Skip to main content

Australien og New Zealand på første klasse

Krydstogtrejse til New Zealand og Australien
Flot natur i New Zealand
Rundrejse i Australien
Krydstogt i New Zealand
Afslapning på krydstogtskib
New Zealand
Auckland i New Zealand
Par nyder udsigten fra krydstogtskib
Krydstogtrejse til Australien og New Zealand
Status:
Dato på vej

Krydstogt fra Australien til New Zealand

Oplevelsesrigt krydstogt inklusive balkonkahyt og klassisk drikkepakke

Nu har du chancen for at opleve både Australien og New Zealand i én og samme rejse på vores førsteklasses krydstogt til landene "Down Under".

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Australien og New Zealand:

  • Du får spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Inkluderer balkonkahyt, helpension og drikkepenge ombord
  • Klassisk drikkepakke er inkluderet på skibet (værdi 5.070 kr.)
  • Kyndig dansktalende rejseleder under hele rejsen
  • Førsteklasses krydstogtskib

Spændende udflugter undervejs

På denne tur kan du glæde dig til at opleve Australien og New Zealand på bedste vis. Vi har sørget for at udvælge gode og spændende udflugter undervejs, som er inkluderet i rejsens pris, og herudover kan du tilkøbe en oplevelsesrig udflugtspakke, hvor du kan glæde dig til eksempelvis gejsere, delfiner, Blue Mountains, koalaer, kænguruer, Operahuset i Sydney og gårdbesøg. Udlfugtspakkerne varierer alt efter hvilken afrejsedato du vælger, så se specifikationen i de enkelte dagsprogrammer.

Udflugterne foregår altid med vores danke rejseleder - arrangeret kun for os.

Krydstogt på første klasse - med balkonkahyt og drikkepakke ombord

Når du stiger ombord på vores førsteklasses Celebrity skib kan du godt glæde dig til at blive forkælet. Ud over fantastisk service, skøn underholdning og mad bliver du indlogeret i balkonkahyt, så du kan nyde sejladsen på fornemmeste vis. Herudover inkluderer turen også skibets klassiske drikkepakke.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for rejsen til Australien og New Zealand:

Dag 1-2: Afrejse og ankomst Sydney
Dag 3: Udflugt til Blue Mountains (M)
Dag 4: Byrundtur inkl. besøg ved Operahuset samt afsejling (M,F,A)
Dag 5: På havet mod Tasmanien (M,F,A)
Dag 6: Hobart. Byrundtur og den tasmanske djævel (M,A)
Dag 7-8: På havet (M,F,A)
Dag 9: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,A)
Dag 10: Dunedin. Byrundtur (M,F,A)
Dag 11: Akaroa. Gårdbesøg og delfinsejlads (M,A)
Dag 12: Wellington. Byrundtur og Te-Papa-museum (M,F)
Dag 13: Picton. Vinsmagning og sejlads ved Marlborough Sounds (M,A)
Dag 14-15: På havet (M,F,A)
Dag 15-17: Sydney og tid til egne oplevelser samt hjemrejse (M)
Dag 18: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram: 25/10

Dag 1-2: Afrejse og ankomst til Sydney

Vi flyver til Sydney og kører direkte til det centralt beliggende hotel, hvor der er tid til at slappe af efter flyrejsen.

Dag 3: Blue Mountains (M,F)

Fra morgenstunden går turen mod de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene - og har med rette været med til at navngive området.

Inden ankomsten til de spektakulære bjerge er der et stop ved dyrereservatet Featherdale. Her er dit første møde med Australiens mangfoldige dyreliv, hvor koalaer og kænguruer hilser dig velkommen sammen med de 1700 andre dyr i den velkendte og autentiske park.

Turen går efterfølgende mod Blue Mountains, og du kan se frem til flotte udsigtspunkter undervejs. Bl.a. de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”. Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney.


Billede: Blue Mountains.

Dag 4: Byrundtur i Sydney og rundvisning i Sydney Operahus (M,F,A)

Afsejling kl. 17:00
Efter morgenmaden er det tid til at opleve Australiens største by, Sydney, med næsten fem millioner indbyggere. Vi kører mod det historiske område ”The Rock”, hvor du blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Bridge mod Sydney Operahus og havneområdet. Derefter går turen indenfor i det verdensberømte operahus, hvor vores gruppe får en times privat rundvisning.


Billede: Sydney.

Omkring middagstid er det tid til at gå om bord på krydstogtsskibet. Efter indtjekning er der fælles frokost i skibets restaurant. Efterfølgende går vi på opdagelse for at lære skibet bedre at kende, og efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse kan du fra dækket tage afsked med Sydney, mens vi stævner ud på havet mod Tasmanien.

Dag 5: På havet mod Tasmanien (M,F,A)

I dag har du chancen for at nyde skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod Hobart og Tasmanien. Det giver dig rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren ledsaget af livemusik, vinsmagning eller foredrag. Det er også en mulighed at slappe af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om dagens aktiviteter.

Vores danske rejseleder holder foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter rejselederen arrangerer.

Dag 6: Hobart, mulighed for byrundtur og koalaer, kænguruer og den tasmanske djævel (M,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
Vi går i dag i land i Hobart på den australske ø, Tasmanien.

Har du købt udflugtspakken, skal vi i dag på en byrundtur i den smukt beliggende havneby. Vi kommer forbi udsigtspunktet; Rosny, der giver et natursmukt overblik over byen og Wellington bjerget i horisonten. Herudover skal vi forbi den hyggelige havnefront, hvor Salamanca-gaden med restauranter, butikker og gallerier er at finde. Intet besøg på Tasmanien uden at høre lidt om vores egen Kronprinsesse Mary og hendes opvækst på øen. Vi kører derfor også forbi Kronprinsesse Marys tidligere hjem og gymnasium.

Der er frokost på egen hånd, inden vi bevæger os mod Bonorong dyrereservat. Her skal vi se helt tæt på dyrene og får mulighed for at gå blandt hoppende kænguruer samt se de uimodståelige koalabjørne. Du kan også opleve den tasmanske djævel der, ud over deres kraftige kæbebid og høje brøl, kendetegnes ved deres besynderlige interne magtkampe, hvor de nyser indtil den svageste til sidst overgiver sig.   

Dag 7-8: På havet mod New Zealand (M,F,A)

Vi har endnu et par dage på havet, og imens vi sejler mod sydøen i New Zealand, er der tid til at læne sig tilbage og nyde livet ombord.

Dag 9: Fiordland - Milford, Doubtful og Dusky Sound (M,F,A)

Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Og hvilken velkomst! Fiordland National Park er ubetinget landets største og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Den vidner om dengang New Zealand blev til - med en rå og uberørt natur - der byder på dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.   
                        
Glæd dig til i dag at nyde de omkringliggende idylliske omgivelser. Vi sejler nemlig gennem nationalparken og oplever området på bedste vis, når vi sejler ved tre af New Zealands mest berømte fjorde: Milford, Dusky og Doubtful Sound. Alle minder de, på mange måder, om et lille stykke af Norge – blot i en mere frodig og grøn udgave.


Billede: Milford og Doubtful Sound.

Dag 10: Dunedin, mulighed for byrundtur (M,A)

Ankomst kl. 09.00 - afsejling kl. 19.00
De skotske aner fornægter sig ikke i Dunedin, der blev grundlagt at skotske indvandrere. Det er derfor heller ikke uden grund at byen kaldes ”Sydens Edinburgh”.
Har du købt udflugtspakken, tager vi en byrundtur i Dunedin. Her kommer du forbi fine victorianske huse, katedralen og ikke mindst togstationen - som er noget af et mesterværk. Vi går en tur i den botaniske have og runder Balwin Street, som med en hældning på 38 grader regnes for verdens stejleste gade.
Efter byrundturen er det muligt at spise frokosten om bord på skibet eller i land på egen hånd.


Billede: Dunedin.

Dag 11: Akaroa, mulighed for gårdbesøg og delfinsejlads (M,A)

Ankomst kl. 07.00 - afsejling kl. 18.00
Akaroa, der er placeret syd for Christchurch, blev grundlagt af franske kolonister i 1840. Byen fungerede i sin tid som hvalstation, grundet det imponerende udsyn fra byens bakketoppe. Ud over charmerende fransk islæt er byen omgivet af smuk natur.

Har du købt udflugtspakken, bringer dagens udflugt dig på besøg på en lokal gård. Først sejler vi med skibets tenderbåde i land og kører herefter ud på landet. Her ser du, hvordan det landlige liv leves på den anden side af jorden. Gårdejerne er fåreavlere, og de demonstrerer kunsten at styre fåreflokkene og viser hvordan dyrene klippes. Derefter kan du nyde en god kop te på gården.

Dagens afsluttes ombord på et mindre skib. Vi sejler ud fra Akaroa Havn, og du kan glæde dig til en tur, der kommer forbi havgrotter og høje kløfter. Der er stor sandsynlighed for at du ser delfiner, sæler, pingviner og forskellige fuglearter undervejs. Efter sejlturen tager vi tilbage til skibet, hvor vi spiser en sen frokost. Om aftenen sejler skibet videre mod Picton.


Billede: Akaroa.

Dag 12: Wellington, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
New Zealands hovedstad Wellington er en lidt overset by. Byen, der er placeret på nordøen, er virkelig blomstret op de senere år med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer. Og så er de omkringliggende grønne bakker med til at gøre Wellington til landets måske smukkeste havneby.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på byrundtur. Dagen begynder ved udsigtspunktet Mount Victoria, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og havnen. Efterfølgende tager vi kabelvognene til botanisk have. Derudover kommer du forbi Parlamentet og katedralen St. Paul’s samt det topmoderne og interaktive Te Papa-museum, byens stolthed, der giver et fantastisk indblik i New Zealands historie, kultur og folkefærd.

Efter dagens udflugt kan du vælge at tage tilbage til skibet og spise en sen frokost - eller bruge tid på egen hånd i byen.

Dag 13: Picton, mulighed for vinsmagning og sejlads ved Marlborough Sounds (M,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 17.00
Har du købt udflugtspakken, tager vi i dag en tur ud i det fantastiske vindistrikt; Marlbourogh. På vores tur får vi mulighed for at smage på landets druer, herunder besøg på den ikoniske Cloudy Bay, der var et af områdets første vingårde. 
Efter vinsmagningen kører vi til havnefronten, hvor frokosten kan spises på egen hånd på en af de mange restauranter.

Derefter tager vi på en sejltur gennem Marlbrough Sounds, hvor vi læner os tilbage og nyder de omkringliggende bjertagende omgivelser. Området er blandt andet kendt for deres rige liv under havoverfladen, hvilket medvirker til godt fiskeri. Vi skal derfor se lidt nærmere på nogle af de fangster området lever af.

Dag 14-15: På havet (M,F,A)

Du har dagene på havet, og der er god tid til at fordøje de mange oplevelser og indtryk, som allerede nu er pakket i kufferten. Du kan også roligt læne dig tilbage og nyde livet, mens du lader dig forkæle af den fantastiske service og komfort ombord på skibet. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masser af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis også holde foredrag og lave fælles aktiviteter.

Dag 16-17: Sydney, tid til egne oplevelser, hjemrejse(M)

Efter morgenmaden ombord på skibet, bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Dagen er til afslapning og egne kulturelle oplevelser i Sydney og rejselederen står til rådighed med vejledning og gode råd.
På dag 17 er vi klar til at køre mod lufthavnen og flyve mod Danmark.  

Dag 18: Hjemkomst

Kort

Afrejse d. 25. oktober 2020:

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Sydney her på dmi.dk

Vejret i Sydney, New South Wales

Vejret i Auckland

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Australien:
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Asutralien, som vi arrangerer og har inkluderet i rejsens pris.
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der i så fald er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

New Zealand: Som dansk statsborger skal man per 1. oktober ansøge om visum til New Zealand. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter i New Zealand som frugt og honning. Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Tidsforskel
I vores  vinterhalvår er tidsforskellen i forhold til Danmark:
Australien/New Sout Wales: + 10 timer
New Zealand: + 12 timer

Valuta
Australien: 
Valutaen kaldes australske dollars, AUD.
100 AUD svarer ca. til 472 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

New Zealand: New Zealand dollars (NZD).
100 NZD svarer ca. til 450 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.

Skibet er kontantløst, men der afregnes i amerikanske dollars (USD).

*Den foroven anvendte valutakurser er fra april 2019.

Vaccinationer
Der kræves ingen vaccinationer for rejser til New Zealand. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. Generelt anbefaler vi altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien og New Zealand.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
I både Australien og New Zealand anvendes 220 V og tre-bens stik, hvorfor adaptor må anvendes. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Sydney og Auckland og frokost på udflugten i Auckland.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer også skibets klassiske drikkepakke med rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og som er gangbesværede. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Krydstogt 
Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, indtjekning, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information