Skip to main content

Peru og Inkariget

Macchu Picchu
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Oplev det rige dyreliv i Peru
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Peru i Sydamerika
Rejs til Peru med Kulturrejser Europa
Status:
Udsolgt

Peru og Inkariget - 15 dages rundrejse

Velkommen på denne sydamerikanske rundrejse til Perus forunderlige verden.
På denne rejse får du serveret alt det bedste, som Peru har at tilbyde, når vi i Perus bedste rejsemåneder oplever stillehavsbyen Lima, inkaernes højland og kører gennem alpakaernes ørken.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Peru:

  • Inkluderer udflugter dagligt arrangeret specielt til vores gruppe
  • To besøg på Macchu Pichu
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Naturoplevelser ud over det sædvanlige
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Machu Picchu - og meget mere

Machu Picchu er selvfølgelig på programmet, og vi får intet mindre end to muligheder for at opleve et af de syv verdens vidundere, der uden tvivl vil feje benene væk under os.Det er selvfølgelig ikke det eneste højdepunkt på turen. Rejsen tager os også til Den Hellige Dal, Titicacasøen, sivøerne, Taquile-øen, den smukke hvide by Arequipa og den gamle inka-hovedstad Cusco.

Peru er ganske enkelt en oplevelse for livet og vi kan ikke garantere at du ikke taber lidt af dit hjerte til landets imponerende naturscenerier og Perus venlige og farvestrålende befolkning.

Kort dagsprogram for rundrejsen i Peru og Inkariget:

Dag 1: Ankomst i Perus hovedstad, Lima
Dag 2: Byrundtur i Lima (M,F)
Dag 3: Den Hvide By, byrundtur i Arequipa(M)
Dag 4: Andesbjergene og Colca-dalen (M,F,A)
Dag 5: Colca-dalen, andeskondorer, bjerglandsbyer og Puno (M,F,A)
Dag 6: Titicacasøen, sivøer og Taquile-øen (M,F,A)
Dag 7: Bjerglandsbyer mod Perus gamle hovedstad Cusco (M,F)
Dag 8: Byrundtur i Cusco (M)
Dag 9: Cusco og Den Hellige Dal (M)
Dag 10: Den Hellige Dal (M,F,A)
Dag 11: Machu Picchu (M,F,A)
Dag 12: Machu Picchu og tog til Cusco (M,F)
Dag 13: Cusco og tid på egen hånd (M)
Dag 14: Lima og hjemrejse (M)
Dag 15: Ankomst København

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst i Perus hovedstad, Lima

Vi ankommer til Peru og lander i hovedstaden Lima, der er smukt placeret ved Stillehavskysten. Efter bagageudlevering kører vi til vores hotel, der ligger ved byens hyggelige bydistrikt; Miraflores. Området har et godt udvalg af restauranter og cafeer, og aftenen kan passende bruges på afslapning og en middag i nærområdet eller på hotellet efter vores rejse.

Dag 2: Byrundtur i Lima (M,F)

Perus historie favner bredt fra det indianske Inkarige i 1300-tallet, den spanske erobring af landet i år 1532, landets uafhængighed i år 1821 og til det moderne Peru som vi ser i dag. Vi får i dag kendskab til Perus historie, når vi efter morgenmaden tager på en byrundtur i den kontrastfulde storby Lima, der blev grundlagt af den spanske e robrer Francisco Pizarro i 1535.

Vi starter i den gamle bydel, hvor vi gør et stop ved hovedtorvet, der stadig præges af kolonitidens bygningsværker. Det var også Pizarro, der gjorde Lima til landets hovedstad, hvor det tidligere under Inka-riget var byen Cusco. På hovedtorvet finder vi regeringspaladset, den romersk-katolske katedral fra 1838 samt byens rådhus. Vi får lov til at kigge inden for i den private bolig ”La Casa Aliaga”, der er gået i arv i over 16 generationer, og som fortsat imponerer med sin indretning og kolonistil.

Plaza Mayor i Lima med gamle katedral samt fine røde søjler i Santa Domingo klosteret
Billede: Plaza Mayor i Lima med gamle katedral samt fine røde søjler i Santa Domingo klosteret.

Herefter bevæger vi os mod det betagende Santo Domingo kloster fra 1600-tallet. Bag det lyserøde ydre gemmer klosteret på den smukkeste gårdhave og efter sigende også det eneste originale kirkespir fra den tid, samt relikvier fra de tre betydningsfulde peruvianske helgenener: San Juan Macis, Santa Rosa de Lima og San Martin de Porres.

Vi  fortsætter mod det mere moderne Lima, og på vejen kører vi forbi Huaca Hallamarca pyramiderne og nyder samtidig den fantastiske udsigt over Lima og Stillehavet. Vi spiser frokost undervejs og bevæger os videre mod det såkaldte boheme-område, hvor lokale kunstnere og forfattere opholder sig. Der er tid på egen hånd til f.eks. at gå en tur over ”den sukkende bro”, som har bevidnet et utal af tidens kærlighedshistorier. Vi kører herefter tilbage til vores hotel og har resten af dagen til egne oplevelser. Det kan varmt anbefales at gå en tur langs promenaden og se solnedgangen over storbyen og Stillehavskysten.

Dag 3: Den Hvide By Arequipa  (M)

Om morgenen tager vi mod lufthavnen og flyver til byen Arequipa, også kaldet Den Hvide By. Arequipa er placeret 2.350 meter over havets overflade og modtager os med bjergtagende landskaber fra de tre omkringliggende vulkaner: Misti, Chachani og Pichu Pichu.  ”Den Hvide By” betegnes med rette som en af Perus smukkeste og kaldenavnet har byen fået fra de hvide stenhuse, der præger bybilledet i den gamle bydel; bygget af stenene fra de omkringliggende lyse vulkaner.  

"Den Hvide By" Arequipa med vulkanen Misti i baggrunden
Billede: "Den Hvide By" Arequipa med vulkanen Misti i baggrunden.

Vi skal i dag besøge det smukke røde Santa Catalina Nonne-kloster i den gamle bydel, opført i år 1579. Klosteret har i dag 20 fastboende nonner og blev tidligere flittigt anvendt til at "deponere" døtrene af byens finere borgerskab. Efter besøget i klosteret går turen videre til Jesu-kirken, der imponerer med sin størrelse og smukke vægmalerier. Efter rundvisningen skal vi nyde udsigten over byen ved udkigspunktet Mirador. Her kan vi se bønderne arbejde i markerne langs Chili-floden, og over floden hersker den majestætiske vulkan Misti. Efter udflugten er resten af dagen fri til egne oplevelser, og der er rig mulighed for at udforske den lokale gastronomi. Egnsretten er her den fyldte peberfrugt ved navn "rocoto relleno", som serveres på de fleste af spisestederne i den gamle bydel.

Dag 4: Andesbjergene og Colca-dalen (M,F,A)

Vi kører videre fra morgenstunden mod den imponerende Colca-dal, og på vores vej betragter vi det omkringliggende beskyttede naturreservat. De øde sletter giver os mulighed for at spejde efter de kamelbeslægtede og fredede Vikunjas, der ofte lever i flokke i dette område. Der er også gode chance for at se alpakaerne, hvis uld bruges til at lave tøj til både lokale og turister. I 4.800 meters højde gør vi et stop ved områdets højeste punkt ved navn Patapampa, hvor der venter os en spektakulær udsigt over andesbjergene.

Omkring frokosttid ankommer vi til byporten i Chivay (3.651 meters højde), hvor vi spiser frokost på en af de gode lokale restauranter. Efter frokost kører vi lidt uden for Chivay til vores hotel, og indkvarterer os ved de bjergtagende og frodige naturomgivelser. Resten af dagen kan nydes på egen hånd ved hotellet med en gå-tur eller med afslapning, og om aftenen spiser vi middag i hinandens selskab på hotellet.
Vi kører i dag ca. 5 timer med stops undervejs, inden vi når hotellet i Colca-dalen. Hotellet ligger i 3575 meters højde.

Dag 5: Colca-dalen, andeskondorer, bjerglandsbyer og Puno (M,F,A)

I dag skal vi tidligt op, da vi skal køre op til udsigtspunktet Condors Cross i 3.650 meters højde. Her holder de imponerende andeskondorer til og søger efter føde fra morgenstunden. Vi står med den fantastiske udsigt over Colca-dalen,  og ser de store fugle begynde at cirkulere højt oppe for at spejde efter føde for til sidste at flyve længere ned mod deres bytte - og mod os. Med en vægt på op til 15 kg, et vingefang på op til tre meter, hvoraf nogle måler 1,3 meter fra hoved til tå, gør det den ådselædende kondor til en af verdens største flyvende fugle. (Vi gør opmærksom på, at sandsynligheden for at se kondorer er stor. Vi kan dog ikke garantere, at deres vej går forbi os den pågældende dag).

Condors Cross og andeskondorer i Colca-dalen, Peru
Billede: Condors Cross og andeskondorer i Colca-dalen.

Vi kører tilbage mod Chivay og laver nogle fotostops undervejs med udsigt til de farverige terrasser, hvor de lokale dyrker deres afgrøder. Tilbage i Chivay spiser vi frokost inden vi sætter kursen mod byen Puno. Vi har en længere køretur i vente, hvor vi undervejs gør stop i mindre bjerglandsbyer. Vi er fremme i Puno ved aftenstid, hvor vi er klar til aftensmad efter ankomst, og herefter vil en god nats søvn med sikkerhed være tiltrængt.
Vi kører i dag ca. 7 timer med stops undervejs, inden vi når hotellet i Puno.

Dag 6: Titicacasøen, sivøerne og Taquile-øen (M,F,A)

Efter morgenmaden er vi klar til endnu en spændende oplevelse, når vi tager til en af verdens højest beliggende søer Titicacasøen (3812 over havet). Vi sejler mod Urus-øerne for at opleve de usædvanlige flydende siv-øer. På de 90 flydende øer, der er forbundet med hinanden med reb, demonstrerer de lokale, hvordan de i sin tid levede og boede. Her er der mod et mindre gebyr på ca. 30 kr. mulighed for at få en sejltur i deres dekorative hjemmebyggede sejlbåde lavet af siv. Medbring eventuel pas på turen, så du kan få et fint stempel, som bevidner at du har været på sivøerne.

Titicacasøen og Uros-øerne, Peru
Billede: Titicacasøen og Uros-øerne.

Efter besøget på sivøerne fortsætter vi sejladsen til Taquile-øen, hvor de ca. 2.000 beboere med stolthed får dagligdagen til at gå med at arbejde i markerne og med at strikke og væve. Beboernes arbejde er opdelt således, at mændene strikker og kvinderne væver. Her lever de lokale fortsat efter deres ældgamle traditioner og ritualer. Øens sparsomme elektricitet og manglende trafik, får roen til at sænke sig og en gåtur i det kuperede terræn giver et godt billede af øens afslappende atmosfære. Vi spiser frokost på øen, og efterfølgende sejler vi tilbage til Puno, hvor eftermiddagen er til egne oplevelser. Om aftenen spiser vi middag i hinandens selskab.

Dag 7: Bjerglandsbyer og Perus gamle hovedstad Cusco (M,F)

Vi har en lidt længere køretur foran os med spændende stops undervejs og er klar til at køre mod Perus gamle hovedstad Cusco efter morgenmaden. Et af vores stop på vejen er de gamle inka-ruiner Raqchi, hvor tempel blev bygget til inka-guden Wiracocha. Vi går en tur i det til dels restaurerede kompleks og ser dets imponerende arkitektur og byggestil.
Vi gør flere mindre stop undervejs og selvfølgelig også et hyggeligt frokoststop inden vi ved aftenstid kører ned i dalen og ankommer til Cusco, der i sin tid fungerede som inkaernes hovedstad.
Vi kører i dag ca. 9 timer med stops undervejs, inden vi når hotellet i Cusco i 3.300 meters højde. 

Dag 8: Byrundtur i Cusco (M)

Efter morgenmaden skal vi se byen fra oven, og vi bevæger os derfor op til udkigspunktet Mirador del Cristo Blanco. Ud over at nyde udsigten over byen, kommer vi tæt på Cristo Blanco, den store Kristus statue, der står med udfoldede arme og passer på byen. Herefter går turen til det store Sacsayhuaman fortet, der fortsat vidner om inkaernes rige og imponerende arkitektur med næsten uhyggelige byggepræcision.

Lokalt marked og Inkaernes Sacsayhuaman fort med Cusco i baggrunden, Peru
Billede: Lokalt marked og Inkaernes Sacsayhuaman fort med Cusco i baggrunden.

Tilbage i dalen og byens midte besøger vi det lokale farverige marked, hvor vi ser lidt nærmere på Cuscos egnsprodukter og smager på markedets lækkerier. Tæt ved markedet finder vi en af byens mest imponerende bygninger fra inkatidens Cusco, nemlig det gyldne tempel. Templet blev brugt til at tilbede solguden og var belagt med guld. Efter byrundturen er resten af dagen til egne oplevelser i Cusco. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med gode råd og vejledning.

Dag 9: Cusco og Den Hellige Dal (M)

Vi sætter i dag kursen mod Den Hellige Dal, og der er tid til at gå helt ned i gear og få lov til at samle energi til de næste par dages nye og spændende oplevelser. Ved ankomst til vores hotel er dagen derfor i eget tempo ved de omkringliggende natursmukke omgivelser. Måske skal dagen gå med at læse en bog, gå en tur eller se og sortere billeder fra de foregående dages oplevelser. Det kan også være man vil benytte sig af hotellets spa og massage muligheder (mod ekstra gebyr).

Dag 10: Den Hellige Dal(M,F,A)

Vi er klar til flere oplevelser, og dagens første er et stop i dalen ved den lille by Pisac. I byen, der er kendt for dets markedsplads, besøger vi det lokale vævecenter og får et spændende indblik i, hvordan den velkendte alpakauld bliver fremtillet. Vi skal se, hvordan ulden bliver farvet, og vi får demonstreret, hvordan de lokale væver ulden. Der er også tid til at komme lidt tættere på alpakaerne på centret. 

I byen Pisac, hvor kvinde væver af alpakauld, Peru
Billede: I byen Pisac, hvor kvinde væver af alpakauld.

Efter besøget på centret går turen til inka-byen Ollantaytambo, som i sin tid var bevogtet af byens fort. Vi oplever det arkæologiske kompleks, som tidligere fungerede som royal opholdssted, når de kongelige rejste på længere færd gennem landet. Fortets enorme vægge og høje tårne skulle i sin tid beskytte mod eventuelle invasioner. Vi spiser frokost og bevæger os herefter mod vores hotel i dalen, og om aftenen spiser vi middag i hinandens selskab.

Dag 11: Machu Picchu (M,F,A)

I dag er vi klar til turens måske største højdepunkt, Machu Picchu (2.430 meters højde). Verdens vidunderet fik i flere århundreder lov til at stå uberørt; gemt bort af skovens vildnis. Spanierne opdagede aldrig denne historiske perle, og Machu Picchu blev først genopdaget i 1911 af den amerikanske opdagelsesrejsende og videnskabsmand Hiram Bingham.

Vi går om morgenen ombord på Vistadome toget, der kører os gennem Den Hellige Dals frodige og smukke bjerglandskaber. Ved ankomst til stationsbyen Aguas Calientes, kører vi ca. 30 minutter i bus til toppen, hvor Machu Picchu troner over landskabet. Vi er endelig klar til at gå ved ruinerne og starter ved et af de plateauer, der giver os et spektakulært udsyn over inkaernes gamle by. Det står fortsat uklart, hvad inkabyen i sin tid blev brugt til. Ruinerne vidner ikke om krig, men byen blev på simpel vis forladt, da inkaerne udvandrede til andre dele af landet. Vi beundrer den ældgamle arkitektur og får en rundvisning ved ruinerne før der bliver mulighed for selv at gå en tur gennem den historiske by og nyde de betagende naturscenerier. Husk at medbringe dit pas da du også her kan få et stempel, der bevidner at du har besøgt Machu Picchu. Efter besøget vender vi tilbage til Aguas Calientes og begiver os mod vores hotel, hvor vi spiser sen frokost og om aftenen har vi middag sammen.

OBS: Vi skal i dag pakke en lille håndbagage/rygsæk med de af vores ting, vi skal bruge til vores overnatning i Aguas Calientes. Resten af vores bagage vil blive kørt fra vores hotel i Den Hellige Dal til vores hotel i Cusco, hvor det vil blive opmagasineret til vi kommer til Cusco igen. Grunden hertil er, at det kun er tilladt at medbringe 5 kg håndbagage på toget fra Aguas Calientes til Cusco.


Machu Picchu skal ifølge mange opleves mindst én gang i livet - Peru
Billede: Machu Picchu.

Dag 12: Machu Picchu og tog til Cusco (M,F)

Vi har endnu en mulighed for at besøge Machu Picchu, når vi igen kan tage bussen op til toppen fra morgenstunden. Efter frokost tager vi Vistadome toget tilbage til Cusco, og nyder udsigten undervejs på den ca. 4 timers togtur.

Vistadome toget retur til Cusco, Peru
Billede: Vistadome toget retur til Cusco

Dag 13: Cusco og tid til egne oplevelser (M)

Dagen i dag bruges i eget tempo i charmerende Cusco. Det er tid til at suge de sidste oplevelser til sig, evt. med en gå-tur gennem byens hyggelige gamle bydel og de brostensbelagte gader. Du kan også tage på det lokale marked og køb de sidste souveniers, og frokost og middag kan nydes på en af byens mange hyggelige restauranter.

Dag 14: Lima og hjemrejse (M)

Vi er efter morgenmaden klar til at sige farvel til Cusco og flyver tilbage til vores udgangspunkt i Lima. Ved ankomst bevæger vi os mod den internationale lufthavnsterminal for at flyve tilbage til Danmark.

Dag 15: Ankomst København

Vi ankommer i dag til København efter en oplevelsesrig rejse!   

Kort

Kort over rejsen til Peru

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Lima på dmi.dk her

Vejret i Lima

Vejret i Cuzco

 

Praktisk information

Denne rejse kræver almindelig god fysisk form. De fleste af udflugterne foregår til fods og i varierende terræn. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk et turist visum på 90 dagen ved ankomst til Peru. Ved indrejse udfyldes en indrejseformular, som gemmes på hele rejsen og som skal afleveres igen ved afrejse.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta
Valutaen kaldes Soles (SOL)
1 SOL = ca. 2 danske kroner

De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i alle større byer. Det er muligt ved ankomst at veksle amerikanske dollars til lokal valuta.
Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter.
De fleste hoteller har egen hæveautomat.

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Højdesyge
Når du rejser til Peru og som på denne rejse i visse områder (se program) kommer over 2.200 meters højde, er der risiko for at udvikle højdesyge.
For at forebygge/undgå højdesyge er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, få en god nats søvn og gå i langsomt tempo. Spørg gerne din læge til råds inden afrejse.

Tidsforskel og vejret
Temperaturen varierer på denne rejse alt efter om vi opholder os ved kysten, i højlandet eller i Amazonas. På kysten er dagstemperaturen ca. 20 - 25 grader (tør varme), i højlandet (tør varme) ca. 15 - 20. Tidsforskellen fra Danmark til Peru er i den periode vi rejser -6/-7 timer.

Medbring på rejsen
Husk solbriller og hat til at skygge for solen. Medbring gerne en mindre rygsæk som kan benyttes til udflugterne på turene. Husk at medbringe gode komfortable sko.
På dag 10 skal vi pakke en lille håndbagage/rygsæk med vores ting vi skal bruge til vores overnatning i Agas Calientes. Resten af vores bagage vil blive kørt fra vores hotel i Den Hellige Dal til vores hotel i Cusco, hvor det vil blive opmagasineret til vi kommer til Cusco igen. Grunden hertil er, at det kun er tilladt at medbringe 5 kg håndbagage på vistadome toget fra Agas Calientes til Cusco.

Transport
Busserne vi benytter på denne tur er gode komfortable busser med toilet.

Prisniveau
Et aftensmåltid kan ofte købes for ca. 100 kr. ekskl. drikkevarer. Et glas godt vin koster ca. 30 - 50 kr og en øl koster ca. 15 - 20 kr. En flaske vand koster imellem 10 - 20 kr og for samme pris kan du få en sodavand. 

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Peru.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring for at kunne rejse med til Peru.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

El
Der kræves adaptor til el-stik i Peru, da hoteller som regel har 3-bens stik.           

Internet og wi-fi
Flere af vores hoteller på denne rejse giver mulighed for at benytte gratis wi-fi på fællesarealerne. På værelserne vil der ofte være et gebyr på wi-fi tilslutning. Telefoni, mms og sms afsendeler er ofte meget dyrt fra Peru til Danmark. Kontakt eventuelt dit teleselskab om, hvilke regler der er gældende for dit abonnement. 

Drikkepenge
Det er velset at give drikkepenge til chauffører, lokalguider og på restaurationer. Beregn ca. 500 kr. i alt pr. person på hele rejsen).