Krydstogt - Den kroatiske skærgård

Kroatisk skærgård, Split
Krydstogt - Den kroatiske skærgård
Makarska - Den kroatiske skærgård
Nationalparken i Mljet
Krydstogt - Dubrovnik
Korcula
Hvar havn - kroatisk skærgård
Hvar - krydstogt
Zlatny Rat

Den kroatiske skærgård - kulturkrydstogt for livsnydere

Dalmatien - som dækker størstedelen af den kroatiske kyststrækning plus et mindre stykke ind i landet - er blevet et af de mest attraktive ferieområder i Europa de seneste år. Ikke mindst grundet den fortryllende kyststrækning, de mange smukke øer, og den autentiske middelhavsstemning. Dalmatien har også en fantastisk historie og kultur, som vi får indtryk fra gennem ugens mange stop på kysten eller på øerne.

Odysséen begynder og slutter i storbyen Split ombord på vores eget chartrede skib. Her er stemningen intim, maden god og komforten i top. Vi kombinerer livsnydelsen med kulturelle besøg og fantastisk natur, når vi sejler på kryds og tværs i det fantastiske ø-rige mellem Split og Dubrovnik. Der er sørget for tid til egne oplevelser hvor vi overnatter, og i løbet af dagene rigelige muligheder for at tage en dukkert i det azurblå Adriaterhav.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Split. Ombordstigning. Sejlads Split - Makarska (F)
Dag 2: Sejlads Makarska - Mljet (Polaca). Besøg nationalparken i Mljet (M,F)
Dag 3: Sejlads Mljet - Dubrovnik. Guidet byrundtur i Dubrovnik (M,F)
Dag 4: Dubrovnik på egen hånd. Sejlads Dubrovnik - Sipan (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Sipan - Korcula. Guidet rundtur i Korcula. Vinsmagning. (M,F)
Dag 6: Sejlads Korcula - Hvar. Guidet rundtur i Hvar. (M,F)
Dag 7: Sejlads Hvar - Zlatny Rat - Split. Guidet rundtur i Split(M,F)
Dag 8: Afmønstring fra skibet. Hjemrejse (M)

Særprogram - sommerkrydstogt 15-22/7 2017

Dag 1: Ankomst til Split. Byrundtur i Split. Ombordstigning. Sejlads Split - Makarska (F)
Dag 2: Sejlads Makarska - Brac - Stari Grad (Hvar).(M,F)
Dag 3: Sejlads Stari Grad - Hvar by. Guidet rundtur Hvar by (M,F)
Dag 4: Sejlads Hvar By - Bisevos blå grotter - Vis.  (M,F,A*)
Dag 5: Sejlads Vis - Korcula. Guidet rundtur i Korcula. Vinsmagning. (M,F)
Dag 6: Sejlads Korcula - Mljet - Sipan. Besøg med guide i Mljet nationalpark. (M,F)
Dag 7: Sejlads Sipan - Dubrovnik. Guidet rundtur i Dubrovnik(M,F)
Dag 8: Afmønstring fra skibet. Dubrovnik på egen hånd. Hjemrejse (M)

* Aftensmaden (captains dinner) er sat på dag 4, som illustration. Det er endnu ikke fastlagt, hvilken dag det bliver.

Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, ombordstigning til det gode liv (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen, hvor vi skal påmønstre vores hyggelige private skib, der gennem ugen er vores helt egen. Sejladsen begynder omkring kl. 13, hvor vi stævner ud fra havnen i Split og bevæger os sydover langs den smukke dramatiske kyst mod Markarska. Undervejs laver kokken en god frokost, som vi nyder mens den spektakulære kystlinje passerer forbi. Vi lægger til undervejs, så det er muligt at komme i vandet og få sig en dukkert. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores havn for natten, Makarska.  Byen ligger for vores fødder, og aftenen er til egen afbenyttelse. Der er et godt udvalg af restauranter, hvor man kan komme lidt tættere på det kroatiske køkken. 


Billede: Makarska set fra oven.

Dag 2: Makarska - Mljet (M,F)

Vi sejler tidligt om morgenen og sætter kurs mod øen Mljet. Her skal vi opleve det smukke ø-rige, som den kroatiske kyst består af. Der bliver lavet stop undervejs, så man kan få sig en formiddags dukkert inden frokosten ombord. Båden lægget til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur og fortælling omkring parken, naturen og kulturen på øen Mljet. Efter besøget sejler vi mod vores overnatningshavn, Pomena. En hyggelig og meget lille havneby, hvor man kan hygge sig på de små restauranter i havneområdet.

Dag 3: Mljet - Dubrovnik. (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge Adriaterhavets perle, Dubrovnik.

Byens vartegn er den omkrandsende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblikk over byen og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.


Billede: Dubrovnik

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa, og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (Den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske imperium.

Efter den guidede rundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by, og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 4: Dubrovnik - Sipan/Trstenik. Formiddag i Dubrovnik (M,F)

Efter morgenmaden på båden er der mulighed for at se mere af Dubrovnik på egen hånd, inden båden sejler nordpå. Afhængig af det aftalte tidspunkt for afsejling kommer turen til at gå til enten øen Sipan eller den lille by Trstenik som ligger på den store halvø på kysten, Peljesac. Begge byer er hyggelige små fiskelejer. Ankomsten bliver om eftermiddagen, og tiden er der til at nyde livet på båden og de smukke omgivelse.

Dag 5: Sipan/Trstenik - Korcula, Guidet rundtur og vinsmagning (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. Landet er i det hele taget en kulinarisk oplevelse og noget der satses meget på. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 


Billede: Korcula by

Vi lægger til i Korcula, som er øens kulturelle knudepunkt, med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her. Vi har derefter smagsprøve på øens specialiteter, hvad mad og vin angår.

Efter smagsprøven er resten af dagen til fri afbenyttelse

Dag 6: Korcula - Hvar. Byvandring Hvar by.(M,F)

Vi stævner ud efter morgenmaden mod øen Hvar, som i utallige undersøgelser er nævnt som en af de 10 smukkeste øer i verden. Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter paradis med alt hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Efter ankomsten til byen, møder vi vores lokale guide, som tager os med rundt i de små gyder og hvor vi besøger det naturlige samlingspunkt som er byens den store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store rennæssance katedral.


Billede: Hvar by - set fra borgen

Efter rundturen er resten af dagen og aftenen fri. For de historisk interesserede kan det anbefales at tage en tur op til byens fæstningsværk. Det ligger på toppen af de små bjerge som omkranser bugten og herfra er en fantastisk udsigt over byen, bugten og de små vinmarker på de omkringliggende skråninger. De snoede gader indbyder til at gå på egne eventyr og der er rigeligt med små hyggelige restauranter og cafeer hvor man kan nyde den gode mad.

Dag 7: Hvar - Split. Stranden i Bol, og historiske Split. (M,F)

Vi sejler fra Hvar efter morgenmaden mod Split. Mellem Hvar og fastlandet ligger en anden af de større Adriaterhavsøer, Brac. Her laver vi et stop ved Kroatiens mest berømte strand, Zlatni Rat ved byen Bol. Efter vi har fået vores frokost ombord sejler vi mod Split - hovedstaden i Dalmatien, og Kroatiens næststørste by. Her får vi også en guidet rundvisning, som koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, så der er ingen tvivl om at der venter os spændende fortællinger på rundturen. Efterfølgende er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mulighederne for eksempelvis shopping er næppe større andre steder på den kroatiske kyst.

Dag 8: Afmønstring og Afrejse (M)

Vi har vores sidste morgenmad på båden i Split, hvorefter det er tid til at sige farvel til kaptajnen og besætningen på skibet. En kort bustur til lufthavnen følger, og vi vender nordpå mod København igen.

Kort

KRYDSTOGTET I DEN KROATISKE SKÆRGÅRD

Dagsprogram 15-22/7 2017

Dag 1: Ankomst, Split med guide, sejlads Split - Makarska (F)

Efter vores tidlige ankomst til Split lufthavn kører vi de ca. 20 km fra lufthavnen til byen. Vi udnytter tiden inden vi kan komme ombord på skibet med en guidet rundtur i Kroatiens næststørste by. Rundturen koncentrerer sig om den gamle bydel, hvis helt centrale bygning er den romerske kejser Diolectins palads. En arkitektonisk perle, som er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Den gamle bydel i Split indeholder over 1000 års dramatisk dalmatisk historie, som bliver en god balast til de øvrige udflugter på kysten og øerne i den kommende uge. Efter rundturen påmønstrer vi skibet og sejladsen mod Makarska begynder tidligt om eftermiddagen, hvor vi stævner ud fra havnen i Split og bevæger os sydover langs den smukke dramatiske kyst. Undervejs laver kokken en god frokost, som vi nyder mens den spektakulære kystlinje passerer forbi. Vi lægger til undervejs, så det er muligt at komme i vandet og få sig en dukkert. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores havn for natten, Makarska.  Byen ligger for vores fødder, og aftenen er til egen afbenyttelse. Der er et godt udvalg af restauranter, hvor man kan komme lidt tættere på det kroatiske køkken. 


Billede: Makarska set fra oven.

 

Dag 2: Markarska - Brac - Stari Grad (Hvar) (M,F)

Krydstogtet fortsætter mod de charmerende øer i det dalmatiske ørige, og med Makarska og bjergene til bagbords sejler vi mod øen Brac og den mest berømte strand i Kroatien, Zlatny Rat, ved den lille by Bol. Frokosten får vi på båden inden vi sejler videre mod en af de mest berømte øer i Adriaterhavet, Hvar. Bedømt i mange undersøgelser som en af verdens 10 smukkeste øer. Her lægger vi til på den nordlige kyst i Stari Grad. Byen er en af de ældste i Europa, og er grundlagt for mere end 2500 år siden. Området har været attraktiv at bosætte sig i pga. de gunstige jordbundsforhold i området omkring bugten. I dag er det den vel nok mest charmerende af de små havnebyer på Hvar og den lange historie har fået byen optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv. Her er vores havn for natten, og et hyggeligt sted at gå rundt i de smalle gader og finde en restaurant til aftensmaden.

Dag 3: Stari Grad - Hvar by(M,F)

Den grønne ø Hvar er omdrejningspunktet om dagen og sejladsen. Vi skal turen rundt om øens nordlige spids for at komme til øens hovedby, Hvar by, som ligger på sydsiden. Undervejs passerer vi rigtigt mange smukke og øde laguner. Her får vi lejlighed til at tage en rask svømmetur. Inden vi når Hvar by og vores guidede rundvisning, serveres der frokosten på skibet.  

Gennem det seneste årti er den smukke middelalderby blevet et jetsetter paradis med alt hvad det medfører af butikker, natklubber, og gigantiske privatbåde. Men der er også en ældre og interessant historie i byen, som vores lokale guide tager os igennem, mens vi bevæger os rundt i de små gyder inden vi besøger byens naturlige samlingspunkt, byens store centrale plads. Øen og byen har en lang omskiftelig historie, som går tilbage til 1300-tallet og vi bliver sat ind historien undervejs og kommer forbi den store rennæssance katedral.


Billede: Hvar by - set fra borgen

Efter rundturen er resten af dagen og aftenen fri. For de historisk interesserede kan det anbefales at tage en tur op til byens fæstningsværk. Det ligger på toppen af de små bjerge som omkranser bugten og herfra er en fantastisk udsigt over byen, bugten og de små vinmarker på de omkringliggende skråninger. De snoede gader indbyder til at gå på egne eventyr og der er rigeligt med små hyggelige restauranter og cafeer hvor man kan nyde den gode mad.

Dag 4: Hvar By - Vis (M,F)

Dagens sejlads tager os længere ud i Adriaterhavet til øen Vis, der er den beboede ø, der ligger længst fra den Kroatiske kyst. På turen derud sejler vi, hvis vejret tillader det til den lille ø Bisevo, som er kendt for sin smukke grotter. Vi sejler hen til den blå grotte, og her kan man hvis man har lyst til det komme helt ind i den, dog mod en mindre betaling. Efter frokost, og en god gang badning sejler vi mod vores havn for natten, Vis by. Byen er gammel og fra samme periode som Stari Grad  på Hvar. Den har blot knap 2000 fastboende indbyggere, og er en hyggelig lille havne by med mange gode muligheder for at nyde caféer, restauranter og den rolige maritime stemning, der hersker. 

Dag 5: Vis - Korcula (M,F)

Vi stikker til søs efter vores morgenmad og kursen er sat mod en af de mest spændende øer i ø-riget, Korcula.

Kroatien er de senere år, velfortjent, ved at blive anerkendt som en seriøs producent af kvalitetsvine. Korcula spiller en særlig rolle i forhold til vinproduktionen i Kroatien og mange mener, at vinen her er noget af landets bedste. I det hele taget er kulinariske oplevelser noget der satses meget på på Korcula. Agroturismen er langt fremme i de små landsbyer på øen - og som i Danmark er lokale råvarer populære som basis for nyfortolkninger af egnsretter. 


Billede: Korcula by

Vi lægger til i Korcula by, som er øens kulturelle knudepunkt, med mange kunstgallerier og en smuk middelalderby beliggende ned til Adriaterhavet. Vi får en rundvisning i byen og bliver med sikkerhed præsenteret for øens stolte søn og søfarer - Marco Polo - som efter sigende blev født her. Vi har derefter smagsprøve på øens specialiteter, hvad mad og vin angår.

Efter smagsprøven er resten af dagen til fri afbenyttelse

Dag 6: Korcula - Mljet - Sipan (M,F)

Fra Korcula fortsætter odyséen i det kroatiske ørige mod den gudesmukke ø Mljet. Båden lægger til ved Mljet Nationalpark, hvor vi bliver mødt af vores lokalguide. Herefter følger en kortere tur og fortælling omkring parken, naturen og kulturen på øen Mljet. Som altid indtager vi en god frokost undervejs på båden. Efter besøget i nationalparken sejler vi i retning af fastlandet, og lægger til for natten på den lille ø Sipan.

Dag 7: Sipan - Dubrovnik (M,F)

Dagen byder på et af rejsens absolutte højdepunkter, hvor vi skal besøge, Adriaterhavets perle, Dubrovnik, og lægge til kaj for sidste gang på denne rejse. Vi kommer til Dubrovnik lige efter vores frokost ombord på skibet.

Byens vartegn er den omkrandsende bymur og fæstningsværk, der måler to kilometer i omkreds. Et imponerende og smukt byggeri, hvor en vandring på de 4-6 meter tykke mure er den bedste måde at få overblikket over byen på og hvor man kan nyde den helt eventyrlige udsigt til havet, byen og bjergene i baggrunden. Fæstningsværket er blot en lille del af byens fascinerende historie, hvor et utal af fremmede magter har aflagt visit og gjort indflydelse siden byens opståen.


Billede: Dubrovnik

Dubrovnik hed f.eks. fra 1358-1806 Ragusa, og var en italiensk domineret sø-republik. Området under Ragusa dækkede i det store hele den kroatiske strækning fra Neum i nord (Den eneste bosniske havneby) til den montenegrinske grænse i syd samt er par af øerne. Republikken eksisterede fra 1358 til 1808, hvorefter det blev erobret af Napoleons franske emperium.

Efter den guidede rundtur er der god til at danne sig sine egne indtryk af den smukke by, og udvælge en god restaurant til aftensmaden.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Efter en skøn uge i afslapningens- og kulturens tegn er vi ved vejs ende, og efter vi har sagt et sidste farvel til skib og besætning. Vi har hele dagen på egen hånd inden vi tager til lufthavnen i Dubrovnik og tager vores aftenfly til København.

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
20/5 - 27/5 København
Se flytider
Krydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
9.995,- Bestil »
3/6 - 10/6 København
Se flytider
Krydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
9.995,- Bestil »
15/7 - 22/7 København
Se flytider
Krydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
Særprogram
11.995,- Bestil »
30/9 - 7/10 København
Se flytider
Krydstogt i den kroatiske skærgård - 8 dage
9.995,- Bestil »

Information

PRISEN INKLUDERER:

• Fly København - Split t/r med Norwegian  inkl. skatter afgifter og bagage(Sommerkrydstogtet har hjemrejse Dubrovnik-København)
• Transport fra lufthavn til skib t/r
• Syv nætter på Kategori A+ skib fra Katarina line
• Halvpension (Morgenmad, frokoster og en "Captains dinner")
• Obligatoriske skibsskatter/havneafgifter
• 1 liter vand pr. pers. pr. dag
• Udflugter ifølge program
• Dansktalende rejseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE:

• Enkeltværelsestillæg i underkahyt kr. 5.995,-
• Premium drikkevarer
• Dækskahyt kr. 795,- pr. person
• Drikkepenge til skibets besætning 30 euro pr. person (dette beløb er blot en vejledning, drikkepenge er ikke obligatorisk i Kroatien(naturligvis velkomment) og et frivilligt anliggende)
• Administrationsgebyr 95 kr. pr. person
• Rejse- og afbestillingsforsikringer

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Krydstogt - Katarina line A+
Vores chartrede skibe tilhører den komfortable skibskategori der hedder A+ hos Katarina Line. Selskabet har i 16 skibe i denne kategori. Fælles for alle KAT A+ skibe, er praktisk indrettede k ....