Skip to main content

5 tips til at planlægge vandreferien

Er du nogensinde kommet hjem fra en ferie med følelsen af, at du ikke fik det hele med? Hvis du gerne vil se mere af din destination, bør du overveje at supplere de klassiske seværdigheder med vandreture. Vandreferien er et must for alle rejseentusiaster, for når du oplever dit rejsemål til fods, oplever du meget mere af det. Vores rejseeksperter giver her deres bedst tip til, hvordan du finder den vandreferie, der passer til dig.

1. Undersøg vandreturenes længde og terræn på den enkelte vandreferie, før du bestemmer dig. Vandreferier findes i mange varianter og sværhedsgrader. Øer som Irland, Madeira og Mallorca byder på bjergrige områder, som kan være hårde at vandre i, hvis man er vant til fladt terræn. Korte ture på 6 kilometer kan sagtens være ligeså strabadserende som de længste på 20 kilometer, hvis terrænet er kupperet.

2. Gå efter et klima, som hverken er for varmt eller koldt. I det sydlige Europa er forårsmånederne samt sensommeren og det tidlige efterår at foretrække - og det er også her naturen viser sig fra sin flotteste sider. Det er nemt at have en let trøje, regnslag eller solhat i tasken, hvis vejret er omskifteligt.

3. Sørg for, at du kan lave andet end at vandre, så du får mest muligt ud af din rejse. Kombinér din vandreferie med det, du ellers interesserer dig for, hvad end det er strand, byliv, historiske og kulturelle udflugter eller kulinariske oplevelser. For dig, der gerne vil være fysisk aktiv på ferien og samtidigt opleve dit rejsemål, er vandreferien en fantastisk mulighed for at kombinere begge.

4. Sørg for at vandre sammen med nogen. Når der på arrangerede vandreferier vandres i grupper, er det både for sikkerhedens skyld, og fordi der opstår et særligt fællesskab omkring det at vandre. Det gør også vandreferien til en social rejseform, som passer til dig, der rejser alene.

5. Pak efter forholdene. En vandreferie kræver fornuftige vandresko- eller støvler. Er dine sko nye – så husk at gå dem til, så du undgår at skulle slås med vabler. Husk også, at selv i varmere klimaer som Mallorca og Madeira er det rart med en windbreaker eller fleecetrøje, når man kommer op i højderne.

Vil du gerne prøve at vandre på din ferie, er det en fordel at rejse med dansktalende rejseledere, som kender rejsemålet og vandreruterne indgående – og som også har særligt kendskab til områdets historie samt flora og fauna.

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Ugebladet SØNDAG & femina

Er du klar til at snøre vandreskoene på din næste rejse? Læs mere om vores vandrerejser og aktive ferier her.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt