansens folkesjæl.  Du får mulighed for at se et par af byens vigtigste monumenter såsom katedralen med Giralda på toppen af kirketårnet, det mauriske slot Alcazar, det jødiske kvarter, Plaza de España og floden Guadalquivir. 

Sammen med rejselederen tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødiske kvarter; Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret.  Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. 

 

Dag 5: Fridag eller udflugt til Cabo de Sao Vicente, Sagres og Lagos (M,A)

I dag tilbyder vi en ekstra udflugt til Europas sydvestligste punkt, Cabo de Sao Vicente. Men først skal vi til Lagos. Lagos har altid været en meget vigtig havn, som havde sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejser, hvor Henrik Søfareren gjorde Lagos til et vigtigt flådecenter. Lagos er også stedet, hvor man åbnede Europas første slavemarked.

Næste stop bliver Sagres, som er en malerisk lille fiskerby, som lægger navn til den store fæstning, der oprindelig blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Det påstås, at Henrik Søfareren havde sin berømte navigationsskole her, men denne myte er aldrig blevet bekræftet. Fæstningen er kendt for sit gigantiske vindkompas, Rosa dos Ventos, som er 43 m i diameter. Fra Sagres og Sagres-fæstningen fortsætter vi til Cabo Sao Vicente, hvor Europas fastland ender. På den over 60 m høje klippe ud til Atlanterhavet med et af Europas kraftigste fyr, lader vi os betage af naturens kræfter, og vi kan garantere fantastiske motiver til både øjets og fotografiapparatets linse.


Billede: Cabo de Sao Vicente og vindkompasset i Sagres.

Dag 6: Halvdagsudlugt på kork-ruten med besøg på fabrik og museum (M,A)

På vores udflugt til Sao Brás de Alportel i Algaves smukke bjerg-bagland får vi mere at vide om kork, når vi besøger det et kork-museum – Museu da Cortica. Kork industrien i Sao Brás de Alportel går helt tilbage til 1800-tallet. Udover selve udstillingenen ser vi hvordan korken forarbejdes til bl.a. vinpropper.


Billede: Korkeg og kork.

Dag 7: Fridag til egne aktiviteter (M,A)

Der er mulighed for at slappe af i Tavira efter nogle begivenhedsrige dage eller bruge dagen på egne oplevelser i området.


Billede: Charmerende Tavira.

Dag 8: Hjemrejse fra Algarve til København (M)

Når morgenmaden er vel overstået, er det tid til at sige farvel til Algarvekysten. Vi kører til lufthavnen og tager flyet til Danmark.

Kort

Rejsen Algarve Special

Kort over kulturrejsen på Algarvekysten

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse
Se den aktuelle vejrudsigt i Faro på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Algarve special

Hotel