Skip to main content

Klassiske Andalusien

Pris fra:
10.995,-
Dage:9
Bestil rejse

Klassisk rundrejse til Andalusien

Andalusiens største seværdigheder i én rejse

Oplev Andalusien på vores klassiske rundrejse, der, på ni dage, bringer dig rundt til Sydspaniens største seværdigheder og selvfølgelig med dansktalende rejseleder. Dette er rejsen for dig, som vil have det maksimale ud af dit ophold i Andalusien. Lige fra tyrefægterarenaen i Sevilla, Moskeen i Cordoba og til maurerpaladset Alhambra i Granada. Dette, og meget mere, skal vi opleve på en rundrejse som er krydret med kultur, natur og historie. 

Som noget nyt i 2020 bor vi i Ronda og Cordoba, for at have mere tid på egen hånd i de to byer, lige som der er god tid til egne oplevelser i såvel Sevilla og Granada. 

Derfor skal du rejse med os på rundrejse til Andalusien:

 • Den helt store rundrejse, hvor du oplever de største seværdigheder i Andalusien
 • Vi bor på gode tre- og firestjernede hoteller
 • Flere måltider er inkluderede i rejsen
 • Vidende dansktalende rejseleder
 • Rejsen inkluderer udflugter til Ronda, Sevilla, Cordoba og Granada
 • Besøg på Alhambra, Generalife og La Mezquita moskeen
 • Flamenco show i Granada

Ronda

Rundrejsen begynder i Ronda, hvor vi starter med et ophold i den spektakulært beliggende by, hvor vi på en byrundtur til fods bl.a. skal forbi to af byens store ikoner; verdens ældste tyrefægter-arena fra 1785 og den berømte bro ”Puente nuevo”, som forbinder byens nye og gamle bydel.

Sevilla og Cordoba

I Andalusiens hovedstad Sevilla skal vi på eventyr i den gamle jødiske bydel, slappe af i Maria Luisa-parken, med den smukke Plaza España samt kigge indenfor i tyrefægter-arenaen. I Sevilla er der desuden tid til oplevelser på egen hånd. På vejen videre mod Cordoba, besøger vi den romerske by Carmona, med nonneklostret Santa Clara. Cordoba bærer tydeligt præg af mange forskellige folkeslag, og dét er en af årsagerne til, at byen er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Byens absolutte vartegn er den største islamiske helligdom i den vestlige verden; den mere end 1.200 år gamle moské, La Mezquita.

Granada og Alhambra

Derefter går turen videre mod maurernes højborg i Granada, hvor vi besøger endnu en UNESCO-seværdighed: Maurerpaladset Alhambra, der især er kendt for sommerslottet Generalife, hvis smukke haveanlæg vi naturligvis ikke skal snydes for. Herefter kører vi op i bjergene i Sierra Nevada og spiser en god andalusisk frokost.

Kort dagsprogram - 9 dage fra København:

Dag 1: Ankomst til Malaga og bus til Ronda (A)
Dag 2: Byvandring i Ronda. (M)
Dag 3: Bus til Sevilla og panoramatur i bus i byen (M)
Dag 4: Historisk byvandring i Sevilla, med besøg i Real Maestranza. (M)
Dag 5: Bus til Cordoba, med kaffestop i den romerske by Carmona (M)
Dag 6: Byvandring i Cordoba med besøg i La Mezquita. Bus til Granada (M)
Dag 7: Alhambra og Generalife. Frokost i Sierra Nevada.(M,F)
Dag 8: Byvandring i det historiske Granada. Afskedsmiddag og Flamenco-show (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsen program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram - 9 dage fra København

Dag 1: Ankomst til Malaga lufthavn og transfer til Ronda (A)

Ved ankomsten til Malaga lufthavn i Andalusien venter den dansktalende rejseleder. Under turen til Ronda er der god tid til fortællinger omkring Andalusien og den smukke natur, som vi passerer. Køreturen over bjergkæden Serranía de Ronda er en af Spaniens flotteste, og selve Ronda er en meget smuk by og har en helt særlig autentisk atmosfære. Aftensmaden spiser vi på hotellet.

Køreturen over bjergkæden Serranía de Ronda er en af Spaniens flotteste, og selve Ronda er en meget smuk og meget speciel by. Aftensmaden spiser vi på hotellet.

Dag 2: Ronda, én af Hemingway’s foretrukne byer (M)

Vi starter dagen med en guidet byvandring i Ronda. Mellem den gamle og den nye bydel er der en 100 meter dyb kløft. Den imponerende bro, ”Puente Nuevo”, fra 1700-tallet, som forbinder de to bydele, er nu Rondas absolutte vartegn. Den omtales bl.a. i Hemingways ”Hvem ringer klokkerne for?”, hvor han beskriver borgerkrigens grusomheder, og netop ”Puente Nuevo” var skueplads for nogle af de værste af disse grusomheder. I Ronda findes verdens første tyrefægterarena fra 1785, og det var i Ronda, at tyrefægteren Pedro Romero, som den første, begyndte at kæmpe mod tyrene til fods og brugte det berømte røde klæde til at forvirre tyren med. Traditionen for tyrefægtning fortsatte i Ronda, og berømtheder som Hemingway og Orson Welles var stamgæster i byens smukke arena. 
Resten af dagen er til fri disposition.

Ronda
Billede: Ronda

Dag 3: Ronda - Sevilla (M)

Ved ankomsten til Sevilla kører vi en guidet panoramatur i byen, holder en lille kaffepause og tager på spadseretur i byens mest yndede fritidsområde, den dejlige María Luísa Park. Parken blev anlagt i forbindelse med verdensudstillingen for de spansktalende lande i 1929. Her ligger også den smukke Plaza de España, der er bygget op som en kæmpe halvmåne med bygninger i regionalistisk stil – alle udsmykket med kakler og billeder, der repræsenterer de 52 spanske provinser. Det var den lokale arkitekt Hannibal Gonzálezs livsværk. Kunstmuseet Bellas Artes (lukket mandag), og den gamle banegård Estación de Córdoba fra 1899 i Neomudéjar stil, er ligeledes designet af Hannibal Gonzáles. Nu er den gamle Banegård restaureret og indrettet som et meget anderledes og flot shoppingcenter. 

Aftenen er til fri disposition og det kan anbefales at gå på opdagelse i Sevillas restaurationsliv. Sevillas første bro, som blev opført af Eifel & Co. for 150 år siden fører over til det gamle sigøjnerkvarter, Triana, hvor man stadig kan møde håndværkere der fremstiller keramik- og porcelænsting på traditionel vis. I Triana er der gode muligheder for et godt og billit måltid med udsigt over floden. Rejselederen kommer også gerne med andre gode råd.  

Plaza de España i Sevilla, Spanien
Billede: Sevilla - Plaza de España

Dag 4: Sevillas historiske centrum (M)

Sammen med rejselederen tager vi en spadseretur gennem Sevillas gader og kommer til det legendariske jødekvarter, Santa Cruz (kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla). Dronning Isabella fordrev i 1492 jøderne fra Spanien, men kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Det er meget attraktiv at bo i Santa Cruz, men absolut ikke billigt – så det er primært forbeholdt Sevillas overklasse. Kvarteret er desuden fyldt med små charmerende uden- og indendørs restauranter.

Turen fortsætter frem til Plaza Vírgen de los Reyes, der huser Sevillas to største seværdigheder, Domkirken og Alcázar - de kan besøges om eftermiddagen, som er på egen hånd. Domkirken i Sevilla er verdens største, gotiske domkirke, og her hviler Columbus i en meget smuk grav. Den enorme, guldbelagte altertavle er den mest imponerende af sin art i hele Spanien, og overalt i kirken støder man på kunstværker af uvurderlig værdi.

Sevillas vartegn er det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Andalusiens hovedstad. Kongeslottet Alcázar har en historie, som går helt tilbage til romernes tid. Senere havde maurerne deres sæde her, og det var dem, der gav slottet dets nuværende navn. Efter generobringen i 1248 har adskillige kristne konger ombygget slottet og også boet her. Pedro den Grusommes residens i mudéjar-stil er opsigtsvækkende, og de store flotte haver er en lise for sjælen. Det var på dette slots område, at Columbus sammen med sit folk planlagde de store rejser til den ny verden.
Sevilla går populært for at være ”Spaniens mest spanske by”, det får vi blandt andet også at mæke, når vi besøger Sevillas tyrefægterarena, som er bygget af flere omgange og går for at være den smukkeste i verden. Flere af Spaniens delstater har afskaffet tyrefægtning, men denne tradition fortsætter i Sevilla, og der er fuldt hus hver søndag hele sæsonen igennem. På rundvisningen er der forklaringer, og foruden selve arenaen ser vi et fint lille museum og staldene m.m..

Efter besøget på tyrefægterarenaen er der tid på egen hånd. 

Sevilla tyrefægterarena, Spanien
Billede: Sevilla tyrefægterarena

Dag 5: Den romerske by Carmona og Cordoba(M)

På vej mod Cordoba holder vi ind i Carmona der, ligesom Sevilla og Cordoba, lå på den berømte gamle romerske Vía Augusta. Carmona var en meget vigtig by under romerne, og den romerske bymur er den mest velbevarede af slagsen i hele Andalusien. Maurerne har derefter også sat sine synlige præg på byen. Vi holder en kaffepause, hvorefter vi kører videre mod provinsen Cordoba, hvor vi overnatter. Eftermiddagen er til fri disposition. Der vil være rig mulighed for at gå på opkdagelse i byens såvel moderne som gamle bydel, samt smage på det spanske køkken.

Dag 6: Cordoba - de mauriske kaliffers residens (M)

Cordoba, var tidligere Europas største og mest velhavende by. Byen har en spændende fortid, der går mere end 2.000 år tilbage og bærer tydeligt præg af mange forskellige religioner og kulturer. Det skal vi opleve i dag, og begynder til fods på en byrundtur i det historiske centrum, som er utrolig godt velbevaret. Bl.a. har gaderne stadig den samme krogede struktur, som maurerne i sin tid designede. Naturligvis skal vi besøge den mere end 1200 år gamle moske, La Mezquita, hvor række efter række af rød- og hvidstribede søjler og buer strækker sig uendeligt og næsten danner et tag over det enorme rum. Moskeen er så stor, at Karl V i 1500-tallet kunne opføre en katedral midt inde i den islamiske helligdom. I dag imponeres og beundres dette enestående bygningsværk af besøgende fra hele verden.

Fra Cordoba kører vi gennem den flotte Jáen provins, som har verdens største olivenområde. De karakteristiske træer står i millionvis på række og geled hen over det bakkede landskab hele vejen til Granada, der ligger ved foden af Sierra Nevada - hvis tinder det meste af året er smukt dekoreret med hvid sne. Vel fremme i Granada indlogeres vi på vores hotel, hvor vi skal bo de næste par dage.

Aftenen er på egen hånd - rejselederen hjælper gerne med at finde et godt sted at spise

Córdoba
Billede: Cordoba

Dag : 7 Alhambra og Generalife samt frokost på Sierra Nevada (M,F)

I dag skal vi besøge - og beundre - Andalusiens vel nok største mesterværk; Alhambra. Paladset blev opført af nasariderne i 1200- og 1300-tallet, og i dag - mange århundreder efter dets opførelse - står bygningerne på UNESCOs liste over verdensarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I det store kompleks, som Alhambra er en del af, ligger sultanens sommerslot, Generalife, hvis smukke park-lignende have også går under betegnelsen ”paradisets have”, hvilket er en meget rammende beskrivelse af stedet. Her kan man nyde den frodige og variende vegetation og de små kilder og springvand, som gør haveanlægget så specielt.

Efter besøget på Alhambra kører vi op til Sierra Nevada, som med sine 3.482 m er det højeste bjerg på Den Iberiske Halvø. Vi skal dog ikke helt op på toppen, men holder i ca. 1.500 m højde ind på en charmerende, lokal restaurant, hvor vi indtager et rigtig hjemmelavet andalusisk måltid med vand og et glas vin inkluderet. Eftermiddag er til fri disposition til egne oplevelser i Granada.

Alhambra i Andalusien, Spanien
Billede: Alhambra

Dag 8: Granada centrum til fods (M,A)

I dag går vi en tur med rejselederen i Granada centrum, hvor vi bl.a. ser det smukke rådhus, som er indrettet i et gammelt kloster. I de fleste andalusiske byer finder vi både levn fra romerne og maurerne, men her i Granada er der næsten udelukkende tegn på maurernes eksistens. Dels fordi romerne ikke var ret meget til stede i Granada, og dels fordi Granada var det sted i Spanien, som maurerne forlod sidst. Vi besøger det smukke El Corral del Carbón, som er opført i 1400-tallet og oprindeligt var et varelager og siden et overnatningssted for handelsmænd – rejselederen fortæller husets spændende historie. Rundvisningen fortsætter gennem La Alcaicería, som er resterne af det gamle, mauriske silkemarked.

Derefter er der mulighed for på egen hånd at besøge Det Kongelige Kapel, som blev bygget specielt som gravsted for Dronning Isabella og Kong Ferdinand. Foruden deres smukke gravmæler kan man i sakristiet bl.a. se Isabellas krone og Fernandos sværd. Den enorme katedral er den første renæssance-kirke i Spanien.

Eftermiddag på egen hånd, og det kan anbefales at nyde frokost, i tapasgaden Calle Navas eller Albaicin kvarteret. Om aftenen følges vi ad til afskedsmiddag med tapas og flamenco-show. 

Dag 9: Afrejse (M)

Den sidste køretur, i denne omgang, går til Málaga lufthavn.


M=Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen Klassiske Andalusien
 

Afrejse 2020:


 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Marbella på dmi.dk her

Gennemsnitstemperaturen på rejsen Klassiske Andalusien

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
14/9 - 22/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Andalusien - 9 dage11.495,-Bestil
28/9 - 6/10Se flytider KøbenhavnKlassiske Andalusien - 9 dage10.995,-Bestil

På denne rejse til Andalusien er deltagerantallet maksimalt 25 personer.

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Malaga t/r
 • To nt. på Hotel Polo Ronda 3* 
 • To nt. på Hotel Exe Sevilla Macarena 4* eller Alcázar Sevilla 3*
 • En nt. på Hotel Tryp Cordoba 3*
 • Tre nt. på Hotel Maciá Monasterio de los Basilios 3* i Granada
 • Morgenmad, en frokost og to middag
 • Ophold i Ronda, Sevilla, Cordoba, Granada
 • Entréer til Real Maestranza i Sevilla (tyrefægterarenaen), Moskeen i Cordoba, Alhambra i Granada
 • Flamenco Show i Granada
 • Transport og udflugter ifl. program
 • Dansktalende rejseleder

                                                                                

 • Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.495
 • Forsikringer
 • Entréer ud over de nævnte
 • Administrationsgebyr kr. 95


 

Hotel