Skip to main content
Safari i Sydafrika med Kulturrejser
Tag på safari med Kulturrejser i Sydafrika
Dyrelivet på safari i Sydafrika
Nyd pauserne på savannen i Sydafrika
Tag en pause i skyggen eller i poolen
Nyd aftnerne i Sydafrika med Kulturrejser
Dyrelivet på savannen i Sydafrika
Oplev dyrene på savannen med Kulturrejser, Sydafrika
Status:
Kommer i 2024

SAFARI I SYDAFRIKA

Mageløse oplevelser på safari i Sydafrika - ophold på danskejet lodge


Drømmer du om safari i trygge rammer? Så er denne rejse noget for dig. Turen går til den danskejede safarilodge, Temba (på zulu betyder det håb), der ligger i et malariafrit område på 700 hektar.

Her er kun plads til 14 personer, og du kan glæde dig til at komme helt tæt på afrikansk dyreliv, nyde hjemmelavet mad, sidde ved bålet under stjerneklar himmel samt blive opslugt af smukke solnedgange.

I de fredfyldte omgivelser vil du kunne høre lyde fra blandt andet impaler, giraffer og zebraer - men ingen rovdyr.

Derfor skal du rejse med os på safari i Sydafrika:

  • Oplev Sydafrikas vilde dyreliv
  • Malariafri safariområder
  • Max 14 gæster pr. gruppe
  • Mange inkluderede aktiviteter
  • Tid til fordybelse
  • Dansktalende rejseleder

Hygge, intimitet og god service

Det er noget ganske særligt at være på safari, bo i bushen og være tæt på dyrene. Som gæst på den hyggelige safarilodge kan du se frem til at blive forkælet midt i den storslåede afrikanske natur. Og da hygge og intimitet er i højsæde, er der gjort meget ud af de fælles faciliteter og aktiviteter – med alt fra bålplads og pool til terrængående køretøjer og guidede safariture. 

Lodgens syv værelser er bygget op i typisk afrikansk stil med stråtag, der holder dem kølige selv i de varmeste måneder. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet, egen terrasse, minibar (med gratis drikkevand), elkedel, myggenet og alt, hvad du i øvrigt forventer af et moderne hotelværelse.

Oplevelser i fællesskab

Måltiderne indtages i fællesskab, enten inde ved pejsen eller ude ved det åbne ildsted, og vores rejseleder fortæller gerne om livet i Sydafrika. Ved bålpladsen om aftenen kan du nyde den overvældende stjernehimmel og dele historier om dagens oplevelser. Der er naturligvis også mulighed for at trække sig tilbage til de hyggelige værelser eller til egen terrasse.

Derudover råder Temba over de faciliteter, som du sikkert forventer af et godt feriested: Udendørs pool, bar, internetopkobling, tøjvask og lille butik. Derudover en række fælles faciliteter, som er et stort hit blandt vores gæster: Terrængående køretøjer, så du kan udforske bushen på egen hånd – i jeep eller på 4x4 ATV (et firehjulet køretøj, der ikke kræver kørekort).

Fuld forplejning – og lidt til

Køkkenet på Tempa er lagt i hænderne på Maureen, der virkelig forstår at kræse om gæsterne. Du kan glæde dig til at prøve den lokale mad, der er en spændende kombination af mødet mellem afrikanske, engelske og hollandske traditioner – og der er rigeligt af den. En typisk middagsret består af et udvalg af friske grøntsager, salater og en T-bone steak fra en eland eller en tonstung antilope. Menuen kan også byde på en friskslagtet steg fra en kudu eller impala, der er nedlagt i naboområdet.

Aktiviteter på Temba Safari Lodge

Som en del af rejsepakken kan du frit deltage i flere aktiviteter på Temba. Du kan tage med på en af de guidede safariture, hvor du kan opleve, hvor forskellig bushen er i løbet af døgnet. I den tidlige morgendis når naturen vågner, midt på dagen når de store dyr hviler og de små dyr flokkes under træernes skygge eller i den kølige, skarpe natteluft, når de medbragte spotlights fanger genskinnet fra de nataktive dyrs øjne.

Et stort hit er bush-walken (vandretur) med vores dygtige bestyrer og lokale guide Francois, som fortæller om den lokale fauna og flora, der kan bruges på langt flere måder, end du kan forestille dig. Derudover kan du også glæde dig til en traditionel afrikansk champagne-brunch ved Paradise Bush og til at nyde den bjergtagende solnedgang med et glas champagne i hånden.

Kort dagsprogram for safari i Sydafrika:

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Sydafrika og Temba Safari Lodge (F,A)
Dag 3-8: Ophold på Temba safari Lodge med oplevelser som: (M,F,A)
•    Traditionel afrikansk champagne-brunch ved Paradise Bush
•    Tre guidede safariture i jeep
•    En bush-walk (en vandretur)
•    Middag i bushen
•    Champagne og solnedgang i bushen
•    Besøg på game lodge (vildtopdræt)
•    Fri afbenyttelse af jeep og ATV
Herudover er der et godt udvalg af andre spændende udflugtsmuligheder, der vil blive præsenteret ved ankomst til campen. Disse kan skræddersyes individuelt.
Dag 9: Hjemrejse (M)
Dag 10: Ankomst i København

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse mod Johannesburg og vores spændende safariophold.

Dag 2: Ankomst og indkvartering på lodgen (F,A)

Vi ankommer om morgenen, og efter toldformaliteterne går rejsen videre nordpå mod Temba Safari Lodge. Køreturen fra Johannesburg er ca. fire timer, og undervejs holder vi pause med tid til toiletbesøg og proviantering.

På Temba bliver vi budt velkommen, spiser frokost og finder os til rette i den stemningsfyldte lodge. Lodgens bestyrer, Francois, fortæller om de mange fantastiske oplevelser der venter den næste uges tid.

Poolen er åben, så der er mulighed for at tage en forfriskende dukkert og et glas køligt hvidvin efter den lange rejse.


Billede: Dyr i bushen og udendørsområdet på lodgen.

Dag 3 – 8: Temba Safari Lodge med safari og udflugter (M,F,A)

Under vores ophold indgår en masse aktiviteter. Francois og vores danske rejseleder vil sammensætte det nøjagtige program.

Følgende aktivieteter vil indgå:

Traditionel afrikansk champagne-brunch ved Paradise Bush
En brunch får en helt anden dimension, når den serveres i eksotiske omgivelser, en stille morgenstund i skyggen af et akacietræ – lige midt i naturen. Og så er det oven i købet en udsøgt lækker brunch med masser af frisk frugt.

Fire guidede safariture på Temba Safari, herunder:

Bush walk - en guidet vandretur med fokus på lokal flora og fauna
I selskab med Francois går turen ud i bushen til fods. På denne udflugt er det den sydafrikanske flora og fauna, der er i fokus. Du vil lære om dyrespor og -efterladenskaber, overlevelsesmetoder i bushen og meget, meget andet. For de fleste kommer det som en overraskelse, at stort set alle planter og træer har et formål - og kan bruges i enten helbredsmæssige eller spiselige sammenhænge.

Morgen-safari
Fra den helt nye safari-bil kan du opleve, hvordan naturen vågner indhyllet i morgendis. Der er et helt specielt lys - og en stilhed der nærmest er slående. Om morgenen og formiddagen er dyrene mest aktive, så der er meget at se på og fotografere.

Eftermiddags-safari
Det bedste tidspunkt at se eksotiske smådyr og insekter på - er midt på dagen. Det er også på det tidspunkt, at de større dyr begynder at flokkes under træernes skygge. Senere, om eftermiddagen, er det ideelt at observere det rige fugleliv - og opleve dyrene søge mod vandhullerne.

Nat-safari
En fascinerende køretur, hvor dyrenes øjne skinner i lygternes skær og de medbragte spotlights fanger de nataktive dyr. Aftenerne er normalt det koldeste tidspunkt på dagen, hvilket giver luften en helt speciel skarphed.

Middag i bushen
Vi kører ud i bushen for at spise middag under stjernerne. Vi tænder bål og hygger os.

Champagne og solnedgang i bushen
Vi lover en fortryllende oplevelse - især i det magiske øjeblik, hvor solen går ned og stjernerne tændes over bushen.

Besøg på game lodge (vildtopdræt)
Vi besøger en spændende farm, hvor der opdrættes sabel-antiloper, roan-antiloper og bøfler.

Ekstra udflugter

Der er mulighed for at tilkøbe andre spændende ekstra udflugter på destinationen, (bestilles og betales på lodgen). Herunder kan du se et udvalg af tilkøbsudflugterne.
På tilkøbsudflugterne kan der være et minimum antal deltagere, før turen bliver gennemført.

Landsbybesøg
Efter morgenmaden kører vi fra Temba for at besøge den lokale landsby. Turen give dig et indblik i lokalbefolkningens dagligdag samt indsigt i livet under apartheidstyret - og fortællingen om, hvor Sydafrika er i dag. Du får også chancen for at gå en tur i gaderne og tale med de lokale. Du præsenteres også for et danseshow med lokale dansere, som fortæller historier gennem sang og dans. Dagen ender med et besøg på en landsbyskole, hvor du får en chance for at se klasseværelserne og for at tale med lærere og elever.

Aftensafari og middag på Shelanti
Midt på eftermiddagen går turen mod Shelanti Game Ranch, hvor et åbent køretøj og en erfaren guide bringer os ud i bushen til en uforglemmelig aften blandt Sydafrikas vilde dyr. Efter safarituren venter middagen på Pride Rock, og fra toppen af klipperne kan du nyde solnedgangen, mens kokken tilbereder maden. Menuen består af store grillede bøffer med masser af forskelligt tilbehør, dejlig sydafrikansk vin og en ægte afrikansk atmosfære. Nyd dette måltid og lyden af den afrikanske nat under stjernehimlen. I sandhed en oplevelse du ikke må gå glip af

Big Five Safari
Denne tur går til Entabeni og det tilhørende safariområde på 22.000 hektar. Her er store åbne græssletter i kombination med brusende floder der løber via klipper 600 meter ned til bushens vådområder. Et betagende sceneri. The Big Five (løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel) findes her. Om end der ikke er nogen garanti for, at vi spotter dem alle. Entabeni er ca. 1½ times kørsel fra Temba. Udflugten inkluderer tre timers safarikørsel med dygtige guider samt frokost på en lodge.

Dag 9: Hjemrejse (M)

Vi takker af til det personale, som har taget så god hånd om os og forlader lodgen. Vi begiver os sydpå mod Johannesburg, hvorfra vi indleder hjemrejsen.

Dag 10: Ankomst

Vi ankommer i dag til Danmark efter en spændende og oplevelsesrig rejse til Sydafrika. 

Dyrelivet på Temba Safari Lodge

Oplev dyrene i deres naturlige omgivelser
Muligheden for at opleve det rige, varierede dyreliv på egen hånd er noget af det, der gør Temba Safari til noget særligt. Temba er omgivet af traditionel afrikansk bush og grænser op til de nærliggende bjerge. Her finder du ingen farlige rovdyr, og der drives ikke jagt, så er der rigeligt at se på, uanset om du færdes alene eller på en af de arrangerede ture, hvor Francois tager dig med rundt i åben bil og fortæller om de mange dyr, planter og himmellegemer. Du udforsker let området på en 4x4 ATV (firehjulet motorcykel, der ikke kræver kørekort) eller i en af lodgens jeeps.

På Temba er der mulighed for at se alle former for vildt, fra antiloper og giraffer til hulepindsvin, myreslugere, zebraer, honninggrævlinge, impalaer, kuduer, sabel-antiloper, sjakaler og vortesvin, vandbukke, hyæner, strudse og gnuer. Der er også et rigt fugleliv, og for at nævne få, så er der en chance for at se lærkefalken, plettet larmdrossel eller Kaffertoko med det karakteristiske gule næb.

Det er ikke muligt at opleve "The Big Five" på Temba, men vi tilbyder en ekstra safaritur til Entabeni i håb om at opleve "The Big Five" -  elefanten, løven, leoparden, næsehornet og bøflen.Ud over de store dyr møder du også meget andet spændende på din vandringer i området, eksempelvis store firben der lever mellem træer og buske. Måske er du så heldig at se skildpadder, der kan klare sig uden vand i parringstiden. Læg også mærke til plantelivet, der er noget ganske særligt, for eksempel findes der nær Temba et baobabtræ, der med sine 2.500 år allerede var gammelt, da Jesus gik på jorden.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt for Johannesburg på dmi.dk her

Praktisk information

På rejsen er der maks 14 deltagere.

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomsten til Sydafrika. Man skal dog kunne dokumentere gyldig returbillet.

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedatoen, og der skal være mindst to tomme sider ved siden af hinanden til brug for visum.

Der gælder særlige regler, hvis man rejser med børn og unge under 18 år. Alle under 18 år skal medbringe en engelsk fødsels-/navneattest eller dåbsattest med Apostille-stempel fra Udenrigsministeriet. Rejser barnet med kun den ene forælder, skal der medbringes en fuldmagt fra den forælder, der ikke er med på rejsen. Dette gælder også ved fælles forældremyndighed. Dokumenter og stempel fås ved henvendelse til Borgerservice.

Valuta
Valutaen kaldes Rand (ZAR), og er fælles valuta i landene Lesotho, Namibia, Swaziland og Sydafrika.

1 ZAR = 100 cent

1 ZAR = 0,50 DKK (pr. januar 2019)

Lodgen tager imod gængse internationale kreditkort.
Ved udflugtsmål, små caféer, benzintanke og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter.

Fysisk formåen
Rejsen er som sådan ikke strabadserende, men en god fysisk formåen er påkrævet.

Safariture
Vi skal gøre opmærksom på, at dyrene er vilde, og vi er der på deres præmisser. Vi kan derfor ikke garantere, hvilke dyr du ser.
Safari med jeep foregår fortrinsvis på jordveje og i ujævnt terræn. Køretøjerne er stødabsorberende, og sæderne er velpolstrede, men kan af nogen opfattes som anstrengende ved længere kørestrækninger.

Klima
Sydafrikas placering på den sydlige halvkugle gør, at der er sommer, når vi har vinter - og omvendt. Vi rejser derfor i den sydafrikanske sommerperiode, hvor det generelt er varmt, tørt og solfyldt. Temperaturen ligger på omkring 25-35 grader om dagen og 15-20 grader om natten.

Påklædning
Medbring tøj som er praktisk og behageligt - gerne i afdæmpede farver.
Godt fodtøj er påkrævet. På safarilodgen skal man have lidt varmt tøj til den tidlige safaritur.

Vaccination
Der kræves ikke vaccinationer for rejser til Sydafrika. Men det tilrådes at have en virksom stivkrampe-vaccination. Vores safariophold foregår i et malariafrit område. Generelt anbefaler vi dog altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Sydafrika. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Sydafrika.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

Drikkevand
Drikkevand drikkes fra flaske og er inkluderet på lodgen. Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med væske, hvorfor det stærkt anbefales at medbringe vand på flaske ved turene væk fra hotel og lodge.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider og rangers (vi anbefaler ca. kr. 400 i alt pr. person på hele rejsen).

Hotel

Overnatning Dag 2 - 9

Temba Safari Sydafrika

Temba Safari Lodge

Se andre populære rejser her