Skip to main content

Enestående Nordengland

Howard Castle, York, England
Goathland togstation i North York, Nordengland
Nordengland på smukkeste vis med svaner i søen
York Minster England
Fish and chips - Nordengland
England - damptog i Yorkshire
york og afternoon tea
Nordengland - Hadrains wall
penny lane og liverpool
Status:
Datoer på vej

Rundrejse i NordenglaNd

Rundrejsen i Nordengland byder på alt fra et gensyn med Castle Howard fra tv-serien ”Gensyn med Brideshead” til grumme vikingehistorier, damptog gennem den engelske hede i kombination med Hadrians imponerende mur og en nutidig tur i Beatles fodspor i Liverpool.

Derfor skal du rejse med os til Nordengland:

  • Spændende historie og fantastisk natur
  • Mange måltider inkluderet samt gode hoteller
  • Entréer inkluderet til en værdi af kr. 1.530
  • Udflugter dagligt
  • Dansktalende rejseleder

Besøg smukke York

Det rå Nordengland er en storslået oplevelse, enestående seværdigheder og fantastiske naturoplevelser. Besøget i smukke York imponerer med sin vikingehistorie, sin velbevarede bymur samt den imponerende katedral. Hvis man vil dykke yderligere ned i vikingehistorien er det muligt at deltage på en ekstra udflugt til Lindisfarne. Mange husker tv-serien ”Gensyn med Brideshead”, og vi aflægger slottet der dannede rammen om den skønne historie, Castle Howard, et visit. Rejsen videre med damptog på den engelske hede bringer os bl.a. til stationsbyen Goathland, som mange vil genkende fra Harry Potter filmene.

Durham, Lake District og Liverpool

I Durham fascinerer den 900 år gamle og 120 meter lange katedral, der er en af Europas største og mest imponerende middelalderkirker. Senere gør Romerrigets 120 kilometer grænsemur Hadrians Wall, som går på tværs af England, et stort indtryk. Efter dramatiske romere og vikinger bliver tempoet sat ned i naturparken Lake District. Bl.a. med en smuk sejlads på Lake Windermere.

Efter idylliske naturoplevelser står den på nogle af rockmusikkens fædre i Liverpool – nemlig Beatles. Her dvæler vi lidt ved bandets ikoniske steder såsom Penny Lane. Turen rundes af ved det nyrenoverede havnemiljø Albert Dock i Liverpool. På denne rejse er indkvarteringen på tre bekvemme hoteller med rigtig god beliggenhed, og afrejsen er i de eftertragtede sommermåneder.

Kort dagsprogram for Enestående Nordengland:

Dag 1: Ankomst til York og byvandring (A)
Dag 2: York katedral og Jorvik vikingemuseum (M)
Dag 3: Gensyn med Brideshead, damptog og ankomst til Durham (M,A)
Dag 4: Raby Castle og Durham katedral (M)
Dag 5: Fridag i Durham, ekstra udflugt til Lindisfare & Alnwick Garden (M)
Dag 6: Beamish open air museum, Hadrians mur, det romerske museum og ankomst til Lake District (M,A)
Dag 7: Lake Districk med sejlads, besøg på Rydal Mount and Gardens og hyrdehundeopvisning (M,F,A)
Dag 8: Sightseeing i Liverpool og hjemrejse fra Manchester (M)

M = Morgenmad, F = Frokost,  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i rejsens program grundet lokale forhold. 

Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til York og byrundtur (A)

Efter ankomst til Manchester lufthavn kører vi til York, hvor vi nyder en panoramisk rundtur med rejselederen.

Byen blev grundlagt af romerne, og en tur til York er på mange måder en rejse tilbage i tiden. Den middelalderlige bykerne med smalle, brostensbelagte stræder er f.eks. oplagt at udforske til fods. York oser af atmosfære og er også kendt for sin udsøgte arkitektur.

Til aften mødes vi til en velkomstmiddag. 

Dag 2: York Katedral og Jorvik vikinge museum (M)

Om morgenen besøger vi York Domkirke, der er en af de største af sin art i Nordeuropa. Her er ærkebiskoppen af Yorks hovedsæde, som er Englands næststørste biskopsæde.

Katedralen i York.
Billede: Katedralen i York.

Efterfølgende fortsætter vi til det imponerende Jorvik vikinge museum, der på imponerende vis giver os et spændende indblik i hverdagen i York under vikingetiden.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 3: Gensyn med Brideshead, damptog og ankomst til Durham (M,A)

Vi starter dagen med at besøge Castle Howard, som har været familien Howards hjemi over 300 år og igennem 10 generationer, og familien bor der endda stadig den dag i dag.

Castle Howard.
Billede: Castle Howard.

Castle Howard har en fantastisk beliggenhed, da slottet er omgivet af betagende landskaber i Howardian Hills, et område med yderst smuk natur i hjertet af North Yorkshire. Mange genkender måske slottet fra den berømte tv-serie ”Gensyn med Brideshead” fra 1981.

Vi fortsætter denne eftermiddag med en tur til Pickering, hvor vi tager North Yorkshire Moors Railway damptog til Goathland. Goathland har rødder helt tilbage til vikingetiden, og byen har ikke forandret sig gevaldigt meget gennem de seneste mange år. Derfor er denne by den perfekte kulisse for filmoptagelser. Goathland togstation blev f.eks. brugt som kulisse i de kendte Harry Potter film.

North Yorkshire Moors Railway damptog.
Billede: North Yorkshire Moors Railway damptog.

Først på aftenen ankommer vi til Durham, som er en traditionsrig universitetsby, der samtidig formår at være behagelig og afslappet. I Durham kan man udforske den gamle bydel med de mange huse fra 1700 tallet, som bl.a er med til at gøre Durham til en utrolig spændende by. Efter indtjekning spiser vi middag i hotellets restaurant.

Dag 4: Raby Castle og Durham Katedral(M)

Her til morgen besøger vi Raby Castle, som er et af de største beboede slotte i England. I de velbevarede sale og kamre kommer historier til live. Værelserne er indrettet med fine møbler, imponerende kunstværker og omfattende arkitektur.

Efter besøget på Raby Castle vender vi tilbage til Durham efterfulgt af et besøg i Durham katedral, som betragtes som et af de fineste eksempler på normannisk arkitektur og er på UNESCOs verdensarvsliste, sammen med det nærliggende Durham Castle. Ligesom Goathland togstation er Durham Katedral også en af de kulisser, som man kan se i Harry Potter filmene.

Katedralen i Durham.
Billede: Katedralen i Durham.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 5: Fridag i Durham, mulighed for udflugt til Lindisfarne og Alnwick Garden (M)

Denne dag foregår på egen hånd i Durham eller på ekstraudflugten til Lindisfarne og Alnwick Garden.

Lindisfarne er en ø i det nordøstlige England, kendt for et vikingeangreb i 793 på øens kloster der indvarslede vikingetidens start på de Britiske Øer. Adgangen til Lindisfarne styres af tidevandet, hvorfor længden af besøget kan variere i forhold til dette. Lindisfarne Slot knjeser på en klippeskrænt 30 meter over havet, og er tiden til det kan man gå derud på ca. 40 min. Der opkræves entré for besøg på slottet. Der er kun omkring 162 indbyggere og op mod 300 forskellige fuglearter på denne ø. For at beskytte fuglelivet er der oprettet store naturreservater.

Alnwick Garden er et kompleks af haver, som støder op til Alnwick slot. Haverne har en lang historie under hertugerne af Northumberland, men forfaldt indtil det blev genopført i begyndelsen af det 21. århundrede. Haven har nu forskellige temabeplantninger designet omkring smuk vandkunst, som er det første, man lægger mærke til, når man træder ind i haven. Genopførelsen af haverne førte til flere offentlige stridigheder mellem Hertuginden af Northumberland og forskellige haveeksperter vedrørende bevarelse og brug af offentlige midler. Haven tilhører nu en velgørenhedsfond.


Billede: Alnwick Garden med "The Alnwick Rose".

Dag 6: Beamish Open Air museum, Hadrians mur, det romerske museum og ankomst til Lake District (M, A)

I dag kører vi en kort tur, med et stop ved Storbritanniens største skulptur; Angel of the North. 20 meter høj - med et 54 meter vingefang og en vægt på 200 tons - er det ikke alene et kunstværk, men også en ingeniørmæssig stor bedrift.

Skulpturen Angel of the North, England
Billede: Skulpturen Angel of the North.

Efter dette fortsætter vi til Beamish, det levende museum i nord. Dette verdensberømte frilandsmuseum fortæller historien om livet i Nordøstengland i løbet af 1820'erne, 1900'erne og 1940'erne. Området er omgivet af landidyl og det naturskønne Durham landskab. Der er mulighed for at opleve kulissen af en gammel by med alle de typiske butikker fra den tid. Du kan f.eks. opleve kulminen, hyggelige gårdhuse, krigstidens familieliv og meget mere. Hvis du ikke ønsker at gå, er der mulighed for at benytte de gamle sporvogne og busser, som transporterer dig rundt på museet.

Der vil være tid på egen hånd på Beamish Museum, hvor det vil være muligt at købe frokost, før vi fortsætter rejsen til Hadrians Mur (UNESCO-verdensarv) og det romerske museum "Roman Army Museum" beliggende nær muren. Såfremt tiden og vejrforholdene tillader det, forsøger vi at gå den ene kilometer helt op til muren ved Cawfield. Vi følger den såkaldte "Pennine Way" langs med muren, som kan forekomme lettere ufremkommelig og stejl for nogle deltagere, og kommer frem til fortet Milecastle nr. 52, hvor vi let kan forestille os at være en romersk legionær på vagt for 1.900 år siden. Bemærk at selve muren er beliggende i et naturområde, der kræver en spadseretur på naturstier ca. 10-15 min hver vej i til tider svært terræn. 

Muren blev bygget i Kejser Hadrians regeringstid. Formålet ved muren var at beskytte det romerske Britannien mod plyndringstogter fra Skotland. Muren er 120 kilometer lang og ligger på grænsen mellem England og Skotland, på tværs af åbent land, fra kyst til kyst. Hadrians mur var ikke en grænsemur, og romerne havde også positioner nord for muren, da folk med fredelige formål gerne måtte passere muren.

Det romerske museum er beliggende i smuk natur ved siden af Hadrians mur ved Carvoran romerske fort. Dette museum er en autentisk og dramatisk hyldest til Romerrigets ekstraordinære militære arv.

Efterfølgende kører vi til hyggelige Penrith, hvor vi indkvarterer os for to nætter.

Til aften er der middag på hotellet.

Dag 7: Lake Districkt med sejlads, besøg på Rydal Mount and Gardens og hyrdehundeopvisning (M,F,A)

Nyd en hel dag med rundvisning i Lake District, Englands største Nationalpark. Her finder vi nogle af Englands mest betagende bjerglandskaber, der bl.a. inspirerede de romantiske digtere Wordsworth og Coleridge.

Turen omfatter et besøg på Rydal Mount and Gardens, som var den berømte digter William Wordsworths tidligere hjem, og en sejltur på Lake Windermere fra Ambleside til Bowness, med frokost inkluderet i den dejlige by Bowness-on-Windermere.

Sejltur på Lake Windermere fra Ambleside til Bowness, England
Billede: Sejltur på Lake Windermere fra Ambleside til Bowness.

Efter frokost kører vi nordpå til en gård nær Braithwaite for at opleve en hyrdehundeopvisning. Herefter går turen tilbage til hotellet efter en lang og begivendhedsrig udflugtsdag.
 
Om aftenen er der afskedsmiddag på hotellet.

Dag 8: Sightseeing i Liverpool og hjemrejse fra Manchester (M)

Den sidste dag på turen bruger vi på en sightseeing i Liverpool, hvor vi blandt andet går i Beatles fodspor og besøger The Cavern Club og Penny Lane.

Vi fortsætter til Albert Dock, som er et kompleks af havnebygninger og varehuse, der var færdigbygget i 1846. Albert Dock er det første havneanlæg i England, som blev bygget af støbejern, mursten og sten uden brug af træskelet. Det var endda det første ikke-brændbare bygningskompleks i verden. I dag er Albert Dock, efter en succesfuld renovering, blevet omdannet fra gamle varehuse til et kulturelt samlingspunkt, med byens bedste gallerier og museer samt masser af caféer og restauranter.

Der vil være tid til frokost og mulighed for at udforske de mange butikker og museer placeret i nærheden.

Senere på eftermiddagen afslutter vi denne oplevelsesrige rejse og kører til Manchester lufthavn, hvor vi rejser hjem til Danmark.

Kort

Kort over rejsen Enestående Nordengland

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuellevejrudsigt for York her på dmi.dk

Hotel