Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhinen

Pris fra:
10.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Flodkrydstogt fra Amsterdam til Mainz

Kulturrejser Europa byder samme med Samvirke velkommen ombord på dette skønne flodkrydstogt langs den smukke Rhindal. Vi sejler fra Hollands hovedstad, Amsterdam, til den tyske by Mainz, og du kan godt glæde dig til en rejse med komfort ombord på det firstjernede skib MS Crucevita, samt masser af højdepunkter, når vi undervejs lægger til ved otte byer langs den natursmukke flod.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt Rhinen:

 • Komfortabel sejlads langs Rhindalen
 • 4* flodkrydstogtskib
 • Helpension ombord
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Dansktalende rejseleder

En strøm af højdepunkter

På denne rejse besøger du hollandske, såvel som tyske storbyer og så stifter vi bekendtskab med mindre og hyggelige byer langs Europas tredjelængste flod. Kombinationen giver dig det bedste af Rhindalen, hvor højdepunkterne er mange, og hvor der er tid til fordybelse undervejs. Sammen skal vi blandt andet sejle ved den sagnomspundne Lorelei passage, og så går vi i land ved Koblenz - hvor Mosel og Rhinen mødes.

På rejsen er der mulighed for at udforske byerne på egen hånd. Du kan også tilkøbe udflugtspakken, hvor du i selskab med vores rejseleder tager på byrundtur i Köln og Strasbourg samt Amsterdam. Sidstnævnte byder også på en sejltur i kanalerne. Derudover inkluderer pakken et besøg på det smukke Heidelberg Slot.

4* flodkrydstogt med helpension

MS Crucevita er et intimt og moderne firestjernet skib, med plads til 114 passagerer. Skibets gode faciliteter tæller soldæk, lille bibliotek og hyggeligt lounge og barområde. Kahytterne er moderne og rummelige med havudsigt. Mod tillæg kan man tilkøbe kahytter på promenade dæk. I rejsens pris er inkluderet helpension på skibet, som serveres i den skønne hovedrestaurant.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Rhinen:

Dag 1: Ankomst Amsterdam samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Mulighed for udflugt i Amsterdam, afsejling kl. 23:00 (M,F,A)
Dag 3: Arnhem (M,F,A)
Dag 4: Köln og mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rudesheim (M,F,A)
Dag 6: Mannheim samt mulighed for udflugt til Heidelberg slottet (M,F,A)
Dag 7: Kehl og mulighed for byrundtur i Strasbourg (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Mainz og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Amsterdam samt indkvartering på skib (A)

Vi tager direkte fra lufthavnen til vores firestjernede skib, der skal danne rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Rhinen de næste otte dage.

Efter tildelingen af kahytter er der mulighed for at lære skibet bedre at kende og nyde de omkringliggende omgivelser. Skibet ligger til i Amsterdam ca. 30 minutters gang fra centrum.

På skibet bliver vi budt velkommen af skibets personale og gennemgår den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Middagen serveres i skibets hovedrestaurant, og derefter kan aftenen nydes enten ombord eller på egen hånd i land.

Dag 2: Amsterdam og mulighed for byrundtur (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi fra morgenmaden sammen med vores rejseleder på en byvandring i den spændende hollandske hovedstad. Turen går bl.a. forbi den historiske plads "Dam", der huser det tidligere kongelige palads fra det 13. århundrede. Her står også den 22 meter høje statue, der mindes de faldne soldater under Anden Verdenskrig. Byens blomstermarked domineres naturligvis af Hollands nationalblomst, tulipanen, og efter et besøg på det farverige marked, er det tid til en kanalrundfart i de hyggelige kanaler. Med cirka 100 kilometer snoede vandveje gennem byens gader, er kanalerne Amsterdams absolutte kendetegn - som også i sin tid inspirerede vores egen Christian 4., da han anlagde Christianshavn i 1618. Vi nyder udsigten, betragter bylivet, og sejler blandt andet forbi det historiske hus, hvor den jødiske familie Frank boede under Anden Verdenskrig og Anne Frank skrev sin berømte dagbog.
Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres frokost og middag. Resten af dagen er til egne eventyr, og sen aften er vi klar til at stævne ud på Europas tredje længste flod, Rhinen.


Billede: Amsterdams hyggelig gader ved kanalen.

Dag 3: Arnhem, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 06:00 - afsejling kl. 14:00
Vi ankommer i dag til historiske Arnhem. Byens historie går tilbage til 1200-tallet, men huskes nok mest for dets skæbne under 2. Verdenskrig, hvor slaget ved Arnhem ødelagde byen og beboerne måtte flygte derfra. Krigen betød en næsten total genopbygning, hvor kun enkelte monumenter blev bevaret fra førkrigstiden. I dag huser Arnhem ca. 150.000 indbyggere og byen byder på et væld af spændende oplevelser.
Vi har formiddagen til at gå i land og udforske byen i eget tempo. Er du historieinteresseret, (og har du måske set filmen "Broen ved Arnhem"), så kan vi anbefale at tage en tur på et af de historiske museer omhandlende 2. Verdenskrig. Heriblandt Arnhem airborne museet eller Arnhem krigsmuseum omhandlende slaget i 1944. Du kan også gå en tur på shoppinggaden, eller få en kop kaffe på en af byens cafeer. Ved middagstid er vi igen klar til at stige ombord på vores skib for at spise frokost og for at sejle videre mod Köln.

Dag 4: Köln og mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 21:30
I dag ankommer vi til Tyskland og til landets fjerdestørste by Köln. Har du købt udflugtspakken, så tager vi i dag på byrundtur med vores rejseleder. Vi skal på opdagelse i den over 2000 år gamle by, der i sin tid blev grundlagt af romerne. Her betragter vi udefra den smukke Kölner domkirke, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Den gamle bydel og markedspladsen, der emmer af hygge med masser af restauranter og cafeer, er også på programmet. Når byrundture er slut tager vi tilbage til skibet, for at spise frokost. Du kan også vælge at blive i byen på egen hånd og returnere til skibet inden aftenmaden bliver serveret.


Billede: Köln by med Kölner Domkirke i baggrunden.

Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rüdesheim, tid på egen hånd (M,F,A)

Koblenz: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 13:00
Rüdesheim: Ankomst kl. 19:00 - afsejling kl. 03:00

I dag er der to stop på vores færd langs Rhinen - i de tyske byer: Koblenz og Rüdesheim. Dagen er på egen hånd, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd og tips til spændende oplevelser.

Koblenz er stedet hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen "Deutsches Eck". Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden. Du kan også spadsere en tur i byens blomsterpark eller gennem de hyggelige gader med de idylliske bindingsværkshuse.

Ved middagstid sejler vi videre, og eftermiddagen nydes ombord på skibet. Undervejs sejler vi gennem den 113 meter smalle, og sagnomspundne, Lorelei-passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne. 

Vi ankommer til Rüdesheim ved aftenstid, og efter middagen ombord er der rig mulighed for at opleve byen. Besøg f.eks. den hyggelige gade Drosselgasse, der huser et hav af caféer og øl-barer.

Dag 6: Mannheim og mulighed for udflugt til Heidelberg slottet (M,F,A)

Manheim: Ankomst kl. 12:30 - afsejling kl. 18:30
Har du købt udflugtspakken, kører vi fra morgenstunden mod Heidelberg og Heidelberg-slottet. Det er uden tvivl et af de mest imponerende slotte i Tyskland. Slottet troner 70 meter over byen og har Rhinens biflod Nacher bugtende under sig. Slottet er placeret i naturskønne omgivelser og herfra er en imponerende udsigt. Vi får en rundvisning på slottet og hører om slottets og byens over 700-årig historie. Efter rundvisningen tager vi på en byvandring i Heidelberg og kører efterfølgende tilbage til skibet, hvor vi spiser vores frokost.

Om aftenen sætter vi os til bords og nyder aftensmaden imens vi stævner ud mod vores næste stop på turen - nemlig Kehl.


Billede: Heidelberg by og Heidelberg slot.

Dag 7: Kehl og mulighed for byrundtur i Strasbourg (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 19:00
Vi ankommer i dag til den tyske by Kehl, der ligger 15 minutter fra den franske by Strasbourg. Det er derfor også nærliggende, at dagens tilkøbsudflugt går til Strasbourg. Efter ankomsten tager vi sammen med vores rejseleder på en byrundtur, hvor vi hører om Strasbourgs spændende historie. Undervejs passerer vi bl.a. katedralen Notre Dame fra 1874 og den gamle bydel, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Her skal vi se Petite France, et historisk område der charmerer med hyggelige kanaler og smukke bindingsværkshuse. Tilbage i Kehl er resten af dagen til egne oplevelser. Om aftenen nyder vi vores sidste skønne middag ombord i hinandens selskab.


Billede: Strasbourg og bindingsværkshuse.

Dag 8: Ankomst Mainz og hjemrejse fra Frankfurt (M)

Ankomst kl. 08:30
Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til skibet. Alt efter hvilken flytid du har, så kører du enten direkte til lufthavnen eller har lidt til på egen hånd, inden du rejser tilbage til Danmark.

Kort

Flodkrydstogt på Rhinen

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/5 - 15/5Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke11.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/6 - 12/6Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke11.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
19/6 - 26/6Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke12.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/8 - 21/8Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke12.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
28/8 - 4/9Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke12.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/10 - 30/10Se flytider KøbenhavnFlodkrydstogt på Rhinen - 8 dage i samarbejde med Samvirke10.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly t/r
 • Syv nætter på MS Crucevita i delt standardkahyt på main dæk
 • Helpension ombord på skibet
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb/tillæg:

 • Kahyt på main dæk til én person, kr. 5.695
 • Promenadekahyt til to personer, kr. 1.995 pr. person
 • Promenadekahyt til én person, kr. 9.295
 • Udflugtspakke, kr. 1.195 pr. person
  Pakken inkluderer byrundtur i Köln, Strasbourg og Amsterdam samt besøg på Heidelberg slot

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn ca. 50 euro i alt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel