Skip to main content

Klassiske Andalusien

Status:
Udsolgt

rundrejse i spaniens sydligste provins Andalusien

Andalusiens største seværdigheder i én rundrejse

Oplev Det bedste af Andalusien på denne rundrejse. På en en uge, oplever du Sydspaniens største historiske seværdigheder i selskab med vores dansktalende rejseleder. Dette er rejsen for dig, som vil have det maksimale ud af dit ophold i den mest autentiske del af Spanien. Pittoreske Ronda med den ældste tyrefægterarenaen,  Storslåede Sevilla, hjertet i den Andalusiske sjæl, La Mesquita i det gamle Cordoba og det imponerene maurerpalads Alhambra i byen Granada. Alt dette er krydret med livlig kultur, en spændende historie og storslået natur.  

 

Derfor skal du med os på rundrejsen i Andalusien:

  • Den store rundrejse, med de største seværdigheder i Andalusien
  • Vi bor på gode tre- og firestjernede hoteller
  • Vidende dansktalende rejseleder
  • Rejsen er med ophold i Ronda, Sevilla, Cordoba og Granada
  • Besøg på Alhambra, Generalife og La Mezquita moskeen
  • Ægte flamenco show 

Ronda

Denne spektakulært beliggende by, hvor vi på en byrundtur til fods bl.a. oplever byens store ikoner; verdens ældste tyrefægter-arena fra 1785 og den berømte bro ”Puente nuevo”, som forbinder byens nye og gamle bydel.

Sevilla og Cordoba

I Andalusiens hovedstad Sevilla er vi på eventyr i den gamle jødiske bydel, slapper af i Maria Luisa-parken, med den smukke Plaza España samt kigger indenfor i tyrefægter-arenaen. Vi får også tid til oplevelser på egen hånd. Undervejs mellem de to byer, besøger vi den romerske by Carmona, med sit nonnekloster Santa Clara. Cordoba bærer tydeligt præg af mange forskellige folkeslag, og dét er en af årsagerne til, at byen er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Byens absolutte vartegn er den en mere end 1.200 år gamle moské, La Mezquita. Det er den største islamiske helligdom i den vestlige verden. 

Granada og Alhambra

I 800 år herskede Maurerne over den sydlige Iberiske halvø og højborgen var Granada. Paladset Alhambre er en af de fineste bygningsværker fra tiden. 

Kort dagsprogram - 8 dage. Afrejse fra København:

Dag 1: Ankomst til Malaga og bus til Granada (A)
Dag 2: Byvandring i det gamle Granada. (M)
Dag 3: Besøg på Alhambra og kørsel til Córdoba (M)
Dag 4: Historisk byvandring i ordoba med besøg i den berømte Moské. (M)
Dag 5: Kørsel til Sevilla, med kaffestop i den romerske by Carmona, panorama tur i Sevilla (M)
Dag 6: Historisk byvandring Sevilla. Fællesmiddag og Flamenco-show (M,A)
Dag 7: Kørsel til Ronda og byvandring(M)
Dag 8: Formiddag på egen hånd i Ronda. Over middag transport til Malaga og hjemrejse (M)


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram - 8 dage fra København

Dag 1: Ankomst til Malaga lufthavn og transfer til Granada (A)

Ved ankomsten til Malaga lufthavn i Andalusien venter den dansktalende rejseleder. Granada forude, der ligger ved foden af Sierra Nevada - hvis tinder det meste af året er smukt dekoreret med hvid sne. Under turen er der god tid til fortællinger omkring Andalusien og den smukke natur, som vi passerer. 

Dag 2: Granada

I dag går vi en tur med rejselederen i Granada centrum, hvor vi bl.a. ser det smukke rådhus, som er indrettet i et gammelt kloster. I de fleste andalusiske byer finder vi både levn fra romerne og maurerne, men her i Granada er der næsten udelukkende tegn på maurernes eksistens. Dels fordi romerne ikke var ret meget til stede i Granada, og dels fordi Granada var det sted i Spanien, som maurerne forlod sidst. Vi besøger det smukke El Corral del Carbón, som er opført i 1400-tallet og oprindeligt var et varelager og siden et overnatningssted for handelsmænd – rejselederen fortæller husets spændende historie. Rundvisningen fortsætter gennem La Alcaicería, som er resterne af det gamle, mauriske silkemarked.

Derefter er der mulighed for på egen hånd at besøge Det Kongelige Kapel, som blev bygget specielt som gravsted for Dronning Isabella og Kong Ferdinand. Foruden deres smukke gravmæler kan man i sakristiet bl.a. se Isabellas krone og Fernandos sværd. Den enorme katedral er den første renæssance-kirke i Spanien.
 Ronda
Billede: Ronda

Dag 3: Granada, Alhambra - Cordoba (M)

I dag skal vi besøge - og beundre - Andalusiens vel nok største mesterværk; Alhambra. Paladset blev opført af nasariderne i 1200- og 1300-tallet, og i dag - mange århundreder efter dets opførelse - står bygningerne på UNESCOs liste over verdensarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I det store kompleks, som Alhambra er en del af, ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis smukke park-lignende have også går under betegnelsen ”paradisets have”, hvilket er en meget rammende beskrivelse af stedet. Her kan man nyde den frodige og variende vegetation og de små kilder og springvand, som gør haveanlægget så specielt. 
Efter besøget på Alhambra kører vi ud af Sierra Nevada, som med sine 3.482 m er det højeste bjerg på Den Iberiske Halvø. Forude venter Cordoba hvor en aften på egen hånd bør nydes i det gamle jødiske kvarter.


Plaza de España i Sevilla, Spanien
Billede: Sevilla - Plaza de España

Dag 4: Cordoba (M)

Cordoba, var tidligere Europas største og mest velhavende by. Byen har en spændende fortid, der går mere end 2.000 år tilbage og bærer tydeligt præg af mange forskellige religioner og kulturer. Det skal vi opleve i dag, og begynder til fods på en byrundtur i det historiske centrum, som er utrolig godt velbevaret. Bl.a. har gaderne stadig den samme krogede struktur, som maurerne i sin tid designede. Naturligvis skal vi besøge den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvor række efter række af rød- og hvidstribede søjler og buer strækker sig uendeligt og næsten danner et tag over det enorme rum. Moskeen er så stor, at Karl V i 1500-tallet kunne opføre en katedral midt inde i den islamiske helligdom. I dag imponeres og beundres dette enestående bygningsværk af besøgende fra hele verden. Eftermiddag og aften er igen til fri disposition. Besøg evt. de små tapassteder og smag på lokal vin, sherry og tapas.  
 

Sevilla tyrefægterarena, Spanien
Billede: Sevilla tyrefægterarena

Dag 5: Den romerske by Carmona og Sevilla(M)

På vej mod Sevilla holder vi ind i Carmona der, ligesom Sevilla og Cordoba, lå på den berømte gamle romerske Vía Augusta. Carmona var en meget vigtig by under romerne, og den romerske bymur er den mest velbevarede af slagsen i hele Andalusien. Maurerne har derefter også sat sine synlige præg på byen. Vi holder en kaffepause. 

Ved ankomsten til Sevilla kører vi en guidet panoramatur i byen. Aftenen er til fri disposition og det kan anbefales at gå på opdagelse i Sevillas restaurationsliv. Sevillas første bro, som blev opført af Eifel & Co. for 150 år siden fører over til det gamle sigøjnerkvarter, Triana, hvor man stadig kan møde håndværkere der fremstiller keramik- og porcelænsting på traditionel vis. I Triana er der gode muligheder for et godt og billigt måltid med udsigt over floden. Rejselederen kommer også gerne med andre gode råd.  

Dag 6: En dag i Sevilla - Middag og flamenco (M, A)

Sammen med rejselederen tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødekvarter, Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Det er meget attraktiv at bo i Santa Cruz, men absolut ikke billigt – så det er primært forbeholdt Sevillas overklasse. Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter.

Turen fortsætter frem til Plaza Vírgen de los Reyes, der huser Sevillas to største seværdigheder, Domkirken og Alcázar - de kan besøges om eftermiddagen, som er på egen hånd. Domkirken i Sevilla er verdens største, gotiske domkirke, og her hviler Columbus i en meget smuk grav. Den enorme, guldbelagte altertavle er den mest imponerende af sin art i hele Spanien, og overalt i kirken støder man på kunstværker af uvurderlig værdi.

Sevillas vartegn er det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Andalusiens hovedstad. Kongeslottet Alcázar har en historie, som går helt tilbage til romernes tid. Senere havde maurerne deres sæde her, og det var dem, der gav slottet dets nuværende navn. Efter generobringen i 1248 har adskillige kristne konger ombygget slottet og også boet her. Pedro den Grusommes residens i mudéjar-stil er opsigtsvækkende, og de store flotte haver er en lise for sjælen. Det var på dette slots område, at Columbus sammen med sit folk planlagde de store rejser til den ny verden.
Sevilla går populært for at være ”Spaniens mest spanske by”, det får vi blandt andet også at mæke, når vi besøger Sevillas tyrefægterarena, som er bygget af flere omgange og går for at være den smukkeste i verden. Flere af Spaniens delstater har afskaffet tyrefægtning, men denne tradition fortsætter i Sevilla, og der er fuldt hus hver søndag hele sæsonen igennem. På rundvisningen er der forklaringer, og foruden selve arenaen ser vi et fint lille museum og staldene m.m..


Córdoba
Billede: Cordoba

Dag : 7 Ronda(M)

Køreturen over bjergkæden Serranía de Ronda er en af Spaniens flotteste, og selve Ronda er en meget smuk og meget speciel by. 

efter ankomst og indlogering har vi en guidet byvandring i Ronda. Mellem den gamle og den nye bydel er der en 100 meter dyb kløft. De to bydele er forbundet af den imponerende bro, ”Puente Nuevo”, fra 1700-tallet, og er en af Rondas absolutte vartegn. Primært pga af den fantastiske udsigter herfra. Den omtales bl.a. i Hemingways ”Hvem ringer klokkerne for?”, hvor han beskriver borgerkrigens grusomheder, og netop ”Puente Nuevo” var skueplads for nogle af de værste af disse grusomheder. I Ronda findes verdens første tyrefægterarena fra 1785, og det var i Ronda, at tyrefægteren Pedro Romero, som den første, begyndte at kæmpe mod tyrene til fods og brugte det berømte røde klæde til at forvirre tyren med. Traditionen for tyrefægtning fortsatte i Ronda, og berømtheder som både Hemingway og Orson Welles var stamgæster i den smukke arena. 
Resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

Alhambra i Andalusien, Spanien
Billede: Alhambra

Dag 8: Hjemrejse(M)


 


M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Marbella på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Klassiske Andalusien

Hotel