Skip to main content

Krydstogt til Alaskas vilde natur

Status:
Udsolgt

Krydstogt til Alaska

Oplev spektakulær natur i Alaska og Canada

Fra Canadas vestkyst i Vancouver, bevæger vi os på denne rejse mod nord – til det vilde Alaska. Forude venter vidunderlige Vancouver, små byer langs Alaskas kyst og skibets komfort, men bedst af alt skal du glæde dig til storslåede naturoplevelser til vands og til lands. Undervejs betragter vi imponerende gletsjere, sejlads ved Tracy Arm og ”The Inside Passage”, majestætiske bjergtoppe, vandfald og frodige grønne skove.

Nyd den rene luft og den larmende stilhed og spejd efter områdets rige dyreliv, der giver mulighed for at se sæler, hvaler og et spændende fugleliv.

Derfor skal du sejle med på krydstogt til Alaska:

  • Fantastisk natur og dyreliv
  • Rejsen er inkl. udflugt til Mendenhall-gletsjeren
  • Rejsen er inkl. togtur ved White Pass
  • Sejlads ved Tracy Arm
  • Dansktalende rejseleder

Storslåede inkluderede udflugter undervejs

Når du rejser til Alaska, er der oplevelser, som du ikke må være foruden. At besøge Juneau og derved opleve Mendenhall-gletsjeren er et must. Det samme gælder Skagway og en togtur langs White Pass. Vi inkluderer begge udflugter og giver dig samtidig tid til at nyde de små byer langs kysten – og ikke mindst den storslåede natur ved Alaskas vandveje. Du skal naturligvis heller ikke snydes for en spændende oplevelse i Vancouver, når vi tager på en byrundtur i den canadiske storby.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre.

Kort dagsprogram for krydstogt til Alaska:

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver
Dag 2: Byrundtur i Vancouver (M)
Dag 3: Afsejling (M,F,A)
Dag 4: Alaska og sejlads ved ”The Inside Passage” (M,F,A)
Dag 5: Ketchikan, Alaska (M,F,A)
Dag 6: Juneau, Alaska. Besøg ved Mendenhall-gletsjeren (M,F,A)
Dag 7: Skagway, Alaska. Byrundtur og togtur ved White Pass (M,F,A)
Dag 8: Tracy Arm - fjorde og gletsjere (M,F,A)
Dag 9: På havet (M,F,A)
Dag 10: Vancouver og fritid (M)
Dag 11: Fritid og hjemrejse (M)
Dag 12: Ankomst

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse og ankomst Vancouver

Vi ankommer til Vancouver og kører direkte til vores centralt beliggende hotel. Vancouver, der er den største by i provinsen British Columbia, beskrives ofte som den smukkeste af Canadas storbyer, og beliggenheden ud til Stillehavet med udsigt til Vancouver Island bidrager bestemt til det. Aftenen er til afslapning i byen, der er en kulturel smeltedigel og frister med dets mange forskellige kulinariske køkkener.


Billede: Smukke Vancouver set en anelse fra oven.

Dag 2: Byvandring i Vancouver (M)

Canada blev i 1867 udnævnt som selvstændig nation med eget styre. Det canadiske flag, Maple Leaf, er fra 1965, og erstattede det tidligere flag, hvori det britiske Union Jack indgik. Canadas egen grundlov blev først etableret i 1982. Trods landets relativt korte historie som selvstændig nation, går forhistorien dog mere end 12.000 år tilbage til de første tilflyttere, kaldet inuitter og ”First Nations”.
I dag skal vi høre mere om landets historie og tager sammen med vores rejseleder på en byrundtur i Vancouver. Vi starter i de hyggelige brostensbelagte gader i Gastown, som er byens ældste kvarter fra 1867, og undervejs besøger vi havnefronten, markedspladsen og teaterkvarteret. Vi skal også forbi Stanley Park. Her finder du totempæle udskåret af ”First Nations”. Efter byrundturen er resten af dagen på egen hånd.


Billede: Byens ældste kvarter "Gastown".

Dag 3: Afsejling (M,F,A)

Afsejling kl. 18:00
Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra hotellet og køre mod vores krydstogtskib. Vi går ombord, og efter indtjekning er der fælles frokost i skibets buffetrestaurant. Efterfølgende går vi på opdagelse for at lære skibet bedre at kende, og efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse nyder vi afsejlingen fra dækket. Det er nu tid til at stævne ud mod USA og Alaskas vidunderlige natur og vinke på gensyn til Vancouver. Om aftenen spiser vi en middag i hinandens selskab i skibets hovedrestaurant.

Dag 4: Alaska og sejlads ved "The Inside Passage" (M,F,A)

Det er i dag, at du virkelig får en idé om, hvilken storslået natur, der venter dig på denne rejse, når vi sejler langs ”The Inside Passage” ved Alaskas kyst. Området er populært grundet dets smukke scenerier, med sneklædte bjergtoppe og enorme grønne skove, der skyder op langs kysterne. Det er ikke svært at forestille sig det vilde dyreliv, der udspilles i de øde egne – både til lands og til vands.


Billede: Velkommen til Alaska. Vi sejler langs "The Inside Passage".

Vi har dagen på havet til at nyde skibet og dets mange muligheder. Brug også tiden til at spejde efter dyrelivet på vandet og er du heldig, ser du måske både delfiner og hvaler. 

Dag 5: Ketchikan, Alaska (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16:00
Vi har nu tilbagelagt over 800 kilometer siden vi forlod Vancouver og er i dag klar til vores første landgang i amerikanske Ketchikan. Byen, der i 1880’erne havde lakse- og træindustrien som hovedindtægtskilde, lever i dag af de mange turister, der lægger vejen forbi hen over sommeren. Det er dog fortsat et forrygende sted at fiske laks.


Billede: Ketchikan med en af Amerikas største samlinger af totempæle samt Creek Street.

Gå en tur ved det hyggelige Creek street, hvor de ophøjede trækonstruktioner danner vejen for små butikker og restauranter langs Ketchikan bæk. Når du går rundt i byen, ser du byens mange totempæle, der vidner om indianerne og deres historie, der i sin tid grundlagde byen. Det kan være dagen skal bruges i centret for netop totempæle, hvor en af Amerikas største samlinger af totempæle er at finde, eller på Alaska Discovery Center, der fortæller historien om naturen og kultur i området. 

Dag 6: Juneau, Alaska. Besøg ved Mendenhall-gletsjeren (M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 20:30
I dag ankommer vi til den charmerende by Juneau, der fungerer som delstatens hovedstad. De ca. 35.000 lokalboende nyder dagligt de omkringliggende naturomgivelser. Der er biler i byen, men de har ikke mulighed for at køre ud af byen. Der er nemlig ingen veje der fører ud, så skal man til eller fra Juneau, skal man flyve - eller sejle som os. Hvis vejret er med os, kan du tage til kabelvognene, der kører 548 meter til tops af Roberts Peak. Her får du en himmelsk udsigt over Gastineau kanalen og de grønne bjergtoppe.


Billede: Juneau og Mendenhall-gletsjeren.

Dagens inkluderede udflugt byder i dag på en 2 1/2 timers tur til Mendenhall-gletsjeren. Et ”must see” når det kommer til din Alaska-rejse. Der er ingen tvivl om, at den 21 km. lange isbræ vil imponere, når vi betragter den fra besøgsplatformen. Gå en tur i området og nyd naturen og den friske luft.

Tilbage i Juneau har du tid på egen hånd, inden vi om aftenen sejler mod Skagway.

Dag 7: Skagway, Alaska. Togtur ved White Pass, samt byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 20:30
Denne lille charmerende købsstad, hvor der i vores rejseperiode er lange sommeraftener, skal ikke undervurderes. Trods størrelsen og sine kun 1.000 indbyggere, har den en særdeles spændende historie bag sig. Det har nemlig ikke altid været en lille by. Under guldfeberen var byen i 1898 Alaskas største, med ca. 20.000 indbyggere, hvor tilflyttere slog sig ned for nemmere at kunne komme til deres drøm om guldet.  
Byen bærer fortsat præg af fortidens gulddrømme i form af de udflugter, der tilbydes i området samt byens hyggelige lille hovedgade, der minder om en westernfilm med de charmerende træfronter på butikker samt ”red onion” salonen, hvor du kan få en drink i den charmerende tidslomme.


Billede: Togtur fra Skagway langs White Pass.

Dagen byder i dag på en skøn halvdagsudflugt, hvor vi skal på en togtur langs det sceniske White Pass - alt imens du får fortællinger om guldfeberen.

Dag 8: Tracy Arm – fjord og gletsjere (M,F,A)

Sejlads fra kl. 07:00 til kl. 12:00
Du skal tidligt op i dag, for det er en helt særlig oplevelse, der venter dig, når vi fra morgenstunden starter vores sejlads ved fjorden; Tracy Arm. Fjorden byder på smukke snoede vandveje, og det er ikke uden grund, at området beskrives som værende et af Alaskas mest sceniske og intense steder langs kysten. Nyd den rene luft og den larmende stilhed fra første paket fra toppen af skibet med en kaffe i hånden, når du bruger formiddagen til at spotte grønne trætoppe, omkringliggende isbjerge og vandfald. Undervejs er der i dag en chance for at spejde efter nogle af områdets mange sæler, rige fugleliv, bjerggeder og måske vi også er heldige at se hvaler. Ved frokosttid sejler vi videre og nyder resten af dagen på havet. 


Billede: Tracy Arm Fjord med vandfald og South Sawyer gletsjeren i bunden af fjorden.

Dag 9: På havet (M,F,A)

Dag 10: Vancouver (M)

Ankomst kl. 07:00
Fra morgenstunden er vi tilbage, hvor vores sejlads startede, og efter morgenmaden går vi fra borde og kører mod vores centrale hotel. Dagen er til egne oplevelser i byen, hvor der er god tid til at slappe af efter en oplevelsesrig sejlads.


Billede: Måske skal dagen benyttes til en gensyn med Stanley Park.

Dag 11: Tid på egen hånd. Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet. Der er mulighed for at stille kufferten og nyde lidt tid i byen, inden vi drager mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark igen.  

Dag 12: Ankomst (M,F,A)

I dag ankommer vi til København efter en begivenhedsrig rejse.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Vancouver på dmi.dk her