Skip to main content

Algarve langtidsferie

Pris fra:
13.495,-
Dage:22
Bestil rejse

Langtidsferie i Portugal med alt det bedste fra algarve-kysten

Afslapning og nydelse

Vi er glade for igen at kunne udbyde langtidsrejser til Algarvekysten. Her på den Iberiske Halvøs sydligste punkt vælger mange af vores kunder at tilbringe tre uger i de kolde vintermåneder. Og vi forstår dem godt! For Algarvekysten er med 150 km sydvendt kyst og en gennemsnitstemperatur på 20 grader oplagt til en langtidsferie, hvor afslapning, nydelse, fordybelse og kulturelle oplevelser står på programmet.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie på Algarvekysten:

 • Indkvartering på firestjernet lejlighedshotel med separat soveværelse og halvpension i Albufeira
 • Tid til afslapning og fordybelse
 • Fire dage med udflugter bl.a. til Faro, Lagos, Silves og kork-ruten
 • Dansktalende rejseleder på udflugterne

Firestjernet indkvartering med halvpension i Albufeira

Algarvekysten er kendt for sine meget smukke, gyldne sandstrande flankeret af høje klipper og hyggelige idylliske havnebyer, hvor livet går sin stille gang. Vi indlogerer os i rummelige lejligheder i fire-stjernet hotelkompleks og opholdet inkluderer halvpension og et glas vin til maden.
Vores lejlighedshotel ligger tæt på Albufeiras livlige og hyggelige centrum, nær stranden og udgør en god base for at nyde solen, varmen og kystens mange kulturelle tilbud.

Udflugter til Algarves bagland

Der er inkluderet tre spændende udflugter i rejsen, der giver et indblik i dagligdagslivet i byerne på Algarvekysten og egnens interessante kork-produktion. På udflugterne skal du stifte nærmere bekendtskab med baglandet, når du oplever enestående naturscenarier, betagende udsigter, imponerende arkitektur og historiske fiskerbyer. 

Vi besøger blandt andet Faro by, og på vej til det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo São Vicente, gør vi stop i de historisk vigtige havnebyer Sagres og Lagos. Vi besøger også byen Silves, som har Algarvekystens bedst bevarede fæstningsanlæg.

Kort dagsprogram for langtidsferien til Algarve:

Dag 1: Ankomst til Faro og transport til hotellet (A)
Dag 2: Fridag til egne oplevelser (M,A)
Dag 3: Udflugt til kork-ruten og Algarves bjergrige bagland (M,A)
Dag 4-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Udflugt til Faro og Olhão (M,A)
Dag 8-12: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 13: Udflugt til Silves og besøg på citrusproducent (M,A)
Dag 14-16: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 17: Udflugt til Lagos, Sagres, Cabo São Vicente og besøg på vingård (M,A)
Dag 18-21: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Portugal og transport til hotellet (A)

Velkommen til Algarve, Portugals solrige sydkyst! 
I Faro lufthavn møder rejselederen os, som sørger for, vi kommer godt frem til hotellet. Vi indlogeres i gode ferielejligheder på Hotel Cerro Mar Atlantico. Hotellet ligger lidt oppe over den gamle bydel med en vidunderlig udsigt over byen og havet under os. Til fods er der ca. 10 minutter til den gamle bydel.  

Albufeira var oprindeligt et lille fiskerleje og er i dag en kendt feriedestination året rundt. Med sin beliggenhed midt på Algarvekysten er Albufeira et godt udgangspunkt for vores udflugtsprogram. 


Billede: Albufeira.

Dag 2: Fridag til egne aktiviteter* (M,A)

Rejsen første hele feriedag er fri, så du kan orientere dig på hotellet og i nærområdet. Nyd den dejlige hotelhave med afslapning og gå en tur i byen.  
Albufeira er en charmerende by. Her er brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og masser af lokalt liv blandet med turister i den gamle bydel. Sommerperiodens masseturisme er rejst hjem og i vinterperioden (som  føles som vores forår på disse breddegrader), er her mere fredeligt og med god plads. 

Gå på opdagelse i Albufeiras historiske centrum, hvor du ser den arabiske indflydelse fra maurerne i byggestilen i f.eks. den mauriske bue, moskeen og det arabiske klokketårn, som har en helt unik jernkrone. Ved siden af tårnet ligger det arkæologiske museum, som har en udstilling om Albufeiras historie og udvikling fra historisk til moderne tid, og som vi anbefaler at besøge under opholdet. 

Albufeiras gyldne bystrande med det ravgule sand og okkergule klipper nås via en smal gangtunnel. Det er magisk at træde ud fra byen og ned til strandene, Peneco og Pescasdores. Sidstnævnte betyder, "Fiskernes strand", og man ser stadig de farvestrålende fiskerbåde trukket op på land.

Dag 3: Halvdagsudflugt. Kork-ruten og Algarves bjergrige bagland (M,A)

I dag besøger vi Sao Brás de Alportel i Algarves smukke bjergrige bagland. Det er korkland, og i dag får du meget mere at vide om korkens historie, betydning, produktion og dyrkning.  Vi besøger korkmuseet Museu da Cortica og ser udstillingen og får ligeledes et indblik i forarbejdningen. 

Portugal er verdens største korkproducent og står for ca. 50% af produktionen, der er så meget andet end kork-propper. Her produceres smykker, sko, tøj, møbler, køkkenudstyr, industrielle produkter og byggematerialer. 

Kork kommer fra et træ, der hedder en korkeg. Dette træ kan leve i over 200 år, og korken skal være ca. 25 år gammel, før den kan høstes - eller rettere afbarkes - første gang. Herefter kan man afbarke hvert 8. - 10. år. Korkegen er en af naturens sande miljøstjerner, idet den er langtidsholdbar, kan høstes igen og igen, og det eneste den har brug for, er sol og varme.

Korkeg i Algarve
Billede: Korktræ i Algarve.

Dag 4-6: Fridage til egne oplevelser på Algarve* (M,A)

Dagene er til oplevelser på egen hånd. Måske lokker en frokost med friskfanget fisk, tid til at dase i solen eller en slentre- eller gåtur langs strandpromenaden mod vest eller langs klitterne mod øst.

Dag 7: Halvdagsudflugt til Faro og Olhão (M,A)

I landsbyen Almancil oplever vi et mesterværk, når vi kigger indenfor i São Lourenço-kirken. Udefra ligner kirken en næsten helt almindelig kirke i barok-stil og synes ikke videre spektakulær. Når vi træder indenfor, mødes vi af den smukkeste udsmykning af ”azulejos” (portugisiske kakler).
Entréen på ca. €3 betales direkte.    

Vi får en introduktion til Algarvekysten største by, Faro og vi begiver os ud på en gåtur i de brostensbelagte gader og får et indblik i byens arkitektur og historie. Vi ser de karakteristiske Algarve-skorstene, og i byens tårne ser vi måske storke, der her bygger rede overalt, hvor de kan komme til.  

Faro ligger ud til floddeltaet ved naturparken Rio Formosa, der består af en række småøer og har et rigt fugleliv. Faro er charmerende og er man til byliv, skønne bygningsværker, gallerier og historie anbefaler vi, at du besøger byen endnu en gang på egen hånd i løbet af rejsen. 

Oplev de brostensbelagte gader i Faro, Portugal
Billede: São Lourenço-kirken og brostensbelagte gader i Faro.

Byen Olhão er dagens sidste besøg. Her kigger vi indenfor i byens store marked, som er kendt på hele kysten. Der er to overdækkede markedsbygninger fyldt med lokale varer. Her bugner af friske fisk, grøntsager og frugt, mm.  Vi spadserer en tur i byen, inden vi kører tilbage til Albufeira. 


Billede: Markedsbygning og fisk i Olhão.

Dag 8-12: Fridage til egne aktiviteter* (M,A)

Dag 13: Halvdagsudflugt til Silves og besøg hos citrusproducent (M,A)

Dagens udflugt går til den spændende historiske by Silves, som ligger i en dal, hvor der dyrkes appelsiner og andre citrusfrugter.  Højt oppe over byens tage troner katedralen ”Sé de Silves” og Algarve kystens bedst bevarede borg Castelo de Silves. Begge har været magt og kulturcentrum i området for hhv. kristne og og maurerne. Den røde sandstensborg har været vidne til historiske og dramatiske begivenheder. 


Foto: Silves.

På vejen retur kigger vi indenfor hos en af de lokale producenter af appelsin og citrusfrugter og ser plantagen. Det er netop i vintermånederne, at de gyldne frugter modnes. 

Dag 14-16: Fridage til egne aktiviteter* (M,A)

Dag 17: Heldagsudflugt til det vestlige Algarve; Lagos, Sagres, Cabo São Vicente og besøg på vingård  (M,A)

I dag skal vi til den vestlige del af Algarve, der har en rig søfartshistorie med sin beliggenhed her på spidsen af Europa og tæt på Afrika. Havnebyen Lagos havde sin storhedstid under de portugisiske opdagelsesrejsende. Her gjorde Henrik Søfareren byen til et vigtigt flådecenter for de såkaldte karaveller, der sejlede til Afrika på den tid.

Enorme rigdomme kom med tilbage til Lagos og en del af disse rigdomme kom fra en brutal handel med mennesker. I Lagos etablerede man nemlig også Europas første slavemarked.
I dag er Lagos en livlig by. Her er en tilbagelænet og afslappet surferstemning over alt - ikke bare på stranden, men også i den hyggelige bymidte. 

Se det flotte havneløb i Lagos, Portugal
Billede: Lagos.

Næste stop er Sagres, som er en malerisk fiskerby, der har lagt navn til den store fæstning, der blev opført efter ordre fra Henrik Søfareren. Man mener, at Henrik Søfareren havde sin berømte navigationsskole her, men det er aldrig blevet bekræftet.

Vi fortsætter til forbjerget, Cabo São Vicente. Det er her, Europa slutter.  Fra fyret på den høje klippe er der en betagende udsigt til det vilde Atlanterhav og naturens kræfter. Vi kan med sikkerhed garantere fantastiske motiver her for dig og dit kamera. I løbet af dagen besøger vi en lokal vinproducent og får en rundvisning og smager selvfølgelig på Algarves lokale vine.


Billede: Cabo São Vicente.

Dag 18-21: Fridage til egne aktiviteter* (M,A)

Dag 22: Hjemrejse fra Portugal til København (M)

Check-ud fra hotellet, transfer til lufthavnen og hjemrejse. 

*Fridage til egne aktiviteter

På hotellet 
Cerro Mar Atlantico har mange skønne faciliteter. Nyd vintersolen ved poolområderne, hvor der er liggestole og parasoller i haven eller slap af på din balkon. Vil du være aktiv, tilbyder hoteller forskellige rekreative aktiviteter, hvor du kan leje dig ind. Det kan være fx bowling, squash eller tennis. Hotellet tilbyder ligeledes spabehandlinger. 

Algarvekysten 
Nyd Albufeira. Gå på opdagelse i byen og nyd strandene i Albufeira og omegn. Udforsk det det lokale køkken. Der er mange muligheder for at komme rundt på kysten med de lokale busser, eller du kan nemt leje en bil og køre på opdagelse.  Er du til vandreture, er der flere ruter, der er oplagte.

Udover de inkluderede udflugter, vil din rejseleder lokalt arrrangere ekstra oplevelser på hotellet eller rundt i området til fods eller med offentlig transport/evt taxa.  Udflugterne er som sådan inkluderede, men der kan forkomme egenbetaling til f.eks. transport, entré, mad og drikke, etc. 

Forbehold for ændringer i programmet og i udflugternes rækkefølge. Dagsprogram udleveres ved ankomsten til Portugal. 

Kort

Kort over rejsen Algarve langtidsferie

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Albufeira på dmi.dk her

 

 

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
25/2 - 18/3Se rejsetider KøbenhavnAlgarve langtidsferie - 22 dage 13.495,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København-Faro t/r
 • 21 nætter på firestjernet lejlighedshotel Cerro Mar Atlantico
 • Ophold i lejlighed med seperat soveværelse
 • Halvpension (morgen- og aftensmad)
 • Et glas husets vin og et glas vand til aftensmaden
 • Udflugter og transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Tillæg for værelse med balkon til én person fra kr. 5.395 
 • Entréer på udflugter 
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel