Igors opskrifter på poncha

Nu, hvor det er sommer i Danmark, bringer vi et tip til, hvordan vores venner i Sydeuropa køler af i varmen. I Portugal, og nærmere betegnet på Madeira, er det populært at drikke den lokale poncha, som er en en blanding af sukkerrørsnaps og andre friske ingredienser. Poncha kommer i forskellige varianter, og styrkeforholdet kan justeres efter smag og behag. Når det gælder poncha, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Herunder følger en opskrift på den traditionelle Madeira-poncha, efterfulgt af et par andre varianter. I videoen i bunden af indlægget kan du se Igor fremstille den traditionelle poncha. Videoen er indspillet i forbindelse med vores konkurrence KulturQuizzen, hvor vi hver uge udtrækker to heldige vindere af et rejsegavekort på kr. 500. God fornøjelse og velbekomme!

Poncha regional fra Madeira

Ingredienser:

Citronsaft fra friske citroner – 1 del

Madeiras aguardente branca (sukkerørssnaps) eller alternativt brøndumsnaps – 2 dele

Flydende bihonning – 1 del

Fremgangsmåde:

Citronerne presses til ren citronsaft og hældes i en kande sammen med aguardente. Herefter kommes honning i. Det hele blandes sammen og smages til.

Du kan også prøve andre citrusfrugter, fx klementiner, appelsiner, halv citron/halv appelsin eller passionsfrugt.

Poncha Pescador (Fiskerens Poncha)

Ingredienser:

Citron juice fra friske citroner – 1 del

Madeiras aguardente branca (sukkerørssnaps) eller alternativt brøndumsnaps – 2 dele

Sukker – 1 del

Fremgangsmåden gentages fra den traditionelle poncha.

Poncha Vilao (Bondemands Poncha)

Ingredienser:

Citron juice fra friske citroner – 1 del

Madeiras aguardente branca (sukkerørs snaps) eller alternativt brøndumsnaps – 2 dele

Mørk sukkerrørs sirup– 1 del

Fremgangsmåden gentages fra den traditionelle poncha.