Skip to main content

Julemarked i Budapest

Parlamentsbygningen i budapest
Fiskemandens bastion og julepynt i Budapest
Széchenyi badet i budapest
Szechényi lánchíd kædebroen i budapest
Udsigt til parlamentet fra fiskemandens bastion
Mathias kirken i budapest
Julelys ved st. stefans basilika
Julemarked i budapest
Den store jødiske synagoge i budapest
Status:
Datoer på vej

Julemarkedsrejse til Budapest

Tag med på en rejse til en af de mest storslåede byer i Europa, hvor de brede boulevarder og smukke imponerende arkitektoniske bygninger er pyntet til vinterens højtid julen. Budapest er et besøg værd uanset, hvornår man besøger byen - altid smuk, kulturel og levende med årstiderne som skiftende baggrundstæppe.

Derfor skal du tage med os på julemarked i Budapest:

  • God tid til at besøge byens julemarkeder
  • Inkluderede byrundture med byens historie og seværdigheder
  • Ophold på firestjernet spa-hotel
  • Mange måltider inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Guide byrundture på begge sider af Donaufloden

I godt selskab tager vi imod byens herligheder på udflugter rundt i byen på begge sider af Donau. Udover de imponerende bygningsværker besøger vi forskellige julemarkeder, hvor det gamle store Vörösmarty er det mest kendte og autentiske. Det bliver også til et besøg på et Kavehaz(kaffehus), der er i kejsertiden var overklassens mødesteder til socialisering med ligesindede. 

Der er sørget for tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den kejserlige by eller blot til at forkæle sig selv på byens restauranter, caféer eller i et af de overdådige termiske bade, som byen også er berømt for.

Vores tur har base på et 4* hotel, hvor oplevelserne nærmest begynder ved hotellets døre.

Kort dagsprogram for julemarked i Budapest:

Dag 1: Ankomst, byrundtur Buda-siden og julemarked (A)
Dag 2: Byrundtur Pest-siden og Vörösmarty julemarked (M)
Dag 3: Budapest på egen hånd (M,A)
Dag 4: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, byrundtur på Buda-siden, julemarked og fælles middag (A)

Vi ankommer sidst på formiddagen til Ungarns hovedstad og kører mod vores hotel i centrum. Efter vi har indlogeret os, tager vi på vores første udflugt i byen. På den første udflugt koncentrerer vi os om den vestlige side af floden, Buda-siden.

Her oplever vi bl.a. et af byens store vartegn - Fiskemandens Bastion. Den består af syv tårne, der symboliserer de oprindelige syv Magyar klaner, der besatte det Carpatiske Bassin og dannede Det Ungarske Rige. Vi besøger herefter den smukt dekorede slotskirke - Mathiaskirken, der er et betydende symbol i den ungarske historie, pga. dens anvendelse som bedehus og stald under den tyrkiske besættelse. Det mønstrede tag på kirken er ikonisk og nærmest en attraktion i sig selv og er med til at gøre besøget helt specielt. Vi slutter dagen ved et af julemarkederne - inden vi tager tilbage til hotellet.


Billede: Marcipansnitter og Fiskemandens Bastion med de syv tårne.

Vi tager på en lokal restaurant om aftenen og får første smag på det ungarske køkken.

Dag 2: Byrundtur på Pest-siden og Vörösmarty julemarked (M)

I dag koncentrerer vi os om Pest-siden af byen. Her findes mange af de arkitektoniske perler fra den seneste storhedstid som en af hovedstæderne i det Østrig-Ungarske rige. Det mest kendte er parlamentsbygningen, imponerende, smuk, beliggende ned til Donau - og den største i Europa. Tæt herved ligger St. Stephan Basilikaen og den berømte boulevard Andrassy ut. På boulevarden finder vi bl.a. operaen imellem de fornemme butikker, der matcher gadens storladenhed. For enden af gaden ligger byens store park, hvor man ved indgangen bliver mødt af den bombastiske Heltenes plads med svulstige statuer og monumenter. Vi tager også på et besøg på et ægte Kavehaz, hvor der bydes på kaffe og kage.


Billede: Parlamentsbygningen og fine porcelænsfigurer på julemarkedet.

Udflugten sluttes ved julemarkedet Vörösmarty. Det over 100 år gamle marked er både det største og det ældste i byen. Særligt kendetegnet ved dette marked er, at alle kunsthåndværks genstande skal certificeres som ægte, før de må sælges.

Dag 3: Budapest på egen hånd (M,A)

Dagen er til fri afbenyttelse. Byen har rigtigt meget at byde på, og der er noget for enhver smag. Har man ikke fået nok af julemarkeder, er der flere at besøge. Er man mere til udforskning af byens kulturelle tilbud, kan man i mange kirker finde julekoncerter - f.eks. i Mathiaskirken på Buda-siden, som vi besøgte for et par dage siden. For de shoppinginteresserede har den lange gågade eller Andrassy ut. mange muligheder at lokke med. Vil du nyde en god spa oplevelse, kan man dyrke det på det tilstødende hotel eller gøre som de lokale og gå i et af de termiske bade - her kan det store Szechenyi-bad anbefales. Skal den blot stå på caféer og restauranter - ja, så har byen mere end rigeligt af vælge imellem.


Billede: Mathiaskirken med det farvestrålende tag og lige så farvestrålende shoppinggader.

Om aftenen spiser vi igen samlet på en lokal restaurant.

Dag 4: Hjemrejse (M)

Efter nogle gode dage med fine oplevelser i Budapest er det tid til at tage afsked. Det gør vi efter morgenmaden, hvor vi bliver kørt til lufthavnen og har vores middagsfly til København

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Budapest på dmi.dk her

Vejret i Budapest