Skip to main content

Australien og New Zealand på første klasse

Krydstogtrejse til New Zealand og Australien
Flot natur i New Zealand
Rundrejse i Australien
Krydstogt i New Zealand
Afslapning på krydstogtskib
New Zealand
Auckland i New Zealand
Par nyder udsigten fra krydstogtskib
Krydstogtrejse til Australien og New Zealand
Pris fra:
46.995,-
Dage:18
Bestil rejse

KRYDSTOGT RUNDT OM NEW ZEALAND i 2024

Oplevelsesrigt krydstogt inkl. klassisk drikkepakke ombord

Nu har du chancen for at opleve både Australien og New Zealand i én og samme rejse på vores førsteklasses krydstogt til landene "Down Under". Vi har valgt den ultimative sejlrute, så du får et hav af oplevelser undervejs. Med god tid i Sydney bevæger vi os ud mod New Zealand, hvor rejsen slutter i Auckland.  

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Australien og New Zealand:

 • Vi har valgt den ultimative sejlrute, så du får så mange oplevelser i land, som muligt
 • Du får spændende inkluderede udflugter, arrangeret specielt til vores gruppe
 • Rejsen inkluderer helpension, wifi, drikkepenge og klassisk drikkepakke ombord på skibet
 • Rejsen foregår med kyndig dansktalende rejseleder
 • 4+* krydstogtskib, Celebrity Edge
 • Mulighed for at booke en udflugtspakke, spækket med fantastiske oplevelser

Spændende udflugter undervejs i Australiens Sydney og rundt om New Zealand

På denne tur kan du glæde dig til at opleve Australien og New Zealand på bedste vis. Vi har sørget for at udvælge gode og spændende udflugter i Sydney, som er inkluderet i rejsens pris. Herudover kan du tilkøbe en oplevelsesrig udflugtspakke, hvor du kan glæde dig til spændende oplevelser undervejs på din drømmerejse. Her tilbyder vi unikke oplevelser i Dunedin, Christchurch, Wellington, Napier, Tauranga og Bay of Island. 

Udflugterne foregår altid med vores danske rejseleder - arrangeret kun for os.

Krydstogt på første klasse - med wifi og drikkepakke ombord

Når du stiger ombord på vores førsteklasses skib, Celebrity Edge, kan du godt glæde dig til at blive forkælet. Ud over fantastisk service, skøn underholdning, dejlig mad og kahyt, inkluderer turen også skibets klassiske drikkepakke samt wifi ombord.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for rejsen til Australien og New Zealand:

Med afrejse d. 31. januar 2024:
Dag 1 -2:
Afrejse fra København og ankomst til Sydney
Dag 3: Byrundtur i Sydney, inkl. privat rundvisning i Operahuset (M)
Dag 4: Udflugt til Featherdale wildlife park og Blue Mountains (M,F)
Dag 5: Afsejling (M,F,A)
Dag 6-7: På havet mod New Zealand (M,F,A)
Dag 8: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)
Dag 9: Dunedin, natur- og dyreoplevelser ved Otago halvøen (M,F,A)
Dag 10: Christchurch, mulighed for byrundtur og sejlads på Avon-floden (M,F,A)
Dag 11: Wellington, New Zealand, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)
Dag 12: Napier, mulighed for vinsmagning (M,F,A)
Dag 13: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)
Dag 14: På havet mod Bay of Island (M,F,A)
Dag 15: Bay of Island, mulighed for gåtur i regnskoven og ved kalkgrotterne (M,F,A)
Dag 16: Auckland og tid på egen hånd (M,F)
Dag 17: Auckland og hjemrejse (M)
Dag 18: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
Inkluderet wifi ombord er til almindelig brug som eks. nyhedslæsning, læsning af mails, Messenger, m.m.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram for afrejsen 31. januar 2024

Dag 1-2: Afrejse og ankomst til Sydney

Vi flyver til Sydney og kører direkte til vores hotel, hvor der er tid til at slappe af efter flyrejsen.

Dag 3: Byrundtur i Sydney (M)

Efter morgenmaden er det tid til at opleve Australiens største by, Sydney, med næsten fem millioner indbyggere. Vi tager mod det historiske område ”The Rock”, hvor du blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Bridge mod Sydney Operahus og havneområdet. Derefter går turen inden for i det verdensberømte operahus, hvor vores gruppe får en times privat rundvisning. Vi kører ved frokosttid mod Bondi Beach, hvor der er tid på egen hånd til frokost, og om eftermiddagen returnerer vi til vores hotel, hvor aftenen er til egne oplevelser. 


Billede: Operahuset i Sydney.

Dag 4: Sydney, kænguruer, koalaer og Blue Mountains (M,F)

Vi kører i dag mod de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene - og har med rette været med til at navngive området.
Inden ankomsten til de spektakulære bjerge er der et stop ved dyrereservatet Featherdale. Her møder du Australiens mangfoldige dyreliv og koalaer og kænguruer hilser dig velkommen sammen med de 1700 andre dyr i den velkendte og autentiske park.
Turen går efterfølgende mod Blue Mountains, og du kan se frem til flotte udsigtspunkter undervejs. Bl.a. de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”. Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney. Her overnatter vi på vores velkendte hotel og har aftenen til egne oplevelser.


Billede: Blue Mountains / Sovende koala.

Dag 5: Afsejling (M,F,A)

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra hotellet og køre mod vores førsteklasses krydstogtskib. Vi går ombord, og tjekker ind på skibet og efterfølgende er der tid til at lære skibet bedre at kende. Vi mødes igen om aftenen, og nyder en forfriskning i hinandens selskab, alt imens vi fra øverste dæk kan vinke farvel til Australien og Sydney. Vi er nu klar til at stævne ud mod nye eventyr i New Zealand.

Dag 6-7: På havet mod New Zealand (M,F,A)

I dag har du chancen for at nyde skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod New Zealand. Det giver dig rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren ledsaget af livemusik, vinsmagning eller foredrag. Det er også en mulighed at slappe af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om dagens aktiviteter.
Vores danske rejseleder holder foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter rejselederen arrangerer.

Dag 8: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)

Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Og hvilken velkomst! Fiordland National Park er ubetinget landets største og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Den vidner om dengang New Zealand blev til - med en rå og uberørt natur - der byder på dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.
Glæd dig til i dag at nyde de omkringliggende idylliske omgivelser. Vi sejler nemlig gennem nationalparken og oplever området på bedste vis, når vi sejler ved tre af New Zealands mest berømte fjorde: Milford, Dusky og Doubtful Sound. Alle minder, på mange måder, om et lille stykke af Norge - blot i en mere frodig og grøn udgave.

Fjorden Milford Sound i det sydlige New Zealand
Billede: Milford Sound.

Dag 9: Dunedin, natur - og dyreoplevelser ved Otago halvøen (M,F,A)

Ankomst kl. 09.00 - afsejling kl. 19.00
De skotske aner fornægter sig ikke i Dunedin, der blev grundlagt at skotske indvandrere. Det er derfor heller ikke uden grund at byen kaldes ”Sydens Edinburgh”. I byen ses fine victorianske huse, katedralen og ikke mindst togstationen - som er noget af et mesterværk. Herudover huser Dunedin New Zealands første botaniske have. 

Har du købt udflugtspakken, tager vi først på en kort køretur gennem Dunedin og herefter venter en smuk køretur til Otago halvøen. Her er vores mål det store naturområde ved det privatejede bevaringsprojekt, ved navn; Natures Wonders. Her lever og ånder de ansatte for deres projekt, som går ud på, at beskytte områdets vilde natur og dyreliv, hvor blandt andet får, sæler og pingviner lever i deres naturlige habitat. 

Ved ankomst til Natures Wonders får vi en let frokost i caféen. Herefter skal vi have indsigt i det New Zealandske landbrugsliv, og får demonstreret, hvordan man klipper får, og så får vi historier om både fårehundenes betydning, men også uldens. Dagen byder også på en køretur ved kysten, hvor vi ser pingviner og sæler i deres naturlige omgivelser. 

Tilbage på skibet spiser vi middag, efter en oplevelsesrig dag, og er klar til at stævne ud mod nye oplevelser i Christchurch.   

Dag 10: Christchurch, mulighed for byrundtur og sejlads på Avon-floden (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 20.00
Vi er nu nået til Christchurch. Den næststørste by i New Zealand med ca. 370.00 indbyggere og smukt omkranset af vulkan og hav. Christchurch blev i 2010 og 2011 ramt af flere jordskælv. Byen er nu genopbygget og summer af liv, kultur og mange grønne åndehuller med parker og haver til de mange indbyggere. Byen bliver af denne grund også kaldt ”Havebyen”. 

Ved køb af udflugtspakken, skal vi på en byrundtur, hvor vi vil se byens nye arkitektur, gadekunst og det rige kulturliv og herudover skal vi opleve et af byens store attraktioner - nemlig bådsejlads på Avon-floden. Ført an af vores egen "kaptajn", stiger vi i mindre både og nyder sejladsen langs den smukke flod, hvor flora og fauna og byen flyder forbi.

Efter sejladsen er det tid til at nyde en udsøgt middag i den botaniske have, og om eftermiddagen returnerer vi igen til skibet, for at sejle videre mod Wellington.


Billede: Christchurch.

Dag 11: Wellington, New Zealand, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)

Ankomst kl. 09:00 – afsejling kl. 17:00
New Zealands hovedstad Wellington er en lidt overset by. Byen, der er placeret på nordøen, er blomstret op de senere år med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer. Og så er de omkringliggende grønne bakker med til at gøre Wellington til landets måske smukkeste havneby.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på byrundtur. Dagen begynder med et besøg ved Te Papa-museet, byens stolthed, der giver et fantastisk indblik i New Zealands historie, kultur og folkefærd.


Billede:
Figur fra Te Papa-museet / Parlamentet i Wellington.

Herefter kører vi forbi Parlamentet og katedralen St. Paul’s og så stopper vi ved den botaniske have, hvor der er mulighed for at spise en frokost på egen hånd. Vi tager videre med kabelvognen, der giver en fantastisk udsigt over byen, og lander i byens shoppingområde, hvor der er tid på egen hånd, inden vi slutter dagen af ved udsigtspunktet Mount Victoria.


Billede: På vej op til botanisk have med de røde kabelvogne.

Dag 12: Napier, mulighed for vinsmagning (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 – afsejling kl. 17:00
Vi er nu kommet til Napier i regionen Hawke’s Bay. Byen, som i 1931 blev ramt af et voldsomt jordskælv, huser forskellige arkitekturer og byen bærer i dag præg af bl.a. art deco stil. Både Napier og dens naboby Hastings er kendt for deres landbrug i form af frugtplantager, vinmarker og fåreavl. Uld og frugt er en vigtig økonomisk kilde for regionen, men vinen er i årenes løb også blevet anerkendelsesværdig.

Har du købt udflugtspakken, skal vi lære mere om netop den vin som dyrkes i denne region, og vi vil få rundvisning, smagning og en let frokost i området. 

Dag 13: Tauranga, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)

Ankomst kl. 11.00 – afsejling kl. 23:00
I dag ankommer skibet til Tauranga og Plenty of Bay området. Området har været beboet siden 1300-tallet, hvor de første maorier kom til området og byen er i dag en af New Zealands vigtigste eksporthavne. Bugtens omkringliggende strande og det friske hav tiltrækker turister og det samme gør områdets gejsere, boblende mudder-pools og dampende søer.

Udflugtspakken byder i dag på en tur til Te Puia ved Rotorua. Området har den største koncentration af maorier (ca. 20 %), og stammefolket står blandt andet bag Te Puia – maoriernes kulturcenter, som du skal opleve i dag. Vi starter med en skøn frokost på Pãtaka restauranten, og begiver os derefter på en gåtur i området, hvor vi ser de boblende mudderpøle og dampende søer. Her mødes du af lugten fra de svovlholdige kilder, men også af naturfænomener i verdensklasse. 


Billede: Tauranga.

Dag 14: På havet mod Bay of Island (M,F,A)

Dag 15: Bay of Island, gåtur i regnskoven og ved kalkgrotterne (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - Afsejling kl. 18:00
Idylliske Bay of Island er kendt for sine smukke strande, et mildt klima, billedskønne småbyer og ikke mindst godt fiskeri. Det er også her, at traktaten mellem maorierne og de hvide indvandrene blev indgået i 1840 - og New Zealand efterfølgende formelt blev en nation. Nogle af landets første bosættere kom til her, hvilket har sat sit præg på byens historie.

Har du købt udflugtspakken, tager vi ved middagstid og efter frokosten ombord, på en gå-tur i den New Zealandske regnskov. Her vil vores passionerede lokale guide fortælle os om områdets flora og fauna, og deres store betydning for kulturen og landet. Vi skal også opleve noget ganske særligt, nemlig "mælkevejen", i kalkgrotterne. I det ca. 200 meter lange gangsystem gennem kalkgrotterne, har vi udsigt til stalagmitter og drypsten, og så er det her, de imponerende lysende glødeorme bor. Det er også derfor grotten er kendt for at vise "mælkevejen", for glødeormene danner små lys, som associeres med funklende stjerner.  

Dag 16: Auckland, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 06:00 
Vi er i dag ankommet til Auckland. Efter morgenmaden stiger vi af skibet og kører til vores hotel i byen, der er beliggende med smukke bjerge som nabo og har et rigt kulturliv til deres 1,4 millioner indbyggere. 

Dagen er til egne oplevelser og du kan eventuelt bruge den på et stop ved Sky Tower. Tårnet har en højde på 328 meter og en sigtbarhed på op til 80 km i klart vejr. På toppen får du et 360 graders kig rundt, en fantastisk udsigt over byen og dens tage. 


Billede: Auckland.

Dag 17: Auckland og hjemrejse (M)

Vi har formiddagen i Auckland, og ved middagstid er det blevet tid til at sige farvel efter en eventyrlig rejse. Vi kører mod lufthavnen og flyver mod Danmark.

Dag 18: Hjemkomst

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Wellington her på dmi.dk

Klimatabel fra Sydney og fra Auckland:

Vejret i Sydney, New South Wales

Vejret i Auckland

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Australien:
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Australien. Dette skal du selv ansøge om, og det gøres via dette link HER

Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der i så fald er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

New Zealand: Som dansk statsborger skal man ansøge om visum til New Zealand. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter i New Zealand som frugt og honning. Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Tidsforskel
I vores  vinterhalvår er tidsforskellen i forhold til Danmark:
Australien/New South Wales: + 10 timer
New Zealand: + 12 timer

Valuta
Australien: 
Valutaen kaldes australske dollars, AUD.
100 AUD svarer ca. til 463 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

New Zealand: New Zealand dollars (NZD).
100 NZD svarer ca. til 421 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.

Skibet er kontantløst, men der afregnes i amerikanske dollars (USD).

*Den foroven anvendte valutakurser er fra juni 2023.

Vaccinationer
Generelt anbefaler vi altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien og New Zealand.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
I både Australien og New Zealand anvendes 220 V og tre-bens stik, hvorfor adaptor må anvendes. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Sydney og Auckland.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer også skibets klassiske drikkepakke med rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og som er gangbesværede. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
31/1 - 16/2Se rejsetider KøbenhavnAustralien og New Zealand på første klasse
Inkl. drikkepakke, wifi og drikkepenge ombord
46.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly t/r med mellemlanding
 • Ophold på Celebrity Edge i indvendig kahyt
 • Ophold på hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • Ophold på hotel i Auckland inkl. morgenmad
 • Klassisk drikkepakke* ombord på skibet 
 • Helpension, kaffe, te samt isvand på skibet
 • Wifi ombord på skibet
 • Drikkepenge ombord på skibet
 • Byrundtur i Sydney
 • Privat rundvisning i Sydney Operahus
 • Udflugt til Featherdale Wildlife Nationalpark
 • Udflugt til Blue Mountain
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

*Den klassiske drikkepakke inkluderer rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas. Specifikationen tildeles ved ankomst til skibet.

Tilkøb/tillæg med afrejse d. 31. januar 2024:

 • Udvendig kahyt til to personer, pris per person: 2.995 kr.
 • Balkon kahyt til to personer, pris per person: 4.995 kr. 
 • Indvendig kahyt og enkeltværelse til eget brug. Pris: 22.495 kr.
 • Udvendig kahyt og enkeltværelse til eget brug. Pris: 24.995 kr. 
 • Balkonkahyt og enkeltværelse til eget brug. Pris: 33.995 kr.
 • Udflugtspakke ift. program, kr. 5.495 pr. person. Udflugtspakken inkluderer udflugter i: 
  Dunedin, natur - og dyreoplevelser ved Otago halvøen
  Christchurch, byrundtur og sejlads på Avon-floden
  Wellington, byrundtur og besøg ved Te Papa-museum
  Napier, vinsmagning
  Tauranga, opleve naturfænomener ved Te Puia
  Bay of Island, gåtur i regnskoven og kalkgrotterne

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahytstillæg
 • Udflugtspakke
 • Visum til Australien. Ansøg visum HER
 • Visum til New Zealand (prisen ligger mellem 9 og 12 NZD per person (NZeTA) + 35 NZD per person (IVL)). Ansøg visum HER
 • Eventuelle drikkepenge til lokale guider, beregn ca. 50 NZD per person ved køb af udflugtspakke
 • Rejse- og afbestillingsforskring*
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*OBS!
Vær opmærksom på at denne rejse har en værdi, der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning.
 

Hotel

Se andre populære rejser her