Skip to main content

Kulturel langtidsferie på Den Iberiske Halvø

langtidsferie på den iberiske halvø, lissabonkysten, algarve og malaga, andalusien
langtidsferie lissabon, faro
sintra og cabo da roca, lissabon, cascais, lissabonkysten
Algarvekysten, Tavira, hyggelig gade, langtidsferie i Portugal og Spanien
Algarvekysten, strande i Portugal, Lagos på Algarvekysten
Sevilla i Spanien, langtidsferie i Portugal og Spanien
Ronda i Spanien, Andalusien, spanien langtidsferie
Mijas i Andalusien, hvide landsbyer i Spanien
Málaga i Spanien, Tapas, langtidsferie i Spanien og Portugal
Status:
Datoer på vej

Langstidsrejse til spanien og portugal

Tre kulturrejser smeltet sammen i én langtidsferie

Kulturrejser Europa udbyder nu en helt unik langtidsrejse, der på 23 dage tager dig med på hele tre klassiske kulturrejser; nemlig til Lissabonkysten, Algarve og Andalusien. Programmet er lagt, så der er tid til en masse fælles oplevelser og tid på egen hånd, hvor vi forhåbentlig bliver begunstiget med nogle lune og solrige dage.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie til Den Iberiske Halvø:

  • Tre ugers ferie på fire forskellige destinationer
  • Du oplever Lissabonkysten, Algarve og Andalusien
  • Vi bor på firestjernede hoteller inklusive halvpension samt et glas vin
  • Udflugter til bl.a. Sintra, Faro, Ronda og Alhambra
  • Vidende dansktalende rejseleder

Rejsens højdepunkter

Der er mange højdepunkter på rejsen hvoraf Lissabon, det mauriske palads Alhambra samt Sevilla (med to overnatninger i byen) må nævnes som højdepunkterne for de fleste. Udover disse udødelige kulturklassikere skal vi også stifte bekendtskab med søvnige fiskerbyer, vindblæste kyststrækninger og hvide bjerglandsbyer.

Rejsen inkluderer ophold på gode firestjernede hoteller i Monte Estoril, Tavira, Sevilla og Mijas. Ophold på alle hoteller er inklusiv halvpension, hvor der desuden indgår vand samt et glas vin til middagene.

Kort dagsprogram for Den Iberiske Halvø:

Dag 1: Ankomst til Lissabon-kysten(A)
Dag 2: Udflugt til Bélem og Lissabon (M,A)
Dag 3: Cascais byvandring (M,A)
Dag 4: Udflugt til Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M,A)
Dag 5: Fridag (M,A)
Dag 6: Frivillig tur til Lissabon med tog (M,A)
Dag 7: Fridag (M,A)
Dag 8: Via Setubal til Tavira, Algarve (M,A)
Dag 9: Udflugt gåtur til Tavira (M,A)
Dag 10: Udflugt til Faro (M,A)
Dag 11: Udflugt på kork-ruten São Bras de Alportel (M,A)
Dag 12: Fridag (M,A)
Dag 13: Udflugt til Altes og Silves med vinsmagning (M,A)
Dag 14: Fridag (M,A)
Dag 15: Til Sevilla, Andalusien (M,A)
Dag 16: Sevilla (M,A)
Dag 17: Ronda og til Mijas (M,A)
Dag 18: Rundt i Mijas (M,A)
Dag 19: Udflugt til Alhambra og Granada (M,A)
Dag 20: Fridag (M,A)
Dag 21: Udflugt til Málaga (M,A)
Dag 22: Fridag (M,A)
Dag 23: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

 Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Lissabon og transfer til Lissabonkysten (A)

Vel ankommet til Lissabon og transfer til Lissabonkysten.  Estoril Eden hotellet ligger i byen Monte Estoril midt imellem Cascais og Estoril.  De tre kystbyer er bundet sammen af strandpromenaden på en strækning på knapt tre km.  I Estoril finder du elegance og rolige omgivelser. Cascais er livlig med butikker og restauranter. I Monte Estoril er det strandliv og de lokale, du møder. Lissabon er blot 40 min. væk med kystbanetoget.  Således får du, det bedste fra to verdener; storbyliv i Lissabon og feriestemning ved kysten.  
Indkvartering i hotellejlighed med balkon og havudsigt (check in fra midt på eftermiddagen). Ved ankomsten får du yderligere information om rejsens program.  Middag på hotellet. 

Dag 2: Udflugt til Belém og Lissabon (M,A)

Rejsens første udflugtsmål går til bydelen Belém (Unesco), hvor du hører om Portugals søfartshistorie og store kulturskatte. Du ser Lissabons vartegn, fæstningstårnet Torre de Belém, og monumentet, der er en hyldest til Portugals opdagelsesrejsende deriblandt Henrik Søfareren og Vasco da Gama. Jeronimuskirken med det tilhørende kloster er i manulinsk byggestil. Af praktiske årsager ser vi bygningerne udefra. 
Sporvogn i Lissabon, Portugal
Billede: Sporvogn i Lissabon, Portugal.

Næste stop, er Lissabon, hvor du i vores optik introduceres til en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Romantisk, storslået, pompøs, elegant og mangfoldig. Lissabon er kontrasternes by. Her er alt fra store brede boulevarder og centrale pladser til små snævre stræder og stejle gader, flotte udsigtspunkter, flagrende vasketøj, sporvogne, gadeelevatorer og meget mere. Vi skal rundt til fods i det historiske centrum.  Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddagen.  Middag på hotellet. 

Dag 3: Byvandring i Cascais(M,A)

Cascais, en gang et lille fattigt fiskerleje og i dag Lissabonskysten mest velhavende by. Her er mondænt og pænt. Det er den korte version af de sidste 100 års historie. Fiskerne er heldigvis stadig en del af byens DNA, når dagens fangst landes fra de farverige både på stranden midt i byen. Cascais byder på gågadesystem med butikker og større pladser med caféer og restauranter med udendørs servering. I den gamle bydel finder du en labyrint at små brostensbelagte gader og charmerende huse. Sporerne fra velhaverne og kongelige familier, ses overalt i fine palæer og bygningsværker rundt omkring i byen. Turen varer ca. tre timer og så er du godt klædt på, til hvad du kan opleve på dine fridage. Middag på hotellet. 

Dag 4: Udflugt til Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M,A)

Vi følger kystvejen ud af Cascais og passerer nogle af egnens pænere villakvarterer og de gyldne strande ved Guincho, som er et fredet naturområde og surfernes paradis.  Ved det vindblæste forbjerg, Cabo da Roca, står fyrtårnet ensomt og majestætisk i det klippefyldte landskab. Du befinder dig nu på det kontinentale Europas vestligste punkt. Portugals kendte digter, Luis de Camões beskriver meget passendeom stedet: ”Hvor landet ender og havet begynder”. Udsigten herfra er imponerende!  

Cabo da Roca i Portugal
Billede: Cabo da Roca i Portugal.

Vi kører ind i landet og op ad bjerget til Sintra (Unesco), hvor vi går en tur i den charmerende historiske bymidte. Her er en eventyrlig steming med de tre slotte; det kongelige palads; Palacio Nacional de Sintra, den mauriske slotsruin; Castelo dos Mouros og det farverige ”tornerose-slot”; Pena Palace.  Besøg på disse slotte er af praktiske grunde ikke muligt, men de kan på besøges på en af fridagene. Spørg gerne din rejseleder om vejledning. Turen varer ca. fire timer. Middag på hotellet.

Sintra i Portugal
Billede: Pena Palace og Sintra i Portugal. 

Dag 5: Fridag (M,A)

Dagen er fri til egne aktiviteter.  Middag på hotellet 

Dag 6: Fridag eller frivillig udflugt med tog til Lissabon (M,A)  

For dig, der gerne vil opleve mere af Lissabon, er det muligt at følge med på en frivillig udflugt til Lissabon, hvor din rejseleder viser ”sine favoritter”. Turen er med tog t/r og du skal være godt gående for at deltage. Udflugtens udgifter afholder du selv fx togbillet, entré samt mad og drikke. Tilmelding til din rejseleder, som orienterer om de praktiske detaljer. Middag på hotellet. 

Dag 7: Fridag (M,A)

Dagen er fri til egne aktiviteter.  Middag på hotellet. 

Dag 8: Via Setúbal til Tavira, Algarve(M,A)

I dag kører vi sydpå mod rejsens anden etape;  Algarvekysten. Selve køreturen tager knapt fire timer. Vi holder pause i byen Setúbal, hvor vi kigger indenfor på det lokale marked og går en tur i byen.  Algarve er kendt for sine smukke, gyldne sandstrande flankeret af høje klipper og hyggelige idylliske havnebyer, hvor livet går sin stille gang, når turistsæsonen er på hæld. Hele ugen bor vi i byen Tavira, som er beliggende den fladere og østligere del af kysten 30 km fra den spanske grænse. Vores hotel ligger midt i byen.  Ophold er på hotelværelse med balkon. Middag på hotellet.
Tavira i Portugal
Billede: Tavira i Portugal.

Dag 9: Gåtur til Tavira (M,A)

Tavira har bevaret sin charme og lokalliv, selvom turister i stor stil, har indtaget Portugals solrige sydkyst. Gilão-floden løber gennem byen på sin vej til havet og deler byen i turen. De smukke broer og arkitekturen har givet Tavira tilnavnet Algarves Venedig. Vi går en tur i byen sammen med de mange kirker (hele 37) og oplever spor fra maurerne og middelalderborgen. De fleste historiske bygninger er fra det 1800 årh. Vi hører om egnens tun-eventyr, om saltudvinding og besøger det lokale marked. Turen er en halvdagstur.    Middag på hotellet.

Dag 10: Halvdagsudflugt til Faro (M,A)

Algarves hovedby Faro ligger midt på Algarvekysten, godt beskyttet mod Atlanterhavet i lagunen og nationalparken Rio Formosa. Vi går en tur i den gamle bydel omkranset af den mauriske bymur.  Her emmer af historie. Vi ser historiske bygninger deriblandt Faros katedral, den hesteskoformede byport, klokketårnet og klosteret, som i dag er omdannet til museum.  Turen er en halvdagstur. Middag på hotellet. 

Dag 11: Halvdagsudflugt på kork-ruten São Brás de Alportel (M,A)

Dagens udflugt er dedikeret til kork. Portugal er verdens største producent, så vi skal naturligvis omkring dette spændende og miljørigtige naturmateriale. Vi besøger et værksted med tilhørende korkmuseum i området ved Sao Brás de Alportel. Her får du ALT at vide om kork. Historie, forarbejdning, høst, træet korkeg og hvad kork bruges til udover kork-propper, naturligvis!  Ved du, at kork-egen høstes første gang, når den er 20 år og herefter hvert 9-12. år? Og at de ældste træer kan blive op til 200 år gammel?  Turen er en halvdagstur. Middag på hotellet. 

Dag 12: Fridag (M,A)

Dagen er fri til egne aktiviteter. Vi anbefaler et besøg på en af strandene ved Tavira, som ligger på en lille tange ud for byen; Ilha de Tavira. Du skal med en lille båd over strædet for at komme til den lækre hvide sandstrand.  Middag på hotellet.

Dag 13: Udflugt til Algarves bjergrige bagland Altes og Silves med vinsmagning (M,A)

Vi begynder dagen i Altes, en skøn landsby i Algarves bjerge. Her er hvidkalkede huse og karakteristiske skorstene og landsbyen er kendt for sine friske kilder. I Silves oplever vi endnu en  hyggelig bjergby inklusive den bedst bevarede mauriske borg, Castelo de Silves og den gotiske katedral. Entré betales direkte. Du har tid på egen hånd til frokost. På vejen retur holder vi ind ved en af de lokale vingårde til rundvisning og smagning.  Middag på hotellet. 

Dag 14: Fridag (M,A)

Dagen er fri til egne aktiviteter. Middag på hotellet.

Dag 15: Til Andalusien, Sevilla (M,A)

Vi forlader Algarve og kører øst mod nye eventyr i Andalusien. I Sevilla går vi på byvandring. Vi ser det jødiske kvarter; Santa Cruz, kendt fra operaerne Carmen, Don Juan og Barberen i Sevilla. Kvarterets smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer er i høj grad bevaret. Her finder du små charmerende uden- og indendørs restauranter, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd. Indkvartering på centralt beliggende hotel og middag.

Sevilla i Andalusien, Spanien
Billede: Sevilla i Andalusien, Spanien.

Dag 16: Fridag i Sevilla (M,A)

Du har en hel dag til egne oplevelser i byen. Kig nærmere på et par af byens vigtigste monumenter såsom katedralen med Giralda på toppen af kirketårnet, det mauriske slot Alcazar, Plaza de España og floden Guadalquivir. Hvis du har læst bogen ”Sigøjnerinden fra Sevilla” af Ildefonso Falcones, er der sikkert et par steder, du vil opsøge.  Om aftenen er der fælles middag på hotellet, hvis ellers ikke at du vil prøve det spændende sydspanske køkken af på egen hånd på en af byens restauranter.

Dag 17: Ronda og til Mijas (M, A)

Dagens udflugtsmål, er Ronda. Højt oppe på et klippeplateau ligger byen Ronda, kendt for den dybeste kløft, der deler byen i to; La Ciudad og El Mercadillo. Den ikoniske bro og byens vartegn ”Puente Nuevo” forbinder de to bydele med hinanden. Her er smukt.  Vi går en tur med rejselederen og får mulighed for selv at gå på opdagelse i byens hyggelige gader og nyde de fantastiske udsigtspunkter undervejs. 

Læg vejen forbi Casa Don Bosco og oplev den fine have, der hører til det andalusiske palads fra slutningen af 1800-tallet (mod en mindre entré). Byen byder også på arabiske bade, gamle klosterbygninger, bymur mm.  Er du interesseret i andalusisk tyrefægterhistorie, besøg tyrefægterarenaen med det lille museum og arenaen (entré betales direkte).

Sidste stop er den hyggelige andalusiske bjergby Mijas, der ligger med en fantastisk udsigt over solkysten. Her bor vi på det hyggelige og atmosfærefyldte Hotel TRH Mijas. Middag på hotellet.

Ronda og Mijas i Andalusien, Spanien
Billede: Ronda og Mijas i Andalusien, Spanien.

Dag 18: Fridag eller rundt i Mijas(M,A)

I dag er fridag eller du kan følge med rejselederen rundt på en tur i Mijas, som er en af Andalusiens hvide landsbyer. Her er charmerende med de hvidkalkede huse, blomster i krukker, brostensbelagte gader og hyggelige gårdgaver.  Middag på hotellet.

Dag 19: Granada og guidet rundvisning på Alhambra (M,A)

Med de sneklædte toppe fra Sierra Nevada bjergene som kulisse, besøger vi dag to imponerende sydspanske seværdigheder. Granada - maurernes hovedby på den iberiske halvø. 750 års maurisk herredømme har sat sit præg på byen som har et tydeligt arabisk isæt. Det er her Spaniens første renæssancedomkirke og i kapellet hviler de legendariske monarker: Dronning Isabella og Kong Ferdinand. Du får tid på egen hånd i Granadas historiske centrum.

Alhambra, et storslået maurisk mesterværk! Du får en guidet rundvisning på Alhambra, et af verdens smukkeste paladser og et mesterligt bygningsværk, som for længst er optaget på Unescos verdensarvsliste. Her er magisk. Brugen af materialer, udskæringer, ornamenter, lys, vand, søljer og rum er helt fantastisk. Rundvisningen inkluderer det tilhørerende haveanlæg Generalife. 
Vi er retur på hotellet sidst på eftermiddag. Middag på hotellet. 

Alhambra i Granada, Spanien
Billede: Alhambra i Granada, Spanien.

Billetter til Alhambra kan tidligst bekræftes tre uger før ankomst. Grundet stor efterspørgsel,  begrænset kapacitet og adgangsrestriktioner, tages forbehold for adgang til Alhambra. Der kan byttes rundt på rækkefølgende i programmet i Andalusien for at tilpassebesøget på Alhambra.  Skulle vi, i værste fald, risikere ikke at få adgang, får du indgangsbilletten tilbagebetalt. 

Dag 20: Fridag (M,A)

Middag på hotellet. 

Dag 21: Málaga (M,A)

Málaga, Andalusiens næststørste by er på dagens program. Vi lægger ud med en panoramatur. Nyd blandt andet udsigten over byens tage, havnen og Middelhavet fra borgen Castillo de Gibralfaro og bliv imponeret af den mauriske borg Alcazaba. På Plaza de Marina, ser du H.C. Anrsens statue. Málaga var blandt Andersens yndlingsbyer i Spanien. Efter rundvisningen har du til på egen hånd. Gå på opdagelse i Málagas gamle bydel og oplev det romerske amfiteater. Gaderne i den indre by er lukket for trafik, og udgør nu et stort gågadesystem med butikker, seværdigheder og fortovscafeer. Når sulten og tørsten trænger sig på, find en hyggelige vin- og tapasbar. Er du kunstinteresseret?  Besøg Piccasso museet, som er indrettet i et smukt palads. Malaga er Picassos fødeby. Alternativ kan du besøge Carmen Thyssen-museet med værker af spanske kunstnere fra det 19 århundrede. Sidst på eftermiddag retur til Mijas. Middag på hotellet. 

Málaga er en metropol rig på kultur i Spanien
Billede: Málaga, Spanien.

Dag 22: Fridag(M,A)

Middag på hotellet. 

Dag 23: Hjemrejse (M)

En lang og begivenhedsrig rejse er ved sin ende. Transfer til lufthavnen og med fly retur til København.

Kort

Kort over langtidsferie på Den Iberiske Halvø

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Estoril på dmi.dk her

Vejret i Lissabon

Vejret i Faro, Algarve

Vejret i Malaga