Fortryllende Irland

Blommor och vackert landskap på en rundresa på Irland
Rock of Cashel och får på Irland
Guiness och den berömda tempel bar i Dublin.
Mytomspunnen natur på Irland
Trinity college i Dublin på Irland
viktorianska slottet Kylemore Abbey på Irland
Afternoon tea och vackra blomster dekorationer i Dublin
Ring of Kerry och den landskapet i Connemara på Irland

RUNDREJSE I IRLAND

Irland er grønne frodige marker, bølgende bakker og uforglemmelige naturoplevelser. Irland er også folkemusik og skummende kulsort øl på hyggelige pubber, krydret med en rig kulturarv, stolte traditioner og en særlig gæstfrihed. Céad míle fáilte – tusinde gange velkommen!

Vi begiver os ind i hjertet af den grønne ø, og forføres af landlig idyl, stråtækte huse, religiøse højkors, traditionelle stengærder og imponerende panoramaudsigter på vores vej rundt. Vi lægger ud med at køre tværs over Irland til vilde Connemara, hvor vi overnatter i en af de små landsbyer. Vores tur bringer os rundt i det spektakulære landskab med åbne vider, uendelige heder, det brusende Atlanterhav og høje bjerge. Vi besøger Irlands måske livligste by Galway ligesom en af de små Aran-øer er på programmet.

Vi oplever de afvekslende landskaber på vores vej sydover, når vi kører via kalkstens-sletten, ”The Burren” med de vilde blomster og imponeres over de stejle klipper ved ”Cliffs of Mohers” inden vi krydser Shannon-floden og ankommer til Killarney. Senere kører vi den sceniske rute: ”The Ring of Kerry”, der ikke uden grund er et irsk natur-mesterværk med billedskønne landskaber, der indprenter sig som et af turens højdepunkter. Man kommer ikke uden den irske folkemusik, og denne sat sammen med irsk dans, er en kilde til en festlig aften med god mad og underholdning.
Vi slutter vores rundrejse i Dublin, hvor vi har inkluderet en byrundtur og ellers en hel dag til egne aktiviteter.

På turen bor vi på tre hyggelige hoteller, og dagsprogrammet har mange udflugter og måltider inkluderet - og samtidig er der tid til selv at gå på opdagelse.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Dublin og tværs over Irland til Connemara.
            Undervejs whiskeysmagning. Ankomst til hotellet og middag (A)
Dag 2: Rundtur i Connemara og besøg i Galway (M,F)
Dag 3: Udflugt til Inishmore og Dún Aonghasa, Aranøerne (M,F)
Dag 4: The Burren, Cliffs of Moher og Killarney (M)
Dag 5: Rundtur The Ring of Kerry
            Irsk aften med show og middag (M,A)
Dag 6: Via Cashel til Dublin og bytur (M)
Dag 7: Fridag i Dublin  (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad  F = Frokost  A = Aftensmad

Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Dublin og tværs over Irland til Connemara. Whiskey-destilleri og middag (A)

Efter ankomsten til Dublin sætter vi straks kursen mod det vestlige Irland og bevæger os ud på de irske landeveje med den grønne udsigt. Vores destination er i området Connemara i grevskabet, Galway.
I Irland benytter man stadig udtrykket grevskaber (på engelsk “county”) og dem er der 32 af fordelt med 26 i republikken Irland og de resterende seks er i Nordirland. Det er en konstellation, som stammer tilbage fra 1500-tallet, og kan bedst beskrives, som et slags amt. Vi besøger ca. en tredjedel af alle Irlands grevskaber på denne rundrejse.

I landsbyen Tullamore stopper vi og besøger det hæderskronede destilleri Tullamore, hvis historie går 250 år tilbage.
Irsk whiskey staves med et ekstra ”e” og destilleres hele tre gange, hvorimod den skotske version staves whisky og kun destilleres to gange. Det er et par af forskellene mellem den irske og skotske bryg, og vi vil lade eksperterne diskutere, hvilken whiskey eller whisky, der er den mest velsmagende! Faktum er, at vi skal smage den irske version efter rundvisning og historien om produktionsmetoderne, arbejdernes forhold, maskiner, vandmøllen osv.   


Billede: Whiskey-smagning i Tullamore

Herefter fortsætter vi til vores hotel i Connemara- regionen til en sen middag.

Dag 2: Connemara og Galway (M,F)

Formidagen bruger vi på de små veje i Connemaras smukke landskaber, som er begunstiget med en rå og uspoleret natur præget af bjerge, moser og hede og en masse får på vejene! Gang på gang betages man af det vilde landskab. Vi gør et foto stop ved det victorianske slot Kylemore Abbey, som ligger smukt ned til søen.


Billede: Slottet 'Kylemore Abbey' i Connemaras smukke landskab

Vi fortsætter til Galway by, som ligger godt beskyttet inde i bugten og hvor Corrib floden løber ud i Atlanterhavet. Vi går en tur sammen i bymidten, som er forholdsvis lille og livlig, hvor vi passerer resterne af bymuren The Spanish Arch og byens katedral. Fælles frokost er inkluderet.
Der er tid på egen hånd inden vi vender tilbage til Connemara.

Dag 3: Aran-øerne Inishmore (MF)

Lidt ud fra Galway kysten ligger tre bemærkelsesværdige små-øer; Inishmore, Inishmann og Inishsheer. Et helt lille ø-samfund for sig selv med stærke traditioner og hvor irsk stadig benyttes som hovedsprog. Irland har to officielle sprog; engelsk og irsk, omend sidstnævnte mest tales i det sydvestlige og vestlige Irland. Traditionerne lever i bedste stil på disse kanter når det gælder fiskerbådenes konstruktioner, mønstrene i de hjemmestrikkede uldtrøjer, musiklivet og til arbejdsmetoderne i landbruget og fiskeriet, hvor brugen af lokale materialer falder helt naturligt.

Vi starter vores ø-eventyr fra Rossaveal, hvorfra vi sejler til Inishmore, den største af de tre Aranøer. Færgeturen tager omkring en times tid.

Vi får en rundtur på øen inklusiv besøget på fæstningen Dún Aonghasa (entré inkluderet), som ligesom flere andre forhistoriske og før-kristne stenbygninger og ruiner vidner om en tidlig bosætning på øen. Vi møder storslåede landskaber med en skønhed og charme, og finder med garanti fantastiske motiver til øjet og kameraet i disse ofte barske egne, hvor naturkræfterne stadig bestemmer dagens program. Fælles frokost på en af de lokale pubber/barer er inkluderet. 

Der vil være tid på egen hånd til en at iagtage ø-livet i landsbyen eller spadsere en tur.  Vi sejler tilbage til fastlandet sidst på eftermiddagen og nyder indsejlingen i Galway bugten. Kørsel til hotellet og aftenen er på egen hånd.  


Billede: Klipperne ved Inishmore

Dag 4: The Burren, Cliffs of Moher, ankomst Killarney (M)

I dag siger vi farvel til Connemara og kører sydover via grevskabet Clare, som ligger mellem Galway-bugten og Shannon-floden, og byder på nogle spændende naturfænomener.  
Vi kører via kalkstenssletten, the Burren, der blev dannet i forhistorisk tid for 300 mio. år siden og ser det helt unikke landskab. Få træer kan overleve på sletten, som til gengæld er fyldt med et blomsterhav, der især kommer til sin ret fra det tidlige forår til slutningen af sommeren.

De stejle klipper ved 'Cliffs of Moher' er et fascinerende syn og hører med til en af Irlands topattraktioner. Klipperne findes over en strækning på otte km og rejser sig op til mere end 200 meter lodret op ad havet på det højeste punkt. Der er ganske svært ikke at bliver imponeret. På en klar dag, kan man se helt til Aran-øerne, Galway-bugten og bjergene i Connemara og til Dingle-halvøen og Blakset-øerne mod syd. Fugleskrigene akkompagnerer oplevelsen af at være helt tæt på naturen. Tusindvis af havfugle yngler og lever på klipperne og hensætter en til Færøernes fuglefjeld.

Billede: Cliffs of Moher

Entré til besøgscenteret er inkluderet. Det er også muligt at komme helt op i udsigtstårnet O’Brien’s Tower, som er noget af det højst beliggende og udsigten herfra er helt formidabel (entré er ikke inkluderet).
Vi sejler over Irlands største flod Shannon fra Killimer til Tarbert tæt ved dens udløb i Atlanterhavet. Shannon-floden har haft enorm betydning som færdselsåre med sine 300 km vandveje fra det nordlige til sydvestlige Irland.


Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Killarney  (grevskabet Kerry) og indkvarterer os på hotellet. Killarney er centrum for egnens turisme og et rigtig godt udgangspunkt for ture i området, hvor både spisesteder og forretningslivet summer af liv.   
 

Dag 5: The Ring of Kerry. Irsk aften med middag (MA)

Det sydvestlige Irland er berømt for sine spektakulære og smukke landskaber og dagens udflugt byder netop på uforglemmelige naturoplevelser på vores rundtur på halvøen Iveragh. Iveragh er synonym for den sceniske rute ”Ringen om Kerry”, og turen beskrives som noget af det smukkeste og er en del af ”The Wild Atlantic Way”, som er en smuk rute langs kysten fra Donegal i nord til Cork i syd.  
Efter dagens køretur på knap 180 km forstår man hvorfor. Uden at overdrive, kan kalde ruten for et mesterværk, hvor det ene smukke ”postkort-landskab” afløses det andet. Midt på halvøen troner Irlands højeste bjergkæde Macgillycuddy Reeks.

Vi følger kysten det meste af tiden med billedskønne udsigter til de små bugte, strande og klipper. Mens fårene på markerne, de øde bakketoppe, søerne (loughs), bjerge beklædt med lyng, betager. For ikke at glemme de charmerende og farverige landsbyer som f.eks. Glenbeigh, Waterwille og Sneem. Iveragh-halvøen er den største halvø i området, og har et par ”småsøskende” omkring sig med samme slags landskab; halvøen Dingle mod nord og halvøen Beara mod syd.
Golfstrømmens varme havstrømme beriger det sydlige Irland. Lige så mildt og flot her er, lige så dramatisk kan naturens kræfter også virke ind her tæt på Atlanterhavet. Når man kommer rundt i landskabet, er det ikke svært at forestille sig de barske levevilkår i forrige århundrede, som disse øde egne byder på og som sendte fattige på emigrationsskibene mod Amerika efter kartoffelhøsten slog fejl flere år i træk.
På vej retur stopper vi i Killarney National Park, som er et kæmpe naturområde og nationalpark lidt udenfor selve Killarneys bycentrum og her er det det muligt f.eks. at besøge Muckross House (entré ikke inkluderet) eller gå en tur i parken.

Aftenen byder på en festlig middag med underholdning i form at traditionel musik, sang og dans på en af de lokale pubber. 

Dag 6:  Killarney - Rock of Cashel og Dublin (M)

Vi forlader grevskabet Kerry og sætter kursen mod Irlands skønne hovedstad, Dublin. Inden vi når så langt, stopper vi i grevskabet Tipperary, som de fleste nok nikker genkendende til navnet fra sangen “It’s a long long way to Tipperary”, som blev populær efter den første verdenskrig, da melodien er noget af en ørehænger. På en klippetop lidt udenfor byen Cashel, besøger vi resterne af det store kloster og fæstningen, “Rock of Cashel” (entré inkluderet). Kongerne fra Munster grundlagde i 300-tallet fæstningen på stedet som forsvarsværk og senere blev området overdraget til kirken, som har opført Cormac-kapellet og St. Patrick katedralen, som vi ser ruinerne af.


Billede: Det store kloster og fæstningen 'Rock og Cashel'


Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Dublin, hvor vi får en panoramatur rundt i byen og hvor de vigtigste seværdigheder udpeges.  Vi kører forbi Trinity College og lige overfor denne hovedsædet for den Irske Nationalbank. Vi runder også Dublin Castle og et par af de kendte katedraler; St. Patrick og Christ Church Cathedral, de maleriske døre i museums-kvarteret, Phoenix Park med mere. 

Dag 7: Fridag i Dublin (M)

I dag er fridag og Dublin byder på et utal af muligheder for en oplevelsesrig dag på egen hånd. Er du til historien om Dublins gyldne dråber, læg vejen forbi til rundvisning og smagning på bryggeriet "The Guiness Storehouse" eller whiskey-destillerierne "Old Jameson Distillery" eller "Teelings Whiskey".

På den nordlige flodbred byder hovedgaderne Henry Street og O’Connell Street på masser af forretninger og gadeliv. Ned mod O'Connolly broen troner det 121 meter høje Dublin Spire, der er byens vartegn. Kommer du forbi hovedpostkontoret, finder du mindepladen for påskeopstanden i 1916, som en del af den irske uafhængighedskrig.

Kryds O'Connolly broen, hvis bredde er længere end dens længde og som er en af Dublins mest befærdede broer. Tæt ved universitetet Trinity College kan du hilse på fiskerkonen eller rettere statuen Molly Malone, som lægger navn til en folkelig vise, som livligt synges ved festlige lejligheder; Cockles and Mussels. Tag en pause fra storbyens larm i området ved Trinity College, som ligger som en oase midt i byen. Der er også her den kendte bog ”The book of Kells”, et helt unikt klenodie fra 800-tallet kan beses i det skønne bibliotek.

Dublins triumfbue finder du ved parken St. Stephens Green, som er et grønt åndehul midt i centrum. Gågaden Grafton Street fører op til parken, og denne del af byen er noget "finere" end på den nordlige flodbred.
Dublin byder et utal af spændende museer og der er lidt for enhver smag. Museet Dublinia giver et godt indblik i middelalderens Dublin og de nordiske vikinger, som fandt vej til Dublin af et par omgange for omkring 1000 år siden. Litteratur-museet Dublins Writers Museum fortæller om nogle af de store irske forfattere hvor James Joyce og William Yeats nok er de mest kendte. Er det kunst, der har interessen, læg vejen forbi National Gallery og Irlands historie er det National Museum of Ireland.

Helt naturligt vil det også være at lægge vejen forbi Dublins fest-kvarter Temple Bar med de brostensbelagte gader, livlige musikliv, mange spisesteder og utallige pubber. Om dagen er her lidt mere fredeligt end om aftenen.

I det hele taget finder du pubber overalt i byen. For at nævne et par stykker eller tre. Besøg Dublins ældste pub Brazen Head, som ligger ved Liffey floden eller kig indenfor hos O'Donoghues, hvor The Dubliners startede deres karriere. En anden sjov lille pub, er The Damson Lounge, der er Dublins mindste pub. Et nyere fænomen er gastro-pubberne, som serverer finere pub mad med et godt glas øl eller vin til.
 

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin til København (M)

Når morgenmaden er vel overstået, er det tid til at sige farvel til Irland. Vi kører til lufthavnen og tager flyet til Danmark.

M= Morgenmad, F = Frokost , A= Aftensmad

Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen i dagsprogrammet. Alle rejsens elementer vil indgå i programmet.

OBS På turen med afrejse den 14. august  2017 bor vi i en af de vestlige forstæder til Dublin. Der er inkluderet transfers fra hotellet til centrum t/r. Rejselederen vil orientere nærmere om de praktiske detaljer.

Kort

Rejsen Fortryllende Irland

Kort Fortryllende Irland

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
12/6 - 19/6 København
Se flytider
Fortryllende Irland - 8 dage
Få pladser!
9.495,- Bestil »
3/7 - 10/7 København
Se flytider
Fortryllende Irland - 8 dage
9.495,- FORESPØRG »
14/8 - 21/8 København
Se flytider
Fortryllende Irland - 8 dage
8.995,- Bestil »
4/9 - 11/9 København
Se flytider
Fortryllende Irland - 8 dage
9.495,- Bestil »
11/9 - 18/9 København
Se flytider
Fortryllende Irland - 8 dage
9.495,- Bestil »

Information

 Prisen Inkluderer:
 

 •   Fly København-Dublin t/r

 •   Tre nætter 3* Foyles Hotel/3* Leenane Hotel, Connemara

 •   To nætter Scotts Hotel 3*, Killarney.

 •   To nætter Camden Court Hotel 4*/ Clarion Hotel Liffey Valley 4*, Dublin 

 •   Irsk morgenmad, en middag på hotel, to frokoster

 •   Irsk aften m/middag og show

 •   Whiskey-smagning

 •   Udflugt til Aranøerne

 •   Entré Rock of Cashel, Cliffs of Moher Visitor Centre, Don Aonghusa

 •   Udflugter og transfers iflg. program

 •   Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 •     Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.395

 •     Entré på udflugter som ikke er nævnt

 •     Forsikringer

 •     Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 4

Leenane Hotel
***
Turistklassehotel beliggende i landsbyen Leenane i Connemara.  Leenane er  kendt for sin naturskønne beliggenhed  i rolige omgivelser ved Irlands eneste fjord  Killary omgivet a ....

Overnatning Dag 1 - 4

Foyles Hotel Clifden
***
I hjertet af den lille landsby Clifden med de farvestrålende huse indlogerer vi os på det lille tradtionelle familiedrevede Foyle's Hotel.  Som navnet antyder, er det Foyle familien, ....

Overnatning Dag 4 - 6

Scotts Hotel Killarney
***
Turistklasse hotel beliggenende i midt i Killarneys bycentrum. Alle værelser har gratis WIFI, hårtørrer, te-og kaffefaciliteter og TV. Værdiboks kan lejes i receptionen. Bar og re ....

Overnatning Dag 6 - 8

Clarion Hotel Liffey Valley
****
Firestjernet hotel beliggendende i en af Dublins vestlige forstæder tæt ved motorvejen ind til Dublin. Stort shopping center ca 600 meter fra hotellet. Busforbindelse til centrum af Dublin. Mo ....

Overnatning Dag 6 - 8

Camden Court Hotel
****
Hyggeligt førsteklasses hotel centralt beliggende i Dublin syd for Liffey floden og i gåafstand til St. Stephens Green parken og Grafton Street (ca. 10 minutters gang). Trinnity College og Te ....