Skip to main content

Julemarked i Krakow

Pris fra:
4.995,-
Dage:4
Bestil rejse

Julestemning og kultur i Krakow

Fire dage med kultur og forkælelse

Når det traditionelle julemarked indtager Krakows markedsplads forvandles byen til et sandt julemekka. Så lyder tonerne af julemusik, mens keramik, lædervarer og juledekorationer frister til køb. Den gløgg-lignende drik grzaniec galicyjski holder dig varm, og traditionelle julegodter som brændte mandler, chokolade og typiske polske grillretter lokker på hvert et hjørne.

Derfor skal du rejse med os til julemarked i Krakow:

 • Krakow er et sandt julemekka
 • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
 • Flere udflugter inkluderet
 • Dansktalende rejseleder

Julestemning i Polens smukkeste by

Som Polens kulturelle centrum og tidligere kongeby med en over 1000 år gammel historie er Krakow en sand smeltedigel af kultur og historie. Samtidig mødes du af et arkitektonisk mesterværk med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter, som med god grund er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv

Nyd de første vinterlige indtryk og kom i julestemning på rejsen til i Krakow, der en god kombination af tid til juleshopping og kultur med to inkluderede udflugter med dansktalende rejseleder.

Vi bor på et godt, moderne firestjernet hotel centralt i Krakows jødiske bydel Kazimierz, og vi krydrer naturligvis også rejsen med et par middage på gode lokale restauranter.

Kort dagsprogram for julemarkedsrejsen til Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Mindre velkomstanretning (A)
Dag 2: Krakows gamle bydel, Wawel slottet og julemarked. Middag på restaurant. (M,A)
Dag 3: Saltminerne i Wieliczka. Tid på egen hånd. Middag på restaurant. (M,A)
Dag 4: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Krakow. Mindre velkomstanretning (A)

Først på aftenen ankommer vi til Krakow Lufthavn og kører sammen med vores rejseleder til det centralt beliggende Hotel Golden Tulip Kazimierz i den jødiske bydel. Vi indlogerer os i ro og mag, får en lille anretning, og du kan måske lige nå en lille gåtur på egen hånd i området, eller blot nyde en drink i hotellets bar inden du går til ro.

Dag 2: Byrundtur i det jødiske kvarter, den gamle by, Wawel slottet og julemarked (M,A)

Efter en god nats søvn skal du opleve Krakow på en guidet byrundtur. Vi starter fra hotellet i Krakows jødiske bydel, Kazimierz. Engang en separat by, men siden 1800-tallet har den været en del af Krakow. Forskellen mellem Kazimierz og den gamle by i Krakow er markant rent arkitektonisk, da den ikke er bygget så højt og det jødiske præg ses bl.a. af de mange synagoger og byggestil generelt. Kazimierz er i dag også et interessant shoppingområde med mange små eksklusive butikker.

Herefter går det mod byens slot på Wawelbjerget, som har spillet en vigtig rolle i både tidligere og nyere polsk historie. Slottet har huset alt fra konger til nazi-guvernører og er i sig selv et imponerende bygningsværk. Turen går videre gennem den smukke gamle bydel, hvor vi bl.a. møder et af Europas ældste universiteter på vores vej og den smukke St. Mary Basilica. Basilikaen ligger side om side med julemarkedet på den store plads Rynek Glowny, der har været det absolutte centrum af byen gennem århundreder. 


Billede: Wawel-slottet.

Krakows julemarked er kendt som et af Europas bedste, og her er også alt, hvad hjertet kan begære af små og større boder fyldt med brugskunst, lædervarer, kolde og varme drikke, samt et overflødighedshorn af madvarer fra hele det østlige Europa.


Billede: Nyd lysene fra de hyggelige boder og julepynt på julearkedet.

Vi kan varmt anbefale den populære polske variant af gløgg, Grzaniec galicyjski. Umuligt at udtale, men meget velsmagende varm rødvin krydret med sukker, neliker, kanel og laurbærblade.

St. Mary Basilikaen i Krakow, Polen
Billede: På tur rundt på julemarkedet.

Efter besøget på julemarkedet skal vi have den første polske middag på en restaurant tæt ved julemarkedet. Her får vi serveret en vellavet traditionel polsk treretters menu. Herefter er der rig mulighed til at gå på opdagelse i aftenlivet i Polens smukkeste by eller tage tilbage til hotellet.

Dag 3: Saltminerne og Krakow på egen hånd (M,A)

Dagen byder på en helt særlig udflugt til saltminerne i Wieliczka. Vi skal opleve en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Minerne er blandt de ældste og største i Europa og har en over 700 år gammel historie. Minerne er en labyrint med over 200 km tunneler og blev i 1978 optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Vi bevæger til os fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau 70 meter under jorden. Vores guidede tur er ca. 2,5 km lang, og tager os ned til minens tredje niveau 135 meter under jorden. Undervejs hører vi historien og myterne fra minens historie og oplever de fantastiske skulpturer og kapeller, der er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lette vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinsvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men saltminen egner sig generelt ikke til personer, der lider af klaustrofobi.

Saltminerne i Wieliczka, Krakow, Polen
Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Tilbage i Krakow er eftermiddagen fri - og med et godt kendskab til Krakows centrale bydele efter byrundturen i går, er der nu tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Forkælet bliver man let, det handler blot om at vælge, hvad man vil kaste sig over. Cafeéer, konditorier eller juleshopping vil være oplagt for nogen. Ønsker man derimod at dykke endnu mere ned i kulturen og historien, ja så har gårsdagens udflugt kradset lidt i overfladen til yderligere opdagelser. Der findes et utal af muséer og udstillinger, man kan besøge og mange klassiske- eller Klezmerkoncerter man kan gå til.


Billede: Du finder mange juleshoppingmuligheder i Krakow.

Om aftenen spiser vi en treretters afskedsmiddag på en anden af byens gode restauranter.

Dag 4: Afrejse fra Krakow (M)

Rejsens sidste dag er kommet og vi bliver hentet i vores bus efter vi har spist morgenmad og tager tilbage til lufthavnen efter nogle hyggelige dage i vinterens- og julens tegn. 

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow på dmi.dk her

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
30/11 - 3/12Se rejsetider KøbenhavnKrakow Julemarked4.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København-Krakow t/r
 • Tre nætter på 4* Hotel Golden Tulip Kazimierz
 • Morgenmad og to middage og en mindre velkomstanretning
 • Guidet byrundtur i Krakow (inkl. entréer til Wawels-katedralen og St. Mary Basilica)
 • Guidet rundtur i Wielczka saltminen
 • Dansktalende rejseleder
 • Engelsktalende lokalguider

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 895
 • Øvrige entréer ikke nævnt ovenfor
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel

Se andre populære rejser her