Skip to main content

Provence - for alle sanser

Status:
Udsolgt

Rejse til provence

Tag med på rundrejse i Provence og langs Den Franske Riviera

Provence sætter scenen for fantasi og drømme, som både forfattere og kunstnere har søgt inspiration i. Picasso kom her, ligesom Miro, og nu er det vores tur til at tage på en sanserejse i dette maleriske område, der med rette har vundet mange besøgendes hjerter gennem tiden.

Rejsen rundt i pragtfulde Provence starter på den franske riviera Côte d'Azur, hvor vi besøger de eksklusive feriesteder og pittoreske byer som bl.a. Nice, og Cannes.  Vi bevæger os i magiske landskaber med svajende palmer, turkisblåt hav, pastelfarvede huse og summende lystbådehavne. 

Den allestedsnærværende, velduftende og velsmagende provencalske atmosfære følger os på vores vej rundt i regionen. Historiske pejlemærker og UNESCO-verdensarv støder vi også på - herunder flere imponerende levn fra romertiden, bl.a. den berømte bro og akvædukt Pont du Gard, og amfiteatret i Nîmes. Vi bor bl.a i den gamle paveby Avignon, som er et provencalsk kulturcenter, med naturen og vinen tæt på.

Paver, parfume og provencalsk vin ... og mere til

I parfumebyen Grasse, lærer alt om dufte og berømte parfumemærker på et interessant besøg på parfumefabrikken Fragonard. Glæd dig til at udforske moderne kunst på Fondation Maeght i Saint-Paul de Vence og til at besøge lokale markeder, hvor al god fransk mad har sin begyndelse. 

Undervejs kommer vi også tæt på den frodige natur og i området nær Mont Ventoux tager vi på den ene af vores to vinsmagninger. I pavebyen Avignon står monumenterne i kø. Her er hele den gamle bydel optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv med Pont d’Avignon og verdens største gotiske palads, Pavepaladset, som de to mest berømte seværdigheder.

Rundrejsen i Provence er en rejse for alle sanser, som - med alle de inkluderede udflugter - giver dig alt det bedste af Sydfrankrig på en oplevelsesrig uge.

Bienvenue en Provence!

Derfor skal du rejse med os til Provence:

  • Oplev Provences mest berømte besøgsmål med dansktalende rejseleder
  • Vinsmagning i Rhône-området
  • Gode 3* og 4* hoteller
  • Alle udflugter er inkluderet

Kort dagsprogram for Provence - for alle sanser:

Dag 1: Ankomst. Besøg i Nice. Kørsel til hotellet i Cannes (A)
Dag 2: Besøg i Grasse m. provencalsk duft. Moderne kunst i Saint-Paul de Vence (M)
Dag 3: Kørsel til Avignon. Byrundtur i Aix-en-Provence. Togtur i Avignon (M,A)
Dag 4: Romerske bygninger i Nîmes og Pont du Gard (M)
Dag 5: Besøg i Vaison-la Romaine, vinsmagning, og et kig til Mt. Ventoux (M) 
Dag 6: 
Besøg i L'Isle-sur-la-Sorgue. Kunst med lys, billeder og lyd (M)
Dag 7: Fridag på egen hånd i Avignon. Vinsmagning og restaurantbesøg (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Flere af de byer vi besøger er ikke særligt egnede for gangbesværede, hvorfor du vil få mest ud af rejsen, hvis du er almindeligt godt gående.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Nice og Cannes (A)

Efter ankomsten til Nice lufthavn starter rejsens første udflugt i ro og mag. Vi tager først på en panoramisk tur med bussen, hvorefter vi promenerer i den centrale del af Nice sammen med vores rejseleder. Der bliver god tid til også at købe lidt frokost under opholdet i den mest charmerende storby på den franske riviera. Herefter kører vi til filmbyen Cannes, hvor vi indkvarterer os på et godt 4-stjernet hotel i hjertet af byen. Middag på hotellet. 

PAnorama over Nice
Billede: Typisk provencalsk facade // Panorama over Nice.

Dag 2: Besøg på parfumefabrik i Grasse. Moderne kunst i Saint-Paul de Vence. (M)

Vi pakker vores bagage og gør klar til flere eventyr i det skønne Provence. Frankrig, mode og parfume hænger uløseligt sammen, og vi skal besøge, hvad vi vist godt kan kalde verdens førende parfumehovedstad (for bl.a. Chanel, Dior og Rochas), nemlig Grasse. Byens centrum er en arkitektonisk pragt med sine middelalderlige huse, biskoppens palads, katedralen og de statelige huse. I Grasse besøger vi katedralen samt parfumefabrikken Fragonard. 

Parfumefabrikken Fragonard i Grasse
Billede: På interessant besøg på parfumefabrikken Fragonard i Grasse.

Provence hænger uløseligt sammen med kunsten og særligt modernisterne have en særlig forkærlighed for området. Det skal vi kigge nærmere på, når vi i Saint-Paul de Vence besøger Fondation Maeght - et moderne kunstmuseum, der kan sammenlignes med Louisiana. Her skal vi opleve værker af blandt andre Chagall, Miró og Kandinsky. Ikke blot kunsten er i fokus, også den omkringliggende park og museets arkitektur er yderst seværdige.

Vi tager herefter tilbage til Cannes og har aftenen til egen disposition, og byen har masser at byde på.

Dag 3: Kørsel til Avignon. Byrundtur i Aix-en-Provence. Togtur i Avignon (M,A)

Vi skal forlade Cannes og Middelhavet og drage ind i landet på vej mod Avignon. Vi stopper i den efter sigende mest provencalske by af dem alle; Aix-en-Provence. Her tager rejselederen os med på en kortere byrundtur, og vi få tid til frokost på egen hånd. Derefter går turen mod Avignon, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Efter check-in tager vi på en tur igennem byen på et bekvemt "minitog" - en fin måde at orientere sig på i det centrale Avignon, hvor vi indkvarterer os for de sidste fem nætter. Aftensmaden bliver serveret på hotellet.

Marked i Aix-en-Provence
Billede: Markedsstemning i Aix-en-Provence.

Dag 4: Romerske bygninger i Nîmes og Pont du Gard (M)

Dagens udflugt byder på lidt af hvert. Vi lægger ud med et besøg ved akvædukten Pont Du Gard. Den mest velbevarede af de romerske akvædukter, og en af de største. Her nyder vi den smukke konstruktion og naturen ved Gardon-flodens bredder. Pont du Gard er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv og er desuden afbilledet på 5 euro-sedlerne.

Pont du Gard nær Avignon
Billede: Pont du Gard nær Avignon.

Vi fortsætter mod en anden af de historiske byer i Provence; Nîmes. En vigtig by i Romerriget, men også med en historie, der er flere tusinde år ældre end den romerske periode, hvorfor der vil være rigeligt at tage fat på. Vi skal på byrundtur med lokalguide og får mange fortællinger fra dengang romerne valgte Nîmes som udgangspunkt for deres færd i Provence. Der er stadig mange levn fra dengang og mest prominent står byens Amfiteater, som vi naturligvis skal besøge. Der bliver tid på egen hånd i Nîmes inden vi kører tilbage til Avignon, hvor aftenen er fri til egne oplevelser.

Dag 5: Besøg Vaison-la Romaine, vinsmagning, og et kig til Mt. Ventoux (M) 

Naturen kommer mere i højsædet i dag, og viser en anden side af områdets alsidige natur. Vi skal på vinsmagning i Rhône dalen, hvor mange ypperlige vine stammer fra. Vejen dertil går gennem dale og over mindre bjerge. Områdets mest berømte bjerg, og tour de France klenodie, Mt. Ventoux, ligger i området, og hvis vejret blot er nogenlunde klart vil vi kunne se det ”skaldede bjerg”. Inden vinsmagningen besøger vi også en af de små og meget romantiske provencalske landsbyer, Vaison-la Romaine. Smukt beliggende på toppen af et lille bjerg, med gamle stenhuse og smalle gader. Her her vi tid til at gå lidt på opdagelse, få lidt frokost og virkelig føle essensen af Provence.

Vinsmagning i Rhône-dalen og e kig mod Mont Ventoux
Billede: Smagning af Rhône-dalens vine // Kig mod Mont Ventoux.

Efter besøget i landsbyen kan vi endelig smage på områdets vin hos en lokal producent, og høre om, hvorfor vine fra området har opnået det ry de har. Tilbage i Avignon har vi aftenen til egne oplevelser.

Dag 6: Besøg i L'Isle-sur-la-Sorgue. Kunst med lys, billeder og lyd (M)

Efter vi har fået morgenmad kører vi fra Avignon mod øst, hvor vi skal besøge en ganske speciel provencalsk by, L’Isle-sur-la-Sorgue. Byen har mange småfloder og kanaler, og kaldes i folkemunde kaldes "Provences Venedig", men har man allerede besøgt Venedig, er ligheden nu ikke så påfaldende endda. Udover at være en meget hyggelig by, findes her også et væld af antikforretninger og markeder, man kan gå på opdagelse i. Vi tager en tur rundt med rejselederen og har tid på egen hånd til at nyde en frokost, shoppe eller blot hygge sig på en café ved floden og se livet passere forbi.

L'isle-Sur-la_Sorgue
Billede: Stemningsfulde L'Isle-Sur-la-Sorge.

Om eftermiddagen kører vi til Les Baux-de-Provence – der er kendt som en af de smukkeste landsbyer i hele Frankrig. Her tager vi også en stille gåtur rundt, og nyder både bygninger og ikke mindst naturen, der omgiver os. Les Baux-de-Provence har også en meget spektakulær kunstinstallation, Carrieres Lumieres, hvor man arbejder med lys og billeder, der projiceres på stenvægge på en meget fascinerende måde. En smuk og fantastisk oplevelse.

Herefter går turen tilbage til Avignon, hvor aftenen er på egen hånd. 

Dag 7: Fridag på egen hånd i Avignon. Vinsmagning og restaurantbesøg (M,A)

Dagen har vi for os selv i Avignon, og vi kan på egen hånd gå på opdagelse i den smukke by, hvis gamle centrum er optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Besøg den gamle bro, Pont d’Avignon, eller det gamle Palais de Papes; Pavernes Palads. Her havde syv paver deres hovedsæde indtil det sluttede med den Franske Revolution. Det er en smuk by og et interessant sted at gå på opdagelse, få shoppet de sidste ting, eller nyde en velbrygget café au lait på en ærkefransk café.

Vi mødes hen under aften og til endnu en vinsmagning inden vi skal nyde afskedsmiddag på en lokal restaurant, som afrunding på spændende og sanserig rejse.

Pavepaladset i Avignon og en ærkefransk café
Billede: Pavepaladset i Avignon // Caféliv.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vores rejse er kommet til sin ende og vi pakker sammen efter morgenmaden og kører fra Avignon sydpå mod Montpellier og Middelhavet igen. Herfra flyver til tilbage til København efter mange provencalske oplevelser og indtryk.

Kort

Kort over Provence

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Nice her på dmi.dk

Hotel