Kulturkrydstogt i Østersøen

Stockholm set ovenfra, Kulturkrydstogt i Østersøen
Plads i Stockholm, Kulturkrydstogt i Østersøen
Serenade of the Seas, Kulturkrydstogt i Østersøen
Tallinn, Kulturkrydstogt i Østersøen
Den gamle by i Tallinn, Kulturkrydstogt i Østersøen
Kunstmuseet Eremitagen, Skt. Petersborg
Opstandelseskirken i Skt. Petersborg, Kulturkrydstogt i Østersøen
Helsinki, Kulturkrydstogt i Østersøen
Helsinki, Kulturkrydstogt i Østersøen

Krydstogt til ØSTERSØENS STORBYPERLER!


Vi gentager succesen når vi igen tilbyder det oplevelsesrige krydstogt fra København til Tallinn, Helsinki, Stockholm og den smukke Skt. Petersborg. En unik chance for at udforske Østersøens smukkeste byer ombord på det dejlige 4-stjernet skib: Serenade Of The Seas. Er du en af de mange der er fristet af at prøve det søde liv til søs, så er dette krydstogt en oplagt mulighed for at blive bekendt med denne tiltalende rejseform.

Fire lande - fire verdener

Vi har fire spændende havneanløb på krydstogtet. Efter en dag på havet, hvor der er god tid til at blive bekendt med skibets faciliteter, ankommer vi til Stockholm, Nordens Venedig. Her har du mulighed for at tage med på en orienterende byvandring i det, der unægtelig må betegnes som Nordens smukkeste hovedstad.

Estland er vores næste destination, og fortryller med Tallinns gamle bydel på spadsereturen gennem de brostensbelagte gader. Her kommer vi også forbi det sted, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen. Rejsens højdepunkt vil for mange utvivsomt være, når vi lægger til kaj i Skt. Petersborg. Her har vi sørget for en begivenhedsrig udflugtsdag. når vi besøger alle byens store seværdigheder som Vinterpaladset, Eremitagen, Blodskirken samt Peter og Paul fæstningen.

Rejsens fjerde land bliver Finland og hovedstaden Helsinki. Omringet af en smuk skærgård byder Helsinki på et væld af muligheder såsom kunstmuseer, domkirken samt smuk og særpræget arkitektur. Efter en dag på havet til forkælelse og fordøje de mange rejseindtryk, anløber skibet Serenade of the Seas igen Københavns havn og en begivenhedsrig uge er overstået.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ombordstigning i Københavns (oceankaj) og afsejling kl. 17.00 (F,A)
Dag 2: På havet (M, F,A)
Dag 3: Stockholm, kl. 09.00-17.00 (M,F,A)
Dag 4: Tallinn, kl. 09.30 – 17.30 (M,F,A). Bustur og byvandring
Dag 5: Skt. Petersborg, kl. 07.00-19.30. (M,F,A) Udflugt fra kl. 08.00-17.00
Dag 6: Helsinki, kl. 07.00-14.00 (M,F,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ankomst København kl. 07.00 (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

INFORMATION OMKRING TID PÅ EGEN HÅND OG MÅLTIDER:
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor for egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Pris fra:
10.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1:  Ombordstigning i Københavns frihavn og afsejling kl 17.00 (F,A)

Vi stiger ombord på det dejlige skib, Serenade of the Seas, og vel installeret på skibet spiser vi frokost i buffetrestauranten. Efterfølgende er der en fælles skibsrundtur, hvor vi kan blive bekendt med alle de skønne faciliteter. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse stævner vi ud fra Københavns havn og sejler ud i Østersøen.

Dag 2:  På havet (M,F,A)

Hele dagen er til søs og det giver en oplagt mulighed for at prøve nogle af skibets mange faciliteter. Her er en skøn overdækket swimming pool, bibliotek, cafeteria, spa og fitness center for blot at nævne nogle få af mulighederne. Der vil i dag også være samling, hvor vi gennemgår de havneanløb der venter forude.

Dag 3: Stockholm, Kl. 09.00-17.00 (M,F,A). Mulighed for orienterende byvandring

Stockholm kalder sig selv for ”The Capital of Scandinavia”, og man kan også sagtens argumentere for, at byen indkapsler det bedste af alle skandinaviske hovedstæder i en og samme by. Indsejlingen gennem skærgården er utrolig smuk. Stockholm består af 14 øer, der er forbundet med fastlandet ved hjælp af 54 broer. Det er også derfor, at byen har fået tilnavnet Nordens Venedig. Skibet lægger til kaj i frihavnen, der er i gåafstand fra den elegante bydel Östermalm. Her finder man flere museer. Man kan også slå et smut forbi den tiltalende saluhall (madhal) ved Östermalms torv. Denne historiske madhal er fra 1888 og bugner af friske og lækre madvarer. I nærheden af Östermalm finder vi også den lille ø Djurgården, en lille nationalpark,  som huser tre af Stockholms meste berømte museer: Det enestående Vasa museum, hvor vi kan se et af Europas største krigskibe fra 1600-tallet, Vasa skibet, som sank på sin jomfru-rejse i 1628 og lå på havets bund i 333 år indtil 1961. På den smukke Djurgården finder vi også Nordiska Museum og Skansa friluftsmuseum. Stockholms gamle bydel ”Gamla Stan” er også et yderst charmerende bekendtskab med historiske bygninger og brostensbelagte gader. Det er også her, at man finder det imponerende kongeslot og Stockholms katedral.

Et besøg i Stockholms rådhus er et ”must”, ligesom den Lille Havfrue er det i København. Det er her den årlige Nobelpris-banket finder sted i rådhusets ”blå sal” og Nobelballet i den ubeskriveligt smukke ”Gyldne Sal”.

Du kan med fordel tage en kanalrundfart og fra vandsiden komme helt tæt på de flotte paladser og byen. Det er også muligt at sejle fra Stockholm til bl.a. Drottningsholm, som er den svenske kongefamiliens residens - beliggende ude i den skønne stockholmske skærgården eller til den gamle vikingby, Birka.

Du kan naturligvis også vælge at tage med vores rejseleder på en orienterende byvandring (eventuelle omkostninger til transport vil være for egen regning), eller også have dagen i Sveriges hovedstad helt til egen disposition. 

Stockholm

Dag 4: Tallinn, Kl 09.30–17.30 (M,F,A). Bustur og byvandring

Estlands hovedstad Tallinn er i høj grad kædet sammen med Danmark historisk. Danskerne erobrede byen i 1219, og styrede den i godt 130 år, før den blev solgt til Den tyske Orden. Det var også i forbindelse med erobringen af Tallinn i 1219 at Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni og vendte slagets gang til Danmarks fordel.

Dagen i Tallinn starter med en kort bustur, hvor vi for en kort stund genopfrisker Slaget ved Lyndanisse i 1219. Ellers er det den gamle bydel i Tallinn, som er byens hovedattraktion. Den gamle hansestad blev også optaget på UNESCOs verdensarvliste i 1999 og fremstår i dag som et flot tidsbillede af middelalderen.  Vi spadserer gennem gaderne, med de toppede brosten, og kommer forbi nogle af de smukkeste bygninger såsom parlamentsbygningen, rådhuset og den russisk-ortodokse Alexander Nevskij-katedralen. Der er også tid på egen hånd i den hyggelige gamle by.

Tallinn

Dag 5: Skt. Petersborg, Kl 07.00-19.30. (M,F,A) Udflugt fra kl 08.00-17.00

Vi er ankommet til Skt Petersborg, og vel det, som kan betegnes som rejsens højdepunkt. Vi kommer sejlende ind af Neva-floden fra den Finske bugt, og her møder vi Peter den Stores drøm, Skt. Petertsborg, Ruslands port til Europa. Byen der blev grundlagt i 1703 fremstår som et prægtigt symbol på Zarens drøm om at modernisere Rusland.

Skt. Petersborg kan beskrives som Rom, Paris og Wien samlet i en og samme by. Skt. Petersborg er et friluftsmuseum med det bedste af barok, neoklassisk og romantisk arkitektur. Samtidig en pulserende moderne metropol med over 5 millioner indbyggere, og Ruslands andenstørste by.

Dagen i dag er dedikeret til byens største seværdigheder, og vi tager på en omfangsrig og fyldestgørende bytur. Morgen og formiddag er dedikeret til en bustur rundt i byen, hvor vi bliver beriget med den spændende, men også blodige og dramatiske historie.  Skt. Petersborg dannede rammen om den største og mest berømte belejring i nyere historie, kendt som ”Blokaden af Leningrad”  i 1941. Den 842 dage lange belejring af det daværende Leningrad forårsagede en sultkatastrofe, der resulterede i over 1.500.000 døde civile og soldater.

På vores dagsudflugt i Skt. Petersborg kommer vi godt omkring. Vi kører på hovedstrøget Nevskij Prospect, hvor de imponerende palæer står side om side. Vi skal også på besøg i Peter og Paul fæstningen, som ligger på en ø midt i Neva-floden. Det er i katedralen inde på fæstningen, at de russiske zarer ligger begravet. Vi kommer også forbi Blodskirken, der imponerer med sine løgkupler og farvestrålende facade. Vi spiser en solid russisk frokost og efterfølgende dedikerer vi nogle timer til det fantastiske kunstmuseum Eremitagen, der ligger ved Vinterpaladset.

Eremitagen huser nogle af verdens største værker af kunstnere som Leonardo Da Vinci og Rembrandt. Der er desuden en stor samling af fransk impressionisme, som i stor grad er kommet i stand grundet konfiskeringer fra private samlinger i kølvandet af revolutionen tilbage i 1917.     

En lang og udbytterig dag nærmer sig sin afslutning, og vi tager afsked med Rusland ud på aftenen.

Saint Petersburg

Dag 6:  Helsinki, Kl 07.00-14.00 (M,F,A). Mulighed for orienterende byvandring

Finland er rejsens fjerde besøgsland, og vi anløber den smukke hovedstad Helsinki. Byen blev grundlagt i 1550 af Gustav Vasa som en rival til Tallinn. Helsinki er på mange måder kontrasternes by, da både østlige og vestlige magter har sit præg på den igennem dens 463 år gamle historie. Byens vartegn er den smukke domkirke, der stolt tårner for enden af den brede trappe på Senatstorvet. Herfra er du i gå afstand til det meste i byen. Det er også på Senatstorvet, at man finder universitetet, Nationalbiblioteket og naturligvis Senatshuset. Dagen i Helsinki er til din egen disposition, og du kan vælge at tage med på en af de udflugter, som skibet arrangerer. Du kan naturligvis også vælge at tage med vores rejseleder på en orienterende byvandring (eventuelle omkostninger til transport vil være for egen regning). Her kan dagen f.eks. bruges på at opleve byens farverige Leben omkring Helsinki’s markedsplads, hvor boder med fisk, blomster, frugt, grøntsager, finsk kunsthåndværk, pelse, boder med mad og drikke danner en hyggelig ramme for handelslivet i Helsinki’s hjerte.

Helsinki

Dag 7: På havet (M,F,A)

Vi sejler vestpå og tilbringer rejsens sidste hele dag på havet. Vi har indtil videre besøgt fire lande og tre hovedstæder, så det er oplagt at fordøje rejsens mange indtryk og nyde den sidste forkælelse ombord på det dejlige skib, Serenade of the Seas. Vi samles om aftenen til rejsens sidste middag.

Dag 8: Ankomst København 07:00(A)

Vi anløber igen København, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde.

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Praktisk information

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.

Praktisk information

Vedr. valuta på denne rejse.
På denne rejse gør vi enkelte stops, hvor der er mulighed for at købe lidt souveniers undervejs. Disse steder modtager kreditkort og i Skt. Petersborg modtager de også euro og dollars.
Betaler man med euro eller dollars i Skt. Petersborg, vil man ofte modtage byttepenge i rubler.

Kort

Rejsen Kulturkrydstogt i Østersøen

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
12/8 - 19/8 Københavns Havn
Se flytider
Kulturkrydstogt i Østersøen - 8 dage
12.995,- Bestil »
27/5 - 3/6 Københavns Havn
Se flytider
Kulturkrydstogt i Østersøen - 8 dage
Afrejse i 2018
10.995,- Bestil »
19/8 - 26/8 Københavns Havn
Se flytider
Kulturkrydstogt i Østersøen - 8 dage
Afrejse i 2018
11.495,- Bestil »

Information

Prisen Inkluderer:

• Syv nætter på Serenade of the Seas 4* i delt indvendig kahyt
• Helpension ombord på 4* Serenade of the Seas
• Kaffe, te samt isvand på skibet
• Drikkepenge ombord på skibet (værdi kr. 651,-)
• Udflugter i Tallinn og Skt Petersborg fj. program
• Visum til Rusland
• Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb (med afrejse d. 12/8 2017):

• Indvendig kahyt til eget brug: kr. 8.995,-
• Udvendig delt dobbeltkahyt kr. 995,- pr. person
• Udvendig kahyt til egen brug: kr. 10.995,-
• Delt Balkonkahyt kr. 3.995,- pr. person

Tilkøb (med afrejse d. 27/5 2018):

• Indvendig kahyt til eget brug: kr. 6.995,-
• Udvendig delt dobbeltkahyt kr. 1.395,- pr. person
• Udvendig kahyt til egen brug: kr. 9.495,-
• Delt Balkonkahyt kr. 2.795,- pr. person
• Balkonkahyt til eget brug: kr. 11.995,-

Tilkøb (med afrejse d. 19/8 2018):

• Indvendig kahyt til eget brug: kr. 7.295,-
• Udvendig delt dobbeltkahyt kr. 1.395,- pr. person
• Udvendig kahyt til egen brug: kr. 9.995,-
• Delt Balkonkahyt kr. 3.495,- pr. person
• Balkonkahyt til eget brug: kr. 14.295,-

Prisen inkluderer ikke:

• Eventuelle drikkepenge til lokalguider
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Skib

Overnatning Dag 1 - 8

Serenade of the Seas
****
Serenade of the Seas tilhører den populære skibsklasse, Radiance fra rederiet Royal Caribbean Cruise Lines. Det er et af rederiets mere intime skibe med plads til "kun" 2100 pas ....