Skip to main content

Krydstogt - den kroatiske skærgård

Kroatisk skærgård, Split
Krydstogt - Den kroatiske skærgård
Makarska - Den kroatiske skærgård
Nationalparken i Mljet
Krydstogt - Dubrovnik
Korcula
Hvar havn - kroatisk skærgård
Hvar - krydstogt
Zlatny Rat
Status:
Udsolgt

Den kroatiske skærgård - krydstogt for livsnydere

Dalmatien - som dækker størstedelen af den kroatiske kyststrækning plus et mindre stykke ind i landet - er blevet et af de mest attraktive ferieområder i Europa de seneste år. Ikke mindst grundet den fortryllende kyststrækning, de mange smukke øer og den autentiske middelhavsstemning. Dalmatien har også en fantastisk historie og kultur, som vi får indtryk fra gennem ugens mange stop på kysten eller på øerne.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Kroatien:

  • Kun Kulturrejser Europas gæster ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Direkte fly
  • Inklusive spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • A+ skib inkl. halvpension ombord
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Split og Dubronik

Odysséen begynder og slutter i storbyen Split ombord på vores eget chartrede skib. Her er stemningen intim, maden god og komforten i top. Vi kombinerer livsnydelsen med kulturelle besøg og fantastisk natur, når vi sejler på kryds og tværs i det fantastiske ø-rige mellem Split og Dubrovnik. Der er sørget for tid til egne oplevelser hvor vi overnatter, og i løbet af dagene er der rigelige muligheder for at tage en dukkert i det azurblå Adriaterhav.

Kort dagsprogram afrejse d. 19/5, 28/7 og 29/9:

Dag 1: Ankomst til Split, sejlads Split - Makarska (F)
Dag 2: Sejlads Makarska - Mljet (Polaca), besøg i nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 3: Sejlads Mljet - Dubrovnik, guidet byrundtur i Dubrovnik (M,F)
Dag 4: Dubrovnik på egen hånd, sejlads Dubrovnik - Sipan (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Sipan - Korcula, guidet rundtur i Korcula (M,F)
Dag 6: Sejlads Korcula - Hvar, guidet rundtur i Hvar (M,F)
Dag 7: Sejlads Hvar - Zlatny Rat - Split, guidet rundtur i Split (M,F)
Dag 8: Afmønstring fra skibet og hjemrejse (M)
* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 4 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.
* På disser rejser flyver vi København - Split t/r.

Kort dagsprogram d. 2/6 og 22/9:

Dag 1: Ankomst til Dubrovnik, byrundtur i Dubrovnik og ombordstigning (F)
Dag 2: Sejlads Dubrovnik - Sipan (M,F)
Dag 3: Sejlads Sipan - Mljetm, besøg i nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 4: Sejlads Mljet - Korcula, guidet rundtur i Korcula (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Korcula - Vis, Den Blå Grotte (M,F)
Dag 6: Sejlads Vis - Hvar by - Starigrad (M,F)
Dag 7: Sejlads Starigrad - Bol/Brac - Split, byrundtur i Split (M,F)
Dag 8: Hjemrejse (M)
* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 4 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.
* På disse rejser flyver vi København - Dubrovnik//Split - København

Kort dagsprogram d. 8/9:

Dag 1: Ankomst til Split, byrundtur i Split, sejlads Split – Stari Grad  (F)
Dag 2: Sejlads Starigrad - Vis, byrundtur Hvar by (M,F)
Dag 3: Sejlads Vis - Korcula, byrundtur Korcula (M,F)
Dag 4: Sejlads Korcula – Trstenik (M,F,A)
Dag 5: Sejlads Trstenik – Mljet, besøg i nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 6: Sejlads Mljet - Sipan (M,F)
Dag 7: Sejlads Sipan - Dubrovnik, byrundtur i Dubrovnik (M,F)
Day 8: Dubrovnik på egen hånd, hjemrejse
* Aftensmaden (Captain's dinner) er sat på dag 4 som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.
* På denne rejse flyver vi København - Split//Dubrovnik - København

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram 19/5, 28/7 og 29/9

Dag 1: Ankomst, ombordstigning til det gode liv (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen, hvor vi skal påmønstre vores hyggelige private skib, der gennem ugen er vores helt eget. Sejladsen begynder omkring kl. 13:00, hvor vi stævner ud fra havnen i Split og bevæger os sydover langs den smukke dramatiske kyst mod Markarska. Undervejs laver kokken en god frokost, som vi nyder mens den spektakulære kystlinje passerer forbi. Vi lægger til undervejs, så det er muligt at komme i vandet og få sig en dukkert. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores havn for natten i Makarska.  Byen ligger for vores fødder, og aftenen er til egen afbenyttelse. Der er et godt udvalg af restauranter, hvor man kan komme lidt tættere på det kroatiske køkken. 


Billede: hyggelig plads i Makarska og havnen i aftenstemning.

Dag 2: Makarska - Mljet (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Her skal vi opleve det smukke ø-rige, som den kroatiske kyst består af. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddagsdukkert inden frokosten ombord. Båden lægget til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur og fortælling omkring parken, naturen og kulturen på øen Mljet. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn i Pomena. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 3: Mljet - Dubrovnik (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik.

Byens vartegn er den omkrandsende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblik over byen, og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.


Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.

Efter den guidede rundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 4: Dubrovnik - Sipan/Trstenik, formiddag på egen hånd i Dubrovnik (M,F)

Efter morgenmaden på båden er der mulighed for at se mere af Dubrovnik på egen hånd, inden båden sejler nordpå. Afhængig af det aftalte tidspunkt for afsejling kommer turen til at gå til enten øen Sipan eller den lille by Trstenik, som ligger på den kystens store halvø Peljesac. Begge byer er hyggelige små fiskelejer. Ankomsten bliver om eftermiddagen, og der er tid til at nyde livet på båden og de smukke omgivelse.

Dag 5: Sipan/Trstenik - Korcula, guidet rundtur og vinsmagning (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien, og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. Landet er i det hele taget en kulinarisk oplevelse og noget der satses meget på. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 


Billede: Korcula by.

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her. Vi har derefter smagsprøve på øens specialiteter, hvad mad og vin angår.

Efter smagsprøven er resten af dagen til fri afbenyttelse

Dag 6: Korcula - Hvar, byvandring i Hvar by (M,F)

Vi stævner ud efter morgenmaden mod øen Hvar, som i utallige undersøgelser er nævnt som en af de 10 smukkeste øer i verden. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter-paradis med alt hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Efter ankomsten til byen, møder vi vores lokale guide, som tager os med rundt i de små gyder, og vi besøger det naturlige samlingspunkt på byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet, og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store renæssance katedral.


Billede: Hvar by og skærgården set fra borgen.

Efter rundturen er resten af dagen og aftenen fri. For de historisk interesserede kan det anbefales at tage en tur op til byens fæstningsværk. Det ligger på toppen af de små bjerge som omkranser bugten og herfra er en fantastisk udsigt over byen, bugten og de små vinmarker på de omkringliggende skråninger. De snoede gader indbyder til at gå på egne eventyr og der er rigeligt med små hyggelige restauranter og cafeer hvor man kan nyde den gode mad.

Dag 7: Hvar - Split, stranden i Bol og historiske Split (M,F)

Vi sejler fra Hvar efter morgenmaden mod Split. Mellem Hvar og fastlandet ligger en anden af de større Adriaterhavsøer, nemlig Brac. Her laver vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat ved byen Bol.


Billede: Zlatni Rat stranden og Split.

Efter vi har fået vores frokost ombord sejler vi mod Split - hovedstaden i Dalmatien og Kroatiens næststørste by. Her får vi også en guidet rundvisning, som koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, så der er ingen tvivl om at der venter os spændende fortællinger på rundturen. Efterfølgende er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mulighederne for eksempelvis shopping er næppe større andre steder på den kroatiske kyst.

Dag 8: Afmønstring og afrejse (M)

Vi har vores sidste morgenmad på båden i Split, hvorefter det er tid til at sige farvel til kaptajnen og besætningen på skibet. En kort bustur til lufthavnen følger, og vi vender nordpå mod København igen.

Dagsprogram 2/6 og 22/9

Dag 1: Ankomst til Dubrovnik, byrundtur i Dubrovnik og ombordstigning (F)

Vi ankommer til Dubrovnik midt på eftermiddagen og tager med det samme efter indlogeringen på vores byrundtur i Adriaterhavets perle, som byen populært kaldes. Byens vartegn er den omkransende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.


Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.

Dag 2: Sejlads Dubrovnik - Sipan (M,F)

Turens første rigtige sejldag står for døren, og det bliver en dag hvor man virkelig komme ned i gear. Efter morgenmaden bevæger vi os nordpå i det fantastiske kroatiske ørige. Der bliver mange fantastiske syn, der møder os lige fra udsejlingen fra Dubrovnik. Øen Sipan er den største i øgruppen Elaphiti-øerne, og vi passerer flere af øgrupens små øer undervejs og får gode muligheder for at tage en dukkert. Vi lægger til i Sipan by, der er en lille fiskerby for natten.

Dag 3: Sejlads Sipan - Mljet, besøg med guide i Mljet nationalpark (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Ofte bliver Mljet betegnet som en af de smukkeste og hyggeligste øer i det kroatiske ørige grundet den fantastiske natur. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddags dukkert inden frokosten ombord. Vi lægger til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur til fods, hvor vi får fortællinger om parken, naturen og kulturen på øen. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn i Pomena i den nordlige del af øen. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 4: Sejlads Mljet - Korcula, guidet rundtur i Korcula (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien, og mange mener, at vinen her hører til landets bedste. Landet er i det hele taget en kulinarisk oplevelse og noget der satses meget på. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter.


Billede: Korcula.

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her.

Aftenen har vi på egen hånd og der er al mulig grund til at gå efter de lokale produkter, hvad angår mad og drikke.

Dag 5: Sejlads Korcula - Vis, Den Blå Grotte (M,F)

Dagens sejlads tager os længere ud i Adriaterhavet til øen Vis, der er den fjerneste beboede ø fra den kroatiske kyst. På turen derud sejler vi, hvis vejret tillader det, til den lille ø Bisevo, som er kendt for sin smukke grotter. Den Blå Grotte er den mest berømte af dem, og hvis man har lyst til det, kan man komme helt ind i den, dog mod en mindre betaling til de lokale bådsmænd. Efter frokost og en god gang badning sejler vi mod vores havn for natten i Vis by. Byen stammer helt tilbage fra det 4. århundrede før vores tidsregning og etableret af grækerne som koloni til Siracusa på Sicilien. Den har blot knap 2000 fastboende indbyggere og er en hyggelig lille havneby med mange gode muligheder for at nyde caféer, restauranter og den rolige maritime stemning, der hersker.

Dag 6: Sejlads Vis - Hvar by – Stari Grad (M,F)

Dagen i dag har øen Hvar i centrum. Øen er på flere – ganske uofficielle – top-ti-lister over verdens smukkeste øer. Vi starter i hovedbyen som også hedder Hvar. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter-paradis med alt, hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Men der er også en ældre og interessant historie i byen, som vores lokale guide tager os igennem, mens vi bevæger os rundt i de små gyder inden vi besøger byens naturlige samlingspunkt, byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store renæssance katedral.


Billede: Hvar by og skærgården set fra borgen.

Vi fortsætter mod den mere rolige, men ikke mindre charmerende by Stari Grad. Byen er en af de ældste i Europa og er grundlagt for mere end 2500 år siden. Området har været attraktiv at bosætte sig i grundet de gunstige jordbundsforhold i området omkring bugten. I dag er det den vel nok mest charmerende af de små havnebyer på Hvar, og den lange historie har fået byen optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Her er vores havn for natten, og det er et hyggeligt sted at gå rundt i de smalle gader og finde en restaurant til aftensmaden.

Dag 7: Sejlads Starigrad - Bol/Brac - Split, byrundtur i Split (M,F)

Vi sejler fra Hvar efter morgenmaden mod Split. Mellem Hvar og fastlandet ligger en anden af de større Adriaterhavsøer, Brac. Her laver vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat ved byen Bol.


Billede: Den berømte strand Zlatni Rat og Split.

Efter vi har fået vores frokost ombord sejler vi mod Split - hovedstaden i Dalmatien og Kroatiens næststørste by. Her får vi også en guidet rundvisning, som koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, så der er ingen tvivl om at der venter os spændende fortællinger på rundturen. Efterfølgende er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mulighederne for eksempelvis shopping er ikke større andre steder på den kroatiske kyst.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi tager mod lufthavnen efter en tidlig morgenmad ombord og siger farvel til den smukke kyst. Herefter har vi godt et par timers flyvning til København.

Dagsprogram 8/9

Dag 1: Ankomst til Split, byrundtur i Split, sejlads Split – Stari Grad (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split lufthavn kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen til byen. Vi udnytter tiden inden vi kan komme ombord på skibet med en guidet rundtur i Kroatiens næststørste by. Rundturen koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, som bliver en god balast til de øvrige udflugter på kysten og øerne i den kommende uge. Efter rundturen påmønstrer vi skibet og sejladsen mod Stari Grad på den smukke ø Hvar.

Stari Grad er en af de ældste i Europa og er grundlagt for mere end 2500 år siden. Området har været attraktiv at bosætte sig i grundet de gunstige jordbundsforhold i området omkring bugten. I dag er det den vel nok mest charmerende af de små havnebyer på Hvar, og den lange historie har fået byen optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Her er vores havn for natten, og byen er et hyggeligt sted at gå rundt i de smalle gader og finde en restaurant til aftensmaden.

Dag 2: Sejlads Stari Grad - Vis, byrundtur i Hvar by (M,F)

Vi starter dagens sejlads efter morgenmaden og sejler lidt nordpå rundt om spidsen af øen mod hovedbyen Hvar by. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter-paradis med alt, hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Men der er også en ældre og interessant historie i byen, som vores lokale guide tager os igennem, mens vi bevæger os rundt i de små gyder, inden vi besøger byens naturlige samlingspunkt på byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store renæssance katedral.


Billede: Hvar by og skærgården set fra borgen.

Herefter sejler vi videre mod øen Vis, der er den beboede ø i kroatien, der ligger fjernest fra kysten. På turen derud sejler vi, hvis vejret tillader det, til den lille ø Bisevo, som er kendt for sin smukke grotter. Den Blå Grotte er den mest berømte af dem, og hvis man har lyst til det, kan man komme helt ind i den, dog mod en mindre betaling til de lokale bådsmænd. Efter frokost og en god gang badning sejler vi mod vores havn for natten i Vis by. Byen stammer helt tilbage fra det 4. århundrede før vores tidsregning og etableret af grækerne som koloni til Siracusa på Sicilien. Den har blot knap 2000 fastboende indbyggere og er en hyggelig lille havne by med mange gode muligheder for at nyde caféer, restauranter og den rolige maritime stemning, der hersker.

Dag 3: Sejlads Vis - Korcula, byrundtur i Korcula (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, nemlig Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. I det hele taget er kulinariske oplevelser noget der satses meget på på Korcula. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer på øen - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her.


Billede: Korcula.

Aftenen har vi på egen hånd og der er al mulig grund til at gå efter de lokale produkter, hvad angår mad og drikke.

Dag 4: Sejlads Korcula – Trstenik (M,F,A)

Dagen er helt i afslapningens og livsnydelsens tegn, hvor der bliver rig lejlighed til at svømme og nyde de smukke udsigter. Vi sejler ind til kystbyen Trstenik, der ligger smukt i en lille bugt på Peljesac-halvøen. Byen er meget lille, men har skabt sig et navn inden for vinproduktion, da områdets vinstokke ikke blev angrebet så tidligt af vinlus, der kom fra USA, som øvrige vinområder i Europa, der havde større samhandel med den nye verden. Således sikrede man sig en stor handel med vin og vinstokke i hele Europa i midten af det 19. århundrede.

Vi lægger til for natten i Trstenik og kan nyde den smukke lille by med de høje bjerge i baggrunden.

Dag 5: Sejlads Trstenik – Mljet, besøg i Mljet Nationalpark (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Ofte bliver Mljet betegnet som en af de smukkeste og hyggeligste øer i det kroatiske ørige grundet den fantastiske natur. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddags dukkert inden frokosten ombord. Vi lægger til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur til fods, hvor vi får fortællinger om parken, naturen og kulturen på øen. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn i Pomena i den nordlige del af øen. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 6: Sejlads Mljet - Sipan (M,F)

Dagens sejlads sydpå tager og til hovedøen i Elaphiti-øgruppen, Sipan. Undervejs har vi fantastiske landskaber på de forbipasserende øer, og der er tid og mulighed til at tage nogle dukkerter undervejs i det blå blå hav både før og efter frokost.

Vi lægger til i Sipanska Luka, der er en af to byer på den lille ø. Øen er i øvrigt kendt for mange forskellige typer af palmetræer. Øen tilhørte også den tidligere republik Ragusa, som vi i morgen i Dubrovnik kommer til at høre meget mere om.

Dag 7: Sejlads Sipan - Dubrovnik, byrundtur i Dubrovnik (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle - Dubrovnik -  og lægge til kaj for sidste gang på denne rejse. Vi kommer til Dubrovnik lige efter vores frokost ombord på skibet.

Byens vartegn er den omkransende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.


Billede: Dubrovnik.

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske emperium.

Efter den guidede rundtur er der god tid til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 8: Dubrovnik på egen hånd og hjemrejse (M)

Vi har morgenen og formiddagen på egen hånd i Dubrovnik, inden vi skal køre mod lufthavnen og tage afsked med de smukke kyster, byer og øer – og flyve mod Danmark efter en fantastisk kroatisk uge.

 

Kort

Hotel