Skip to main content

Vilde vidunderlige Kenya

Pris fra:
27.995,-
Dage:12
Bestil rejse

Rejsenyhed: Safari i Kenya 2023 & 2024

Oplev det vilde vidunderlige Afrika og dets fantastiske dyreliv på denne rejse til Kenya. Glæd dig til at skabe varige minder, når du skal på enestående safari i Masai Mara, Nairobi Nationalpark og Lake Nakuru Nationalpark - måske spotter du "The Big 5".

Glæd dig også til en togtur, bådsafari, et besøg i maasai landsby og ved Karen Blixens hus, samt afslapning ved Det Indiske Ocean, når vi slutter rejsen af ved stranden i Mombasa.

Derfor skal du rejse med til Kenya:

 • Safarioplevelser både til vands og til lands
 • Oplev det vilde vidunderlige dyreliv
 • Inkluderer ophold ved Det Indiske Ocean
 • Vi ser Karen Blixens hus, besøger maasai landsby og tager på togtur

Big five - og safari når det er bedst

Bøfflen, elefanten, leoparden, næsehornet og løven. De er de store pattedyr, som vi alle drømmer om at møde, når vi er på safari i Afrika, og der er gode chancer for at se dem på vores rejse til Kenya. Det er ikke de eneste dyr vi spejder efter, når vi kører rundt i nationalparkerne, for Kenya imponerer også med synet af eksempelvis giraffer, zebraer, gnuer, impalaer og et hav af fugle - og herunder Kenyas farverige nationalfugl; den lillabrystet ellekrage. 

Storslået natur

Kenyas savanne er noget ud over det sædvanlige. De vidtstrækte arealer med akacietræer, grønne buske og vandhuller er nogle af verdens mest filmede naturomgivelser, og du kan roligt glæde dig til at besøge dyrenes naturlige habitat i nogle af landets bedste nationalparker, og ikke mindst når vi når til det verdensberømte safariområde; Masai Mara. 

Kort dagsprogram for safari rejsen til Kenya:

Dag 1: Afrejse
Dag 2: Ankomst Nairobi, Karen Blixens hus, safari i Nairobi nationalpark (F)
Dag 3: Bådsafari på Lake Naivasha, safari i Lake Nakuru nationalpark (M,F,A)
Dag 4: Maasai landsbybesøg, Masai Mara og safari (M,F,A)
Dag 5-6: Masai Mara og safari (M,F,A)
Dag 7: Nairobi og tog til Mombasa (M,F,A)
Dag 8-10: Mombasa, afslapning ved Det Indiske Ocean (M,F,A)
Dag 11-12: Fly fra Mombasa til Nairobi, og hjemrejse (M)

M = Morgenmad  F= Frokost  A=Aftensmad

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Afrejse mod Nairobi og vores spændende oplevelser i Kenya.

Dag 2: Ankomst Nairobi, Karen Blixens hus, safari i Nairobi nationalpark (F)

Vi ankommer til Nairobi og efter modtagelse af vores bagage, er vi klar til at køre mod vores første oplevelse på vores rejse. 

Der er ingen tvivl om, at når man siger Kenya, så tænker man på den verdenskendte danske forfatter; Karen Blixen. Det er derfor også et must at besøge Karen Blixens hus, der er placeret lidt uden for storbyen; Nairobi. 

Om eftermiddagen er vi klar til vores første møde med det kenyanske dyreliv. Vi kører en kort tur ud til den cirka 120 km² store nationalpark: Nairobi, der uden tvivl er anderledes end mange af Afrikas andre nationalparker. Den ligger ved bygrænsen til Nairobi, og man kan se byens skyskrabere i horisonten. Parken består hovedsageligt af græsarealer, vandløb, kløfter og skov, som sammen danner rammerne om et storslået safarilandskab med masser af dyreliv. Her lever næsehorn, løver og giraffer deres normale liv side om side. På trods af parkens relativt begrænsede størrelse er der mange andre dyrearter ud over ovenstående, som leoparder, gnuer, bøfler og zebraer.


Billede: Karen Blixens hus og næsehorn.

Vi overnatter på et godt hotel i udkanten af Nairobi. 

Dag 3: Bådsafari på Lake Naivasha, safari i Lake Nakuru nationalpark (M,F,A)

I dag forsætter vi på flere safarioplevelser og kører ca. 2 1/2 time nordvest til søerne Lake Naivasha søerne. Her er et af flere ferskvandssøer med et sandt fugleparadis, hvor omkring 400 fuglearter som storke, traner, pelikaner og forskellige ørnearter. 

Vi skal ud på søen med båd og her kommer vi tæt på søens mest kendte indbyggere. Søen er nemlig et naturligt hapitat for flodheste, og langs bredden slukker andre dyr deres tørst. 


Billede: Fugle og bådtur på Lake Naivasha.

Efter frokost ved søens bred fortsætter vi til Lake Nakuru National Park, der er en af Kenyas mindre nationalparker (ca. 2 timers kørsel). Parken er en af de bedste i hele Afrika til at se leoparder, og Nakuru er kendt for den store bestand af det hvide næsehorn. Nationalparken er også fristed for Rothschild giraffen.

Den lyserøde flamingo er den mest berømte fugl og flamingoen bevæger sig jævnligt rundt i Lake Nakuru i store flokke og er et imponerende syn. Løver, flodheste, hvide næsehorn, bøfler, giraffer, zebraer, impalaer og pelikaner ses ofte i nationalparken - for blot at nævne nogle få arter.


Billede: Zebraer og flamingoer.

Lodgen, vi overnatter på, er bygget højt på en bakketop og er med til at danne den vestlige grænse for Afrikas Great Rift Valley.  Fra lodgen er der en spektakulær udsigt over Afrikas naturskønne vidder. Efter ankomst til vores lodge kører vi ud på safari ved et nærliggende søområde.

Dag 4: Maasai landsbybesøg, Masai Mara og safari (M,F,A)

Vi kan i dag se frem til at sætte kursen mod Masai Mara. Der venter os en længere køretur (ca. 5 1/2 timer) og inden ankomst, besøger vi på vejen maasaifolkets hovedby, Narok. Her venter os et indblik i stammefolkets liv. 

Masai Mara, et af Afrikas mest kendte safariområder, er tilgængeligt det meste af året og har altid et fantastisk dyreliv. Naturen er de karakteristiske sletter med floder, skov, vandløb, akacietræer og flokke af græsædere, samt en masse rovdyr. Masai Mara har altid været stedet, hvor naturprogrammer om Afrikas dyreliv er filmet og ud over områdets enorme bestand af store pattedyr, er der observeret mere end 450 forskellige fuglearter, herunder 55 forskellige rovfugle. 


Billede: Maasai-folket og slette med akacietræ.

Vi bor meget centralt i Masai Mara og efter ankomst om eftermiddagen, er vi klar til en safaritur på savannen for at opleve mere af det storslåede afrikanske dyreliv. 

Dag 5-6: Masai Mara og safari (M,F,A)

De næste 2 dage er fyldt med safariture på Masai Maras sletter og dagene er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i reservatet. Vi starter tidligt om morgenen, hvor der er chancer for at se løver, geparder og leoparder. 

Dag 7: Nairobi og tog til Mombasa (M,F,A)

Efter nogle fantastiske safaridage kører vi retur til Nairobi tidligt om morgenen (ca. 5 1/2 timer), spiser frokost og stiger ombord på toget, der skal køre os til Mombasa og vores strandophold ved den Indiske Ocean. Togturen er i sig selv en afslappende transportform, og måske spotter du dyr undervejs, og herudover ser du i forbifarten de mindre lokale byer (Ca. 6 timers togtur). Efter ankomst til Mombasa, siger vi farvel til vores lokale rejseleder, og under opholdet i Mombasa vil der være en dansktalende lokalboende repræsentant, der vil være behjælpelig under dit ophold her. 


Billede: Strand, Mombasa.

Dag 8-10: Mombasa, afslapning ved Det Indiske Ocean (M,F,A)

Palmer, hvid sandstrand, det azurblå hav, havets brusen og solens varme stråler - dét er hvad du har i sigte de næste par dage. 
Mombasa, der tidligere var en del af Zanzibar, indbyder til afslapning, så det er bare med at læne dig tilbage og nyde de varme himmelstrøg - og vores all inclusive hotel. 

Dag 11-12: Fly fra Mombasa til Nairobi, og hjemrejse (M)

Fra morgenstunden kører vi til Mombasa lufthavn, for at flyve videre til Nairobi. Vores lokalboende repræsentant tager med til lufthavnen, og sørger for I bliver sendt godt afsted. Ved ankomst i indenrigs i Nairobi, skal I checke jer og jeres bagage ud, hvorefter I i ankomsthallen møder en engelsktalende lokalguide, som hjælper jer videre til udenrigsafdelingen. Her tjekker I ind igen , hvorefter I flyver retur til Danmark, efter en oplevelsrig rejse. 

Kort

Praktisk information

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedagen, og der skal være mindst to tomme sider ved siden af hinanden til brug for visum.

Alle danskere der rejser til til Kenya have lavet et turistvisum, som koster ca. 50USD.Du kan ansøge om visum her: http://evisa.go.ke/evisa.html
Det anbefgales at ansøge om visum i god tid inden afrejse. 

Der kan gælde særlige regler for rejsende uden dansk statsborgerskab, hvorved du som rejsende selv bedes søge denne information. 

Valuta

Valutaen kaldes kenyanske shillings (KES).

100 KES = 5,66 DKK (29. december 2022)

Hoteller/lodges tager imod gængse internationale kreditkort.

Ved udflugtsmål og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det anbefales at have hævet lidt kontanter. Du kan flere steder betale med Euro eller engelske pund (kontanter).

Tidsforskel

Om sommeren har vi med udgangspunkt i Danmark +1 timer i Kenya og om i den danske vintertid er det +2 timer i Kenya.

Fysisk formåen

Rejsen kræver normal fysisk form og er ikke egnet til gangbesværede.

Klima

Kenyas placering giver varme året rundt. Nairobi, som er placeret ca. 1.800 m. over vandoverfladen, giver køligere temperaturer på ca. 22 grader i gennemsnit. Ved kysten er temperaturen i gennemsnit ca. 29 grader og i Masai Mara er gennemsnitstemperaturen ca. 25 grader. 

Påklædning

Medbring tøj som er praktisk og behageligt og gerne i afdæmpede farver. Godt fodtøj er påkrævet og tag gerne en rygsæk med - og husk badetøjet. 

Safariture

Vi skal gøre opmærksom på, at dyrene er vilde, og vi er der på deres præmisser. Vi kan derfor ikke garantere, hvilke dyr du ser.
Safari foregår fortrinsvis på jordveje og i ujævnt terræn. Køretøjerne er stødabsorberende, og sæderne er velpolstrede, men kan af nogen opfattes som anstrengende ved længere kørestrækninger.

Vaccination

Generelt anbefaler vi altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring

Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Kenya. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Sydafrika.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.  

Drikkevand

Drikkevand drikkes fra flaske. Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med væske, hvorfor det stærkt anbefales at medbringe vand på flaske ved turene væk fra hotellerne.

Drikkepenge

Det er kotume at give drikkepenge til lokale guider og chauffører. Beregn ca. 400 på denne rejse. 

Vejret

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
24/11 - 4/12Se rejsetider KøbenhavnVilde vidunderlige Kenya - 12 dage27.995,-Bestil
26/1 - 5/2Se rejsetider KøbenhavnVilde vidunderlige Kenya - 12 dage
Afrejse i 2024
29.995,-Bestil
23/2 - 4/3Se rejsetider KøbenhavnVilde vidunderlige Kenya - 12 dage
Afrejse i 2024
29.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r fra København til Nairobi
 • Indenrigsfly fra Mombasa til Nairobi
 • Tog fra Nairobi til Mombasa
 • 1 nat på Tamarind Tree Hotel inklusive morgenmad
 • 1 nat på Lake Nakuru Sopa Lodge inklusive fuldpension
 • 3 nætter på Mara Serena Safari Lodge inklusive fuldpension
 • 4 nætter på Voyager Beach Resort inklusive All-Inclusive
 • Frokost i Nairobi
 • Nationalparkudgifter
 • Transport og udflugter/safari if. program
 • Lokalboende dansktalende rejseleder fra dag 2-7
 • Dansktalende repræsentant i Mombasa, samt engelsktalende repræsentant ved ankomst i Nairobi på afrejsedagen

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 4.995
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til lokale guider, chauffører, rangers mm., beregn ca. kr. 400 pr. person
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
 • Visum til Kenya 50USD, ansøges via dette link: http://evisa.go.ke/evisa.html.

Hotel

Se andre populære rejser her