Skip to main content

Syditalienske skatte og skjulte perler

Palinuros smukke kystlinje
Klippe på strand ved Palinuro
Templerne i Paestum - UNESCO verdensarv
Smagen af Cilento
Solnedgang i Palinuro
Palinuro by ved havet
Smukke udsigter fra Cilento
Badende dame på stranden i Palinuro
Kristusfiguren i Palinuro
Status:
Udsolgt

Syditaliens måske bedst bevarede hemmelighed  

Cilento-kysten, et par timers kørsel syd for Amalfikysten, er en skjult oase af uberørt natur, indbydende sandstrande med krystalklart vand og en syditaliensk tilbagelænethed med tid til at nyde livet, bordets glæder og hinanden. Her er international masseturisme et ukendt fænomen (den tager Amalfikysten sig af), og når de italienske sommerturister er rejst hjem, hersker der igen ro og fred på strandene, vejene og i byerne.

Alle disse elementer har vi indkapslet i denne sensommer-rejse; du bor lige ved stranden i den lille kystby Palinuro i den grønne og bjergrige Cilento-nationalpark. Rejsen veksler imellem fælles udflugter til lokale perler, større kulturelle skatte samt autentiske småbyer i området - og god tid på egen hånd og tid til afslapning. 

Derfor skal du rejse med os til den syditalienske Cilento-kyst:

  • Uspoleret natur og landlig afslappethed uden masseturisme 
  • Direkte fly med SAS til Napoli
  • Indkvartering på 4* strandhotel i Palinuro
  • Et godt mix af udflugtsdage og tid til afslapning
  • Dansktalende rejseleder

Du bor lige ved stranden i Palinuro

Den faste base er det firestjernede Hotel Saline, der ligger helt ned til stranden i udkanten af den lille by Palinuro. Her er pool, kort afstand til byens kerne og naturskønne omgivelser. 

Bøfler, templer og Italiens største kloster 

Denne del af Italien er berømt for sin produktion af bøffelmælks-mozzarellaen - det ypperste af sin slags. Vi besøger en bøffelfarm og får et indblik i osteproduktionen. Det er også her, at du skal nyde et landlig frokost i rustikke rammer og bl.a. smage på selvsamme ost.

I løbet af ugen besøger vi kystbyene Sapri og Maratea (i naboregionen Basilicata)med den enorme Kristusfigur samt nyder en sejltur langs nationalparkens smukke kyst. Vi udforsker også de imponerende græske templer i Paestum og Italiens største kloster Certosa di San Lorenzo i Padula - begge på UNESCOs verdensarvsliste.  

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse er det en fordel at være rimelig godt gående.

Tid på egen hånd

På denne rejse er der god tid til afslapning, eller som man siger i Italien "il dolce far niente" - frit oversat til "det dejlige ved ikke at lave noget". Gennemsnitstemperaturen i september og oktober ligger hhv. på 26 og 20 grader, så hvorfor ikke nyde en dag ved hotellets pool, på stranden eller udforske den omkringliggende egn i eget tempo. At vi bor i et område, hvor turismefaciliteterne ikke er så veludbyggede, og livet går sin stille gang, skal man naturligvis kunne forlige sig med - og det er netop dét, som vi synes, er noget af det unikke ved denne rejse.

Rejs med til en skjult afkrog af Italien og kom tættere på det u(s)polerede Syditalien - du vil opleve både kendte skatte og små skjulte perler.

Kort dagsprogram for syditalienske skatte og skjulte perler:

Dag 1: Ankomst, velkomstmiddag på hotel (A)
Dag 2: Bådtur langs Cilento-kysten, byvandring i Palinuro (M)
Dag 3: Klostret i Padula, frokost på gård, besøg ved historisk dåbssted (M,F)
Dag 4: Fridag. Mulighed for deltagelse på vandretur(M)
Dag 5: Nabo-regionen Basilicata: Maratea m. Kristifiguren og kaffestop i Scario (M)
Dag 6: Templerne i Paestum og frokost på bøffel-farm(M,F)
Dag 7: Fridag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftenmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst. Velkomstmiddag på hotel (A)

Efter ankomsten til Napoli lufthavn går turen ca. 3,5 time sydpå til Cilentokysten. Undervejs gør vi et stop, hvor der er mulighed for at købe lidt mad, snacks og kaffe. Efter indtjekning og afslapning spiser vi en fælles middag på hotellet.

Bo i Palinuro på Hotel Saline
Billede: Hotel Saline / Palinuro set fra vandsiden.

Dag 2: Bådtur langs Cilento-kysten. Byvandring i Palinuro (M)

Dagen begynder med en smuk sejltur i bugten "Baia Infreschi", hvor krystalklart vand, klippeformationer og grotter dominerer kyststrækningen. Vi starter i bus fra Palinuro og kører til den lille by Marina di Camerota, hvor sejlturen begynder. Vel retur er der tid til at kigge lidt på den lille by, inden vi kører tilbage til hotellet i bus. Resten af dagen er til fri dispositon. Om eftermiddagen er det muligt at følge med rejselederen rundt i Palinuro og blive dus med byen.

Tag med på bådtur til bugten Baia Infreschi
Billede: Bådtur i bugten Baia Infreschi.

Dag 3: Klostret Certosa di San Lorenzo, frokost på landsted, besøg ved historisk dåbssted (M,F)

I dag ser vi nærmere på en af Cilentos større kulturelle højdepunkter, nemlig Italiens største kloster Certosa di San Lorenzo i Padula. Klostret tilhørte karteuserordenen - en romersk-katolsk-orden, hvor medlemmerne (både nonner og munke) aflagde løfte om total isolation fra den omgivne verden. Klostrets oprindelse kan dateres tilbage til 1300-tallet, og opførelsen har været flere hundrede år undervejs og fordeler sig på et areal på intet mindre end 50.500 m² og rummer over 300 værelser. Den tilhørende klostergård på 12.000 m²  - altså godt over en hektar - gør den til verdens største af sin slags. 

Se Certosa di San Lorenzo i Padula.
Billede: Certosa di San Lorenzo i Padula.
 

Vi får et interessant kig ind i klostret og hører om dets historier og hemmeligheder. Oplevelserne fordøjer vi over en god rustik frokost på et lokalt landsted. Inden vi kører retur mod hotellet skal vi i naturskønne omgivelser opleve en af Padulas skjulte perler og et af de ældste kristne dåbssteder i Vesten; Il Battistero di San Giovanni in Fonte.

Dag 4: Fridag – mulighed for deltagelse på vandretur (M)

Dagen i dag er til egne oplevelser og afslapning. Hen på eftermiddagen kan de, som har lyst, mødes med rejselederen til en vandretur rundt i området omkring Palinuro.

Oplev Cilentos fantastiske natur og strande
Billede: Cilentos smukke natur og strande

Dag 5: Et smut ind i Basilicata: Maratea m. Kristifiguren. Besøg i Sapri (M)

Efter morgenmaden hopper vi på bussen og sætter kursen sydover til Campanias naboregion; Basilicata. Regionen ligger klemt inde mellem Campania, Apulien og Calabrien, og har ikke fået mange kilometers kystlinje at gøre godt med. På den lille strækning ud mod det Tyrrhenske Hav ligger Maratea, en lille charmerende by, der blandt andet har fået ry som værende Amalfikystens hemmelige og vidunderlige lillesøster. Vi får tid på egen hånd til at udforske Maratea og spise lidt frokost. Højt hævet over byen, på bjerget Monte San Biagio, troner den store Kristisfigur "Statua del Redentore". Den er med sine godt 21 meter med i ligaen af verdens højeste kristusfigurer. Efter en snoet køretur op ad bjerget, byder den karakteristiske hvide figur os velkommen og et spektakulært panorama venter. 

Oplev den smukke by Maratea.
Billede: Kristus-figuren ved Maratea / Bystemning i Maratea.
 

På tilbagevejen stopper vi i den lille, elegante landstby Scario - smukt beliggende ud til den azurblå Policastro-bugt og med den grønne Cilento nationalpark lige i ryggen. Her på den lille marina går livet sin stille gang, og der er god mulighed for at nyde stemningen på en af havnefrontens små hyggelige caféer. Der er tid til at liste lidt rundt i byen inden vi hen på eftermiddagen atter er tilbage på hotellet i Palinuro.

Dag 6: De græske templer i Paestum og bøffel-farm (M,F)

Efter morgenmaden begiver vi os mod de græske templer i Paestum, hvor vi mødes med vores lokalguide, som står for dagens interessante omvisning. Mange danskere har taget turen før os, bl.a. H.C. Andersen og flere af de berømte guldaldermalere i midten af 1800-tallet. Takket være dem, har vi i mange år kunnet beundre billederne af de imponerende græske templer på de danske kunstmuseer og fornemme den fred og ro, som herskede i området for knapt 200 år siden. Ikke meget har ændret sig siden da, bortset fra, at vi sandsynligvis ikke er de eneste turister på stedet. Men fred, ro, skøn natur og tid til fordybelse - ja, det er der stadig. For de, der har lyst, er der også mulighed for at besøge museet, hvor man bl.a. kan beundre den helt enestående ”Dykkerens grav”, som er fundet i området.

Se den tempelpladsen i Paestum
Billede: Uddrag fra tempelpladsen i Paestum.
 

Regionen Campania er det område, hvor bøffelmælks-mozzarellaen produceres, og det skal vi naturligvis opleve på en bøffelfarm. For at måtte bære navnet "mozzarella di bufala" skal osten nemlig fremstilles af mælk fra vandbøfler. Fremstilles osten af komælk, hvilket er ganske almindeligt, hedder osten "mozzarella fior di latte". Under alle omstændigheder har den osten her intet at gøre med de hårde ”gummikugler” pakket i plastik, som vi kan købe i de danske supermarkeder. En mozzarella, som denne porcelænshvide ost med den cremede konsistens, må nemlig aldrig have været på køl, og skal, ifølge de lokale, spises frisk inden for 24 timer. 

Oplev en bøffelfarm i regionen Campania
Billede: Mozzarella-fremstilling / En vandbøffel tager et hvil.


Vi får en rundvisning i staldene og ser, hvordan osten produceres, inden vi får lov til at smage på forskellige produkter. Efter bøflerne er det tid til en god rustik frokost. Vi er hjemme i Palinuro igen midt på eftermiddagen.

Dag 7: Fridag (M,A)

Dagen i dag er til egne oplevelser og afslapning. Om aftenen mødes vi til en fælles afskedsmiddag på hotellet.

Oplev det smukke Palinuro
Billede: Palinuro mellem kyst og bjerge.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Rejsen lakker mod enden, og efter tidlig morgenmad er det blevet tid til at tjekke ud fra hotellet og køre mod lufthavnen i Napoli. Efter en skøn uge på den smukke Cilento-kyst er det tid til at flyve hjem til Danmark.

Kort

Kort over jeres rejse

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Cilento her på dmi.dk