Skip to main content

Australien og New Zealand på første klasse

Krydstogtrejse til New Zealand og Australien
Flot natur i New Zealand
Rundrejse i Australien
Krydstogt i New Zealand
Afslapning på krydstogtskib
New Zealand
Auckland i New Zealand
Par nyder udsigten fra krydstogtskib
Krydstogtrejse til Australien og New Zealand
Status:
Datoer på vej

Krydstogt til New Zealand

Oplevelsesrigt krydstogt inkl. balkonkahyt og klassisk drikkepakke

Nu har du chancen for at opleve både Australien og New Zealand i én og samme rejse på vores førsteklasses krydstogt til landene "Down Under".

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Australien og New Zealand:

  • Du får spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Inkluderer balkonkahyt, helpension og drikkepenge ombord
  • Klassisk drikkepakke er inkluderet på skibet (værdi 5.070 kr.)
  • Kyndig dansktalende rejseleder under hele rejsen
  • Førsteklasses krydstogtskib

Spændende udflugter undervejs

På denne tur kan du glæde dig til at opleve Australien og New Zealand på bedste vis. Vi har sørget for at udvælge gode og spændende udflugter undervejs, som er inkluderet i rejsens pris, og herudover kan du tilkøbe en oplevelsesrig udflugtspakke, hvor du kan glæde dig til bl.a. gejsere, Blue Mountains, koalaer, kænguruer, Operahuset i Sydney og gårdbesøg. 

Udflugterne foregår altid med vores danke rejseleder - arrangeret kun for os.

Krydstogt på første klasse - med balkonkahyt og drikkepakke ombord

Når du stiger ombord på vores førsteklasses Celebrity skib kan du godt glæde dig til at blive forkælet. Ud over fantastisk service, skøn underholdning og mad bliver du indlogeret i balkonkahyt, så du kan nyde sejladsen på fornemmeste vis. Herudover inkluderer turen også skibets klassiske drikkepakke.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsprogram for rejsen til Australien og New Zealand:

Dag 1-2: Afrejse og ankomst Auckland
Dag 3: Auckland, byrundtur og afsejling
Dag 4: Bay of Islands, New Zealand
Dag 5: Tauranga, New Zealand
Dag 6: På havet (M,F,A)
Dag 7: Napier, Vinsmagning
Dag 8: Wellington. Byrundtur og Te-Papa-museum (M,F)
Dag 9: Picton, med damplokomotiv til Blenheim (M,A)
Dag 10: Christchurch, New Zealand
Dag 11: Dunedin. Byrundtur (M,F,A)
Dag 12: Fiordland - Milford Sound, Doubtful Sound og Dusky Sound (M,F,A)
Dag 13-14: På havet mod Tasmanien (M,F,A)
Dag 15: Hobart. Byrundtur og den tasmanske djævel (M,A)
Dag 16: På havet mod Sydney (M,F,A)
Dag 17: Ankomst Sydney, Sydney Operahus, byrundtur (M,F,A)
Dag 18: Sydney, udflugt til Blue Mountains (M,F)
Dag 19: Sydney - hjemrejse (M)
Dag 20: Hjemkomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse og ankomst til Auckland, New Zealand

Vi flyver til Auckland og kører direkte til det centralt beliggende hotel, hvor der er tid til at slappe af efter flyrejsen.

Dag 3: Auckland, New Zealand

Afsejling kl. 18:00
Kia Ora! Velkommen til ”Aotearoa” - landet under den lange hvide sky, som maorierne kalder New Zealand. Vi tager i dag hul på vores rundrejse som byder på oplevelser, afslapning og besøg i ti byer i to lande. Vores erfarne rejseleder er med fra Danmark og vil på rejsen være klar med gode råd og tips, både på krydstogtsskibet men også i land.  

Når vi har spist morgenmad på hotellet, skal vi se højdepunkterne i New Zealands største by, Auckland. Auckland byder på lune temperaturer, hvilket gør området rig på skønne naturområder. Byen er beliggende med smukke bjerge som nabo og har et rigt kulturliv til deres 1,4 millioner indbyggere. 

Vores første stop er Sky Tower. Tårnet har en højde på 328 meter og en sigtbarhed på op til 80 km i klart vejr. Her får vi med et 360 graders kig rundt, en fantastisk udsigt over byen og dens tage.  
Vi kører gennem centrum og forstaden Parnell som charmerer med gamle huse i victoriansk stil indtil vi når Auckland Domain, som er byens største park. Her besøger vi besøger Auckland War Memorial Museum, som er meget mere end et krigsmuseum og illustrerer New Zealands historie, kultur, natur og geografi. 


Billede: Auckland.

Dag 4: Bay of Islands, New Zealand, mulighed for besøg i regnskoven Puketi Forest og Kawiti Caves (M,A)

Idylliske Bay of Island er kendt for sine smukke strande, et mildt klima, billedskønne småbyer og ikke mindst godt fiskeri. Det er også her, at traktaten mellem maorierne og de hvide indvandrere blev indgået i 1840 - og New Zealand efterfølgende formelt blev en nation. Nogle af landets første bosættere kom til her, hvilket har sat sit præg på byens historie. 

Har du købt udflugtspakken, venter en oplevelsesrig dag når vi besøger regnskov og naturskabt hule. Vi sejler med tenderbåde i land, hvor vores bus venter. Første stop er i Puketi Forest. Vi får en guidet tur gennem regnskoven, kun for vores gruppe. Her skal vi se og høre om nogle af de over 360 forskellige plantearter og det vigtige økosystem i denne subtropiske regnskov. 


Billede: Puketi Forest.

Fra vores tur i Puketi Forest venter et besøg i Kawiti Caves. En naturskabt hule som huser noget helt særligt og som af samme årsag er blevet meget populær. På vores tur igennem hulen skal vi se de smukke drypsten, både stalagmitter og stalaktitter. Efter vi har gået ca. 200 meter, er vi nået til enden af hulen, hvor vi vil blive mødt af noget helt specielt, nemlig de lysende larver, Arachnocampa Luminosa. Hver larve, som ikke er større end myg, lyser hulen op med deres hale. Når vi har beundret hulens lysende loft og nydt stilheden, bevæger vi os roligt ud i lyset, hvor bussen venter for at køre os tilbage til havnen Paihia. I Paihia får du tid på egen hånd til at se byen og spise frokost eller tage tenderbåden tilbage til skibet.

Dag 5: Tauranga, New Zealand, mulighed for at opleve naturfænomener ved Te Puia (M,F,A)

Ankomst kl. 07:45 – afsejling kl. 18:30
I dag ankommer skibet til Tauranga og Plenty of Bay området. Området har været beboet siden 1300-tallet, hvor de første Maorier kom til området og byen er i dag en af New Zealands vigtigste eksporthavne. Bugtens omkringliggende strande og det friske hav tiltrækker turister og det samme gør områdets gejsere, boblende mudder-pools og dampende søer.


Billede: Tauranga.

Udflugtspakken byder i dag på en tur til Te Puia ved Rotorua. Området har den største koncentration af maorier (ca. 20 %) og stammefolket står blandt andet bag Te Puia – maoriernes kulturcenter, som du skal opleve i dag. Her mødes du af lugten fra de svovlholdige kilder, men også af naturfænomener i verdensklasse. Den lokale guide tager os med på en gåtur i området, hvor vi ser de boblende mudderpøle og dampende søer.
Vi kører mod Skyline Rotorua, hvor vi bliver kørt op i gondol. Her skal vi nyde udsigten over Rotorua mens vi spiser frokost. 


Billede: Te Puia.

Dag 6: På havet

Dag 7: Napier, mulighed for besøg på vingård (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 – afsejling kl. 18:00
Efter en dag på havet, hvor vi har haft tid til at fordøje de første indtryk af New Zealand, er vi nu kommet til Napier i regionen Hawke’s Bay. Byen, som i 1931 blev ramt af et voldsomt jordskælv, huser forskellige arkitekturer og byen bærer i dag præg af bl.a. art deco stil. Både Napier og dens naboby Hastings er kendt for deres landbrug i form af frugtplantager, vinmarker og fåreavl. Uld og frugt er en vigtig økonomisk kilde for regionen, men vinen er i årenes løb også blevet anerkendelsesværdig. Har du købt udflugtspakken, skal vi lære mere om netop den vin som dyrkes i denne region, og vi vil få rundvisning, smagning og frokost på en af vingårdene i området. 

Dag 8: Wellington, New Zealand, mulighed for byrundtur og besøg ved Te Papa-museum (M,A)

Ankomst kl. 08:00 – afsejling kl. 20:00
New Zealands hovedstad Wellington er en lidt overset by. Byen, der er placeret på nordøen, er blomstret op de senere år med nye sjove attraktioner, et rigt kulturliv, god shopping og spændende spisesteder og kaffebarer. Og så er de omkringliggende grønne bakker med til at gøre Wellington til landets måske smukkeste havneby.


Billede: Wellington.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på byrundtur. Vi begynder ved udsigtspunktet Mount Victoria, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og havnen. Efterfølgende tager vi kabelvognene til botanisk have. Derudover kommer du forbi Parlamentet og katedralen St. Paul’s samt det topmoderne og interaktive Te Papa-museum, byens stolthed, der giver et fantastisk indblik i New Zealands historie, kultur og folkefærd.
Efter dagens udflugt kan du vælge at tage tilbage til skibet og spise en sen frokost - eller bruge tid på egen hånd i byen.


Billede: Wellington, Te Papa og Parlamentet.

Dag 9: Picton, New Zealand, mulighed for udflugt med damplokomotiv til Blenheim (M,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
Omgivet af grønne bjerge og frodig natur, har vi lagt til ved Picton i den smukke region Marlborough Sounds. Har du købt udflugstapkken, skal vi i dag på udflugt til Blenheim. Men det er ikke kun Blenheim som er udflugtsmålet – selve turen derhen er også en oplevelse. Vi sætter os ombord på lokomotivet Passchendaele. Som navnet indikerer, er vi tilbage i 1915, første Verdenskrig, hvor også togvognene blev bygget.

Når vi har sat os til rette, kan vi på vores tur nyde udsigten til vådområder, flod, dal og vinmarker som triller forbi vores vinduer indtil vi når endestationen Blenheim. Togturen varer ca. 1 time. I Blenheim får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen og spise frokost på en af restauranterne eller caféerne før lokomotivet kører os tilbage til Picton, hvor der også her vil være tid på egen hånd, før vi skal tilbage til skibet.  


Billede: Picton og Blenheim.

Dag 10: Christchurch, New Zealand med mulighed for byrundtur og gårdbesøg (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18.00
Vi er nu nået til Christchurch. Den næststørste by i New Zealand med ca. 370.00 indbyggere og smukt omkranset af vulkan og hav. Christchurch blev i 2010 og 2011 ramt af flere jordskælv. Byen er nu genopbygget og summer af liv, kultur og mange grønne åndehuller med parker og haver til de mange indbyggere. Byen bliver af denne grund også kaldt ”Havebyen”. 

Ved køb af udflugtspakken, skal vi på en kort byrundtur, hvor vi vil se byens nye arkitektur, gadekunst og det rige kulturliv. Derefter kører vi ud på landet, når Bruce og Lyn inviterer os indenfor på deres gård. Værtsparret vil fortælle os om gårdens daglige drift, introducere os til livet som fåreavler og demonstrere hvordan man klipper får. På gården bliver vi også budt på en let frokost som vi kan nyde fra haven med smuk udsigt til den smukke bjergkæde, Hutt. Efter frokosten, går turen tilbage til vores skib. 


Billede: Christchurch.

Dag 11: Dunedin, New Zealand, mulighed for byrundtur og Pingvin-koloni (M,A)

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 17.00
De skotske aner fornægter sig ikke i Dunedin, der blev grundlagt at skotske indvandrere. Det er derfor heller ikke uden grund at byen kaldes ”Sydens Edinburgh”.

Har du købt udflugtspakken, starter vi dagen med et besøg til en pingvin koloni. Her holder den truede og sky gul-øjede pingvin til. Vi bliver vist rundt og får et indblik i dens liv mens vi kommer så tæt på den uden at forstyrre den.  

Tilbage i Dunedin skal vi på byrundtur. Her kommer vi forbi fine victorianske huse, katedralen og ikke mindst togstationen - som er noget af et mesterværk. Vi går en tur i den flotte botaniske have som bl.a. rummer mere end 3000 rododendron. Efter byrundturen er det muligt at spise frokosten om bord på skibet eller i land på egen hånd. 


Billede: Dunedin.

Dag 12: Fiordland - Milford, Doubtful og Dusky Sound (M,F,A)

Fiordland National Park er ubetinget landets største og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Den vidner om dengang New Zealand blev til - med en rå og uberørt natur - der byder på dybe fjorde, høje fjelde, fossende vandfald, frodig regnskov i alle grønne nuancer, legesyge delfiner, sæler og pingviner.      
                
Glæd dig til i dag at nyde de omkringliggende idylliske omgivelser. Vi sejler nemlig gennem nationalparken og oplever området på bedste vis, når vi sejler ved tre af New Zealands mest berømte fjorde: Milford, Dusky og Doubtful Sound. Alle minder de, på mange måder, om et lille stykke af Norge – blot i en mere frodig og grøn udgave.


Billede: Milford og Doubtful Sound.

Dag 13-14: På havet mod Tasmanien (M,F,A)

I dag har nyder vi skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod Hobart og Tasmanien. Det giver dig rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren ledsaget af livemusik, vinsmagning eller foredrag. Det er også en mulighed at slappe af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om dagens aktiviteter.

Vores danske rejseleder holder foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter rejselederen arrangerer.

Dag 15: Hobart, mulighed for byrundtur og koalaer, kænguruer og den tasmanske djævel (M,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 19:00
Vi går i dag i land i Hobart på den australske ø, Tasmanien.

Har du købt udflugtspakken, skal vi i dag på en byrundtur i den smukt beliggende havneby. Vi kommer forbi den botaniske have og den hyggelige havnefront samt udsigtspunktet Mount Nelson som giver et smukt overblik over byen. På vores tur på Tasmanien skal vi også høre lidt om vores egen Kronprinsesse Mary og hendes opvækst på øen. Vi kører derfor også forbi Kronprinsesse Marys tidligere hjem og gymnasium.

Der er frokost på egen hånd, inden vi bevæger os mod Bonorong dyrereservat. Her skal vi se helt tæt på dyrene og får mulighed for at gå blandt hoppende kænguruer samt se de uimodståelige koalabjørne. Du kan også opleve den tasmanske djævel der, ud over deres kraftige kæbebid og høje brøl, kendetegnes ved deres besynderlige interne magtkampe, hvor de nyser indtil den svageste til sidst overgiver sig.   


Billede: Hobart og Koalabjørn.

Dag 16: På havet mod Sydney (M,F,A)

Du har endnu en dag på havet, så der er tid til at læne sig tilbage og nyde livet ombord. Du har dagene på havet, og der er god tid til at fordøje de mange oplevelser og indtryk, som allerede nu er pakket i kufferten. Du kan også roligt læne dig tilbage og nyde livet, mens du lader dig forkæle af den fantastiske service og komfort ombord på skibet. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masser af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis også holde foredrag og lave fælles aktiviteter.

Dag 17: Sydney, byrundtur og rundvisning i Sydney Operahus (M)

Ankomst kl. 06:30
Efter morgenmaden vinker vi farvel til skibet – det er nu tid til at opleve Australiens største by, Sydney, med næsten fem millioner indbyggere. Vi kører mod det historiske område ”The Rock”, hvor du blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Bridge mod havneområdet. Rundturen vil også tage os forbi Den Botaniske have med bl.a. Mrs Macquarie’s Chair hvorfra vi kan nyde udsigten til Sydney Operahus. Det storslåede bygningsværk blev indviet i 1973 og er i dag på UNESCO's verdensarvsliste. Vi skal selvfølgelig besøge Jørn Utzons operahus, hvor vi vil få en times privat rundvisning. 

Før vi kører til vores hotel, vil der blive tid til en hurtig rundtur for at se Sydneys største seværdigheder, heriblandt også den populære Bondi Beach. På vores tur vil der blive tid til at spise frokost i området før vi kører til vores centralt beliggende hotel. Rejselederen står til rådighed med vejledning og gode råd.


Billede: Sydney.

Dag 18: Sydney, udflugt til Blue Mountains (M,F)

Efter vi har spist morgenmad på hotellet, går turen nu mod de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene - og har med rette været med til at navngive området. Blue Mountains er en del af Great Dividing Range bjergkæden, som løber parallelt med Østkysten 4.000 km fra Nord Queensland til Victoria. Du kan se frem til flotte udsigtspunkter undervejs. Bl.a. de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”. Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney.


Billede: Blue Mountains.

Dag 19: Sydney, hjemrejse (M)

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen og flyver mod Danmark efter en eventyrlig rejse.

Dag 20: Hjemkomst – lander d. 31. januar 2022

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse


Se den aktuelle vejrudsigt i Wellington her på dmi.dk

Klimatabel fra Sydney og fra Auckland:

Vejret i Sydney, New South Wales

Vejret i Auckland

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Australien:
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Asutralien, som vi arrangerer og har inkluderet i rejsens pris.
Såfremt du ikke er dansk statsborger, kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge, hvilke regler der i så fald er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

New Zealand: Som dansk statsborger skal man per 1. oktober ansøge om visum til New Zealand. Læs mere om reglerne for indrejse til New Zealand her.
Bemærk at man ikke må indføre organiske produkter i New Zealand som frugt og honning. Det er desuden vigtigt, at fodtøj er rengjort for jordrester.

Tidsforskel
I vores  vinterhalvår er tidsforskellen i forhold til Danmark:
Australien/New Sout Wales: + 10 timer
New Zealand: + 12 timer

Valuta
Australien: 
Valutaen kaldes australske dollars, AUD.
100 AUD svarer ca. til 462 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

New Zealand: New Zealand dollars (NZD).
100 NZD svarer ca. til 449 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater (ATM) i de fleste byer. Bankerne har åbne på hverdage. Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer kan man ofte bruge kreditkort. Vi anbefaler dog altid at have lidt kontanter med i lommen til småindkøb.

Skibet er kontantløst, men der afregnes i amerikanske dollars (USD).

*Den foroven anvendte valutakurser er fra september 2021.

Vaccinationer
Der kræves ingen almene vaccinationer for rejser til New Zealand. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. Generelt anbefaler vi altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien og New Zealand.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien. Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
I både Australien og New Zealand anvendes 220 V og tre-bens stik, hvorfor adaptor må anvendes. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellerne i Sydney og Auckland og frokost på udflugten i Auckland.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt. Rejsen inkluderer også skibets klassiske drikkepakke med rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og som er gangbesværede. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Krydstogt 
Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, indtjekning, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information

Hotel