Skip to main content

De italienske vandveje

Status:
Udsolgt

Ad Bianco kanalen til Venedig

På denne spændende flodkrydstogtrejse kan du se frem til at sejle langs den italienske Bianco kanal. Glæd dig derfor til at stige ombord på vores flodkrydstogt i ”lille Venedig” i Mantova, og nyd de små hyggelige byer langs kanalen, for til sidst at slutte af i ”det ægte” Venedig, beliggende ud til Adriaterhavet.

Derfor skal du rejse med ad Italiens vandveje:

  • Spændende sejlads langs Bianco kanalen til Venedig
  • Besøg en ægte italiensk vingård
  • Mulighed for at opleve Verona, Sirmione, Venedig & Vicenza 
  • Inkluderer helpension og drikkevarer ombord
  • Dansktalende rejseleder

Vidunderlige Venedig og ukendte Mantova

Kanaler, broer, vandveje og gondoler - det er blot nogle af de ting, som forbindes med et af Italiens store vartegn: Venedig. Byen, der er bygget på pæle, byder på en store højdepunkter, såsom Rialtobroen og Marcus Kirken. Glæd dig derfor til den inkluderede byrundtur der giver et indblik i den vidunderlige by. I den mere ukendte by; Mantova, begiver vi os ud på en spændende inkluderet byrundtur, der byder på kulturhistorie, brostensbelagte gader og hyggelige store pladser.

Højdepunkter undervejs og komfort på vandet

På denne rejse sejler vi med 3* MS Michelangelo, det byder på god komfort, og ikke mindst, helpension og inkluderede udvalgte drikkevarer undervejs. I land har du mulighed for at bruge tiden på egen hånd, eller du kan tilkøbe vores udflugtspakke, der byder på oplevelser i Verona, Sirmione, Vicenza samt et spændende vingårdsbesøg med inkluderet frokost og vinsmagning.  

Kort dagsprogram for sejladsen:

Dag 1: Afrejse, byrundtur i Mantova samt ombordstigning (A)
Dag 2: Mulighed for vingårdsbesøg inkl. frokost og gåtur i smukke Sirmione (M,F,A)
Dag 3: Afsejling og tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 4: Sejlads og mulighed for udflugt i Verona (M,A)
Dag 5: Mulighed for udflugt til Vicenza, sejlads mod Venedig (M,A)
Dag 6: Venedig. Mulighed for udflugt til øerne; Murano and Burano (M,A)
Dag 7: Venedig, byvandring og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Praktisk information:

Skibet kan være placeret uden for centrum, hvorfra der kræves transport på egen hånd til attraktioner. På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

På skibet er der helpension inkluderet. De måltider, der er angivet som inkluderede i vores dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, ved tilkøb af udflugtspakke. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse, byrundtur i Mantova, samt påstigning (A)

Efter ankomsten til Milano kører vi til skibet (ca. tre timers kørsel), der ligger til kaj i Mantova.
Inden vi stiger ombord, går vi på opdagelse i den lidt ukendte, men romantiske norditalienske by, Mantova, også kendt som ”Lille Venedig”. Vi tager på byrundtur, og der er mulighed for at spise en frokost på egen hånd, inden vi ved aftenstid går ombord på MS Michelangelo. Her indkvarterer vi os og spiser en middag i hinandens selskab. Resten af aftenen kan bruges ombord på skibet, der danner rammen om vores rejse de næste syv dage.


Billede: Mantova kendt som "Lille Venedig".

Dag 2: Mulighed for vingårdsbesøg, frokost samt gåtur i smukke Sirmione (M,F,A)

I dag kan du vælge at blive på skibet eller du kan evt. tage ind til centrum og nyde mere af Mantova.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så kører vi i dag til hjertet af Franciacorta og til den lille by Camignone (ca. 1 ½ time med bus). Her venter en oplevelse ved den historiske vingård, Mosnel, fra det 16. århundrede. Gården arvede Barboglio-familien i 1836, og Emanuela Barboglio plantede de første moderne vinmarker i 1968. Han blev derved én af de første til at producere DOC Franciacorta vin. Vingården drives i dag af Emanuela Barboglios børn; Giulio Barzanò, der er ansvarlig for produktion og salg, samt Lucia Barzanò der står for administration. Vi går rundt i vinmarkerne, ser produktionen - og den imponerende vinkælder. Når rundvisningen på vingården er færdig, sætter vi os til bords og spiser en dejlig frokost samt drikker skøn vin.

På tilbagevejen stopper vi i den hyggelige by Sirmione og nyder en gåtur med udsigt over Gardasøen.


Billede: Sirmione.

Tilbage på skibet spiser vi middag i hinandens selskab.

Dag 3: Afsejling og tid på egen hånd (M,F,A)

Skibet sejler tidligt om morgenen fra Mantova(cirka 5.30), og i løbet af dagen er der forskellige små stops undervejs, inden vi anløber Rovigo ved aftenstid. Størstedelen af dagen bruges derfor på kanalen, hvor der er god tid til at slappe af og nyde flotte udsigter fra skibet.

Vil du hellere bruge formiddagen på egen hånd i hyggelige Mantova, så har vi arrangeret en bus der kører dig til og fra byen. I den hyggelige by kan du nyde det søde italienske liv, evt. i selskab med en espresso og de lokale på en af de mange caféer. Bussen er tilbage på skibet ved frokosttid og resten af dagen nydes ombord.

Dag 4: Sejlads og mulighed for udflugt i Verona (M,A)

Har du købt udflugtspakken, så tager vi i dag fra Rovigo til Verona (ca. 1 times kørsel fra skibet). Her går vi på opdagelse i den historiske by, der unægtelig er kendt for Shakespeares legendariske kærlighedstragedie omhandlende Romeo og Julie. Vi går forbi Casa di Giulietta (”Julies hus”), og ser den berømte balkon, hvortil den forelskede Romeo erklærede sin store kærlighed til Julie. Verona byder også på meget andet historie. Vi skal derfor også forbi byens historiske symbol; det imponerende amfiteatret, som nu om dage byder på storslåede og verdensberømte opera-forestillinger. 


Billede: Julies balkon og Veronas amfiteater - i dag verdensberømt opera-arena.

Dag 5: Mulighed for udflugt til Vicenza, sejlads mod Venedig (M,A)

Udflugtspakken byder i dag på en tur til Vicenza. Byen, der for mange er indbegrebet af italiensk kunst, mad og vin byder også på smukke bygningsværker. De smukkeste finder vi ved Piazza dei Signori, og heriblandt Olimpico teatret, der fascinerer med den specielle facade. Teatret, der åbnede i 1585, huser i dag den ældste scene og er en del af UNESCOs verdenskulturarv. Teatret blev tegnet af den italienske arkitekst; Andrea Palladio, der også imponerer med andre bygningsværker i den hyggeligt UNESCO-by.


Billede: Vicenza.

Efter besøget kører vi fra Vicenza mod Chioggia, hvor vores skib venter. Efter ombordstigning er vi klar til at sejle mod Venedig.

Dag 6: Venedig. Mulighed for udflugt til øerne; Murano and Burano (M,A)

Venedig er for mange et af Italiens store vartegn. Dagen bruges til egne eventyr og i eget tempo, og har du tilkøbt udflugtspakken, sejler vi en tur ud i Venedigs lagune for at besøge de to øer; Murano og Burano. På Murano, der er kendt for glaskunst, besøger vi en af øens mange glasmagere, og videre på Burano skal vi nyde synest af de farveringe huse. Vi går en tur på øen, inden vi vender tilbage til vores skib om aftenen, hvor kaptajnens middag ombord.


Billede:
Murano og Burano.

Dag 7: Venedig, byrundtur og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden bliver vores kufferter opmagasineret på skibet. Det er nemlig tid til en byvandring i Venedig.
Vi går fra skibet kl. 08:00 mod Markuspladsen. På vores byvandring skal vi blandt andet forbi den berømte Rialto-bro, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt over “Canal Grande”, som mange kalder “verdens smukkeste gade”.


Billede: Venedig.

Siden begiver vi os videre langs shoppingkvarteret, Calle Mercerie, til Piazza San Marco, hvor vi udefra ser nærmere på de monumentale seværdigheder, såsom Markuskirken, Campanilen, Dogepaladset og Sukkenes Bro, hvor de lidende fængselsfanger måtte passere på deres vej til arresten. Vi returnerer til skibet ved middagstid og kører mod lufthavnen.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Venedig her på dmi.dk