Rhinen og Mosel på første klasse

Krydstogt på Rhinen og Mosel
Status:
Udsolgt

Flodkrydstogt på Rhinen og Mosel

Førsteklasses flodkrydstogt gennem Tyskland

Glæd dig til at opleve Rhindalens og Moselfloden smukke omgivelser. Rammerne for vores otte dages sejlads er det firestjernede flodkrydstogtskib, MS Crucevita, der byder på afslappende atmosfære og flotte udsigter fra soldækket undervejs.

Derfor skal du rejse med på flodkrydstogt til Rhinen og Mosel:

  • Besøg syv byer langs Rhinen og Mosel
  • 4* flodkrydstogtskib
  • Helpension ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Mulighed for at få ekstra oplevelser i Trier, Saarburg, Bernkastel og Worms
  • Dansktalende rejseleder

Med start i Mainz på Rhinfloden går turen mod vinbyen Cochem, der er placeret ved Moselflodens bred. Langs Moselfloden kan du glæde dig til at besøge de tre hyggelige byer; Trier, Saarburg og Bernkastel, hvorefter Koblenz - der ligger hvor Mosel flyder ud i Rhinen - venter forude. Sejladsen slutter atter på Rhinen i den fortryllende by Rüdesheim og i historiske Worms. Alt i alt skal du opleve syv byer på denne bekvemmelige sejlads i selskab med vores dansktalende rejseleder.

Udflugtspakken byder på oplevelsesrige byrundture i Bernkastel, Saarburg, Trier og Worms i selskab med vores dansktalende rejseleder.

"MS Crucevita" er et moderne og lækkert skib, som har plads til maks. 114 gæster ombord. I rejsens pris er inkluderet helpension som serveres i skibets nydelige restaurant. Skibets øvrige gode faciliteter tæller soldæk, bibliotek og lounge. Kahytterne er moderne og rummelige med havudsigt, og mod tillæg kan man tilkøbe kahytter med fransk altan.

Kort dagsprogram for flodkrydstogt på Rhinen og Mosel:

Dag 1: Ankomst Mainz og afsejling (A)
Dag 2: Cochem (M,F,A)
Dag 3: Trier, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 4: Saarburg, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Bernkastel, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 6: Koblenz, Lorelei og Rüdesheim (M,F,A)
Dag 7: Worms, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 8: Mainz (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Praktisk information:

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. Deltager du i udflugterne, så skal du være opmærksom på, at de kan være strabadserende og kan foregår i kuperet terræn.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

I samarbejde med rederiet gør vi vores bedste for, at det annoncerede program gennemføres. Eventuelle vejrmæssige udfordringer kan dog have indflydelse på strømforhold og vandstand i floden, og derved påvirke sejlrute, slusesejlads og havne-anløb. I tilfælde af sådanne uforudsete hændelser kan det blive nødvendigt at justerer dagsprogrammet på stedet.

Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Mainz og afsejling (A)

Afsejling kl. 20:00
Efter ankomsten til Mainz, bliver vi hentet i bus og kører direkte til vores firestjernet skib, MS Crucevita, der skal danne rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Rhinen og Mosel de næste 8 dage.
Der er tid til at lære skibet bedre at kende, inden vi om eftermiddagen får tildelt kahytter. Om aftenen spiser vi middag i skibets restaurant og herefter er der tid til at nyde en forfriskning i baren til musikken ombord.

Dag 2: Cochem, mulighed for byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16:00
Cochem, der er placeret ved bredden af Moselfloden, charmerer med omkringliggende grønne vinmarker og skønne vingårde. Byen, der dateres tilbage til 800-tallet, består blandt andet af den gamle bydel, hvor bymuren omkranser smukke bindingsværkshuse i hyggelige smalle brostensbelagte gader.


Billede: Cochem ved Moselfloden.

Har du tilkøbt udflugtspakken, så spadserer vi ind til den gamle bydel. Her skal vi blandt andet op forbi Reichsburg-borgen fra 1100-tallet, hvor du kan nyde udsigten over floden. Frokosten indtages ombord på skibet, eller for egen regning i land, på et af byens hyggelige restauranter. I byen er der med sikkerhed mulighed for at smage på den lokale riesling-vin og eventuelt tid til en kop kaffe på det gamle rådhustorv. Om eftermiddagen sejle vi videre mod Trier.

Dag 3: Trier (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 – afsejling kl. 18:00
I dag sejler vi ind til den lille tyske by Schweich, der er placeret ca. 10 kilometer udenfor den historiske by Trier.
Har du købt udflugtspakken, så kan du glæde dig til at opleve netop Trier der imponerer med store seværdigheder. Byen er en af Tysklands ældste, og blev grundlagt i år 17 f.Kr. Vi kører i bus ind til den gamle bydel, hvor vi skal på cirka to timers gåtur. Vi begynder ved byens vartegn, bymuren; Porta Nigra - den Sorte Port, der stammer tilbage fra romertiden, og som i dag er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi passerer et af de ældgamle stenhuse, der på betagende vis i 1230 blev bygget med hovedindgang på første sal, så man skulle bruge en stige for at få adgang til huset. Turen går også forbi bytorvet og Skt. Peter katedralen.
Efter gåturen kan du vælge at blive i byen på egen hånd eller kører med tilbage til skibet. Ved aftenstid sejle skibet videre langs Mosel til Saarburg, hvor vi lægger til kaj sent på aftenen.

Dag 4: Saarburg (M,F,A)

Afsejling kl. 14:00
I dag bevæger vi os ind på den frodige Saar-flod, der er biflod til Mosel. Her skal vi i land i Saarburg - endnu et af Tysklands smukt beliggende byer. Saarburg er kendt for at dyrke Riesling-druen og også for dets ”lille Venedig” og det smukke vandfald i bymidten. 
Dagens tilkøbte udflugt tager dig med på en byrundtur i den smukke by. Her skal vi blandt andet forbi ”lille Venedig” og vandfaldet samt Buttermarkt pladsen og de karakteristiske bindingsværkhuse i den gamle bydel.


Billede: Saarburg med det smukke vandfald i bymidten.

Dag 5: Bernkastel (M,F,A)

Afsejling kl. 16:30
Vi er tilbage på Moselfloden og sejler i dag ind til Bernkastel. Også her dyrkes Riesling-druen i stor stil, og området er af denne årsag kendt af lokale, såvel som det internationale publikum. 
Bernkastel fortryller, lige som de øvrige byer på denne tur. Har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi på en byvandring og skal blandt andet forbi det smukke hovedtorv og rådhuset fra renæssancetiden.


Billede: Bernkastel ved Moselfloden.

Dag 6: Koblenz, Lorelei og Rüdesheim (M,F,A)

Koblenz: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 13:00
Rüdesheim: Ankomst kl. 19:00 - afsejling kl. 05:00

I dag er der to stop på vores færd langs Rhinen - i de tyske byer: Koblenz og Rüdesheim. Dagen er på egen hånd, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd og tips til spændende oplevelser.

Koblenz er stedet, hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen "Deutsches Eck". Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden. Du kan eventuelt vælge at spadsere gennem de hyggelige gader med de idylliske bindingsværkshuse.

Ved middagstid sejler vi videre og eftermiddagen nydes ombord på skibet. Undervejs sejler vi gennem den 113 meter smalle og sagnomspundne Lorelei-passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne.

Vi ankommer til Rüdesheim ved aftenstid, og efter middagen ombord er der mulighed for at opleve byen. Besøg f.eks. den hyggelige gade Drosselgasse, der huser et hav af caféer og øl-barer.


Billede: Klippen ved Lorelei-passagen og Koblenz, hvor Rhinen og Mosel mødes.

Dag 7: Worms (M,F,A)

Afsejling kl. 13:00
Formiddagen nyder vi på skibet og loungen eller soldækket giver frit udsyn til de skønne naturomgivelser ved Rhinens breder.
Den tidligere burgundiske hovedstad har i sin tid haft flere historiske besøg. Heriblandt den tysk-romerske kejser Karl Den Femte der under rigsdagen i byen i år 1521 erklærede Martin Luther for fredløs. I dag er det vores tur til at aflægge byen et besøg, og har du tilkøbt udflugtspakken, så tager vi på en byvandring i den imponerende flodby.

Dag 8: Mainz (M)

Ankomst kl. 07:00
Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og kører mod lufthavnen, for at flyve hjem til Danmark efter en skøn flodkrydstogtrejse.

Kort

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk