Skip to main content

Australien og New Zealand på første klasse

Krydstogtrejse til New Zealand og Australien
Flot natur i New Zealand
Rundrejse i Australien
Krydstogt i New Zealand
Afslapning på krydstogtskib
New Zealand
Auckland i New Zealand
Par nyder udsigten fra krydstogtskib
Krydstogtrejse til Australien og New Zealand
Status:
Datoer på vej

Krydstogt til New Zealand

Oplevelsesrigt krydstogt inkl. klassisk drikkepakke ombord

Nu har du chancen for at opleve både Australien og New Zealand i én og samme rejse på vores førsteklasses krydstogt til landene "Down Under".

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Australien og New Zealand:

  • Du får spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Inkluderer helpension, wifi og drikkepenge ombord
  • Klassisk drikkepakke er inkluderet på skibet 
  • Kyndig dansktalende rejseleder
  • Førsteklasses krydstogtskib

Spændende udflugter undervejs

På denne tur kan du glæde dig til at opleve Australien og New Zealand på bedste vis. Vi har sørget for at udvælge gode og spændende udflugter undervejs, som er inkluderet i rejsens pris. Herudover kan du tilkøbe en oplevelsesrig udflugtspakke, hvor du kan glæde dig til spændende oplevelser undervejs på din drømmerejse.

Udflugterne foregår altid med vores danske rejseleder - arrangeret kun for os.

Krydstogt på første klasse - med wifi og drikkepakke ombord

Når du stiger ombord på vores førsteklasses skib, Celebrity Eclipse, kan du godt glæde dig til at blive forkælet. Ud over fantastisk service, skøn underholdning, dejlig mad og kahyt, inkluderer turen også skibets klassiske drikkepakke samt wifi ombord.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for rejsen til Australien og New Zealand:


Med afrejse d. 31. januar 2024:
Dag 1 -2:
Afrejse fra København og ankomst til Sydney
Dag 3: Byrundtur i Sydney, inkl. privat rundvisning i Operahuset (M)
Dag 4: Udflugt til Featherdale wildlife park og Blue Mountains (M,F)
Dag 5: Afsejling (M,F,A)
Dag 6-7: På havet mod New Zealand (M,F,A)
Dag 8: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)
Dag 9: Dunedin (M,A)
Dag 10: Christchurch (M,F,A)
Dag 11: Wellington, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)
Dag 12: Napier (M,F,A)
Dag 13: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)
Dag 14: På havet mod Bay of Island (M,F,A)
Dag 15: Bay of Island, mulighed for Waka-sejlads (M,A)
Dag 16: Auckland og tid på egen hånd (M,F)
Dag 17: Auckland og hjemrejse (M)
Dag 18: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
Inkluderet wifi ombord er til almindelig brug som eks. nyhedslæsning, læsning af mails, Messenger, m.m.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram for afrejsen 31. januar 2024

Dag 1-2: Afrejse og ankomst til Sydney

Vi flyver til Sydney og kører direkte til det centralt beliggende hotel, hvor der er tid til at slappe af efter flyrejsen.

Dag 3: Byrundtur i Sydney (M)

Efter morgenmaden er det tid til at opleve Australiens største by, Sydney, med næsten fem millioner indbyggere. Vi tager mod det historiske område ”The Rock”, hvor du blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Bridge mod Sydney Operahus og havneområdet. Derefter går turen inden for i det verdensberømte operahus, hvor vores gruppe får en times privat rundvisning. Vi kører ved frokosttid mod Bondi beach, hvor der er tid på egen hånd til frokost, og om eftermiddagen returnerer vi til vores hotel, hvor aftenen er til egne oplevelser. 


Billede: Operahuset i Sydney.

Dag 4: Sydney, kænguruer, koalaer og Blue Mountains (M,F)

Vi kører i dag mod de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene - og har med rette været med til at navngive området.
Inden ankomsten til de spektakulære bjerge er der et stop ved dyrereservatet Featherdale. Her møder du Australiens mangfoldige dyreliv og koalaer og kænguruer hilser dig velkommen sammen med de 1700 andre dyr i den velkendte og autentiske park.
Turen går efterfølgende mod Blue Mountains, og du kan se frem til flotte udsigtspunkter undervejs. Bl.a. de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”. Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney. Her overnatter vi på vores velkendte hotel og har aftenen til egne oplevelser.


Billede: Blue Mountains / Sovende koala.

Dag 5: Afsejling (M,F,A)

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra hotellet og køre mod vores førsteklasses krydstogtskib. Vi går ombord, og tjekker ind på skibet og efterfølgende er der tid til at lære skibet bedre at kende. Vi mødes igen om aftenen, og nyder en forfriskning i hinandens selskab, alt imens vi fra øverste dæk kan vinke på gensyn til Australien og Sydney. Vi er nu klar til at stævner ud mod nye eventyr i New Zealand.

Dag 6-7: På havet mod New Zealand (M,F,A)

I dag har du chancen for at nyde skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod New Zealand. Det giver dig rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren ledsaget af livemusik, vinsmagning eller foredrag. Det er også en mulighed at slappe af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om dagens aktiviteter.
Vores danske rejseleder holder foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter rejselederen arrangerer.

Dag 8: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)

Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Og hvilken velkomst! Fiordland National Park er ubetinget landets største og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Den vidner om dengang New Zealand blev til - med en rå og uberørt natur - der byder på dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.
Glæd dig til i dag at nyde de omkringliggende idylliske omgivelser. Vi sejler nemlig gennem nationalparken og oplever området på bedste vis, når vi sejler ved tre af New Zealands mest berømte fjorde: Milford, Dusky og Doubtful Sound. Alle minder de, på mange måder, om et lille stykke af Norge - blot i en mere frodig og grøn udgave.

Fjorden Milford Sound i det sydlige New Zealand
Billede: Milford Sound.

Dag 9: Dunedin, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 09.00 - afsejling kl. 19.00
De skotske aner fornægter sig ikke i Dunedin, der blev grundlagt at skotske indvandrere. Det er derfor heller ikke uden grund at byen kaldes ”Sydens Edinburgh”.

Har du købt udflugtspakken, tager vi en byrundtur i Dunedin. Her kommer du forbi fine victorianske huse, katedralen og ikke mindst togstationen - som er noget af et mesterværk. Vi går en tur i Den Botaniske Have og runder Balwin Street, som med en hældning på 38 grader regnes for verdens stejleste gade. Efter byrundturen er det muligt at spise frokosten om bord på skibet eller i land på egen hånd.

Togstationen i Dunedin, New Zealand
Billede: Dunedin togstation.

Dag 10: Christchurch, New Zealand med mulighed for byrundtur og gårdbesøg (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 20.00
Vi er nu nået til Christchurch. Den næststørste by i New Zealand med ca. 370.00 indbyggere og smukt omkranset af vulkan og hav. Christchurch blev i 2010 og 2011 ramt af flere jordskælv. Byen er nu genopbygget og summer af liv, kultur og mange grønne åndehuller med parker og haver til de mange indbyggere. Byen bliver af denne grund også kaldt ”Havebyen”. 
Ved køb af udflugtspakken, skal vi på en kort byrundtur, hvor vi vil se byens nye arkitektur, gadekunst og det rige kulturliv. Derefter kører vi ud på landet, når Bruce og Lyn inviterer os indenfor på deres gård. Værtsparret vil fortælle os om gårdens daglige drift, introducere os til livet som fåreavler og demonstrere hvordan man klipper får. På gården bliver vi også budt på en let frokost som vi kan nyde fra haven med smuk udsigt til den smukke bjergkæde, Hutt. Efter frokosten, går turen tilbage til vores skib. 


Billede: Christchurch.

Dag 11: Wellington, New Zealand, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)

Ankomst kl. 09:00 – afsejling kl. 17:00
New Zealands hovedstad Wellington er en lidt overset by. Byen, der er placeret på nordøen, er blomstret op de senere år med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer. Og så er de omkringliggende grønne bakker med til at gøre Wellington til landets måske smukkeste havneby.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på byrundtur. Dagen begynder ved udsigtspunktet Mount Victoria, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og havnen. Efterfølgende tager vi kabelvognene til botanisk have.


Billede: På vej op til botanisk have med de røde kabelvogne.

Derudover kommer du forbi Parlamentet og katedralen St. Paul’s samt det topmoderne og interaktive Te Papa-museum, byens stolthed, der giver et fantastisk indblik i New Zealands historie, kultur og folkefærd.


Billede:
Figur fra Te Papa-museet / Parlamentet i Wellington.

Efter dagens udflugt kan du vælge at tage tilbage til skibet og spise en sen frokost - eller bruge tid på egen hånd i byen, inden skibet om aftenen sætter kurs mod Napier.

Dag 12: Napier, mulighed for besøg på vingård (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 – afsejling kl. 17:00
Vi er nu kommet til Napier i regionen Hawke’s Bay. Byen, som i 1931 blev ramt af et voldsomt jordskælv, huser forskellige arkitekturer og byen bærer i dag præg af bl.a. art deco stil. Både Napier og dens naboby Hastings er kendt for deres landbrug i form af frugtplantager, vinmarker og fåreavl. Uld og frugt er en vigtig økonomisk kilde for regionen, men vinen er i årenes løb også blevet anerkendelsesværdig. Har du købt udflugtspakken, skal vi lære mere om netop den vin som dyrkes i denne region, og vi vil få rundvisning, smagning og frokost på en af vingårdene i området. 

Dag 13: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)

Ankomst kl. 11.00 – afsejling kl. 23:00
I dag ankommer skibet til Tauranga og Plenty of Bay området. Området har været beboet siden 1300-tallet, hvor de første maorier kom til området og byen er i dag en af New Zealands vigtigste eksporthavne. Bugtens omkringliggende strande og det friske hav tiltrækker turister og det samme gør områdets gejsere, boblende mudder-pools og dampende søer.
Udflugtspakken byder i dag på en tur til Te Puia ved Rotorua. Området har den største koncentration af maorier (ca. 20 %), og stammefolket står blandt andet bag Te Puia – maoriernes kulturcenter, som du skal opleve i dag. Her mødes du af lugten fra de svovlholdige kilder, men også af naturfænomener i verdensklasse. Den lokale guide tager os med på en gåtur i området, hvor vi ser de boblende mudderpøle og dampende søer. Derefter nyder vi en traditionel varm frokost i de natursmukke omgivelser.


Billede: Tauranga.

Dag 14: På havet mod Bay of Island (M,F,A)

Dag 15: Bay of Island, mulighed for Waka-sejlads (M,A)

Ankomst kl. 09:00 - Afsejling kl. 18:00
Idylliske Bay of Island er kendt for sine smukke strande, et mildt klima, billedskønne småbyer og ikke mindst godt fiskeri. Det er også her, at traktaten mellem maorierne og de hvide indvandrene blev indgået i 1840 - og New Zealand efterfølgende formelt blev en nation. Nogle af landets første bosættere kom til her, hvilket har sat sit præg på byens historie.

Har du købt udflugtspakken, sejler vi med tenderbåde i land, hvor en bus venter for at køre os til dagens Waka-oplevelse. Musklerne skal i brug, når vi sammen med vores lokale erfarne maori-guide skal ro i de historiske og traditionelle kanoer - waka’er. Kanoerne, der kan være op til 40 meter lange, er gennem historien både blevet brugt som fiskerbåde og "krigsskibe". Dagens sejlads er mindre dramtisk, og undervejs på den unikke tur langs Waitangi-floden hører du historien fra maori-stammens fortid og nutid.
Efter sejladsen er der lidt tid til at gå en tur på stranden, inden vi sejler tilbage til skibet i tenderbådene.

Maori-figur og Waka-kanoer
Billede:
Maori-figur og Waka-kanoer.

Dag 16: Auckland, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 06:00 
Vi er i dag ankommet til Auckland. Efter morgenmaden stiger vi af skibet og kører til vores hotel i byen, der er beliggende med smukke bjerge som nabo og har et rigt kulturliv til deres 1,4 millioner indbyggere. 

Dagen er til egne oplevelser og du kan eventuelt bruge den på et stop ved Sky Tower. Tårnet har en højde på 328 meter og en sigtbarhed på op til 80 km i klart vejr. På toppen får du et 360 graders kig rundt, en fantastisk udsigt over byen og dens tage. 


Billede: Auckland.

Dag 17: Auckland og hjemrejse (M)

Vi har formiddagen i Auckland, og ved middagstid er det blevet tid til at sige farvel efter en eventyrlig rejse. Vi kører mod lufthavnen og flyver mod Danmark.

Dag 18: Hjemkomst

Kort

Kort for rejsen d. 11. marts 2023

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Wellington her på dmi.dk

Klimatabel fra Sydney og fra Auckland:

Vejret i Sydney, New South Wales

Vejret i Auckland

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Australien:
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Asutralien, som vi arrangerer og har inkluderet i rejsens pris.
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der i så fald er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

New Zealand: Som dansk statsborger skal man per 1. oktober ansøge om visum til New Zealand. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter i New Zealand som frugt og honning. Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Tidsforskel
I vores  vinterhalvår er tidsforskellen i forhold til Danmark:
Australien/New Sout Wales: + 10 timer
New Zealand: + 12 timer

Valuta
Australien: 
Valutaen kaldes australske dollars, AUD.
100 AUD svarer ca. til 462 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

New Zealand: New Zealand dollars (NZD).
100 NZD svarer ca. til 449 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.

Skibet er kontantløst, men der afregnes i amerikanske dollars (USD).

*Den foroven anvendte valutakurser er fra september 2021.

Vaccinationer
Der kræves ingen almene vaccinationer for rejser til New Zealand. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. Generelt anbefaler vi altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien og New Zealand.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
I både Australien og New Zealand anvendes 220 V og tre-bens stik, hvorfor adaptor må anvendes. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Sydney og Auckland og frokost på udflugten i Auckland.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer også skibets klassiske drikkepakke med rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og som er gangbesværede. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Krydstogt 
Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, indtjekning, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information

 

 

Se andre populære rejser her