Opera i Verona

Solnedgang i Verona, Italien
Opera i Verona, Italien
Julies balkon i Verona, Italien
Opera i Verona
Arena di'Verona, opera i Verona
Verona i Italien
Aida plakat og arenaen
Restaurant Toretta i Verona, Italien
Piazza Delle Erbe i Verona, Italien

Operarejse til Verona - opera under åben himmel

Opera under en åben stjernebesat himmel er en oplevelse for livet - og vi ved, at kun det bedste er godt nok. Udover fabuløs opera, bor vi kun fem minutters gang fra byens berømte arena, og forkæler os selv med en fem retters gourmetmiddag på en af byens anerkendte restauranter. 

Hotel i byens hjerte

En rigtig operarejse til Verona opleves bedst i selve hjertet af byen. Derfor bor vi på Hotel Mastino, hvorfra der er nem adgang til Veronas smukke gader med de mange eksklusive butikker, museer og restauranter.
Du kan også nyde et godt glas vin på Piazza Bra efter aftenens forestilling, uden at bekymre dig om hjemtransport.

Dagen efter den uforglemmelige fem-retters velkomstmiddag, skal vi opleve Veronas kendte og ukendte seværdigheder på en byvandring med vores dygtige rejseleder.

I ugens løb tilbyder vi også en ekstra udflugt til Norditaliens Toscana - det billedskønne landskab i Colline Moreniche. Her besøger vi en af de lokale vingårde, inden turen går til ”eventyr-byen” Il Borghetto, hvor der er tid til at spise en god frokost.

Vores lokalboende rejseleder kender byen ualmindeligt godt og bidrager gerne med viden og information om Verona, hvilket gør rammerne omkring de to inkluderede operaforestillinger til de bedst tænkelige.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Milano eller Bologna. Kørsel til Verona. 5-retters velkomstmiddag med tilhørende vine på gourmetrestaurant (A)
Dag 2: Guidet byvandring i Verona. Første opera (M)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser. Anden opera (M)
Dag 4: Ekstra udflugt til vandmøllebyen Borghetto m. vinsmagning (M)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

Pris fra:
7.495,-
Dage:5
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Milano og kørsel til Verona. Velkomstmiddag på én af Veronas gourmetrestauranter (A)

Vi modtages af rejselederen efter ankomsten til Milano, og straks efter bagageudleveringen sætter vi kursen mod Verona. Vi regner med at ankomme til vores hotel Mastino midt på eftermiddagen, hvor vi skal tilbringe de næste fire nætter.
Hotellet ligger midt i det historisk bycentrum, så vi kan gå til alt, inklusive arenaen, der ligger blot fem minutters gang fra hotellet. Der er tid til en middagslur, eller til at indsnuse lidt af byens atmosfære, inden vi skal til velkomstmiddag på en af byens bedste restauranter.

Hvis vejret tillader det, sidder vi udendørs på den stemningsfulde torveplads, mens vi nyder en udsøgt fem-retters menu akkompagneret af udvalgte vine. Både betjening og stemning er i top på denne uforglemmelige første aften i Verona, som er en helt perfekte introduktion til vores ophold. Restauranten ligger cirka en halv times gang fra hotellet, men man er naturligvis velkommen til at tage lokalbussen eller en taxa for egen regning.

Dag 2: Guidet Byvandring i Verona. Første opera (M)

I dag skal vi lære Verona rigtigt at kende, og vi starter dagen med en guidet byvandring med en inspirerende autoriseret lokalguide. Vi går gennem de ældste dele af Verona, hvor vi bl.a. ser nogle af de mange romerske udgravninger, Julies berømte balkon, Piazza Erbe og Piazza Signori.
Rejselederen er naturligvis også med, og kan bidrage med mange interessante oplysninger og gode råd.

Eftermiddagen er til egen disposition.

Verona
Billede: Verona med Valpolicella og bjergene i horisonten.

Vi mødes til den første opera om aftenen. Nogle har måske spist på forhånd, mens andre vælger at medbringe en picnickurv, som nemt kan arrangeres i en af byens mange charcuteri-butikker eller i det lokale supermarked nær hotellet.
Det er ikke tilladt at medbringe glas i arenaen, så den gode vin skal være i pap eller hældes på plasticflasker, ligesom medbragt picnic ikke må spises på de nummererede tilkøbspladser. Du kan leje en pude i arenaen, hvis du ikke medbringer din egen. Tilbage står blot at ønske rigtig god fornøjelse.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser. Anden opera (M)

I dag er der en fridag, og mulighederne er mange. Verona er et sandt slaraffenland af eksklusive butikker, så shopping vil være oplagt. Der er naturligvis også mulighed for at besøge nogle af de mange interessante seværdigheder, museer og kunstgallerier – men andre vil måske vælge at tage på en lidt længere udflugt. Stationen i Verona ligger cirka et kvarters gang fra hotellet, og der kører tog i stort set alle retninger. Det vil være oplagt at køre til enten Peschiera eller Desenzano - to skønne byer, som ligger direkte ved Gardasøen.
Alternativt kan du køre mod øst og nå så langt som til Venedig – en tur som, kan gøres på godt en time med lyntog eller to timer med det almindelige intercity tog.

Venedig er altid et besøg værd, og toget ankommer til stationen S. Lucia, som ligger lige ud til Canale Grande, kan det ikke være nemmere. Hvis du tager af sted i fornuftig tid, kan du med lidt god planlægning nå en hyggelig formiddag i denne spændende by, en god frokost og måske oven i købet en sejltur over lagunen til den dejlige ø Lido di Venezia, inden turen går tilbage. De der har friaften kan naturligvis også spise en uforglemmelig middag på en af byens mange restauranter og tage et aftentog hjem.

For de der skal til opera, mødes vi som sædvanlig i god tid før aftenens forestilling.

Opera i Verona
Billede: En aften i areanaen.

Der bliver tid til at holde siesta og spise middag, inden vi skal gå de få meter til den gamle arena og aftenens forestilling.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til vandmøllebyen borghetto med vinsmagning. Friaften (M)

Efter en sen morgenmad skal vi ud at opleve det skønne Italien. Noget af Italiens smukkeste natur ligger lige syd for Gardasøen, blot få kilometer fra Verona. Området hedder Colline Moreniche og minder utroligt om det berømte Toscana.
Vi besøger det kendte vinområde Lugana, hvor vi skal smage på nogle af de gode vine, inden vi sætter kursen mod den lille fortryllende vandmølleby Borghetto. Her får vi tid til at spise en god frokost og nyde den skønne natur inden turen går tilbage til Verona efter en uforglemmelig dag fuld af god vin og skønne oplevelser.

 

Stemning i Il Borghetto
Billede: Vandmøllebyen Borghetto.

Dag 5: hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at forlade Verona, og turen går atter mod Milano.

Alt afhængig af flyets afrejsetidspunkt er dagen til egen disposition inden hjemrejsen.

M= Morgenmad, A= Aftensmad


NB! Operaerne ligger forskudt afhængig af afrejsedato. Vi tager forbehold for ændringer i rejsens program afhængig af lokale forhold.

Vigtig information om opera

Operaforestillingerne i Verona foregår i den gamle romerske arena under åben himmel. Forestillingerne finder sted i den bedste sommerperiode, hvor klimaet som udgangspunkt er stabilt med lune aftener under den sorte stjernehimmel.
 
Har man plads på de gamle stentrin, er det en god idè at komme i god tid, da det er "først til mølle-princippet" som gælder, men rejselederen giver naturligvis anvisninger omkring dette. Har man tilkøbt faste pladser, kan man nøjes med at ankomme 15-20 minutter inden forestillingens start.
 
Som udgangspunkt er påklædningen afslappet på de gamle stentrin, mens mange klæder sig festligt på, hvis de har tilkøbt billetter i de dyreste kategorier. På de gamle stentrin anbefales det at medbringe en pude, som også kan lejes i arenaen. Her er man også velkommen til at medbringe picnic, men husk, at drikkevarer ikke må være i glasflasker. På de nummererede pladser, må man ikke spise medbragt mad.
 
Skulle det ske, at vejret ikke arter sig helt efter planen, vil en forestilling aldrig blive aflyst før det planlagte starttidspunkt. Arena di Verona har mulighed for at udskyde starten i op til 2½ time, før en evt. aflysning af forestillingen meddeles. I disse tilfælde refunderes billetprisen. I tilfælde af at en allerede påbegyndt forestilling må afbrydes pga. vejret, refunderes billetten IKKE.
 
Det gælder derfor, at Kulturrejser Europa kun kompenserer for billetten efter disse regler, samt hvis sygdom, strejker og andet forhindrer afvikling af en forestilling.
 
Vi ønsker rigtig god fornøjelse !

Vejret

Kort

Rejsen Opera i Verona

 

Kort over rejsen Opera Verona 5 dage

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
21/7 - 25/7 København
Se flytider
Opera i Verona
Opera Madame Butterfly + Aida
8.295,- Bestil »
4/8 - 7/8 København
Se flytider
Opera i Verona
Opera Tosca + Aida
8.295,- Bestil »
11/8 - 15/8 København
Se flytider
Opera i Verona
Opera Nabucco + Aida
7.495,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.
Den ekstra udflugt  gennemføres ved min. 15 deltagere.

Vi anbefaler tilmelding til opera-rejserne senest 3 måneder før afrejse, da vi ellers ikke kan garantere prisen.
Hvis man ønsker at tilkøbe bedre operabilletter, er det vigtigt, at dette gøres i forbindelse med bestilling af rejsen, da der er et begrænset antal billetter til rådighed.

Prisen inkluderer:

• Fly m. SAS København-Milano/Bologna t/r inkl. alle afgifter
• 4 nt. på Hotel Mastino 3* i Verona
• Morgenmad
• En 5-retters gourmetmiddag med vinmenu
• To billetter til operaen (unummererede pladser sektor E eller D)
• Transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder
• Guidet byvandring i Verona

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelse kr. 1.645,- (kun et yderst begrænset antal)
• Dobbeltværelse til eget brug kr. 2.650,-
• Ekstra udflugt til vandmøllebyen Borghetto med vinsmagning kr.395 ( bestilles sammen med rejsen )
• Forsikringer
• Byskat i Verona ca. 6 euro pr. person, som betales direkte på hotellet
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Inkluderede operaer:

• Ank. 21/7 - Madame Butterfly & Aida
• Ank. 4/8   -  Tosca & Aida
• Ank. 11/8 - Nabucco & Aida

Tilkøb af nummererede pladser:

(Tilkøbspriserne gælder begge forestillinger, der er indregnet et gebyr på kr. 100- 250 i nedenstående priser)

• Num. pladser (mørkegrøn) kr. 1395,-
• Num. pladser (blå) kr. 2495,-

Pladsoversigt over Opera i Verona

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 5

Hotel Mastino
***
Hotel Mastino er et hyggeligt hotel med en perfekt og meget central beliggenhed i Veronas historiske centrum, bare fem minutters gang fra arenaen og operaen. Hotellet har 54 værelser, alle med bad/toil ....