Pompeji med Vesuv i baggrunden
By ved Amalfikysten
Pompeji ruinerne i Syditalien
Atrani på Amalfikysten i Syditalien
Amfiteater i Pompeji på Amalfikysten
Den smukke Amalfikyst
Ruinerne i Pompeji
Pæstum
Hotel Aequa på Amalfikysten
Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Vulkanen Vesuv og romerske ruinbyer

Amalfikystens baghave er et fantastisk arkæologisk - og geologisk - skatkammer. Og på denne rejse er det vulkanen Vesuv, der er det centrale omdrejningspunkt. For uden det berømte udbrud (i år 79 e.Kr.) ville vi - her knap 2.000 år efter - ikke kunne gå i romernes fodspor, besøge deres huse og følge deres hverdag i Solfatara, Pompeji, Herculaneum og Cumae.

Derfor skal du rejse med os i Vesuvs arkæologiske skygge:

  • Vulkanen Vesuv er det centrale omdrejningspunkt
  • Et væld af historiske udflugter er inkluderet
  • Rejseleder på turen er vores dygtige arkæolog Karina Mitens
  • Indkvarterning på det skønne, familieejede Hotel Aequa
  • Direkte fly til Napoli

Pompeji, Herculaneum og kejservillaen Oplontis

Den verdensberømte romerske ruinby Pompeji er naturligvis en af rejsens hovedattraktioner, men vi besøger også Herculaneum, og den stort set ukendte kejservilla Oplontis, som blev bygget til Kejser Neros anden hustru Poppea. Det arkæologiske museum i Napoli, som rummer de mange uvurderlige kunstskatte, er et must, lige som de tre græske templer i Paestum står højt på ønskelisten hos mange. Der bliver mulighed for at besøge dem i forbindelse med en tur langs den billedskønne Amalfikyst, hvor vi naturligvis også stopper i den gamle italienske sørepublik Amalfi.

Solfatara og Amfiteatret i Pozzuoli

Undervejs udforsker vi også ”De brændende marker” og går tur i det udslukte krater i Solfatara, hvor alt syder og bobler. Amfiteatret i Pozzuoli med de velbevarede kældre under selve arenaen gør indtryk på alle, og områdets første græske koloni Cuma med Sibyllens grotte tager pusten fra de fleste.

Familieejet hotel med imponerende udsigt

Opholdet er på det skønne, familieejede Hotel Aequa. Her bliver vi betragtet som en del af familien, og fra den store terrasse kan man nyde den imponerende udsigt mod Napoli og vulkanen Vesuv. I sommerperioden er den dejlige have et stort trækplaster lige som den store swimmingpool, der dog lukker i slutningen af september.

Denne opdagelsesrejse i antikkens fodspor er intet mindre end en oplevelse for livet, og foregår som sædvanlig i selskab med arkæolog Karina Mitens.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for Vesuvs arkæologiske skygge:

Dag 1: Ankomst til Vico Equense (A)
Dag 2: Solfatara, Pozzuoli og Cumae (M)
Dag 3: Pompeji med tog og god tid på egen hånd (M)
Dag 4: Ekstra udflugt til Amalfikysten og de græske templer i Paestum (M)
Dag 5: Herculanum og vulkanen Vesuv (M)
Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 7: Napoli med Nationalmuseet og Villa Oplontis (M, A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Middag

NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.