Skip to main content

Provence - for alle sanser

Tag til Provence i Frankrig med Kulturrejser
Provenceområdet i Frankrig
Oplev Provence i Frankrig med Kulturrejser
Nyd Provence i Frankrig med Kulturrejser
Oplev Provence i Frankrig med Kulturrejser
Nyd hyggelige Provence med Kulturrejser, Frankrig
Oplev Provence med Kulturrejser, Frankrig
Nyd Provence i Frankrig med Kulturrejser
Nyd Provence i Frankrig med Kulturrejser
Status:
Udsolgt

Rundrejse i Provence og langs Den Franske Riviera

Provence sætter scenen for fantasi og drømme, som både forfattere og kunstnere har søgt inspiration i. Picasso kom her, ligesom Van Gogh, og nu er det vores tur til at tage på en sanserejse i dette maleriske område, der med rette har vundet mange besøgendes hjerter gennem tiden.

Rejsen rundt i pragtfulde Provence fører os langs den franske riviera Côte d'Azur til de mest eksklusive feriesteder og pittoreske byer som bl.a. Nice, Cannes og St. Tropez. Vi bevæger os i magiske landskaber med svajende palmer, turkisblåt hav, pastelfarvede huse og summende lystbådehavne.  Den allestedsnærværende, velduftende og velsmagende provencalske atmosfære følger os på vores vej rundt i byernes charmerende gader, stræder og brede boulevarder og udsigten fra middelalderbyen Éze fuldender drømmen. Historiske pejlemærker og UNESCO-verdensarv støder vi også på - herunder flere imponerende levn fra romertiden, bl.a. den berømte bro og akvædukt Pont du Gard og det antikke teater i Arles og amfiteatret i Nîmes.

Paver, parfume og provencalsk vin ... og mere til

Vi tager et spændende kig ind i mikrostaten Monaco, og i parfumebyen Grasse lærer vi alt om dufte og berømte parfumemærker på et interessant besøg på parfumefabrikken Fragonard. Glæd dig til at udforske Vincent van Goghs by; Arles og til at gå på (kunst)opdagelse i maleren Cézannes art studio i Aix-en-Provence - eftersigende den mest ærkeprovencalske by af dem alle.  Undervejs kommer vi tæt på den frodige natur - og i naturparken Camargue, oplever vi Vesteuropas største floddelta, hvor lyserøde flamingoer og vilde hvide heste holder til. Sigøjernes by; Saintes-Maries-de-la-Mer besøger vi også - ligesom vi også skal opleve verdens største gotiske palads - pavepaladset i Avignon.

Provence er ikke kun Frankrigs - men også et af verdens - ældste vinområder, og vi skal selvfølgelig smage på vinen i Châteauneuf-du-Pape, der oversat betyder "Pavens nye slot". Rundrejsen i Provence er en rejse for alle sanser, som - med alle de inkluderede udflugter - giver dig alt det bedste af Sydfrankrig på en oplevelsesrig uge.

Bienvenue en Provence!

Derfor skal du rejse med os til Provence:

  • Oplev Provences mest berømte besøgsmål med danskttalende rejseleder

  • Vinsmagning i Châteauneuf-du-Pape

  • Alle udflugter er inkluderet

  • Gode 3* og 4* hoteller

  • På fransk visit i Monaco

Kort dagsprogram for Pragtfulde Provence:

Dag 1: Ankomst. Besøg i Nice. Kørsel til hotellet i Cannes (A)
Dag 2: Middelalderlandsbyen Éze. Monte Carlo i Monaco (M)
Dag 3: Grasse m. besøg i katedralen og på parfume-fabrik. Den mondæne fiskerby St. Tropez (M,A)
Dag 4: Aix-en-Provence m. Cézanne's art studio - resten af dagen på egen hånd (M)
Dag 5: UNESCO-byen Arles og det antikke teater. Naturparken Camargue og sigøjnernes by (M,A) 
Dag 6:
Nîmes og det romerske amfiteater - resten af dagen på egen hånd (M)
Dag 7: Akvædukten Pont du Gard. Avignon og pavepaladset. Châteauneuf-du-Pape m. vinsmagning (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.
Flere af de byer vi besøger er ikke særligt egnede for gangbesværede, hvorfor du vil få mest ud af rejsen, hvis du er almindeligt godt gående.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Nice og Cannes (A)

Efter ankomsten til Nice lufthavn starter rejsens første udflugt i ro og mag. Vi tager først på en panoramisk tur med bussen, hvorefter vi promenerer i den centrale del af Nice sammen med vores rejseleder. 
Herefter kører vi til filmbyen Cannes, hvor vi indkvarterer os på et godt 4-stjernet hotel i hjertet af byen. Middag på hotellet. 
 

Strand i Cannes og marked i Nice.
Billede: Strand i Cannes // Typisk provencalsk markedsbod i Nice.

Dag 2: Ezé village og Monte Carlo (M)

Dagen står i Den Franske Rivieras tegn. Vi kommer helt tæt på den charme og elegance, man forbinder med denne kyststrækning - også kaldet Côte d'Azur. Her besøger vi nogle af de mest attraktive og populære byer smukt beliggende ud til Middelhavet. Turen tager os først til den højtbeliggende middelalderlandsby Ezé, der er berømt for sit smukke vue udover kysten. Udsigterne herfra er afbilledet på mange postkort og malerier, og byens smalle gader og smukke huse er akkurat, hvad man forbinder med en klassisk fransk middelhavslandsby. 

Charmen bliver en anden, men eksklusiviteten bestemt ikke mindre, når vi herefter tager til Middelhavsområdets absolutte centrum for glamourøs livsstil, rigdom, og mode. Vi besøger det lille land Monaco, der består af byen Monte Carlo. Vi oplever ufattelig rigdom med fashionable butikker, imponerende casinoer og et uhørt stort antal luksusbiler på vores vej gennem den ældre del af byen. Herefter har vi tid på egen hånd til at nyde en aperitif eller andet på en af byens mange mondæne caféer og til at betragte det særlige leben, der findes her.   

Herefter går turen tilbage til hotellet i Cannes, og resten af dagen til fri disposition.
 

Monte Carlo i Monaco og udsigt fra middelalderlandsbyen Èze.
Billede: Monte Carlo i Monaco // Udsigt fra middelalderlandsbyen Éze.

Dag 3: Parfumebyen Grasse og St. Tropez (M,A)

Vi pakker vores bagage og gør klar til flere eventyr i det skønne Provence. Frankrig, mode og parfume hænger uløseligt sammen, og vi skal besøge, hvad vi vist godt kan kalde verdens førende parfumehovedstad (for bl.a. Chanel, Dior og Rochas), nemlig Grasse. Byens centrum er en arkitektonisk pragt med sine middelalderlige huse, biskopens palads, katedralen og de statelige huse. I Grasse besøger vi katedralen samt parfumefabrikken Fragonard. Efter Grasse fortsætter vi mod kysten, til St. Tropez, hvor der bliver tid til at nyde byen på egen hånd inden vi kører videre mod vores hotel i  Aix-en-Provence, hvor middagen venter på hotellet.
 

Lystbådehavnen i St. Tropez
Billede: Maritim charme i den mondæne gamle fiskerby St. Tropez.

Dag 4: Aix-en-Provence med tid på egen hånd (M)

Efter morgensmaden går vi på opdagelse i den nok mest charmerende provencalske by, Aix-en-Provence, med lokalguide. Byen byder på to interessante historiske områder: Vieil Aix og Mazarin kvartalet med den smukke boulevard Cours Mirabeau. Andre kulturelle attraktioner omfatter Garnetmuseet i verdensklasse og Cézannes kunststudio(besøg inkluderet). Efter den guidede byrundvisning er vi godt klædt på til at udforske byen på egen hånd og i eget tempo.
 

Charmerende Aix-en-Provence
Billede: Aix-en-Provence.

Dag 5: Arles, Camargue og Saintes-Marie-de-la-Mer (M,A)

Efter et par dage i Aix-en-Provence pakker vi atter vores kufferter og kører mod hotellet i Nïmes - men inden vi når hotellet da venter der nye spændende oplevelser. Vi kører mod Vest og byen Arles, hvor vi har en byrundtur. Byen figurer på UNESCO's liste primært pga. den romerske fortid og velholdte bygningsværker. Vi besøger bl.a. byens antikke teater (entré inkluderet). Byen har også haft stor indflydelse på kunstens verden; i Arles bosatte Van Gogh sig i 1888-89, og lavede mere end 300 malerier og tegninger i sin tid i byen. 

Herefter skal vi opleve den særprægede natur i Camargue. Et vådområde og naturpark, hvor Rhône-flodens delta møder Middelhavet. Det er det største floddelta i Europa, og udover den særlige natur findes også en unik flora og fauna. Camargue er på det område mest kendt for de store flamingo-flokke, men det er også et område for de vilde hvide heste.
 

Det antikke teater i Arles og vilde flamingoer i Camarque-naturpark.
Billede: Det antikke teater i Arles // Flamingoer i naturparken Camarque.

Turen går videre til Saintes-Marie-de-la-Mer også kendt som "sigøjnernes by" og pilgrimssted for romaer, der tilbeder helgenen Sorte Sarah. Byen er hyggelig med små fine brostensgader, og lidt af en turistmagnet i sommersæsonen. Herfra går turen til vores nye hotel i Nîmes, hvor vi spiser aftensmad. 

Dag 6: Nîmes med tid på egen hånd (M)

Dagen er dedikeret byen vi bor i, Nîmes. En vigtig by i Romerriget, men også med en historie, der er flere tusinde år ældre end den romerske periode, hvorfor der vil være rigeligt at tage fat på. Vi skal på byrundtur med lokalguide og får mange fortællinger fra dengang romerne for alvor satte deres præg på Provence, hvor Nîmes var et vigtigt udgangspunkt. Der er stadig mange levn fra dengang og mest prominent står byens Amfiteater, som vi naturligvis skal besøge. Resten af dagen er til fri disposition og afslapning. Overnatning på hotellet i Nîmes.


Dag 7: Pont du Gard, pavebyen Avignon og Châteauneuf-du-Pape (M,A)

Dagens udflugt byder på lidt af hvert. Vi lægger ud med et besøg ved akvædukten Pont Du Gard. Den mest velbevarede af de romerske akvædukter og en af de største. Her nyder vi den smukke den smukke konstruktion og naturen ved Gardon-flodens bredder. Pont du Gard er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv og er desuden afbilledet på 5 euro sedlerne. Vi begiver som videre mod den tidligere paveby Avignon, der ligger en lille times kørsel fra Nîmes. Vores rundtur i byen tager os selvfølgelig til det tidligere pavepalads, der er et must når man er på disse kanter (entré inkluderet). Dagen slutter vi af i den sydlige Rhône-dal med en vinsmagning i den berømte vin-landsby Châteauneuf-du-Pape, inden vi kører retur til hotellet i Nîmes, hvor turens sidste middag venter.
 

Pavepaladset i Avignon og vinsmagning i Charteau-Neuf-du-Pape
Billede: Pavepaladset i gotisk byggestil i Avignont // Vinsmagning i Châteauneuf-du-Pape.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden tager vi fra hotellet i Nîmes til lufthavnen i Montpellier, og flyver tilbage til København. 

Kort

Kort over Provence

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Nice her på dmi.dk