Skip to main content

Cypern - Afrodites Smukke Ø

Kulturrejse til Cypern
Pris fra:
6.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Kulturrejse til Cypern - AFRODITES SMUKKE Ø

Cypern er den perfekte blanding af Middelhavet, sol og en fantastisk natur, og det er ikke så underligt, at det var netop hér, at Afrodite dukkede op i mytologien som kærlighedens gudinde. Men Cypern er også langt mere end det. Smukke bygningsværker er spredt ud over øen som værdifulde mindesmærker over øens spændende, omskiftelige og voldsomme historie. Det sætter scenen til en rejse med masser af livsnydelse og spændende oplevelser i det sydøstligste hjørne af Europa.

Derfor skal du rejse med os til Cypern:

  • En spændende historisk ø
  • Indkvartering i det mondæne Paphos
  • Halvpension inkluderet
  • Udflugter rundt på hele øen
  • Dansktalende rejseleder

Oplev det klassiske og moderne Cypern fra første parket i den mondæne by, Paphos. Her bor du på et rigtigt godt firestjernet hotel med halvpension – hvor rammerne til at dyrke det søde liv og fantastiske klima er perfekte. Glæd dig også til de inkluderede udflugter der både går i dybden med Cyperns for- og nutid, byder på lokale delikatesser, besøg i hovedstaden og Kongernes Grav.

Velkommen til vores nye forførende middelhavsperle.

Kort dagsprogram for kulturrejsen til Cypern:

Dag 1: Ankomst til Larnaca. Kørsel til Paphos (A)
Dag 2: Byrundtur i Paphos. Besøg ved Kongernes Grav. Afrodites Bad (M,A)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Troodos-bjergene. Kikkos-klosteret og bjerglandsby (M,A)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 6: Sydkysten og Afrodites fødested. Vandring ved kysten. Lokale delikatesser. (M,A)
Day 7: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Day 8: Bellapais i Nordcypern. Hovedstaden Nicosia. Hjemrejse fra Larnaca (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Larnaca. Kørsel til Paphos (A)

Vi ankommer med flyet fra København og kører fra Larnaca til vores gode hotel i Paphos. Undervejs vil rejselederen fortælle mere om ugens program. Ved ankomsten indlogeres du, og senere er der aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 2: Sightseeing i Paphos. Besøg ved Kongernes grav. Afrodites bad (M,A)

Vi tager på den første af vores udflugter efter morgenmaden. Paphos og omegnen har meget at byde på og først går turen rundt til byens vigtigste attraktioner med lokalguide. Derefter tager vi ud til Kongernes Grav, der er optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Gravene er ca. 2.500 år gamle og indhugget i kalkstensklipperne. Man udgraver endnu på stedet, hvor man løbende finder spor fra fortiden.


Billede: Kongernes Grav.

Efter besøget kører vi ud mod det vestlige hjørne af Cypern. Vi kører gennem et smukt naturområde, inden vi når den - mindst lige så smukke - kyst. Her er der et frokost-stop, inden vi for alvor skal stifte bekendtskab med legenden om kærlighedsgudinden Afrodite. Efter frokost går vi cirka 20 minutter og belønnes med et besøg ved Afrodites bad. Ifølge legenden giver badet evig skønhed til de, som vasker sig her. 

Turen går herefter tilbage til hotellet i Paphos, hvor du har resten af dagen og aftenen på egen hånd. Aftensmaden serveres på hotellet.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M,A)

Dagen er til fri disposition, og giver dig en god mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Paphos - hvor du f.eks. kan tage den hyggelige strandpromenade hele vejen fra hotellet (ca. 2,5 km). Rejselederen giver naturligvis gode råd og tips i forhold til dine ønsker.


Billede: Udforsk Paphos på egen hånd - den ortodokse katedral.

Dag 4: Udflugt til Troodos bjergene. Besøg Kikkos klosteret og bjerglandsby (M,A)

Dagens udflugt går ind i landet og mod bjergene til det grønneste område på den solrige ø. Først skal vi besøge det berømte kloster i Kikkos. Klosteret ligger smukt på toppen af et bjerg i 1.300 meters højde, dybt inde i øens største bjergkæde, Troodos. Det er et af de flotteste, rigeste og vigtigste områder for cyprioterne og er forbundet med flere sagn og legender. Vi blive guidet gennem historien via smukke ikonmalerier, freskoer, skatte og en rigtig imponerende arkitektur.


Billede: Klostret i Kikkos.

Efter besøget i Kikkos fortsætter vi med at udforske bjergområdet og besøger landsbyen Omodos, som ligger cirka en times kørsel derfra. Her gør vi et frokoststop og får samtidig indblik i, hvordan livet leves i de små samfund på Cypern. Omodos ligger i et landbrugsområde, og har bl.a. en stor vin- og frugtproduktion.

Dag 5: Fridag til egen oplevelser (M,A)

Du har atter en dag på egen hånd og kan nyde livet i Paphos. Mulighederne er mange både på hotellet og i byen. Rejselederen giver gerne sit besyv med.


Billede: Nyd tiden på egen hånd på Hotel Pioneer Beach og måske en flot solnedgang ind over land.

Dag 6: Sydkysten. Afrodites fødested. Delikatesse-smagning. Vandring ved kysten (M,A)

Vi tager afsted på udflugten til sydkysten om formiddagen, hvor du igen skal stifte bekendskab med kærlighedsgudinden Afrodite. Ifølge legenden opstod hun af skummet i havet ud for sydkysten ved klippen, som i dag kaldes for "Afrodites Klippe". Derefter steg hun, ifølge den græske mytologi, i land på Cypern og har siden været gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed.

Vi går en lille kystvandring i det smukke område, mens du kan nyde den fantastiske udsigt til både land og vand undervejs. Der venter velsmagende lokale delikatesser efter gåturen.

Busturen fortsætter langs kysten, hvor vi gør flere interessante stop. Særligt et område er specielt; her er vi pludselig på britisk territorium. Cypern var under engelsk besættelse mellem 1878-1960, og den britiske hær har fortsat to militærbaseområder på Cypern, som den dag i dag stadig er britisk område - trods Cyperns uafhængighed i 1960.

Day 7: Fridag til egne oplevelser. (M,A)

Dagen står i afslapningens tegn, og du har mulighed for selv at tilrettelægge dit dagsprogram. Igen er rejselederen naturligvis behjælpelig med tips og gode råd.

Day 8: Besøg hovedsteden Nicosia. Kørsel til Bellapais i Nordcypern. Hjemrejse fra Larnaca (M)

Rejsen lakker mod enden, og efter morgenmaden er det blevet tid til at tjekke ud fra hotellet. Herefter tager vi på endnu en spændende udflugt inden hjemrejsen. Turen går til Nordcypern, hvor vi besøger en af øens største seværdigheder: Bellapais. Et fantastisk naturskønt område, hvor et gammelt smukt kloster ligger og troner på bjergsiden.


Billede: Bellapais i Nordcypern.

Derefter går turen tilbage til den græske del - til hovedstaden Nicosia. Her er der tid til at spise frokost, og du har mulighed for at shoppe inden hjemrejsen. Dernæst går turen mod lufthavnen i Larnaca, og efter en fantastisk uge på Cypern er det tid til at flyve hjem til Danmark.

Kort

Vejret

Her kan du se vejret i Larnaca, Cypern

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
1/3 - 8/3Se flytider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø
NYHED
6.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/3 - 22/3Se flytider KøbenhavnCypern - Afrodites smukke ø
NYHED
7.495,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

• Fly København - Larnaca t/r inkl. skatter og bagage
• Syv nætter på 4* hotel CBH (Pioneer beach, eller Athena beach hotel)i Paphos i delt dobbeltværelse med balkon.
• Halvpension (morgenmad og aftensmad)
• Transfer til/fra lufthavn
• Udflugter ifølge program
• Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

• Dobbeltværelse med balkon m. pool og havudsigt kr. 595 pr. person
• Enkeltværelse med balkon kr. 895 pr. person
• Administrations gebyr kr. 95 pr. person
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel