Skip to main content

Malaga

Plaza de la Merced, Málaga og et picasso maleri
Universitetet i Málaga og et par på kulturrejse
Promenaden i Málaga, Andalusien
Tapas og vin i Málaga, Andalusien
Alora, Andalusien, Spanien
Rio Frio, Andalusien, Spanien
Málaga, Flamenco i Andalusien
Mijas, Andalusien
Málaga by
Pris fra:
5.495,-
Dage:5
Bestil rejse

Malaga - Picassos fødeby

Kom med til Picassos fødeby der tilbyder et væld af kulturelle og gastronomiske oplevelser samt et behageligt klima og beliggenhed ved havet. Hotellet i Malaga ligger i centrum af byen, og du kan derfor nyde byens mange tilbud - lige uden for døren.

Derfor skal du rejse med os til Malaga:

  • Direkte fly fra København til Malaga
  • Firestjernet hotel centralt i Malaga
  • Transport til hotel 
  • Spændende udflugter og tid på egen hånd 
  • Morgenmad og velkomstmiddag inkluderet
  • Vidende dansktalende rejseleder

Malaga er en af de byer i Spanien med flest museer og mest kendt er nok det om Picasso Museet. Men det nye Pompidou Center og Carmen Thysen Museet er på det seneste blevet meget populære. Flere museer i byen har til og med fået information på dansk. Nyd også den nye havenfront og afslut dagen med flamencoshow eller tag en drink på en af byens mange tagterrasser med skøn udsigt over byens tage og Middelhavet. Malaga er mulighedernes by. Om du er til museer, shopping eller en tur på stranden - der er noget for enhver i Malaga.

Du har god tid på egen hånd, men også mulighed for at tage med på spændende udflugter, med vores dansktalende rejseleder, hvor du får insigt i spansk natur, kultur og historie. Vi tilbyder vi bl.a. en halvdagstur med lokaltog til "Den Hvide By" Alora oig til kaviarproducenten Riofrio.   

Spændende spansk gastronomi på storbyferie i Malaga

Kaviar og champagne sætter prikken over i'et ved festlige lejligheder. Denne rejse er krydret med et anderledes kulturgastronomisk indslag, som du har mulighed for at opleve ved køb af ekstraudflugten til Riofrio. Ved den lille landsby Loja, beliggende imellem Malaga og Granada, besøger vi Spaniens største kaviarproducent Riofrio ved floden af samme navn.

Desuden er der på rejsens første aften inkluderet en velkomstmiddag på en af byens moderne restauranter, som serverer varierede retter med rødder i såvel det spanske som det verdensomspændende køkken. Vi lover, at smagsløgene kommer på en rejse, du aldrig glemmer.

Vin og tapas hører sig til under et ophold i Spanien, og i Malagas gader er der rig mulighed for at gå på opdagelse i det andalusiske tapaskøkken. 

Malaga sover aldrig, og vi glæder os til at byde dig velkommen til endnu en fantastisk ferieperle i Spanien.  

Kort dagsprogram for Malaga:

Dag 1: Transfer med stop i Botanisk Have, velkomstmiddag (A)      
Dag 2: Byvandring i Malaga (M)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt til Riofrio med kaviar, champagne og frokost i Loja (M)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Alora med tog (halvdagstur) (M)
Dag 5: Transfer og hjemrejse (M)
                                                                         
M=Morgenmad    F=Frokost    A=Aftensmad

Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program og rækkefølge, grundet lokale forhold og afrejsedage.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Malaga. Transfer med stop i Botanisk Have, velkomstmiddag (A)

Velkommen til Malaga! På vej til hotellet i centrum af Spaniens 6. største by får du en panoramabustur med stop i byens oversete botaniske have: Jardin Botanico Conception. Haven regnes for at være blandt de smukkeste i verden, med sine tropiske blomster, planter og vandfald i jungle-lignende omgivelser. Efter indtjekningen på hotellet er der lidt tid på egen hånd inden middagen. Vi spadserer sammen til restauranten, og turen går igennem det historiske centrum omkring Plaza de la Constitución og Plaza de la Merced, hvor byens romerske teater, den arabiske borg La Alcazaba de Malaga pryder bybilledet. Velkomstmiddagen spises på restauranten "Batik" - en af byens gode restauranter i den historiske bydel.

Restaurant Batik, Málaga
Billede: Restauranten "Batik"

Dag 2: Malaga byrundtur og tid på egen hånd(M)

Dagen begynder med en rundvisning i Malaga, både i den historiske men også i de nyere bydele. Undervejs er rejselederen behjælpelig med at udpege og foreslå museer, teatre, borgen samt andre attraktioner og områder, som kan anbefales at udforske på egen hånd.
Byvandringen tager dig bl.a. til hovedstrøget på Calle Larios, Placa de la Merced, byens enarmede Katedral, byparken La Alameda samt den moderne havn Muelle Uno.
Paseo del Parque, ved Alameda, er smukt beliggende og omgivet af renæssance- og barokinspirerede haver med mange subtropiske planter, der gør parken til en af de offentlige parker i Europa med mest eksotisk flora. På Muelle Uno kan der promeneres langs havet på den nyanlagte havnefront, som er gået fra industrihavn til dynamisk omdrejningspunkt for forlystelses- og shoppingentusiaster i Malaga. Kraner og containerskibe er skiftet ud med palmer, modebutikker, caféer og restauranter. Nyd også udsigten til lystyachter og muligheden for et besøg på Pompidou Centret, der også ligger ved havnefronten. Ønskes mere traditionelle butikker er shoppinggaden Calle Larios Malagas pendant til Strøget i København.
Malaga var blandt H.C. Andersens yndlingsbyer i Spanien, og han har blandt andet udtrykt, at han ingen andre steder i Spanien har følt sig så glad og hyggeligt hjemme, som i Malaga. Besøg evt. skulpturen af H.C. Andersen på Plaza de Marina, hvor han i 1862 ankom med dampskib fra Gibraltar.
Picassos berømte fødehjem er beliggende på Plaza de la Merced i centrum af Malaga, og her tilbragte han de første 14 år af sit liv. Ikke langt der fra ligger Picasso Museet, hvor mere end 200 kunstværker bestående af malerier, tegninger, keramik og skulpturer er udstillet. Malaga byder på et hav af kulturelle seværdigheder, og ikke mange skridt fra Picasso-museet findes ruiner af byens romerske amfiteater med Alcazabaen i baggrunden. Der er flere Alcazaba-fæstninger i Andalusien, men denne er særlig godt bevaret.
Når sulten og tørsten melder sig, er der mange vin- og tapasbarer rundt om i byen. At gå ud og spise tapas er en livsstil, og traditionen siger, at man gør det bedst i en gruppe eller som par, at man skal gå fra bar til bar og prøve hver restaurants specialitet - og at hver tapas serveres med et glas vin eller en øl. Det er spansk hygge - og en vigtig del af kulturen. Så spring ud i det, drop evt. den traditionelle danske frokostform, til fordel for flere kortere snack-stop på din vej igennem byen. Et oplagt sted at lægge vejen forbi med god appetit er byens nye markedsplads Mercado Gourmet, beliggende ved Plaza de la Merced, som er Malagas svar på Torvehallerne i København.
 

Málaga by, Spanien
Billede: Malaga

Dag 3: Fridag eller udflugt til Riofrio med kaviar, champagne og frokost i Loja (M)

Dagen er til fri disposition, men vi anbefaler denne ekstraudflugt, hvor vi sammen kører til provinsen Granada og besøger Riofrio, som er kendt for sin produktion af økologisk kaviar. På vejen er der et stop i landsbyen Loja, også kaldet vandets by, da byen i middelalderen var meget vigtig for den muslimske befolkning, eftersom det var den naturlige indgang til Granada.

Måske forbinder du ikke Spanien med kaviar, men Spanien var engang storproducent af kaviar fra stør, der levede frit i de spanske floder. Dette omdømme er landet så småt ved at genvinde. Riofrio, der har en daglig produktion på omkring 3,5 tons kaviar, er verdens første kaviarproducent, som er blevet økologisk certificeret. Dambruget har eksisteret som et familieforetagende siden 1964. På Riofrio får du en lærerig rundvisning med fortællinger om stedets historie og produktion - og vi smager naturligvis på det sorte guld ledsaget af et glas champagne. Besøget afsluttes med frokost på en af de lokale restauranter, hvor vi smager på egnens specialiteter.

Læs en artikel om Rio Frio her
Kilde: Madogbolig.dk

Rio Frio, Andalusien
Billede: Riofrio

Dag 4: Fridag eller udflugt til Alora med tog igennem baglandet (M)

Dagen er til fri disposition, men vi kan anbefale at tage med til en af Andalusiens berømte hvide bjergbyer, Alora. Turen er en kortere udflugt på i alt ca. 4-5 timer, og tilbagelægges med lokaltoget. Du er tilbage i Malaga tidlig eftermiddag.

Den autentiske Andalusiske bjergby, kun 40 kilometer nord for Malaga, var Miguel de Cervantes hjemsted fra 1587 til 1593, en snes år inden han udgav sit hovedværk; Don Quixote de la Mancha. Vi mødes med en lokalguide, får fortalt spændende historier og besøger undervejs byens museum, kirke og går op til Aloras borg på toppen af byen. Borgen har en spændende historie - og en storslået udsigt. Byen er desuden kendt for produktion af kastagnetter, som er et af de typiske instrumenter i den traditionelle flamencodans. 

Vælger du at blive i Malaga, kan et besøg i Thyssen Museet anbefales. Her træder du bl.a. ind i første halvdel af det 19. århundrede med smukke malerier fra romantikkens tid i Spanien, hvor det urbane og naturlige landskab samt traditionelle skikke er afbildet og fortolket af spanske kunstmalere. Picasso Museet er naturligvis også oplagt såvel som bilmuseet og Pompidou Centret. De fleste museer er åbne fra kl. 10:00-18:00/20:00 dog enkelte med en lukkedag om ugen.  

Dag 5: Transfer og hjemrejse. (M)

Det er blevet tid til at sige på gensyn; ”Hasta la luego", og tage tilbage til Danmark med bagagen fyldt med oplevelser og varme minder. Afhængig af afrejsetidsupnkt, vil der være transfer til lufthavnen om morgenen eller efter lidt tid på egen hånd.

Kort

Kort over storbyrejsen til Málaga

Vejret

Gennemsnitsteperaturen i Málaga

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
20/3 - 24/3Se flytider KøbenhavnMalaga - Storbyferie 5 dage
Hotel Salles Malaga Centro 4*
5.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/4 - 13/4Se flytider KøbenhavnMalaga - Storbyferie 5 dage
Hotel MS Maestranza 4*
6.295,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
4/10 - 8/10Se flytider KøbenhavnMalaga - Storbyferie 5 dage
Hotel Salles Málaga Centro 4*
6.795,-Bestil

Prisen inkluderer:

• Direkte fly København-Malaga t/r inkl. skatter og afgifter
• Transport if. program
• Fire nætter på firestjernet hotel i Malagas centrum
• Morgenmad
• Velkomstmiddag i Malaga
• Dansktalende rejseleder på transport og udflugter

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelses tillæg 1.895 kr.
• Udflugt til Riofrio inkl. byvandring og kaviarsmagning og et glas champagne kr. 675
• Udflugt med tog til Álora kr. 375
 • Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

*Bemærk: Ekstra udflugt skal tilkøbes hjemmefra, og turen til Riofrio gennemføres ved minimum 16 tilmeldte.

Hotel