Skip to main content

Donaufloden på første klasse

Den lille østrigske by Dürnstein ved floden Donau
Flodkrydstogtskibet MS Crucestar
Den østrigske by Melk
Bratislava - slottet med udsigt over Donau
Bronzestatue i Bratislava
Budapest og Donau i skumringen
Østrigs hovedstad Wien beliggende ved Donaufloden
Fiskermandens Bastion i Budapest
Vue fra Fiskermandens Bastion mod Donau og Parlamentsbygningen i Budapest
Pris fra:
10.495,-
Dage:8
Bestil rejse

Flodkrydstogt på Donau

Kulturrejser Europa byder dig velkommen på dette skønne krydstogt på Donaufloden spækket med komfort, god mad og store kulturelle oplevelser. Fra skibet venter storslåede udsigter, der veksler mellem grønne skråninger, prægtige bygningsværker og udsmykkede broer.

Vi besøger hele tre lande og tre hovedstæder, når vi anløber Wien i Østrig, Bratislava i Slovakiet og Budapest i Ungarn. Vi oplever desuden flodbreddens smukke natur i Melk og Dürnstein, samt i Linz og Esztergom. 

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt på Donau:

 • Besøg i 3 lande og 3 hovedstæder
 • Direkte fly
 • 4* flodkrydstogtskib
 • Helpension ombord
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugtspakke med oplevelser i Wien, Melk, Bratislava og Budapest
 • Dansktalende rejseleder

4* krydstogtskib

MS Crucestar er et moderne skib, og i rejsens pris er inkluderet helpension, som serveres i skibets nydelige restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller soldæk, bibliotek samt  bar og lounge. Kahytterne er moderne og rummelige med udsigt til vandet, og mod tillæg kan der vælges at opgradere til anden kahytskategori.

Tilkøber du udflugtspakken hjemmefra, er du i godt selskab med vores dansktalende rejseleder, hvad enten det er på byvandring eller på sightseeing med bus. Alternativt kan du selvfølgelig udforske de spændende anløbshavne på egen hånd og i eget tempo.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Donau:

Dag 1: Ankomst til Wien samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Mulighed for byrundtur i Wien samt afsejling (M,F,A)
Dag 3: Dürnstein og Melk, mulighed for udflugt til Stift Melk klosteret (M,F,A)
Dag 4: Linz og tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 5: Bratislava, mulighed for byvandring (M,F,A)
Dag 6: Budapest, mulighed for byrundtur (M,F, A)
Dag 7: Esztergom (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Wien og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

*Tidsangivelser og havneanløb angivet i dagsprogrammet er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. 

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Wien samt indkvartering på skib (A)

Efter ankomsten til Wien kører vi direkte til vores 4* skib, der danner rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Donau de næste otte dage.
Skibet ligger til i Wien (ca. 25 minutter uden for centrum), og dagen i dag kan bruges på at lære skibet bedre at kende, slappe af på skibets hyggelige fællesområder, samt nyde de omkringliggende omgivelser. Vi får tildelt vores kahytter om eftermiddagen og inden aftensmaden, vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse.
Vi ligger til natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord, eller måske melder lysten sig til en tur ind til centrum på egen hånd.

Dag 2: Wien, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00
Wien - også kaldes musikkens hovedstad - har i sin tid huset store kunstnere som Mozart og Beethoven, og byen er fortsat frontløber for store klassiske koncerter. I den gamle bydel er der flere ærespladser og statuer for datidens musikgenier.

Har du tilkøbt udflugtspakken, starter vi dagen i bus, hvor vi kører ved den velkendte Ring-Boulevard. Her betragter vi nogle af byens historiske bygninger som operahuset, parlamentsbygningen, universitetsbygningen og Burg-teatret. Efter køreturen er vi klar til at se lidt nærmere på byen til fods og går blandt andet forbi Stephansdom domkirken fra 1200-tallet, der i sin tid husede Mozarts bryllup - og siden begravelse. Domkirkens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Efter vores gå-tur vender vi tilbage til skibet, og frokosten spiser vi ombord.

Om aftenen har du mulighed for at tilmelde dig en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Oplev stedet, hvor selveste Johann Strauss i sin tid dirigerede og hør essensen af Wiens klassiske musikstykker. Salonorkestret Alt Wien er et af Wiens velkendte fortolkere af klassisk musik, og du kan godt glæde dig til en fantastisk aften i musikkens tegn. Du skal tilmelde dig hjemmefra og prisen er 65 euro pr. person for kategori B, som betales lokalt. (OBS. Tilmelding er bindende. Der skal være minimum 10 personer fra hele skibet der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). Vi sejler først ved midnatstid, så der er også mulighed for at tage til byen på egen hånd, inden vi stævner ud på vores færd, hvor Dürnstein og Melk venter forude.


Billede: Wien fra toppen med domkirken Stephansdom.

Dag 3: Dürnstein og Melk, mulighed for udflugt til Stift Melk-klosteret (M,F,A)

Dürnstein: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 12:00
Melk: Ankomst kl. 15:00 - afsejling kl. 20:00

Efter morgenmaden er vi klar til at gå i land i den lille østrigske landsby Dürnstein, der med sine ca. 900 indbyggere giver et hyggeligt billede af det landlige og lokale byliv. Formiddagen er til egne oplevelser og trods byens beskedne størrelse på 16,81 km2, byder den på en bred vifte af oplevelser og historie. Byen er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, og formiddagen kan med rette foregå i de hyggelige gader eller ved udsigtspunktet, for at se byen fra oven. Herudover huser byen det gamle klosterkompleks fra år 1410 og den berømte borgruin, hvor Richard Løvehjerte i sin tid sad som fange.


Billede: Den lille østrigske landsby Dürnstein.

Ved frokosttid er vi igen ombord på skibet og ankommer til byen Melk om eftermiddagen. Allerede ved indsejling er det svært ikke at lægge mærke til det kolossale og smukke benediktinerkloster, der troner op fra klippetoppen over byen og floden. Man drages næsten af nysgerrighed for at få lov til at se nærmere på det prægtige bygningsværk, der med sin velbevarede barokstil i dag fungerer som turistattraktion og skole. Har du købt udflugtspakken, går vi mod klosteret, hvor der venter os en omvisning. Her ser vi det spændende middelalderbibliotek, marmorsalen og kirken - og så er der tid til at gå en tur i den hyggelige klosterhave.


Billede: Den indre gård i benediktinerklosteret Stift Melk.

Dag 4: Linz, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 14:00
Efter morgenmaden er det tid til at gå i land i Linz, der i 2009 var europæisk kulturby og byder på masser af kunst og kultur. Det er også anbefalelsesværdigt at gå en tur i den gamle bydel, der charmerer med brostensbelagte gader, historiske bygninger og hyggelige cafeer. Frokosten serveres ombord på skibet og tidlig eftermiddag er vi igen klar til at sejle videre mod Slovakiet og Bratislava.

Dag 5: Bratislava, mulighed for byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 19:00
Vi ankommer tidligt om morgenen til den slovakiske parlamentsby Bratislava. Efter morgenmaden kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke og forholdsvis nye hovedstad, der blev til efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden og blandt dem er statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donau-floden.


Billede: Bratislava.

Skal du med på den tilkøbte udflugt, går vi fra skibet mod byens store seværdigheder. Vi skal blandt andet forbi St. Martins katedralen og kan se frem til at slentre ad de hyggelige brostensbelagte gader, blandt kirker og palæer.

Dag 6: Budapest, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 04:30
Ungarns hovedstad Budapest, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, er bogstaveligtalt opdelt, med Buda på den ene side af bredden og Pest på den anden side, og byen imponerer med et væld af historiske monumenter.

Har du købt udflugtspakken, skal vi i dag stifte bekendtskab med begge sider af byen. Vi tager til byen i bus og oplever også lidt af byen til fods. Vi kan blandt andet se frem til at komme forbi slotsområdet i den gamle bydel, hvor vi udefra ser Fiskermandens Bastion, der omkranses af syv tårne. Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar-klaner, der besatte det Karpatiske Bassin og dannede Det Ungarske Rige. 


Billede: Fiskermandens Bastion i Budapest.

Tilbage på skibet står frokosten klar og herefter er resten af dagen til egne eventyr i den fortryllende storby. Aftensmaden kan nydes på skibet, eller måske frister en tur på egen hånd til en af byens mange restauranter i land.

Dag 7: Esztergom, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 13:00
Vi sejler fra Budapest tidligt om morgenen og ankommer først på formiddagen til en af ungarns ældste byer, Esztergom. Dagen er til egne oplevelser, og det er absolut værd at gå en tur i den smukt beliggende by. Du kan eventuelt gå en tur op til byens domkirke, der dateres tilbage til år 1869. På turen derop går du langs den gamle bymur, og når du når toppen, imponeres du med kirkens størrelse og placering på højen ved floden. Her får du udsigt ud over byen, floden og de grønne omgivelser.  

Omkring middagstid sejler vi atter videre mod Østrig og tilbage til Wien.


Billede Esztergom.

Dag 8: Ankomst til Wien og hjemrejse (M)

Ankomst kl. 07:00
Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra skibet og herefter er vi klar tage ind til centrum, hvor vi har lidt tid på egen hånd, inden vi tager i lufthavnen for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Vejret

Hold dig ajour omkring vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

 

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/5 - 15/5Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
11.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/5 - 22/5Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/6 - 19/6Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
17/7 - 24/7Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
10.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/7 - 7/8Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
10.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
7/8 - 14/8Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Vi sejler med 4* Crucestar
11.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/10 - 16/10Se flytider KøbenhavnDonaufloden på første klasse - 8 dage
Afrejse 2019 - Vi sejler med 4* Crucestar
11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Wien t/r
 • Syv nætter på 4* skib i valgt kahytskategori
 • Helpension ombord på skibet ifølge program
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb:

 • Udflugtspakke, kr. 995 pr. person. Inkluderer udflugter i Wien, Melk, Bratislava og Budapest.
 • Klassisk koncert i Wien på dag 2, billetkategori B, 65 euro pr. person.
  Betales på skibet. Tilmelding er bindende(OBS. der skal være minimum 10 personer fra hele skibet, der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). 

Kahytstillæg:

 • Afrejse den 8. maj og 7. august 2019:
 • Deluxe kahyt på middle dæk til én person, kr. 3.995
 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 1.395 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til én person, kr. 5.995
   
 • Afrejse den 15. maj, 12. juni og 31. juli 2019:
 • Deluxe kahyt på middle dæk til to personer, kr. 695 pr. person
 • Deluxe kahyt på middle dæk til én person, kr. 4.695
 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 1.995 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til én person, kr. 6.795
   
 • Afrejse den 17. juli 2019:
 • Standard kahyt front til to personer, kr. 695 pr. person
 • Deluxe kahyt på middle dæk til to personer, kr. 1.395 pr. person
 • Deluxe kahyt på middle dæk til én person, kr. 5.395
 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 2.795 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til én person, kr. 7.495
   
 • Afrejse den 9. oktober 2019:
 • Deluxe kahyt på middle dæk til én person, kr. 3.595
 • Deluxe kahyt på upper dæk til to personer, kr. 1.395 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper dæk til én person, kr. 5.695

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahytstillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn ca. 50 euro i alt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel