Skip to main content

Julemarked i Tallinn

julemarked i tallinn
julemarked i tallinn2
julemarked i tallinn3
julemarked i tallinn4
julemarked i tallinn5
julemarked i tallinn6
julemarked i tallinn8
julemarked i tallinn9
Pris fra:
4.195,-
Dage:4
Bestil rejse

Julemarked i Estlands charmerende hovedstad

Tag med mod Nord, når vi tager på en forlænget weekend i en af Europas mest charmerende hovedstæder, Tallinn. Vi indtager Estlands hovedstad fra vores centraltbeliggende firestjernede hotel, der ligger 300 meter fra den gamle bydel, der er på UNESCOs liste for verdens kulturarv.

Byen, der er kendt som en af de mest romantiske middelalderbyer, har også et af de hyggeligste julemarkeder man kan forestille sig. Vi tager på udflugter i byen og går i gamle danske fodspor i den 800 år gamle by, og tager også et kig på det moderne Estland. Der bliver tid til at gøre nogle gode handler, og nyde den pyntede by med alle dens kringelkroge af smågyder, der byder på artige overraskelser. Vi har også inkluderet et par lokale restaurantbesøg, så rammerne er sat for et stemningsfuldt besøg. 

Kort dagsprogram for julemarked i Tallinn:

Dag 1: Ankomst til Tallinn. Middag på restaurant. (A)
Dag 2: Tallinn byrundtur m. guide, julemarked. Tid på egen hånd (M)
Dag 3: Besøg det moderne Tallinn. Tid på egen hånd. Middag på restaurant (M,A)
Dag 4: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn. Middag på restaurant (A)

Ankomst til Tallinn er sidst på eftermiddagen, hvorefter vi kører den korte vej - ca. 10 min - til hotellet i den centrale by. Efter vi er blevet indlogeret tager vi på den første korte orienterende byvandring, hvor vi også kommer forbi julemarkedet på Rådhuspladsen. Vi går sammen på en restaurant, hvor vi får serveret en 3 retters menu. Herefter er byen til fri disposition resten af aftenen. 


Billede: Tallinn julemarked.

Dag 2: Tallinn byrundtur m. guide, julemarked. Tid på egen hånd (M)

Første hele dag i den smukke vinterklædte by venter på os, og det er tid til at få en masse viden om den gamle danske by, når vi følger vores lokal guide. Tallinns middelalderbydel er på UNESCOs liste for verdenskulturarv og en af de mest velholdte der findes. I Danmark er Tallinn primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar den 2.'s erobringstogt, men historien har ikke kun danske spor.  Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea Slot med den Danske Konges Have, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky- katedralen med de karakteristiske løgkupler. 


Billede:
Tallinn by.

Resten af dagen og aftenen er der rig mulighed for at dyrke julemarkedets mange boder, der indeholder alle tænkelige fristelser for julefanatikere og kræmmere, samt en overflod af smagsoplevelser, og således også et interessant sted at indtage frokosten. 

Dag 3: Besøg det moderne Tallinn. Tid på egen hånd. Middag på restaurant (M,A)

Tallinn er i de senere år blevet en meget tjekket og moderne hovedstad. Telleskivi er et helt nyt distikt i området omkring banegården, hvor der er indrettet markeder, og mange nye virksomheder har deres værksteder og forretninger. Således er det i samme tradition, som vi ser i mange danske byer, hvor gamle forladte bygninger får nyt liv med nye typer virksomheder. Det giver en sjov blanding af nyt og gammelt på en gang, og er blevet et rigtigt eftertragtet sted for både at gå ud, men også at gøre sine handler. Vi tager sammen med vores lokale guide på tur gennem Telleskivi, og får en spændende og unik mulighed for at komme helt tæt på det moderne Estland, hvor kreativitet og kvalitet mødes på kryds af faggrænser.  

Efter dagens spændende udflugt ligger Tallinn frit for vores fødder for nye opdagelser. Nyd f.eks. nogle af de mange små baggårde, der emmer af julestemning med små forretninger og caféer, hvor man kan tage sine hvil. Eller gå amok med shopping på markederne eller i et af byens store shoppingcentre, hvor der absolut ikke mangler noget. 

Aftenen byder på et restaurantbesøg i den centrale bydel, hvor vi igen får serveret en 3 retters menu. 

Dag 4: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden pakker vi vores ting i ro og mag, og tager til lufthavnen igen. Vi flyver kort før middag og lander tidlig eftermiddag i København.

Kort

Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
29/11 - 2/12Se flytider KøbenhavnJulemarked i Tallinn - Kultur, Historie og hygge
NYHED
4.195,-FORESPØRG

Prisen inkluderer

  • Flybillet København - Tallinn t/r inkl. skatter og bagage
  • 3 nætter på 4* Hestia Hotel Ilmarine
  • 3 x morgenmad, 2 x aftensmad på restaurant
  • Transporter og udflugter iflg. program
  • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke

  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Adm. gebyr 95 kr. pr. person
  • Enkeltværelsestillæg 995 kr. pr. person

 

Hotel