Skip to main content

Danskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring

Tallinn, Estland
Rejsegæster i Tallinn
Alexander-nevsky, Tallinn
Tallinn, estland
Udsigt over Tallinn
estland, Tallinn
estland, Tallinn
Tallinn, estland, katedral
Tallinn, estland
Pris fra:
6.395,-
Dage:4
Bestil rejse

Dannebrogsfejring i Estlands hovedstad

Tallinn er omdrejningspunktet for legenden om vores fremmeste nationalsymbol, Dannebrog. Den 15. juni 2019 er det 800 år siden vores flag efter sigende faldt fra himlen, og vi har en fantastisk mulighed for at invitere til fejringen af jubilæet i byen, hvor det hele skete. Ligeledes har vi en chance for at sige tak til Tallinn og esterne for det kan lade sig gøre. Det er helt unikt, at en tidligere besættelsesmagt får lov til at fejre sit flag i et fremmed land. Det er mere end noget andet et tegn på det gode venskab og de historiske forbindelser, der knytter Danmark og Estland sammen.

Rejsen er centreret om den smukke og UNESCO-bevarede middelalderby Tallinn, hvor mange andre end os danskere har sat sine spor gennem tiden. Nogle mere positivt end andre, men alle er vidnesbyrd om en fascinerende historie, som vi også dykker ned i. Naturligvis deltager vi i den officielle markering af vores flag, og de øvrige tiltag dette jubilæum trækker til byen. Og for de som ikke kan få nok af vores fælles historie, kan man også tilkøbe en udflugt til en tidligere dansk herregård og få et bedre indblik i den estiske og danske relation.

Derfor skal du rejse med os til Tallinn:

 • Deltag i Dannebrogsfejringen den 15. juni 2019
 • Guidede byrundture i Tallinn
 • To inkluderede lokale middage
 • Mulighed for at besøge en tidligere dansk herregård
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Dannebrogsfejringen i Tallinn:

Dag 1: Ankomst til Tallinn og guidet byrundtur (A)
Dag 2: Udflugt i det moderne Tallinn og Dannebrogsfejring (M)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til en tidligere dansk herregård* (M,F*, A)
Dag 4: Hjemrejse fra Tallinn (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad


OBS!
Samme rejse udbydes til forskellig pris afhængigt af, hvilket hotel man bor på. Læg mærke til, at der ud for hver pris står et gruppenavn, som enten er navnet på en konge eller dronning. Hold øje med gruppenavnet og se det matchende hotel nederst på siden. Den gruppe, man rejser sammen med, bor på samme hotel under opholdet. Det er muligt at rejse fra både Billund og København.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn og guidet byrundtur (A)

Efter ankomsten til Tallinn modtages vi af bus og rejseleder, der kører den korte vej til vores hotel i det centrale Tallinn. Vi får ordnet indkvarteringen hurtigt og er derefter klar til den første udflugt i Estlands hovedstad.

Udflugten bliver fyldt med historie, danske relationer og meget smuk arkitektur. I Danmark er Tallinn og Estland primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar d. 2.'s erobringstogt, og som nu er anledningen til jubilæet. Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Byen er således et mekka af interessante oplevelser, hvor der først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel, der er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv grundet de velholdte gamle bygninger. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea slottet, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen
Billede: Tallinn med Alexander Nevsky-katedralen.

Om aftenen tager vi på restaurant i ægte estisk og tallinnsk stil. Er der noget man gør meget ud af i Tallinn - er det middelalderen, og vi skal derfor have en ægte middelalder-menu på en lokal restaurant i byen. Efter middagen er resten af aftenen fri til at udforske byen på egen hånd.

Dag 2: Udflugt i det moderne Tallinn og Dannebrogsfejring (M)

Dagen for selve fejringen af Dannebrog er kommet, og byen vil være pyntet til lejligheden med begge landes flag. Men inden den officielle markering begynder, er der tid til at se nærmere på de mere moderne og trendy bydele i Tallinn. Vi tager til Rotermanni-distriktet tæt ved havnen, der nu er kendt for designerbutikker og spændende restauranter og caféer. Distriktet var industrielt og maritimt tidligere, og Tallinn følger samme trend, som ses mange steder i Europa, hvor gamle pakhuse og fabriksområder får nyt liv med nye funktioner. Herfra går vi mod havnen og følger "den kulturelle kilometer" fra kanten af den gamle by til "hipster bydelen" Kalamaja, hvor vi besøger et af byens mest interessante museer, det moderne maritime museum. 

Tallinn
Billede: Tallinn.

Eftermiddagen står på fejring af Dannebrog og det dansk-estiske venskab. Der bliver masser af rød-hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland og underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219
Billede: Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.

Aftenen er på egen hånd, og der vil være rigtigt mange tilbud for enhver smag i den gamle bydel. Mange af byens små baggårde lokker med hyggelige caféer og restauranter - og der er alle muligheder for at få en fantastisk aften.  

Dag 3: Tallinn på egen hånd eller udflugt til Lahemaa Nationalpark og tidligere dansk herregård*(M,F*,A)

Dagen i dag kan du have på egen hånd i Tallinn, hvor der er flere spændende kvarterer at besøge, interessante museer at besigtige og smalle gader at bevandre. Men ønsker du flere store oplevelser, har vi et tilbud om en udflugt til den tidligere danske herregård, Vihula Manor. Vihula stammer fra omkring år 1500, og den er i dag restaureret og indrettet som et lækkert ferieresort. Vi får en guidet rundvisning og historien om, hvordan gården var dengang, og hvordan den igen er kommet i danske hænder. Vi får serveret frokost og besøger stedets gamle vandmølle og det interessante vodkamuseum, hvor der nok også falder en smagsprøve af.

Den tidligere danske herregård Vihula Manor i Estland
Billede: Den tidligere danske herregård Vihula Manor.

Inden vi når til Vihula Manor, kører vi gennem Lahemaa Nationalpark og besøger desuden en gammel fiskerlandsby og det tidligere herresæde ved Sagadi Manor.

Ved hjemkomst til Tallinn sidst på eftermiddagen er der lidt tid til at gøre sig klar til vores afslutningsmiddag, som finder sted på en restaurant ude i byen.

Dag 4: Hjemrejse fra Tallinn (M)

Efter morgenmaden er det tid til at pakke sammen og tjekke ud fra hotellet. Nogle grupper skal møde i lufthavnen tidligt mens andre har formiddagen på egen hånd i byen, inden turen går mod lufthavnen efter nogle spændende dage i både Tallinns og Dannebrogs tegn.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/6 - 17/6Se flytider BillundDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Hardeknud
Læserrejse med Samvirke - afrejse fra Billund
6.395,-Bestil
14/6 - 17/6Se flytider BillundDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Klipping gruppen
Afrejse fra Billund
7.295,-Bestil
14/6 - 17/6Se flytider KøbenhavnDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Plovpenning6.395,-Bestil
14/6 - 17/6Se flytider KøbenhavnDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Ejegod
Læserrejse med Samvirke
6.395,-Bestil
14/6 - 17/6Se flytider KøbenhavnDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Hans gruppen7.295,-Bestil
14/6 - 17/6Se flytider KøbenhavnDanskerbyen Tallinn - Dannebrogsfejring - Magnus gruppen6.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København/Billund - Tallinn t/r m. skift i Riga
 • Tre nætter på 3* eller 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad
 • To middage
 • Dannebrogsfejring
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.295 - 1.595
 • Magnus gruppen: Værelsesopgradering til ZEN værelse på Kreutzwald, kr. 300 pr. person
 • Tilkøbsudflugt til Lahemaa Nationalpark og tidligere dansk herregård med frokost, kr. 495 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel