Skip to main content

Fortryllende Irland

Cliffs of Moher
Waterford by Night
Klosterruinerne ved Glendalough
Whiskey smagning og Cobh
Irsk folkemusik
The Ring of Kerry
Trinity College i Dublin
Killarney
Dublin
Status:
Udsolgt

RUNDREJSE I IRLAND

Irland er grønne frodige marker, bølgende bakker og uforglemmelige naturoplevelser. Irland er også folkemusik og skummende kulsort øl på hyggelige pubber, krydret med en rig kulturarv, stolte traditioner og en særlig gæstfrihed. På denne rundrejse begiver vi os ind i hjertet af den grønne ø, og forføres af alt fra stråtækte huse til middelalderslotte, højkors, traditionelle stengærder og imponerende panoramaudsigter.

Derfor skal du rejse med os til Fortryllede Irland:

  • Kom helt tæt på den irske gæstfrihed
  • Halvpension inkluderet
  • Alt det bedste af Irland på syv dage
  • Storby, kultur og stor natur i én rejse
  • Dansktalende rejseleder

GLENDALOUGH OG WATERFORD

Vi lægger ud med at køre til betagende Glendalough, et tidligt kristen pilgrimssted med klosterruiner omkranset af høje bjerge og spejlende søer. I vikingernes by Waterford, som er Irlands ældste by, er vi rundt i den gamle bydel, besøger et af de fine huse og haver og lærer om det berømte krystalglas.

WHISKEY, TITANIC, FOLKEMUSIK OG RING OF KERRY

Det sydvestlige Irland byder på et dejligt mildt klima og skønne dramatiske landskaber. I Cork-området smager vi whiskey, oplever det victorianske madmarked og historien om Ms Titanic' sidste anløb i havn.

I Killarney har vi tid på egen hånd og kører den sceniske rute: ”The Ring of Kerry”, der ikke uden grund er et irsk natur-mesterværk med billedskønne landskaber, der indprenter sig som et af turens højdepunkter. Man kommer ikke udenom den irske folkemusik, og denne sat sammen med irsk dans, er en kilde til en festlig aften med god mad og underholdning.

CLIFFS OF MOHER, DUBLIN OG PUBBESØG

De stejle klipper ved ”Cliffs of Mohers” gør stort indtryk, og det et spektakulært og vildt landsskab med åbne vider og et brusende Atlanterhav. Bunratty Castle and Folk Park er også på programmet. Her oplever vi et ægte middelalderslot og livet i 1800-tallets Irland.

Vi slutter vores rundrejse i Dublin, hvor vi har inkluderet en byrundtur, tid på egne hånd og en pubmiddag, som det hør og bør sig på de kanter.

På turen bor vi på tre- og firestjernede hoteller, heraf et county house hotel ude på landet. Halvpension er inkluderet og det samme gælder alle udflugter og entréer.

Céad míle fáilte – tusinde gange velkommen!

Kort dagsprogram for Fortryllende Irland:

Dag 1: Ankomst Dublin. Via Glendalough til Waterford (A)
Dag 2: Curraghmore House & Gardens. Waterford Krystal og byvandring (M,A)
Dag 3: Whiskey, Cobh med Titanic og Cork (M,A)
Dag 4: Killarney og tid på egen hånd (M,A)
Dag 5: Rundtur The Ring of Kerry og Irsk aften med show og middag (M,A)
Dag 6: Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park. Tipperary (M,A)
Dag 7: Dublin med sightseeing og tid på egen hånd. Pubmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad  F = Frokost  A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Dublin. Via Glendalough til Waterford (A)

Efter ankomsten til Dublin sætter vi straks kursen mod syd og bevæger os ud på de irske landeveje med den grønne udsigt. Vores første stop er i grevskabet Wicklow, hvor vi besøger Glendalough, som er en af Irlands topattraktioner.

Klosterruinerne ved Glendalough er smukt beliggende i dalen med de to søer og er et kristent pilgrimssted, som kan dateres tilbage til 500-tallet, hvor Sankt Kevin grundlagde sin kirke. Området er billedeskønt med kirke- og klosterruiner, højkors og ikke mindst det velbevarede rundtårn, som en slags vartegn for området. Vi går en tur i området med klosterruinerne og ved den ene sø.


Billede: Klosterruinerne ved Glendalough

I Irland benytter man stadig udtrykket grevskaber (på engelsk “county”) og dem er der 32 af fordelt med 26 i republikken Irland, og de resterende seks er i Nordirland. Det er en konstellation, som stammer tilbage fra 1500-tallet, og kan bedst beskrives, som et slags amt. Vi besøger ca. en tredjedel af alle Irlands grevskaber på denne rundrejse.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Waterford, en af Irlands ældste byer, hvor vi har to nætters ophold.

Middag på hotellet.

Dag 2:  Curraghmore House & Gardens. Waterford Crystal og byvandring (M,A)

Irland er fyldt med fine historiske huse med tilhørende have, og vi lægger vejen forbi et af dem. Curraghmore House's historie starter allerede i 1167-tallet, med de la Poer familen, der bosætter sig her og bygger det første slot. I dag er ejendommen stadig i familiens eje og arves - noget så usædvanligt af de kvindelige slægtninge i familien. Vi får en rundvisning i hovedbygningen, hvor vi hører den fantastiske fortælling om familien og huset samt ser det flotte haveanlæg.  

Tilbage i Waterford besøger vi House of Waterford Crystal, som gennem et par hundrede år har producereret verdensberømt krystalglas. I dag er det meste af produktionen flyttet udenlands. Vi får et indblik i den indviklede produktionsmetode og ser den store udstilling.

Waterford – vikingernes by! Vores lokalguide tager os med rundt på byvandring i den gamle bydel, hvor vi ser de vigtigste seværdigheder og hører om byens spændende historie. Waterford regnes for Irlands ældste by – grundlagt i 900-tallet af vikingerne. Senere kom normannerne og englænderne til.

Middag på hotellet.

Dag 3: Whiskeysmagning, Cobh med Titanic og Cork (M,A)

Vi forlader Waterford og drager til det sydvestlige Irland. Lidt udenfor Cork besøger vi Old Middleton, som producerer flere kendte whiskeymærker. Irsk whiskey staves med et ekstra ”e” og destilleres hele tre gange, hvorimod den skotske version staves whisky og kun destilleres to gange. Det er et par af forskellene mellem den irske og skotske bryg, og vi vil lade eksperterne diskutere, hvilken whiskey eller whisky, der er den mest velsmagende! Faktum er, at vi skal smage den irske version efter rundvisningen.

Cobh betyder ”bugt” på gælisk, og det er netop i bugten med Irlands dybeste naturhavn, at vi finder den lille charmerende by. Netop de gode maritime forhold har gjort, at store oceandampere er afsejlet herfra ud mod den store verden. Mest kendt er MS Titanic, som blev bygget i Belfast og hvis tragiske skæbne, vi alle kender. Titanic lå til kaj i Cobh og det var her, at man tog de sidste passagerer og personale ombord inden turen til Amerika. Vi får hele historien i Titanic Center.


Billede: Havnen i Cobh

Dagens sidste besøg er i Cork. Hovedbyen i det sydvestlige Irland, kendt for sine gode pubber med folkemusik, smukke omgivelser og som Irlands spisekammer. Blandt andet med det indbydende English Market i victorianske stil. For dem, der vil, går vi en tur sammen i byen, og der vil være tid på egen hånd, inden vi kører til vores hotel, der ligger lidt uden for Cork. Indkvartering og middag.

Dag 4: Killarney og tid på egen hånd (M,A)

I dag snor vi også gennem de smukke landskaber længere vestpå. Vi kører direkte til Killarney, hvor vi bor de næste par nætter. Killarney er centrum for egnens turisme og et rigtig godt udgangspunkt for ture i området, hvor både spisesteder og forretningslivet summer af liv. Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i området. Er du til naturoplevelser, kan vi anbefale en tur til Killarney National Park, som ligger i udkanten af byen. Her er et utal af vandrestier og umanerligt smukt!

Middag på hotellet.

Dag 5: Ring of Kerry og Irsk aften(M,A)

Det sydvestlige Irland er berømt for sine spektakulære og smukke landskaber, og dagens udflugt byder netop på uforglemmelige naturoplevelser på vores rundtur.

Iveragh-halvøen er synonym med den sceniske rute ”Ringen om Kerry”, og turen beskrives som mageløs. Ruten er en del af ”The Wild Atlantic Way”, som er en smuk rute langs kysten fra Donegal i nord til Cork i syd. Efter dagens køretur på knap 180 km forstår man hvorfor. Uden at overdrive, kan ruten kaldes for et mesterværk, hvor det ene betagende ”postkort-landskab” afløser det andet. Midt på halvøen troner Irlands højeste bjergkæde, Macgillycuddy Reeks.


Billede: Den sceniske rute "Ringen om Kerry"

Vi følger kysten det meste af turen med billedskønne udsigter til de små bugte, strande og klipper. Mens fårene på markerne, de øde bakketoppe, søerne (loughs) og lyngbeklædte bjerge betager. For ikke at glemme de charmerende og farverige landsbyer som f.eks. Glenbeigh, Waterwille og Sneem. Iveragh-halvøen er den største halvø i området, og har et par ”småsøskende” omkring sig med samme slags landskab; halvøen Dingle mod nord og halvøen Beara mod syd.

Golfstrømmens varme havstrømme beriger det sydlige Irland. Lige så mildt og flot her er, lige så dramatisk kan naturens kræfter - her tæt på Atlanterhavet - ruske. Når man kommer rundt i landskabet, er det ikke svært at forestille sig de barske levevilkår i forrige århundrede, som disse øde egne bød på, og som sendte fattige på emigrationsskibene mod Amerika, efter kartoffelhøsten slog fejl flere år i træk.

Aftenen byder på en festlig middag der ledsages af traditionel musik, sang og dans på en af de lokale pubber.

Dag 6: Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park og Tipperary (M,A)

Vi forlader Kerry og kører nordpå. Vi skyder genvej og sejler over Irlands største flod, Shannon, tæt ved dens udløb i Atlanterhavet. Shannon-floden har haft enorm betydning som færdselsåre med sine 300 km vandveje fra det nordlige til sydvestlige Irland.

De stejle klipper, ved 'Cliffs of Moher', er et fascinerende syn og hører med til en af Irlands topattraktioner. Klipperne findes over en strækning på otte km og rejser sig op til mere end 200 meter lodret op ad havet på det højeste punkt. Det er ganske svært ikke at bliver imponeret. På en klar dag, kan man se helt til Aran-øerne, Galway-bugten, bjergene i Connemara, til Dingle-halvøen og Blasket-øerne mod syd. Fugleskrigene akkompagnerer oplevelsen af at være helt tæt på naturen. Tusindvis af havfugle yngler og lever på klipperne og hensætter en til Færøernes fuglefjeld. Entré til besøgscenteret er inkluderet.


Billede: Cliffs of Moher og Bunratty Castle

Næste besøg er ved Bunratty Castle & Folk Park. Selve slottet er er af de bedst bevarede middelalderslotte i Irland. Vi går også en tur i den tilhørende oplevelsespark, som er anlagt som et slags frilandsmuseum og viser landsbylivet i 1800-tallet inkl. selvfølgelig den lokale pub.

Sidst på eftermiddagen, sætter vi kursen mod Tipperary, og indkvarterer os på et country house hotel for natten. Middag inkluderet.

Dag 7: Dublin med sightseeing, tid på egen hånd. Middag på pub (M,A)

Straks efter morgenmaden kører vi ind til Dublin. Her får vi en panoramatur, hvor byens vigtigste seværdigheder udpeges. Vi kører forbi universitetet Trinity College og lige overfor dette, hovedsædet for den Irske Nationalbank. Vi runder Dublin Castle og et par af de kendte katedraler; St. Patrick og Christ Church Cathedral samt Dublin Spire, O’Connolly broen, de maleriske døre i museums-kvarteret, Phoenix Park med mere.

Vi indkvarterer os på den nordlige flodbred, hvor hovedgaderne Henry Street og O’Connell Street byder på forretningsliv. Eftermiddagen er fri til eget program, og mulighederne er utallige for oplevelser i Irlands hovedstad, alt efter interesse.

Måske vil du se ”The book of Kells”, et helt unikt klenodie fra 800-tallet, som kan ses i bibliotek på Trinity College. Tæt herved finder du fiskerkonen eller rettere statuen, Molly Malone, som lægger navn til en folkelig vise, som livligt synges ved festlige lejligheder; Cockles and Mussels.


Billede: Dublin og biblioteket på Trinity College

Dublins triumfbue finder du ved parken St. Stephens Green, som er et grønt åndehul midt i centrum. Gågaden Grafton Street syd for floden fører op til parken, og denne del af byen er noget "finere" end på den nordlige flodbred.

Er du til flere whiskey-historier, læg vejen forbi et af destillerierne "Old Jameson Distillery" eller "Teelings Whiskey", og er du til Irlands nationaldrik Guiness, besøg da ”The Guiness Storehouse”, som rummer en museumsdel og smagning i Skybaren med udsigt over hele Dublin.

Dublin byder på et utal af spændende museer, og der er noget for enhver smag. Museet Dublinia giver et godt indblik i middelalderens Dublin, og de nordiske vikinger, som fandt vej til Dublin, af et par omgange, for omkring 1000 år siden. Litteratur-museet Dublins Writers Museum fortæller om nogle af de store irske forfattere, hvor James Joyce og William Yeats nok er de mest kendte. Er det kunst, der har interessen, læg vejen forbi National Gallery og Irlands historie er det National Museum of Ireland.

Om aftenen samles vi på en af de lokale pubber til vores afskedsmiddag.

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin (M)

Transfer til lufthaven og hjemrejse.

M= Morgenmad, A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet. Alle rejsens elementer vil indgå i programmet.

Kort

Rejsen Fortryllende Irland

Kort Fortryllende Irland

Hotel