Skip to main content

Fortryllende Irland

Cliff of Moher
Fortryllende Irland med Kulturrejser Europa
Pub i Dublin
Ring of Kerry
Bunratty Castle
Glendalough
Whiskey og byen Cobh
Fortryllende Irland med Kulturrejser Europa
Dublin
Status:
Udsolgt

Rundrejse i Irland

Irland er grønne frodige marker, bølgende bakker og uforglemmelige naturoplevelser. Irland er også folkemusik og skummende kulsort øl på hyggelige pubber, krydret med en rig kulturarv, stolte traditioner og en særlig gæstfrihed. På denne rundrejse begiver vi os ind i hjertet af den grønne ø og forføres af alt fra stråtækte huse til middelalderslotte, højkors, traditionelle stengærder, spændende byliv og imponerende panoramaudsigter.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse til Irland:

  • Alt det bedste af Irland - storby, kultur og stor natur i én rejse
  • Halvpension inkluderet inkl. pubmiddag og Irsk aften
  • Irsk gæstfrihed og grønne udsigter ad libitum
  • Ophold på centrale byhoteller og i landlige omgivelser
  • Alle udflugter har entré inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Glendalough og Waterford

Vi lægger ud med at køre til betagende Glendalough, et tidligt kristen pilgrimssted med klosterruiner omkranset af høje bjerge og spejlende søer. I vikingernes by Waterford, som er Irlands ældste by, er vi rundt i den gamle bydel, besøger et af de fine huse og haver og lærer om det berømte krystalglas.

Whiskey, Titanic og Ring of Kerry

Det sydlige og vestlige Irland byder på et dejligt mildt klima og skønne dramatiske landskaber. Vi besøger et destilleri og smager whiskey og får historien om MS Titanic's sidste anløb i havn. I Killarney kører vi den sceniske rute ”The Ring of Kerry”, der ikke uden grund er et irsk natur-mesterværk med billedskønne landskaber, der indprenter sig som et af turens højdepunkter.

Cliffs of Moher, Bunratty Castle og Dublin

De stejle Atlanterhavsklipper ved ”Cliffs of Mohers” gør stort indtryk, og det er et spektakulært og vildt landsskab med åbne vider og et brusende hav. På Bunratty Castle and Folk Park oplever vi et ægte middelalderslot og lærer om livet i 1800-tallets Irland. Vi slutter vores rundrejse i Dublin, hvor vi har inkluderet en byrundtur og en hel dag på egen hånd.

Hoteller i Irland, halvpension og udflugter 

På rundrejsen i Irland bor vi på centralt beliggende byhoteller i Waterford og Dublin. I Killarney og midt inde i landet bor vi i landlige og naturskønne omgivelser heraf en nat i herskabelige omgivelser på et ægte Country House Hotel. Middage er inkluderet alle dage og er et mix af hotelmiddage, en pubmiddag og naturligvis en aften med god mad, folkemusik og irsk dans, som det nu hør og bør sig på Den Grønne Ø.  På alle inkluderede udflugter er entréen inkluderet.

Céad míle fáilte – tusinde gange velkommen!

Kort dagsprogram for Fortryllende Irland:

Dag 1: Ankomst til Dublin, via Glendalough til Waterford (A)
Dag 2: Curraghmore House & Gardens, Waterford Krystal og byvandring (M,A)
Dag 3: Whiskey, byen Cobh med Titanic Center og til Killarney (M,A)
Dag 4: Rundtur The Ring of Kerry og Irsk aften med show og middag (M,A)
Dag 5: Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park, Tipperary (M,A)
Dag 6: Dublin med sightseeing (M,A)
Dag 7: Tid på egen hånd og Pubmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad,  A = Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet. Alle rejsens elementer vil indgå i programmet.

Rejsen er ikke som sådan strabadserende, men indeholder en del spadsereture, hvorfor det kræves, at man har en udmærket fysisk formåen for at få fuldt udbytte.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Dublin, via Glendalough til Waterford (A)

Efter ankomsten til Dublin sætter vi straks kursen mod syd og bevæger os ud på de irske landeveje med den grønne udsigt. Vores første stop er i grevskabet Wicklow, hvor vi besøger Glendalough, som er en af Irlands topattraktioner.

Klosterruinerne ved Glendalough er smukt beliggende i dalen med de to søer og er et kristent pilgrimssted, som kan dateres tilbage til 500-tallet, hvor Sankt Kevin grundlagde sin kirke. Området er billedeskønt med kirke- og klosterruiner, højkors og ikke mindst det velbevarede rundtårn, som en slags vartegn for området. Vi går en tur i området med klosterruinerne og ved den ene sø.

Glendalough, Irland
Billede: Glendalough.

I Irland benytter man stadig udtrykket grevskaber (på engelsk “county”), og dem er der 32 af - fordelt med 26 i republikken Irland og de seks resterende i Nordirland. Det er en konstellation, som stammer tilbage fra 1500-tallet og kan bedst beskrives, som et slags amt. Vi besøger ca. en tredjedel af alle Irlands grevskaber på denne rundrejse.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Waterford, en af Irlands ældste byer, hvor vi har to nætters ophold på hotel beliggende ved floden midt inde i byen. Middag på hotellet.

Dag 2: Curraghmore House & Gardens, Waterford Crystal og bytur i Waterford (M,A)

Irland er fyldt med fine historiske huse med tilhørende have, og vi lægger vejen forbi et af dem. Curraghmore House's historie starter allerede i 1167-tallet med de la Poer familen, der bosætter sig her og bygger det første slot. I dag er ejendommen stadig i familiens eje og arves - noget så usædvanligt af de kvindelige slægtninge i familien. Vi får en rundvisning i hovedbygningen, hvor vi hører den fantastiske fortælling om familien og huset samt ser det flotte haveanlæg.  

Tilbage i Waterford besøger vi House of Waterford Crystal, som gennem et par hundrede år har producereret verdensberømt krystalglas. I dag er det meste af produktionen flyttet udenlands. Vi får et indblik i den indviklede produktionsmetode og ser den store udstilling.

Waterford – vikingernes by! Vi skal på byvandring i den gamle bydel, hvor vi ser de vigtigste seværdigheder og hører om byens spændende historie. Waterford regnes for Irlands ældste by – grundlagt i 900-tallet af vikingerne. Senere kom normannerne og englænderne til. Middag på hotellet.

Waterford by night.
Billede: Waterford by night.

Dag 3: Whiskeysmagning, Cobh med Titanic og Killarney (M,A)

Vi forlader Waterford og drager til det sydvestlige Irland. Lidt uden for Cork besøger vi Old Middleton, som producerer flere kendte whiskeymærker. Irsk whiskey staves med et ekstra ”e” og destilleres hele tre gange, hvorimod den skotske version staves whisky og kun destilleres to gange. Det er et par af forskellene mellem den irske og skotske bryg, og vi vil lade eksperterne diskutere, hvilken whiskey eller whisky, der er den mest velsmagende! Faktum er, at vi skal smage den irske version efter rundvisningen.

Cobh betyder ”bugt” på gælisk, og det er netop i bugten med Irlands dybeste naturhavn, at vi finder den lille charmerende by. Netop de gode maritime forhold har gjort, at store oceandampere er afsejlet herfra ud mod den store verden. Mest kendt er RMS Titanic, som blev bygget i Belfast og hvis tragiske skæbne, vi alle kender. Titanic lå til kaj i Cobh og det var her, at man tog de sidste passagerer og personale ombord inden turen til Amerika. Vi får hele historien i Titanic Center.

Whiskeysmagning og byen Cobh, Irland
Billede: Whiskeysmagning og byen Cobh.

Efter besøget i Cobh kører vi til Killarney. Indkvartering og middag på hotellet, som ligger i landlige omgivelser mellem Killarney by og Killarney National Park. Middag på hotellet.

Dag 4: Ring of Kerry og Irsk aften (M,A)

Det sydvestlige Irland er berømt for sine spektakulære og smukke landskaber, og dagens udflugt byder netop på uforglemmelige naturoplevelser på vores rundtur.

Iveragh-halvøen er synonym med den sceniske rute ”Ringen om Kerry”, og turen beskrives som mageløs. Ruten er en del af ”The Wild Atlantic Way”, som er en smuk rute langs kysten fra Donegal i nord til Cork i syd. Efter dagens køretur på knap 180 km forstår man hvorfor. Uden at overdrive, kan ruten kaldes for et mesterværk, hvor det ene betagende ”postkort-landskab” afløser det andet. Midt på halvøen troner Irlands højeste bjergkæde, Macgillycuddy Reeks.

Ring of Kerry
Billede: Landskab langs den sceniske rute "Ringen om Kerry".

Vi følger kysten det meste af turen med billedskønne udsigter til de små bugte, strande og klipper. Mens fårene på markerne, de øde bakketoppe, søerne (loughs) og lyngbeklædte bjerge betager. For ikke at glemme de charmerende og farverige landsbyer som f.eks. Glenbeigh, Waterwille og Sneem. Iveragh-halvøen er den største halvø i området, og har et par ”småsøskende” omkring sig med samme slags landskab; halvøen Dingle mod nord og halvøen Beara mod syd.

Golfstrømmens varme havstrømme beriger det sydlige Irland. Lige så mildt og flot her er, lige så dramatisk kan naturens kræfter ruske - her tæt på Atlanterhavet. Når man kommer rundt i landskabet, er det ikke svært at forestille sig de barske levevilkår i forrige århundrede, som disse øde egne bød på, og som sendte fattige på emigrationsskibene mod Amerika, efter kartoffelhøsten slog fejl flere år i træk.

Aftenen byder på en festlig middag der ledsages af traditionel musik, sang og dans på en af de lokale pubber.

Dag 5: Cliffs of Moher, Bunratty Castle & Folk Park og Tipperary (M,A)

Vi forlader Kerry og kører nordpå. Vi skyder genvej og sejler over Irlands største flod, Shannon, tæt ved dens udløb i Atlanterhavet. Shannon-floden har haft enorm betydning som færdselsåre med sine 300 km vandveje fra det nordlige til sydvestlige Irland.

De stejle klipper ved 'Cliffs of Moher' er et fascinerende syn og hører med til en af Irlands topattraktioner. Klipperne findes over en strækning på otte km og rejser sig op til mere end 200 meter lodret op ad havet på det højeste punkt. Det er ganske svært ikke at blive imponeret. På en klar dag kan man se helt til Aran-øerne, Galway-bugten, bjergene i Connemara samt til Dingle-halvøen og Blasket-øerne mod syd. Fugleskrigene akkompagnerer oplevelsen af at være helt tæt på naturen. Tusindvis af havfugle yngler og lever på klipperne og hensætter en til Færøernes fuglefjeld. Entré til besøgscenteret er inkluderet.

Cliffs of Moher - Irland
Billede: Cliffs of Moher.

Næste besøg er ved Bunratty Castle & Folk Park. Selve slottet er er af de bedst bevarede middelalderslotte i Irland. Vi går også en tur i den tilhørende oplevelsespark, som er anlagt som et slags frilandsmuseum og viser landsbylivet i 1800-tallet - selvfølgelig den lokale pub.  Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Tipperary og indkvarterer os på et country house hotel for natten. Middag inkluderet.

Bunratty Castle, Irland
Billede: Bunratty Castle.

Dag 6: Sightseeing i Dublin (M,A)

Straks efter morgenmaden kører vi ind til Dublin. Her får vi en panoramatur, hvor byens vigtigste seværdigheder udpeges. Vi kører forbi universitetet Trinity College og lige overfor dette, hovedsædet for den Irske Nationalbank. Vi runder Dublin Castle og et par af de kendte katedraler; St. Patrick og Christ Church Cathedral samt Dublin Spire, O’Connolly broen samt de maleriske døre i museums-kvarteret, Phoenix Park med mere.

Vi indkvarterer os på den nordlige flodbred, hvor hovedgaderne Henry Street og O’Connell Street byder på forretningsliv. Eftermiddagen er fri til eget program, og mulighederne er utallige for oplevelser i Irlands hovedstad, alt efter interesse.

Måske vil du se ”The book of Kells”, et helt unikt klenodie fra 800-tallet, som kan ses i bibliotek på Trinity College. Tæt herved finder du fiskerkonen eller rettere statuen Molly Malone, som lægger navn til en folkelig vise, som livligt synges ved festlige lejligheder; Cockles and Mussels.

Street art og Trinity College
Billede: Street art i Dublin /  Trinity College.

Dublins triumfbue finder du ved parken St. Stephens Green, som er et grønt åndehul midt i centrum. Gågaden Grafton Street syd for floden fører op til parken, og denne del af byen er noget "finere" end på den nordlige flodbred.

Er du til flere whiskey-historier, læg vejen forbi et af destillerierne "Old Jameson Distillery" eller "Teelings Whiskey", og er du til Irlands nationaldrik Guiness, besøg da ”The Guiness Storehouse”, som rummer en museumsdel og smagning i Skybaren med udsigt over hele Dublin.

Dublin byder på et utal af spændende museer, og der er noget for enhver smag. Museet Dublinia giver et godt indblik i middelalderens Dublin og de nordiske vikinger, som fandt vej til Dublin af et par omgange for omkring 1000 år siden. Litteratur-museet Dublins Writers Museum fortæller om nogle af de store irske forfattere, hvor James Joyce og William Yeats nok er de mest kendte. Er det kunst, der har interessen, læg vejen forbi National Gallery og Irlands historie er det National Museum of Ireland.

Om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.

Dag 7: Fridag i Dublin og middag på pub (M,A)

I dag har du en hel dag til oplevelser i Dublin. Om aftenen afslutter vi turen med fælles pubmiddag.

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin (M)

Transfer til lufthaven og hjemrejse.

Kort

Kort over rejsen Fortryllende Irland

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Dublin på dmi.dk her

Vejret i Dublin, Irland