Skip to main content

Australien og New Zealand på første klasse

Krydstogtrejse til New Zealand og Australien
Flot natur i New Zealand
Rundrejse i Australien
Krydstogt i New Zealand
Afslapning på krydstogtskib
New Zealand
Auckland i New Zealand
Par nyder udsigten fra krydstogtskib
Krydstogtrejse til Australien og New Zealand
Status:
Udsolgt

Krydstogt fra Australien til New Zealand

- 19 dages oplevelsesrigt krydstogt inklusive balkonkahyt og klassisk drikkepakke


Nu har du chancen for at opleve både Australien og New Zealand i én og samme rejse på vores førsteklasses krydstogt til landene "Down Under".

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Australien og New Zealand:

  • Inkluderer balkonkahyt, helpension og drikkepenge ombord
  • Inkluderer klassisk drikkepakke på skibet (værdi 4.800 kr.)
  • Du får spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Kyndig dansktalende rejseleder under hele rejsen
  • Førsteklasses krydstogtskib

Vi inkluderer spændende udflugter undervejs

I Australien og Sydney kan du glæde dig til at opleve bjergtagende natur ved Blue Mountains, koalaer og kænguruer i Featherdale samt dansk arkitektur, når vi besøger Operahuset og får en privat rundvisning. I Melbourne skal du på en hyggelig byrundtur og i Auckland i New Zealand kan du se frem til smuk natur ved Waitâkere parken efterfulgt af en frokost i Sky Tower - alt sammen inkluderet i rejsens pris.

I New Zealand har du mulighed for at tage med vores danske rejseleder i land og få oplevelser i de forskellige havne - arrangeret kun for os. Tilkøber du udflugtspakken, kan du se frem til at opleve gejsere, se delfiner og pingviner, tage på vinsmagning og gårdbesøg, sejle i de traditionelle Waka-både og køre i kabelvogn.

Krydstogt på første klasse - med balkonkahyt og drikkepakke ombord

Når du stiger ombord på vores førsteklasses Celebrity skib i Australien, kan du godt glæde dig til at blive forkælet. Ud over fantastisk service, skøn underholdning og mad får du din egen balkonkahyt, så du kan nyde sejladsen på fornemmeste vis. Herudover inkluderer turen også skibets klassiske drikkepakke.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for krydstogtet til Australien og New Zealand med afrejse d. 28. januar:

Dag 1 -2: Afrejse fra København og ankomst til Sydney
Dag 3: Udflugt til Blue Mountains (M,F)
Dag 4: Byrundtur i Sydney og afsejling (M,F,A)
Dag 5: På havet mod Melbourne (M,F,A)
Dag 6: Melbourne og byrundtur (M,A)
Dag 7-8: På havet mod New Zealand (M,F,A)
Dag 9: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)
Dag 10: Dunedin, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 11: Akaroa, mulighed for gårdbesøg, vinsmagning og delfinsejlads (M,F,A)
Dag 12: Wellington, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,F,A)
Dag 13: På havet mod Bay of Island (M,F,A)
Dag 14: Bay of Island, mulighed for Waka-sejlads (M,F,A)
Dag 15: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)
Dag 16: Auckland og besøg ved vestkysten (M,F)
Dag 17: Auckland, tid til egne oplevelser (M)
Dag 18: Afrejse (M)
Dag 19: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1 -2: Afrejse fra København og ankomst til Sydney

Vi flyver med det firestjernede flyselskab Emirates via Dubai til Sydney og ankommer sent dagen efter. Sydney er i januar 10 timer forud dansk tid. Herefter kører vi direkte til det centralt beliggende hotel, hvor der er tid til at slappe af efter flyrejsen.

Dag 3: Blue Mountains (M,F)

Fra morgenstunden går turen mod de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene - og har med rette været med til at navngive området.

Inden ankomsten til de spektakulære bjerge er der et stop ved dyrereservatet Featherdale. Her er dit første møde med Australiens mangfoldige dyreliv, hvor koalaer og kænguruer hilser dig velkommen sammen med de 1700 andre dyr i den velkendte og autentiske park.

Turen går efterfølgende mod Blue Mountains, og du kan se frem til flotte udsigtspunkter undervejs. Bl.a. de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”.
Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney.


Billede: Sydney havn og Blue Mountains med "De Tre Søstre".

Dag 4: Byrundtur i Sydney og rundvisning i Sydney Operahus (M,F,A)

Afsejling kl. 18.30
Efter morgenmaden er det tid til at opleve Australiens største by, Sydney, med næsten fem millioner indbyggere. Vi tager mod det historiske område ”The Rock”, hvor du blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Bridge mod Sydney Operahus og havneområdet. Derefter går turen inden for i det verdensberømte operahus, hvor vores gruppe får en times privat rundvisning.

Omkring middagstid er det tid til at gå om bord på krydstogtsskibet. Efter indtjekning er der fælles frokost i skibets restaurant. Efterfølgende går vi på opdagelse for at lære skibet bedre at kende, og efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse kan du fra dækket tage afsked med Sydney, mens vi stævner ud
på havet langs Australiens smukke østkyst.

Dag 5: På havet mod Melbourne (M,F,A)

I dag har du chancen for at nyde skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod Melbourne. Det giver dig rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren ledsaget af livemusik, vinsmagning eller foredrag. Det er også en mulighed at slappe af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om dagens aktiviteter.

Vores danske rejseleder holder foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter rejselederen arrangerer.

Dag 6: Melbourne og byrundtur (M,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 18:00
Vi går i land i Australiens næststørste by Melbourne. Australien har seks delstater, og Melbourne ligger i delstaten Victoria, hvor den er delstats-hovedstad. Byen fascinerer med smukke haver og ny og gammel arkitektur, og så er den et kulturel samlingspunkt for landets musik- og kunstinteresserede. Fra morgenstunden er der byrundtur, hvor vi bl.a. kører forbi nogle af byens store historiske monumenter. Her i blandt China Town og Queen Victoria Marked samt den royale botaniske have. Undervejs er der tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi om eftermiddagen tager mod skibet for at sejle videre mod nye horisonter.

Dag 7-8: På havet mod New Zealand (M,F,A)

Vi har endnu et par dage på havet, og imens vi sejler mod sydøen i New Zealand, er der tid til at læne sig tilbage og nyde livet ombord.

Dag 9: Fiordland - Milford, Doubtful og Dusky Sound (M,F,A)

Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Og hvilken velkomst! Fiordland National Park er ubetinget landets største og er at finde på UNESCO's verdensarvsliste. Den vidner om dengang New Zealand blev til - med en rå og uberørt natur - der byder på dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.   
                        
Glæd dig til i dag at nyde de omkringliggende idylliske omgivelser. Vi sejler nemlig gennem nationalparken og oplever området på bedste vis, når vi sejler ved tre af New Zealands mest berømte fjorde: Milford, Dusky og Doubtful Sound. Alle minder de, på mange måder, om et lille stykke af Norge – blot i en mere frodig og grøn udgave.


Billede: Milford Sound.

Dag 10: Dunedin, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 09.00 - afsejling kl. 19.00
De skotske aner fornægter sig ikke i Dunedin, der blev grundlagt at skotske indvandrere. Det er derfor heller ikke uden grund at byen kaldes ”Sydens Edinburgh”.

Har du købt udflugtspakken, tager vi i dag på byrundtur. Her kommer du forbi fine victorianske huse, katedralen og ikke mindst togstationen - som er noget af et mesterværk. Vi går en tur i den botaniske have og runder Balwin Street, som med en hældning på 38 grader regnes for verdens stejleste gade.
Efter byrundturen er det muligt at spise frokosten om bord på skibet eller i land på egen hånd.


Billede: Dunedin togstation.

Dag 11: Akaroa, mulighed for gårdbesøg, vinsmagning og delfinsejlads (M,F,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
Akaroa, der er placeret syd for Christchurch, blev grundlagt af franske kolonister i 1840. Byen fungerede i sin tid som hvalstation, grundet det imponerende udsyn fra byens bakketoppe. Ud over charmerende fransk islæt er byen omgivet af smuk natur.

Har du købt udflugtspakken, bringer dagens udflugt dig på besøg på en lokal gård. Først sejler vi med skibets tenderbåde i land og kører herefter ud på landet. Her ser vi, hvordan det landlige liv leves på den anden side af jorden. Gårdejerne er fåreavlere, og de demonstrerer kunsten at styre fåreflokkene og viser hvordan dyrene klippes. Derefter kan du nyde en god kop te på gården.

New Zealands hvidvine er verdensberømte, og på dagens udflugt besøger du en af de lokale vingårde, og bliver modtaget af familien, der fortæller om deres vinproduktion og sørger for vinsmagning og snacks.

Dagens sidste udflugt foregår ombord på et mindre skib. Vi sejler ud fra Akaroa havn, og du kan glæde dig til en tur, der kommer forbi havgrotter og høje kløfter. Der er stor sandsynlighed for at du ser delfiner, sæler, pingviner og forskellige fuglearter undervejs. Efter sejlturen tager vi tilbage til skibet, hvor vi spiser en sen frokost. Om aftenen sejler skibet videre mod New Zealands hovedstad, Wellington.


Billede: Akaroa.

Dag 12: Wellington, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,F,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
New Zealands hovedstad Wellington er en lidt overset by. Byen, der er placeret på nordøen, er virkelig blomstret op de senere år med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer. Og så er de omkringliggende grønne bakker med til at gøre Wellington til landets måske smukkeste havneby.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på byrundtur. Dagen begynder ved udsigtspunktet Mount Victoria, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og havnen. Efterfølgende tager vi kabelvognene til botanisk have. Derudover kommer du forbi Parlamentet og katedralen St. Paul’s samt det topmoderne og interaktive Te Papa-museum, byens stolthed, der giver et fantastisk indblik i New Zealands historie, kultur og folkefærd.

Efter dagens udflugt kan du vælge at tage tilbage til skibet og spise frokost - eller bruge tid på egen hånd i byen, inden skibet om aftenen sætter kurs mod Bay of Island.

Dag 13: På havet mod Bay of Island (M,F,A)

Vi har dagen på havet, og der er god tid til at fordøje de mange oplevelser og indtryk, som vi allerede nu har pakket i kufferten. Vi kan også roligt læne os tilbage og nyde livet, mens vi lader os forkæle af den fantastiske service og komfort på skibet. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masser af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis også holde foredrag og lave fælles aktiviteter.

Dag 14: Bay of Island, mulighed for Waka-sejlads (M,F,A)

Ankomst kl. 07.00 - afsejling kl. 18.00
Idylliske Bay of Island er kendt for sine smukke strande, et mildt klima, billedskønne småbyer og ikke mindst godt fiskeri. Det er også her, at traktaten mellem maorierne og de hvide indvandrene blev indgået i 1840 - og New Zealand efterfølgende formelt blev en nation. Nogle af landets første bosættere kom til her, hvilket har sat sit præg på byens historie.

Har du købt udflugtspakken, sejler vi efter frokosten med tenderbåde i land, hvor en bus venter for at køre os til dagens Waka-oplevelse. Musklerne skal i brug, når vi sammen med vores lokale erfarne maori-guide skal ro i de historiske og traditionelle kanoer - waka’er. Kanoerne, der kan være op til 40 meter lange, er gennem historien både blevet brugt som fiskerbåde og "krigsskibe". Dagens sejlads er mindre dramtisk, og undervejs på den unikke tur langs Waitangi-floden hører du historien fra maori-stammens fortid og nutid.
Efter sejladsen er der lidt tid til at gå en tur på stranden, inden vi sejler tilbage til skibet i tenderbådene.


Billede:
Maori-figur og Waka-kanoer.

Dag 15: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)

Ankomst kl. 08.00. Afsejling kl. 19.00
I dag ankommer skibet til Tanuranga og Plenty of Bay området. Området har været beboet siden 1300-tallet, hvor de første Maorier kom til området og byen er i dag en af New Zealands vigtigste eksporthavne. Bugtens omkringliggende strande og det friske hav tiltrækker turister og det samme gør områdets gejsere, boblende mudder-pools og dampende søer.

Udflugtspakken byder i dag på en tur til Te Puia ved Rotorua. Området
har den største koncentration af maorier (ca. 20 %) og stammefolket står blandt andet bag Te Puia – maoriernes kulturcenter, som du skal opleve i dag. Her mødes du af lugten fra de svovlholdige kilder, men også af naturfænomener i verdensklasse. Den lokale guide tager os med på en gåtur i området, hvor vi ser de boblende mudderpøle og dampende søer. Derefter nyder vi en traditionel varm frokost i de natursmukke omgivelser.

Dag 16: Auckland og besøg ved vestkysten og Waitâkere parken (M,F)

Ankomst kl. 06.30
Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibet. Vi er nemlig ankommet til New Zealands største by, Auckland, der er sidste stop på rejsen. Auckland byder på lune temperaturer, hvilket gør området rig på skønne naturområder.

Formiddagen står i naturens tegn, når vi besøger vestkysten og Waitâkere-parken, hvor du kan nyde spektakulære havudsigter. Vi går også en tur ved stranden - på det sorte sand - samt en lille tur i regnskoven. Efterfølgende kører vi til centrum af Auckland, hvor vi nyder en frokost i Sky Tower med udsigt over byen. Restauranten, der er placeret over byens tage, roterer hver time og giver et 360 graders kig rundt over byen. Om eftermiddagen kører vi til vores hotel. Resten af dagen er fri til egne oplevelser.

Dag 17: Auckland, tid til egne oplevelser(M)

Dagen er til afslapning og egne kulturelle oplevelser i Auckland. Rejselederen står til rådighed med vejledning og gode råd.

Dag 18: Afrejse (M)

Det er blevet tid til at sige farvel til New Zealand efter en eventyrlig rejse. Vi kører mod lufthavnen og flyver mod Danmark.

Dag 19: Hjemkomst

 

Kort

Afrejse 28 januar 2019:

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Australien:
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Asutralien, som vi arrangerer og har inkluderet i rejsens pris.
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der her er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

New Zealand: Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomsten til New Zealand. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter ind i New Zealand som frugt og honning.  Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Tidsforskel
I vores  vinterhalvår er tidsforskellen i forhold til Danmark:
Australien/New Sout Wales: + 10 timer
New Zealand: + 12 timer

Valuta
Australien: 
Valutaen kaldes australske dollars, AUD.
100 AUD svarer ca. til 465 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

New Zealand: New Zealand dollars (NZD).
100 NZD svarer ca. til 435 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.

Skibet er kontantløst, men der afregnes i amerikanske dollars (USD).

*Den foroven anvendte valutakurser er fra maj 2018.

Vaccinationer
Der kræves ingen vaccinationer for rejser til New Zealand. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. Generelt anbefaler vi altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien og New Zealand.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
I både Australien og New Zealand anvendes 220 V og tre-bens stik, hvorfor adaptor må anvendes. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Sydney og Auckland og frokost på udflugten i Auckland.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer også skibets klassiske drikkepakke med rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og gangbesvær. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Krydstogt
Du kan læse meget mere omkring det, at være på krydstogt ved at klikke HER

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, faciliteterne på skibet samt generel information.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Hotel